başlayalım artık...
Amatör Oyun Yapma Ekibine Katılmak İsteyenler..
arkadaşlar senaryoyu paylaşacağım ama önceden olcaya söyledim 12 temmuz dgs sınavım var hem ona çalışıyorum, kendimi senaryoya tam olarak veremiyorum. yanlış anlaşılmasın, işim zor başkası yapsın demiyorum. ben yaparım, siz sadece diğer konularda araştırma yapıp, videolu dersler izleyin...
kolay gelsin..
Tmm ben şöle bi liste çıkardım 19 sayfadan itibaren bi cevap yazmayanları ebikibe dahil etmedim
eğer sizde yaptığımı doğru buluyosanız bu ekible başlayalım.
Eğer bua ismi olmayayıp katılmak isteyenlerde warsa sölesin onlarıda dahil edicez ekibe.
Şu an 15 kişi var.
freddy
loseface
mc_emre
CapanQGLU
turkishmemo
mustafacan
eMacH
Vxone-e3
zaer
yasinc
Ahmet sefa
HPQ-User2
zf55
süpernova17
canerece3
borazan
tuncsaban
Eğer burda ismi olmayıpta katılmak isteyenler varsa söylsin
senaryoylada olacak iş değil mc_emre bu işler amatörce olmuyor Fsb kolay ama sonuçta iyi bir şey için geliştirmek lazım bu da zor demek yapılmazmı yapılır ama herkesin araştırma ruhu olması laızm zaman ayırması lazım ki aha bu konu başlığında kaç kişi aktifki bi kişi bende katılacam diyor 2 gün sonra kayıp bu işler böle yürümez bence Selçuk abiden rica edelim bu konuyu silsin forumda boş yer kaplamasın
öncelikle herkese kolay gelsin...
güzel bir amaç için yola çıktınız ama aylar geçmesine rağmen ortada elle tutulur gözle görülür birşey yok.
Daha birşey piyasada yokken siteler açıyorsunuz, facebook grupları oluşturuyorsunuz, kimi oyunun ne olduğu belli değilken müzikleri yaptığını söylüyor kimi senaryo yaazıyor, kimi oyunun ne tür birşey olacağı belli değilken hangi programla yapılacağını tartışıyor vs. vs. çok karışık bir iş yapıyorsunuz, koordinasyon = 0 (sıfır) bence...
Öncelikle şunu bir kere bilin, yapacağınız oyun, bugun piyasada satılan tek cd lik oyunlar kadar bile kaliteli olmayacak. Çünkü amatörsüzünüz. Normal bir oyun alanında uzman yüzlerce kişinin ortak çalışması sonucu binlerce dolarlık maaliyetlerle elde ediliyor. Bunu göze aldığımızda sizin gibi 20-30 amator kişinin ortaya çıkaracağı bir oyunun kalitesinin ne oalcağı elbette açıkça belli oluyor.
Bunları söylememin sebebi hevesinizi yok etmek için değil, gerçekleri bilmeniz için. Ancak şunuda unutmayın ki iyi bir oyun bence oynanabilirlikle olur. Küçücük 3-5 MB lık bir flash oyun bile kimi zaman gigabytlarca büyüklüğündeki muhteşem 3D görüntüleriyle donatılmış bir oyundan daha çok zevk verebiliyor.
Yaklaşık 10 senelik bir pc tecrübem var. Ve bunları bu tecrübelereime dayanarak söylüyorum. Oyun ya da programlamadan pek anlamam. Ama bende bundan 6-7 sene önce hep bir oyun yapma isteğim vardı. Ancak bunu yapamayacağımı anladığımdan vazgeçtim.
Size kişisel olarak tavsiyelerimi söyleyeceğim. Dediğim gibi bunlar yanlızca benim kişisel görüşlerim, belki bir faydası olur diye yazıyorum.
Öncelikle oyunun ne türde olacağına karar verin. FPS mi RTS mi Similasyon mu Spor oyunumu vs. vs.
Sonra, bir senaryo yazın. Genel olarak oyunun amacı ne olacak diye. Sonra ince detaylara inin ayrıntılı olarak nasıl bir senaryo olacağını ele alın. Oyundaki kahramanın vs. isimleri sonradan koyulabilir onlar bence çok önemli değil, önemli olan oyunun ne olacağı.
bu aşamadan sonra oyunun senaryosuna göre bir grafik motoru bulun, sizin isteklerinize en yakın hangisi ise onu seçin. bu aşamadan sonra kimi kaplamalarla kimi animasyonlarla kimi müziklerle kimi kodlamalarla kimi oyunun açılışından menülerine kadar olan bölümüyle kimi logo web sitesi tanıtım vs. ile kimi yapılan bölümleri test etmekle ilgilensin.
Ama şunuda unutmayın ki ilk oyununuz büyük bir ihtimalle kötü bişer şey olacak istediğiniz gibi olmayacaktır, ama pes etmeyin, artık belli bir tecrübeye sahip olacaksınız ve ikincisinde ya da oyunun devamında çok daha iyisini yapabileceksinizdir.
ancak bunların hepsinin başında sabır diyorum, sabredin, başarısızlıklarınız tecrübeleriniz olsun.
tekrardan kolay gelsin hepinize...
www.mastergamegroup.com boşta
yada
boşta birinden birini alın ben size zaman sınırmalası olmayan 100 mb kotalı host açayım e böyle bu gg uzantısı komik bişi.
ciddi bişi yapın.
Eğer yapacaksanız özel mesaj atın ki yardımcı olayım.