Yazılım bağışıklığı ?

Synchron
05-05-2009, 00:37   |  #51  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

uzman ? kanıtı nedir ? madem yeni üyeler sizden değil peki yeni üyeler size nasıl güvenecekler ?

piRe_
05-05-2009, 00:39   |  #52  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007
Synchron
uzman ? kanıtı nedir ? madem yeni üyeler sizden değil peki yeni üyeler size nasıl güvenecekler ?
Önce siz değil biz güveneceğiz. Sizler de bize bu güveni vereceksiniz. Bizim yazıp çizdiklerimiz ortada. Siz de ne var.?

Para_Noyak
05-05-2009, 00:40   |  #53  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009
piRe_
Siz fikrinizi yazdınız ben de fikrimi yazdım hepsi bu. Üstelik bahsi geçen yazılımı tanıtan, hatta bu konuda başlık açan sizsiniz. Neden tepki gösteriyorsunuzki.?

Burada herkes aşağı yukarı birbirini az çok tanır, çünkü bir çoğumuzun vakti bu forumda geçiyor. Örneğin forumdaki eltahir yada mustafa@pc gibi arkadaşlar ben beğendim deseler farklı anlarım siz deseniz temkinli yaklaşırım. Ne malum farklı nicklerle girip mesaj yazmadığınız? Ne malum programın reklamını yapmadığınız.? Forumda o kadar yazılım başlığı dururken nedense hep aynı konuda bir çok yazılım uzmanı türeyiverdi. Bu kadar paylaşımcıydınız madem neden daha önce buralarda yoktunuz?...

Başka sorum yok hakim bey. Kahkaha

benimde anlatmak istediğim bu zaten, emin olun benden daha fazla şüpheci bir insan bulunmaz ama ben gördüklerimi ve uyguladıklarımı söyledim. isterseniz program çalışırken resminide çekip vereyim. ayrıca programın reklamını yapacak olsam para almadanda yapmam :)  ayrıca sizcede ilginç değilmi programı yazan yada satan firma yorum yapmıyor.
Sizce böyle bir teknolojinin arkasında kim yada kimler var ? ama çıkardıkları iş gerçekten çok iyi yani bağışıklama meselesi. inşallah dedikleri gibi bu firma Türklerindir. bide ticari açıdan baksanıza olaya bu adamlar milyarlarca dolarlık pazarı bitirebilirler ..

Synchron
05-05-2009, 00:43   |  #54  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

neden bizler size güven verecekmişiz ? onaylama mekanizması mısınız ? yoksa forum denetleyicisi mi ? anlayamadım ?

Para_Noyak
05-05-2009, 00:46   |  #55  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Synchron bence bu arkadaş bir otorite. belkide bilgisayarın enter tuşunu icat eden üstad budur :D

Synchron
05-05-2009, 00:48   |  #56  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

olur mu canım, bunu sayın arkadaşımız büyük otoritelerden sorgulanamaz pire_ bulmuştur

Synchron
05-05-2009, 01:01   |  #57  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

hadi ben kaçtım arkadaşlar... size iyi tartışmalar, tabi otoriteler izin verirse :D:D:D

Süleyman.
05-05-2009, 01:41   |  #58  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
eltahir
eğer yazılımınız ismi gibi kendisi de antikor gibi olabilecekse çok şey vaad edebilir. başarılı olmasını dilerim. mesajınızın altına isminizi yazmışsınız. sitenizi ben de ziyaret ettim; bende en fazla tereddüte sebep olan şey, iletişim kısmında çevrimdışı bir embedli messenger olmasıydı. sanırım böyle iddialı bir çıkış yapmak isteyen sizlerin, ilgilenen insanların karşısına daha somut bir muhatap olarak çıkması gerekir. umarım başarılı olursunuz.
Daha önce de söyledim. İyi veya kötü olabilir. Bilmiyoruz. Ama karşımızda muhatap yok. Firma kim, adres, telefon? Belki de casus yazılım yerleştiriliyor sisteminize. Yarın öbür gün belki banka hesabınızı boşaltacaklar. Belki de gerçekten güvenlik için çalışan uzman yazılımcılar. Ama kendini ispat etmeleri lazım önce. Patent müracaatları var mı mesela? Ya marka müracaatı? Bu yazılımı dağıtıyorlar ama, kullanıcılara hiçbir zarar gelmeyeceğini garanti eden hangi yasal yükümlülüğün altındalar? Hasılı, bekleyip göreceğiz.

