YAMYAMLARIN SOHBET BOLGESi
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Yamyam abi dişini kepcürttüysen sana bişey soracam nasılsa ısıramassın nihahaha abi benim sistem bildigin üzere optimize özürlü bi oyunu iyi oynatırken öbüründe abidik gubidik kasmalar oluyo bugün crysis 1 kurdum ki 2 sini rahat oynadım high detay oyun catısmalarda felan acayip derecede kasıyo gök yüzüne cevir mauseyi tık yok ardından batman arkham ctiy asylum kurdum 1204 high no problem oyun gayet rahat oynadı ardından agre of empires kurdum 3 oyun savaslarda kalabalık yerlerde pert oluyor fps 30 a gidiyi şimi soru şu bir pc gücünün yettigi oyunlarda kaldırma sorunu neden yapar ? ahada crysis in istedigi sistem : Windows XP veya Vistasoru ahada daha dogrusu bi yakarıs da olabilir :D
İşlemci: 2.2 GHz'den daha hızlı Intel Core 2 Duo veya AMD Athlon X2 4400+
2 GB bellek
Ekran kartı: nVidia GeForce 8800 GTS/640 veya benzeri ..
Benim sistem intel pentium dual core 2.70 ghz 2mb cache -3gb ddr2 667 mhz ram- nvidia geforce 9800gt 1gb 256 bit ddr3 kart age of un istedigi sistemi yazmaya lüzum yok :D psu um quake 350 wat az diceniz biliyorum benn psu dan kıllanıyorum gücü yetiyor driver codec modec hepici tam pc de ne bu kasmanın sebebi virüste yok uzun yazı oldu k.kalmayın arastır arastır tek sebeb psu gibi duruyo iy bir psu alsam toparlarmı abi veya baska bir nedenimi var bu olayın milelt daha assagı sistemde rahat oynuyor bu oyunları bende gücünün yettigi oyunlarda cort :/ hepinize gelsin bu soru hatta siz ne diyonuz bu işe arkadaşlar ? sistem gereksinimlerine sırf bu yüzden inanmam ben cook oyun aldım öle kastı pentium4 lü pc imden beri bu dengesizliği yasıyorum yazının bu bölümü koyu olmus yaf dafasad söle gidip gta4 ü son detaya dayasam ne bilim üst düzey bi oyunda yapsa takmıcamda age of 3 yaf :DDDD:D..
yamyam amcayı düşman yamyamlar ele geçirmiş :(
Mesaj sayım Atatürk'ün doğum tarihi ha :D
MR_YAMYAM abim ubuntu''yu yaklaşık 17 gündür hiç açmadım bugün açtım yazılım yükseltmek istiyormusunuz dedi bende evet dedim ne yapıyoruz anlamadım iyi birşeymi yoksa kötü birşeymi yapıyoruz malum ubuntuda yeniyim
Resim...
[url=http://bit.ly/c25MCx][/url]
yamyam amcayı düşman yamyamlar ele geçirmiş :(
Yamyam Amca yüksek müsadenle sana bazı sorular soracağım.
1- İşlemci,ekran kartı gibi parçalar ne kadar soğuksa o kadar iyidir gibi bir anlayış var herkesde. Bu doğru mudur? Mesela kışın dışarı -10 dereceyken kasayı balkonda çalıştırsak ve PC değerleri 5derece filan gibi rakamları gösterse bu güzel bir şey midir? Mesela kışın arabayı yürütmeden önce biraz bekleriz motor ısınsın diye bu anlayış bilgisayarda geçerli değil mi?
2- RAM'lerin çalışma prensibinde işlemci uyumu gibi birşey söz konusu mudur? Ancak bahsettiğim konu işlemcilerin destekledikleri ram hızları değil. (mhz) Uyumdan bahsediyorum. Mesela amd ve intel için anakartlar nasıl ayrı ayrı ise yine aynı şekilde ramlerde ayrı ayrı mıdır? Yoksa her ram intell-amd farketmez aynı performansta çalışır mı?
Teşekkür ederim yamyam amca.
MR_YAMYAM abim ubuntu''yu yaklaşık 17 gündür hiç açmadım bugün açtım yazılım yükseltmek istiyormusunuz dedi bende evet dedim ne yapıyoruz anlamadım iyi birşeymi yoksa kötü birşeymi yapıyoruz malum ubuntuda yeniyimCahal civelek adam görmüyon mu.
Resim...
[url=http://bit.ly/c25MCx][/url]
12.04 versiyonuna yükseltiyon.
Yamyam Amca yüksek müsadenle sana bazı sorular soracağım.Mantıklı ve akıllı sorulara ciğerim feda.1- İşlemci,ekran kartı gibi parçalar ne kadar soğuksa o kadar iyidir gibi bir anlayış var herkesde. Bu doğru mudur? Mesela kışın dışarı -10 dereceyken kasayı balkonda çalıştırsak ve PC değerleri 5derece filan gibi rakamları gösterse bu güzel bir şey midir? Mesela kışın arabayı yürütmeden önce biraz bekleriz motor ısınsın diye bu anlayış bilgisayarda geçerli değil mi?
2- RAM'lerin çalışma prensibinde işlemci uyumu gibi birşey söz konusu mudur? Ancak bahsettiğim konu işlemcilerin destekledikleri ram hızları değil. (mhz) Uyumdan bahsediyorum. Mesela amd ve intel için anakartlar nasıl ayrı ayrı ise yine aynı şekilde ramlerde ayrı ayrı mıdır? Yoksa her ram intell-amd farketmez aynı performansta çalışır mı?
Teşekkür ederim yamyam amca.
Her yarı iletkenin belli bir çalışma ısısı vardır. Transistör diod gibi elemanlar yarı iletkenlerin temelidir ve RAM CPU gibi bileşenlerde oldukça fazlaca kullanılırlar.
Elektronik laboratuar testlerinde en ideal çalışma ısısı 22-24 derece olarak belirtilmiştir. Daha düşük ya da daha yüksek ısılarda yarı iletkenlerin ömürleri daha kısa olmaktadır. Performans testleri de bu ısılarda belirlenir.
Ramların çalışma prensibini anlamak için bazı ramları araştırıp tanıman lazıımdır.
DDR ramlar ECC ramlar gibi. Bu tür ramlar farklı şekilllerde çalıştıkları için belli bir işlemci uyumu gerekmektedir. Ama günümüzdeki DDR3 ramlar genel olarak ortak özelliklerde yapılırlar (1.3V-1.5V-1.6V)
Bu da değişik işlemcilerle uyum sağlaması demektir. Yine de işlemci voltajı ile (1.3V) bu değerlerin tutmama olasılığı olmaktadır.