Bende sivrisinekler ile ilgili bir anımı anlatmak istiyorum.. Anı değil gerçi her yaz yaşıyorum bu olayı. Artık bu konuda tecrübeli olduğum için (master yaptım yani bu sivrisinekler konusunda o derece) :D akşam yatmadan önce odama girerim. Elime bir tane havlu alırım ve odanın her köşesine sallarım havluyu.. Odayı o havlunun havasıyla yerle bir ederim.. Çünkü tam akşam yatmadan önce sivri sinekler pusuya yatıyor. Çok iyi saklanıyorlar ipneler :D Ben havluyu salladıkça hepsi yerini belli ediyor mecburen. Arkadaşlar övünmek gibi olmasın ama sivrisineği havada takip etme özelliğim süperdir, yani havada uçan bir sivrisineği kesinlikle kaybetmem. Nereye konduğunu görene kadar izlerim onu..
Sinek konduktan sonra ki en zor kısıma geldik.. Sineğin hayatına son verme anı :D Şimdi sineğe tam vuracak iken sinek o anda kaçmayı çok iyi beceriyor.. Bunun için konduğu yerin özelliğine göre hangi tarafa doğru uçacağını çok iyi tahmin etmek lazım. Ciddi mühendislik bilgisi istiyor yani :D Ama bazı sinekler salak oluyor bir vuruşta veriyorum cezasını. Haa bu arada sinekleri ne ile öldürdüğümü söylemedim.. Alıyorum eski bir tane gazetenin hafta sonu ekini.. Boylamasına katlayıp sineğin üstüne pat ,küt doomm!! dalıyorum..
Sinekler her zaman duvara konmuyor arkadaşlar.. Bazen gıcıklık yapıp tavana konuyorlar :D Tavanda öldürmek daha zor olduğu için bir yöntemim daha var.. (Koltuk minderleri) Minderin bir yüzünü gazete kağıdı ile kapatırım ve çengelli iğne ile tuttururum. Malum başımızı koyuyoruz yastığa, sineğin vıccırığı yastığa değil gazeteye bulaşsın diye :D Yastığı tavandaki sineğe doğru bir atıyorum Poffff! diye bir ses çıkıyor ve sinek mort :D]
Diyeceksiniz şimdi bana bu kadar yorulmana ne gerek var diye. Sık ilacı ölsün diyeceksiniz ama, o ilacın kokusundan nefret ediyorum arkadaşlar. Ne kadar havalandırırsan havalandır odayı gitmiyor kokusu. Diğer prize takılan ilaçlar da ne derece işe yarıyor bilmiyorum hiç almadım.