Not: piRe_ kardeşim. İtimadın için çok teşekkür ederim. Bence hayattaki en değerli şeydir, insanların güvenebileceği biri olmak. Umarım buna layık olur ve hep öyle kalırım.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 05 Mayıs 2009 01:42
_cypher_
05-05-2009, 04:00   |  #59  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,389 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009
piRe_
Para_Noyak arkadaşım şunu ifade edeyimki sizin yorumlarınız beni tatmin etmiyor. Neden?, çünkü aramıza daha dün katılmış olduğunuz halde bize içimizden biriymiş gibi Antikor denen saçmalığı savunuyor olmanız. Saçmalık dedim evet yanlış okumadınız. Henüz kendi yazılımını şüpheli sınıflandıran bir uygulamaya nasıl olurda güvenmemizi beklersiniz. Üstelik AntiVir bu program için, HEUR/Malware uyarısı veriyorken. Sizin bu bağışıklık/aşılama dediğiniz olayı beğenmediğiniz Avast bile VRDB (Virus Recovery Database) yani Virüs Kurtarma Veritabanı özelliği ile pek ala fazlasıyla yapıyor. Sizin bundan haberiniz varmıydı? Ya da Avast kullanıcılarının. Peki Avast kullanan kaç kişi programın bu özelliğini çalıştırıyor? -hiç biri!-.

Diğer olumsuzluklarını yazmama bile gerek yok. Yükleyin, taratın, bir süre bekleyin ondan sonra demek istediğimi anlarsınız. Tabi ekranınızdaki, bukalemun gibi yer ve renk değiştiren saçma sapan menülere tahammül edebilirseniz.

Alkış pire her soylediğine katılıyorum bikere foruma girdiniz başka yazcak konumu yoktu direk bu konuya daldınız mutlaka biri demiştir gir buraya yorum yap cunku deneyen deneyimli arkadaslardan buyuk cogunluğu uygulamada bircok geliştirlmesi gereken yon war eksigi cok gibi yorumlar yapmış olsada ozellikle para_noyak arkadas hep programı övmüyorum ama cok müthiş bir program demiş sizcede övgü bunun neresinde dimiBeğenmedim

avastın bağışıklamasından bahsetmişken avastta bu bağışıklama olayı cok uzun suren bir iş olduğundan kullanılmayan bir özellik burda merak ettiğim şu alwil software gibi büyük bir şirketin bağışıklaması bu kadar uzun surerken nasıl oluo da yaptığınız bu uygulamanın bağışıklaması bu kadar kısa surebilio(ben de 25 dkdan biraz fazla surdu taramalarla birlikte  hdd'em 320 gb bi arkadas demiş bende 2 dk surdu merak ettim şimdi acaba harddiski kac gb idi acaba? bide burda amacım aşağılama felan değil yaparsınızda hani alwilin bunyesinde o kadar kişi warken onlar yapamazken sizin yapmanız ya palavradır yada buyuk bi başarıdır ki 2. secenek olsa turkiyede olay olur herkes duyar boyle bi konu zten acılmazdı diye düşünuyorum şahsen...)

şimdi programı yukledim firefoxtan avast.com a girdim yapan şirkete bakmak için(Gülümseme) sayfa gorunur gorunmez firefox kapandı antikoru yuklemeden once boyle bişi olmuodu programın yapımcılarına soruyorum acaba bu normal mi?
program c:\windows klasorunu otomatik olarak bağışıklamanın dışında tutuo benim bildiğim kendisini explorer e yada windows içindeki dll dosyalarına bulaştıran bi yığın wirus war peki bu uygulama bu virusleri nasıl bulcak windows klasorunu bağışlamadan Şaşkın

program bağışıklamayı bitirdi keylogger wardı hali hazıda elimde calıştırdım kis uyardı bunda bişi yok hani keylogger tam virusten sayılmaz dedim prorat indirdim bi bağışıklanmış dosyaya entegre ettim onada banamısın demedi bu yazıyı bitiriim programı kaldırcam direk ama ben derimki birde kendiniz deneyinIslık

ayrıca

Para_Noyak
Synchron bence bu arkadaş bir otorite. belkide bilgisayarın enter tuşunu icat eden üstad budur :
Synchron
olur mu canım, bunu sayın arkadaşımız büyük otoritelerden sorgulanamaz pire_ bulmuş
para_noyak ve synchron siz forumda yenisiniz sizi tanımıoz ama pire_ yada diğer konuya yorum yapan arkadaslar kendilerini gerek uzmanına sorun bolumunnde gerek butun forumda kanıtlamış kisiler onları az cok tanıyoruz diyebilriz(en azından ben boyle düşünuyorum) ama sizin hakkınızda en ufak bişi bilmiyorz bu yuzden de sizin soylediğinizle onların soylediğinin aynı etkiyi bırakmasını beklemeniz biraz fazla iyimser bi davranış...ve pire_nin size güvenmediğini soylemesi karşısında gosterdiğiniz bu davranışı güvenilmez olduğunuzu göstermekten başka bir işe de yaramıyor bilesiniz die söylüyrumMasum

yazıda git gide uzuo ama aklıma geldikce yazıom işteGözünü devirmiş eltahir doğru soylemiş herhangi bir patent calışması warmı acaba?
yeter bu kadar daha yazmicam uykum geldiUykulu

Son Düzenleme: _cypher_ ~ 05 Mayıs 2009 04:45
SedorKing
05-05-2009, 04:50   |  #60  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
182 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Bu arada yazılımı tekrardan kurup bu sefer tamamen taratıp bağışıklama yaptım süre 1-2 dk değil 30 dkya yakın sürdü yaklaşık 300Gbye yakın 3 tane hdd ee programın sayfasında yedekleme yazılımı değildir demişler ancak bağışıklama yapmadan önce programın klasörü 7 küsür MBtı ancak bağışıklamadan sonra 140MB yakın oldu içeriye girip "_Antikor_Genbank.agb.MB" şeklinde bir dosya oluşturduğunu gördüm bana göre bu yazılım virüs bulaşabilecek dosyaların bir çeşit yedeğini alıyor ve eğer dosyada bir anormallik varsa uyarı verip bu yedekten tekrar düzeltiyor adındanda anlaşılabilir aslında "Genbank" bu programı yazan arkadaştan detaylı açıklamalar bekliyoruz daha somut şeyler isterimki gerçekten söyledikleri gibi bir uygulama ülkemizden çıksın bizde gurur duyalım göğsümüz kabarsın.

PcMaKeR
05-05-2009, 10:51   |  #61  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

şeydemiş com.tr dolu falan demiş. anticoryazilim.com.tr demi dolu. Web.tr yi almak basittide ondan. Uğraşmayın arkadaşlar.

Para_Noyak
05-05-2009, 10:54   |  #62  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

sizlere söylediğim gibi sabah işyerime geldim ve bu firmayı tel ile aradım. kendilerini arf teknoloji olarak tanıttılar, firmaları hakkında bilgi istedim. programlarını sorduğumda ve forumlarda kendilerinden bahsedildiğini, bir firma olarak açıklama yapmaları gerektiğini söyledim, basına açıklama yaptıklarını söylediler.
sonuç olarak böyle bir firma varmış, zaten benim içim rahattı şimdi dahada rahatım. kafama takılan ise, otorite olduğunu söyleyen üstadlar kendi ülkelerinde, aynı dili konuştukları insanların ve kendi sektörlerini(bilişim) ilgilendiren konuda neden bu firmayla görüşmemişlerki. bu adamlar yalancı, üçkağıtçı olabilir madem sizler otoritesiniz ve insanlara ülkemizdeki ve dünyadaki bilişim konularını açıklıyorsunuz bu firmaya bir telefon etme zahmetinde bile bulunmadınız mı? kendi ülkemizdeki gelişmeleri yabancılardanmı öğrenmemiz gerekiyor :)  
ayrıca bu konudan yola çıkarak dikkatimi çektide chip dergisinde uzun zamandır Türk bilişim sektörü ile ilgili hiç destekleyici yada eleştirel haber göremedim. neyse konu uzadıkça uzuyor benden buraya kadar firmada gerçekmiş.

_cypher_
05-05-2009, 14:51   |  #63  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,389 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

arf teknolojinin sitesine baktınız mı bikere siteleri bile standartlar dışında site içinde frame kullanmak standart dışı eğer ciddi bişi olsa zten reklama onem werir sitesini duzgun yapar nese cidden konu cok uzuo isteyen kullanır kimseyi yonlendirmiş olmak istemiyorum ayrıca kimse biz otoriteyiz demedi o sizin uydurduğunuz bişi sanki biri demişmiş gibi kullanmanız salakca...

mk1
05-05-2009, 15:18   |  #64  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
481 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

bu gerçekten iyi bir fikir ama birileri daha önce yapmadan düzene girmeli diye düşünüyorum. belli ki bu konu uzayacak ama bir an önce yetkililerin bu işi tescil ettirmesi gerekir yoksa üstüne yatarlar ilgi çeken bi konu çünkü...

bu arada arkadaşlar gerçekten bi boşluk var yani yetkililer falan tel no.. bi sürü belirsizlik...Ağlıyor

biri çıksın konuşsun yoksa tuzak veya boş iş gibi görünmeye başlayacak tm haberlere falan çıkmış ama artık bi açıklık getirin şu konuya lütfen.

programı kurdum ve aynı gün kaldırdım arayüz çok ama çok kötüydü.takılıp kalıyordu ayrıca tam olarak ne yapıyor belli değil...

Son Düzenleme: mk1 ~ 05 Mayıs 2009 15:19
SedorKing
05-05-2009, 15:40   |  #65  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
182 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Program bağışıkladıktan sonra bazı programların exelerini bozuyor artık şu firmanın yetkilileri girsede yazdıklarımızı bi dikkate alsalar. Ben böyle bir yazılım yazmış olsam gece gözüme uyku girmez mümkün olduğunca çok nette dolaşır yazılımım ile ilgili sorunları öğrenir düzeltmeye çalışır. Ve böyle yerlerde açıklık getirmek için somut bir şekilde açıklama yapardım.

Para_Noyak
05-05-2009, 15:45   |  #66  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009
FAN
Herkese Selamlar !

Doctustaki çok iddialı başlığı http://doctus.org/cigir-acan-ant ... t37771.html?t=37771 açan benim. Ben oraya bir gece içnde yaşadığım şüphelerimi hızla aktardım. Daha sonradan olayın seyri değişince özür bile de diledim.

Her neyse şimdi firmaya zarar verdiğim söyleniyor, bu bence yanlış. Öyleki güneş balçıkla sıvanmaz, biri birşey mi dedi diğeri çıkar -varsa- aksini kanıtlar. Olay bundan ibarettir. Ve ayrıca şu an birçok gelişme firmanın lehinde işliyor. Aleyhinde de olabilir. Örneğin belki şu an oyuna da gelebiliriz. Virüsün kralı da olabilir. Ama önemli olan burada artı veya eksi işte tartışmamızdır. Bu beni de rahatlatıyor bir kullanıcı olarak.

Fakat bazı ek düzeltmelere ihtiyacım var. Telefon numaraları konusunda. Bilmenizi isterim o yazıyı yazarken iki sayfada da numaralar aynıydı. Ama devletin sitesi düzeltmiş bunu (!) Öyleki o anki şüphe ile sitede yazan telefon numarasını internette aramıştım, yani 1 rakam bile yanlış olma ihtimali yok.

Google sağolsun -çok kısa da olsa - bunu doğrulama imkanımız var.

İşte yaptığım arama :

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
http://www.google.com.tr/search?q=%22614+36+41%22
Sonucun cache i :
[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
http://209.85.129.132/search?q=cache:eo3gJqXbTGoJ:www.iskenderun.gov.tr/%3Fsayfa%3Dicerik%26icerikid%3D75+%22614+36+41%22&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr&client=firefox-a/
Lütfen yukardaki verdiğim bilgileri birisi kontrol edip, benim yazımı doğrulasın. Çünkü kısa bir süre sonra bu da silinirse;


Tarzındaki yanlış düşüncelerin aksi ispatlanamayacak. Umrumda mı ? Hiç de değil aslında. Sadece istediğim birbimize inancımızı kaybetmemek.

edit: gerek kalmadı. buyrun size en sağlamından link işte o düzeltilmeden önceki sayfanın görüntüsü. ölsem de gam yemem Beğendim

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
http://web.archive.org/web/20080109004946/http://www.iskenderun.gov.tr/?sayfa=icerik&icerikid=75
linki tekrar aradım hem google dan hemde ilgili sitelerden
ne demek devlet değiştirmiş böyle saçmalık olurmu .. şimdide bu işin arkasında devletimi arıyorsun ?
senin değiştirmediğini nerden bilelim ..

SedorKing
05-05-2009, 16:06   |  #67  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
182 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Yaw Para_Noyak tamam uzatmayın bende baktığımda 614 diye hatırlıyodum her ikisinide yani sonuçta şu an ikiside farklı ilgili İskenderun sitesinde en alta bakarsanız değişiklikleri bu numaraya bildirebilirsiniz denmiş. Neyse sonuca bakalım polemiğe gerek yok kapansın şu numara konusu ben diğer yazdıklarıma cevap arıyorum umarım alırım bi gelsede bişeyler yazsa şu ARF teknolojiden birileri artık yaw.

_cypher_
05-05-2009, 19:17   |  #68  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,389 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009
FAN
...
Of ya nerden bulaştım bu paranoyaklara..
Beğendim

SedorKing
05-05-2009, 22:00   |  #69  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
182 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Para_Noyak ara kardeşim sen mahkemeyi Antikor sayesinde uzun zamandır karşılaşmadığım mavi ekranlarla karşılaşmaya başladım anlaşılan driverlerinde içine etti ve 3 program şu anda bozuk durumda bunlar(Artisteer, Nero9(Nero Kısmen Bozuk Mavi Ekranı Nerodayken almaya başladım) ve JDownloader (Son Sürüm 5.0)) ev telefonu sıfırlara açık olsa gösterecektim ben ARF teknolojiyede neyse ceptede kontör yok şimdiye kadar hiç bir yorumumda söylemedim am şimdi söylüyorum kesinlikle kurup kullanmanızı önermiyorum özelliklede tecrübesiz kullanıcılara benden 0 puan aldı ve acil bir açıklama bekliyorum canım çok sıkkın. Reklamını yapıp gitmek kolay niye girmiyounuz kardeşim kaç gündür bu kadar yorum yapılmış.

Son Düzenleme: SedorKing ~ 05 Mayıs 2009 22:01
Para_Noyak
05-05-2009, 22:34   |  #70  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009
SedorKing
Para_Noyak ara kardeşim sen mahkemeyi Antikor sayesinde uzun zamandır karşılaşmadığım mavi ekranlarla karşılaşmaya başladım anlaşılan driverlerinde içine etti ve 3 program şu anda bozuk durumda bunlar(Artisteer, Nero9(Nero Kısmen Bozuk Mavi Ekranı Nerodayken almaya başladım) ve JDownloader (Son Sürüm 5.0)) ev telefonu sıfırlara açık olsa gösterecektim ben ARF teknolojiyede neyse ceptede kontör yok şimdiye kadar hiç bir yorumumda söylemedim am şimdi söylüyorum kesinlikle kurup kullanmanızı önermiyorum özelliklede tecrübesiz kullanıcılara benden 0 puan aldı ve acil bir açıklama bekliyorum canım çok sıkkın. Reklamını yapıp gitmek kolay niye girmiyounuz kardeşim kaç gündür bu kadar yorum yapılmış.
ben neden reklamını yapayım bu firmanın, emin ol bende bir sorun olsa anında mahkemeye giderim, hem kontörüm yok diyeceğine adamlara mail yaz derdin neyse anlat.
ayrıca kullandığınız kelimelere rica ediyorum dikkat edin. ben bu antikor programından memnunum dedim üzerime yapıştırdınız bu programı. dünde bu forumda biraz takılayım dedim sen yenisin muhabbeti yaptılar. rica ediyorum seviyeyi koruyalım, herkes yazdığına dikkat etsin, ben halen kullanıyorum bu programı yinede tekrar ediyorum ben memnunum, kullanmayı blmiyorsan kullanma,yada bir derdin varsa bana niye söylüyorsun yaz adamlara. bu forumda kimse yapıcı değil, biri tel numarasını bahane edip çamur atıyor millete, biri diyorki sen yenisin yorum yapamazsın burda uzmanlar var diyor, ben kimsenin günahına girmek istemem. ben bu sabah bu firmayı tel le aradım. sizde arayın sizde konuşun, kontörünüz yoksa e-posta yazın. bi dahada benim üzerime yapıştırmayın bu programı..

SedorKing
05-05-2009, 22:45   |  #71  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
182 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006
Para_Noyak
ben neden reklamını yapayım bu firmanın, emin ol bende bir sorun olsa anında mahkemeye giderim, hem kontörüm yok diyeceğine adamlara mail yaz derdin neyse anlat.
ayrıca kullandığınız kelimelere rica ediyorum dikkat edin. ben bu antikor programından memnunum dedim üzerime yapıştırdınız bu programı. dünde bu forumda biraz takılayım dedim sen yenisin muhabbeti yaptılar. rica ediyorum seviyeyi koruyalım, herkes yazdığına dikkat etsin, ben halen kullanıyorum bu programı yinede tekrar ediyorum ben memnunum, kullanmayı blmiyorsan kullanma,yada bir derdin varsa bana niye söylüyorsun yaz adamlara. bu forumda kimse yapıcı değil, biri tel numarasını bahane edip çamur atıyor millete, biri diyorki sen yenisin yorum yapamazsın burda uzmanlar var diyor, ben kimsenin günahına girmek istemem. ben bu sabah bu firmayı tel le aradım. sizde arayın sizde konuşun, kontörünüz yoksa e-posta yazın. bi dahada benim üzerime yapıştırmayın bu programı..
Sana yapıştırdığım felan yok programı kelimelerine dikkat et demişsin kötü bir kelime kullandığımı sanmıyorum yinede kızgınlıkla kırdıysam özür dilerim ama mahkemeyede versem hiç bişey olmaz olan benim arcadığım paraya olur onu anlatmaya çalışıyorum o yüzden mailde atıcam merak etmeyin ancak adam buraya iki mesaj yazmış bir daha uğramamış amaç sadece reklammıydı acaba diye merak ediyorum burdan adam gibi bişi yazsınlarda herkes görsün

Not: Bu arada kullanmayı bilmiyorsan diyerek bana hakaret ediyorsun bunca yıllık tecrübeme farkındamısın???

Son Düzenleme: SedorKing ~ 05 Mayıs 2009 22:47
Para_Noyak
05-05-2009, 23:01   |  #72  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009
SedorKing
Sana yapıştırdığım felan yok programı kelimelerine dikkat et demişsin kötü bir kelime kullandığımı sanmıyorum yinede kızgınlıkla kırdıysam özür dilerim ama mahkemeyede versem hiç bişey olmaz olan benim arcadığım paraya olur onu anlatmaya çalışıyorum o yüzden mailde atıcam merak etmeyin ancak adam buraya iki mesaj yazmış bir daha uğramamış amaç sadece reklammıydı acaba diye merak ediyorum burdan adam gibi bişi yazsınlarda herkes görsün

Not: Bu arada kullanmayı bilmiyorsan diyerek bana hakaret ediyorsun bunca yıllık tecrübeme farkındamısın???

rica ederim SedorKing ben genel anlamda eleştiri yaptım. herkes bi garip, bu forum kurtlar vadisi gibi. biri devlet sitede tel numarasını değiştirmiş diyor biri adı sanı açık bir websitesini aramıyor, inan genel anlamda eleştirdim ayrıca senin tecrübene asla hakaret etmem yanlış yorumlama beni. birde herkes programı profesyoneller kullansın diyor, programa şöyle bir baktımda toplasan 4 sayfa 8 tane buton var :)  bunun için nasa da eğitimmi almak lazım.

ATiM
06-05-2009, 00:24   |  #73  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Yazılım üreticilerinin antikor gibi bir sisteme teknik destek vermeleri ve bunun üzerine antikor gibi bir sistemin de programın normal işlevleri ile çalışıp çalışmadığını ya da üçüncü parti bir yazılımla programa anormal bir müdahale olup olmadığını sürekli izleyerek bilinen bilinmeyen her türlü virüsten koruyacağını iddia edebilir. Ancak herhangi bir programı bağışıklayacağını (tamam virüslerden biyolojik varlıklar gibi bahsetmişsiniz de aşılama biraz abartılı değil mi?) iddia etmek bana hem mantıksız hem de aşırı geldi.

Halihazırda antivirüs yazılımları heuristic scan ile yeni çıkan ve bilinmeyen virüsleri bulmaya çalışıyor. Bunu da aynen antikor açıklamasında bahsettiği gibi virüs gibi davranan yazılımları tesbit etmeye çalışarak yapıyor. Yani bu yeni bir yöntem değil ama ne kadar başarılı olduğu tartışılır. Üstelik ya uzun taramalara ya da normal gerçek zamanlı taramaya ihtiyaç duyar. Sistemi hiç yavaşlatmayacak gibi bir başka aşırı iddiası yoktur.

Antikor sitesine gelirsem, sadelikten öte amatörce görüntüsü nedeniyle güven vermiyor. Üzerine bir de foruma girdiğinizde phpbb standart arayüzü karşılıyor. Sanki 5 dk önce ücretsiz forum sistemlerinden birine kurulmuş izlenimiyle karşınıza çıkıyor. Tabi bir diğer taraftan bakılırsa phishing amaçlı olsa sadece vitrin önemli olduğundan cilalı bir arayüz karşılardı bizi.

Malesef tatmin edici bir açıklama göremedim antikor tarafından. Tatmin edici derken ilk biz yaptık oldu açıklamalarını değil "bağışıklama" nasıl olabiliyor gibi teknik bilgi göremiyoruz. Yani heuristic tarama ile ilgili çok kaynak bulabiliyoruz ve detaylı dökümanlara bakınca hiç de basit olmadığı görünüyor. Fakat başka bir yerde bunun aslında çok kolay olduğu virüs virüstür diyerek özetlenebiliyor.

Kendi adıma ne kadar olumlu yorumlar varsa da şüpheli bakıyorum. Bunda özellikle programın sitesi ve yapımcı ekipten birinin yaptığı program işleyişini açıklamaktan uzak basit açıklamaların da etkisi var.

Son Düzenleme: ATiM ~ 06 Mayıs 2009 01:02
Para_Noyak
06-05-2009, 08:45   |  #74  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009
FAN
Mahkeme ne ? Ne mahkemesi ? Kim getirdi bu kelimeyi buraya ?


1 - Kimsin ki senden emin olalım ?
2 - Sorun olsa hangi mahkemeye gidiyorsun ? Hangi kanunu dayanak göstereceksin ? Bilişim suçlarını mı ? Hadi diyelim gösterdin. "Adamlar sana zorla mı yüklediler bu yazılımı ? " demezler mi ?
3 - Ayrıcana Gülezar mıyız biz ?

- Abe komiserim bu yazılım var ya.. A bütün bilgisayarı soyup soğana çevirmiştir, exe.lerin canına okumuştur, uykularımızı kaçırmıştır, format ister artık bu uğursuz yüzünden. Na bu naneden şikayetçiyiz komiserim.

Komik olmayalım dedikçe takılalım biz böyle ve böyle olduğumuz sürece de şuracıkta bilgi gerektiren konularda safyalarca geyiğimizi yaparız. Babamızın forumu ne de olsa. Di mi paranoyak kardeşlerim ?

Dinime küfreden müslüman olsa :)   Hadi sana hak verdim mahkeme konusuda ben komik biriyim. bana laf sokacağına sen kendine bak, ben komik olabilirim ama senin gibi iftiracı, insanları kendi amacı uğruna bir yerlere çekmeye çalışan, devletin websitesindeki telefonları değiştirdiğini söyleyecek kadar ülkesinden şüphelenen, ülkemizin renklerinden biri olan roman vatandaşlarımızın lehçeleriyle dalga geçecek kadar fütursuz, insanların emekleriyle dalga geçecek kadar emek düşmanı biri değilim.
Tüm forum okuyucularından şimdiden özür diliyorum ama sana bunları söylemem gerekiyordu Fan. Sen bu forumun seviyesini ilk baştan millete çamur atarak düşürdün. Her nedense bu forumun yöneticileri sana karışmıyorlar, insanlara ve devletimize attığın iftiralara ses çıkarmıyorlar. ondan sonra ben bir konuda mahkemeye başvururum dediğimdede benim vatandaşlık haklarımı uygulamam konusunda benimle dalga geçiyorsun.
Bana söylediğin '' 1 - Kimsin ki senden emin olalım ? '' çoğul cümlendede sizin organize bir çamur atma ve insanları attığınız iftiralarla yönlendirme çetesi olduğunuz sonucunu çıkarıyorum.
'' 3 - Ayrıcana Gülezar mıyız biz ? '' cümlende ise gülezar olup olmadığınızı bilmiyorum ama siz bilişim konusunda iki kod yazmayı öğrenmiş, kendini otorite sanan, bu ülkeye bir faydası olmayan(çamur atan insanın kendine bile faydası olamaz değilki ülkesine), bi iki forumda forum sahiplerine yağ çekerek o forumda hayatlarını idame ettiren Türk bilişiminin önünde en büyük engellerden birisiniz. (çoğul konuşuyorum çünkü sende hep çoğul olduğunu belirten cümleler yazmışsın)
Antikor denen programa gelince ben sana ve senin gibilere rağmen kullanmaya devam edecem. Forumun geneline baktığımdada adamların teknolojilerini eleştiren birkaç arkadaş var. forumu kaliteli hale getiren insanlarada saygı duymak lazım. Sen ve senin zihniyetindeki insanların piskolojisini anlamaya çalışıyorum ve şu sonucu çıkarıyorum. Sizler (senin çoğul olarak bana belirttiğin senin gibi iftiracı tayfan) böyle bir programın Türkiyede Türkler tarafından yazılmasından rahatsız oldunuz, adamlara atmadığın çamur kalmadı Fan. Taki ben telefon numaralarından attığın çamuru ortaya çıkarana kadar.
Başka bir konu ise bu adamları programı iyi yada kötü herneyse seni ve senin gibileri Türk olmalarımı rahatsız etti. ben bu adamlara destek verdim diye beni hedef tahtasına koydunuz.
Mahkeme konusuna gelince, ben bu forumda yazılan her cümleyi kayıt altına almaya başladım çünkü tartışmanın şekli ve biçimi değişiyor. Özelliklede senin Türkiyede yaşayan insanların lehçeleri ile alay etmen, devletin ''telefon numarasını değiştirmiş'' iftiraların başta olmak üzere konuyu saptırmaya ve insanların manevi duyguları ve devlet makamlarını alaya alman gibi algılanıyor. artık teknoloji konuşalım, gelişimi konuşalım, bilişimi konuşalım. senin iftiraların ve alaylarının yeri bu forum değil. kaliteyi düşürme..

_cypher_
06-05-2009, 09:11   |  #75  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,389 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

tek birşey söyleyim devletin sitesindeki numara gercekten degişmiş bunu fan güvenilir cache sitelerinden kanıtladı ama bunu fazla buyutmeyin sonuç o siteyi de bi insan yaptı 3'e bascaana 4 e basmak yapılması imkansız bi hata değil ...