ASUS PDA TÜM DONANIM VE YAZILIM SORULARINIZI SORUN

m1773
11-10-2009, 12:44   |  #276  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

merhabalar
bende ikinci el p 526 aldım
arkadaşlar sadece telefon kapalı iken şarj ediyor  arızalımı yoksa  sistem mi böyle acaba
cevabınızı lütfen e-posta atabilirseniz memnun olurum
iyi pazarlar
[email=m1773@mynet.com]m1773@mynet.com[/email]

delikanli53
11-10-2009, 13:20   |  #277  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj

Büyük ihtimalle pilinden sorun var, aktivesync programı kurarak birde bilgisayardan şarj etmeyi deneyin.

talhacu
30-10-2009, 15:21   |  #278  
Taze Üye
1 mesaj

merhaba benım asus p526 pda m var. ben telefonuma wm6.5 yuklerken aksılıkten usb ım cıktı. su anda hıcbır sekılde rom update yapamıyorum (actıvesync ıle baglantı kuramadıgı ıcın ) ben ne yapabılırım. sımdıden  tesekkurler

Bizimdenizci
01-11-2009, 18:47   |  #279  
Yeni Üye
23 mesaj

selam yaw
Asus p535 cihazım hala 64 ram 128 yaptırabilicem bi yer biliyormusunuz
 igo8 kasıyo gibide..
totmtom yada route mi kursam gene kasarmı?

Son Düzenleme: Bizimdenizci ~ 01 Kasım 2009 18:48
delikanli53
02-11-2009, 12:54   |  #280  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
Alıntı: talhacu  
merhaba benım asus p526 pda m var. ben telefonuma wm6.5 yuklerken aksılıkten usb ım cıktı. su anda hıcbır sekılde rom update yapamıyorum (actıvesync ıle baglantı kuramadıgı ıcın ) ben ne yapabılırım. sımdıden  
merhaba,

rom update yapıyorken eğer sorun olduysa büyük ihtimalle ana kart arızalandı, yok sadece wm yüklüyordum diyorsanız sorun olacağını sanmıyorum.

yükleme detayları konu içerisindeki cevaplarda var, tekrar takrar yazmak istemiyorum.

delikanli53
02-11-2009, 12:59   |  #281  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
Alıntı: burmonster  
Hocam , yaklaşık bir 4 ay önce AsusF50sv Serisi bir note book aldım.performansından son derece memnunumfakat sorunları bir türlü bitmiyor.ilk zamanda açılırken kapanma sorunuvardı.şimdi yapmıyor.bu seferdde ekranda ilk açtığım zamanda windowsekranına geldiğinde dalgalanma oluyor enine çizgiler beliriyor.ekranıhareket ettirdiğimdede çoğalıyor.bu neden kaynaklanıyo olabiliracaba.foruma ilgili yere yazdım ama net bir cevap alamadım.serviseverin diyorlar.fakat telefonuma bile cvp alamadım 2 gündür mailde attımtık yok.servise veripte 1 ay bekliycem sonrada elime alınca aynı şeyiyine yapacak ve ben cıngar çıkaracam diye verme taraftarıdeğilim.teknik servis baya problemliymiş diye yorumlar oldukça fazla..
hocam sizce nedir problem??ilgilenirseniz çok sevineceğim.
   Merhaba, gördüğünüz üzere bu konuyu sadece PDA lar için açmıştım ama yinede cevap vermeye çalışayım.

O modeli hiç kullanmadım fakat dizüstü bilgisayarlar hakkında az çok fikir verebilirim. Açıldığında dalgalanma oluyorsa ve ekranı salladığınızda çizikler artıyorsa, a) ekran bozuk  b) data kablosu oyamış her iki seçenekte de servise göndermeniz gerekiyor. Servis konusunda da cevabım var :) o servise gönderdiğinde 1 ayda geliyor diyenlere sorarmısınız diğer firmalara ürün göndermişler mi, ben Asus teknik servisi avukatı değilim ama bir çok firma ile çalıştım hepsini çok iyi biliyorum, marka verirsem kötülemiş olurum o yüzden es geçerek devam edeyim, Türkiye'nin tek teknik servisi olduğu için biraz uzun sürüyor işlemleri doğru fakat bütün parçaları kendileri ürettiği için lehim yaparak göndermezler full parçayı yenileyip size gönderirler, bu yüzden içiniz rahat olsun tek yapmanız gereken verilerinizi mutlaka yedekleyin, atarlar formatı ortada kalırsınız :) istanbul içindeyseniz yeri Ümraniye ile Üsküdar arasında Kısıklı denen bir yerde hemen de bakabilirler bilemiyorum.

delikanli53
02-11-2009, 13:01   |  #282  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
Alıntı: Bizimdenizci  
selam yaw
Asus p535 cihazım hala 64 ram 128 yaptırabilicem bi yer biliyormusunuz
 igo8 kasıyo gibide..
totmtom yada route mi kursam gene kasarmı?
   Merhaba,

Efendim bu pc veya dizüstü değil ki ram yükseldin Soru ana kart üzerinde çakılı herşey.

astronomer
03-11-2009, 00:52   |  #283  
Yeni Üye
47 mesaj

Merhabalar;

Bir ASUS P750 im var ve üzerinde Windows Mobile 6.1 yüklü. Sorun; telefonun kendi üzerindeki tuş takımını kullanarak metin giremeyişim. Sadece sayılar yazılıyor. Yıldıza uzun süre basılı tutunca English AWC (bu AWC nin ne işe yaradığı da meçhul) - Turkish - English ve 123 çıkıyor. Onun dışında telefonu ne kadar kurcalasam da XT9 veya T9 a da rastlamadım. Üstelik kullanım klavuzunda, Başlat>Programlar>TX9 Ayarları olduğu söylenmiş, benim ise cihazımda böyle birşey yok.
 Yaptığım araştırmalara göre; XT9 yüklü olduğunda tuş takımı yazı girişi için kullanılabiliyormuş ve Asus Launcher içinde bu ayar yapılabiliyormuş. Fakat Asus Launcher olmadığı için de oradan da XT9 a ulaşamadım.
 Şöyle bir şey de var, sanki telefonun tuş takımından metin girişi yapabilmiştim diye hatırlıyorum. Ama o kadar denemelerime rağmen olmuyor.
 Eğer bu sorunu format atarak çözebileceksem bile bu konuda hiç bir bilgim yok. Üstelik şöyle bir sorun daha var. Benim sistemim Windows Mobile 6.1 ancak telefonun kullanım klavuzunda işletim sistemi Windows Mobile 6.0 olduğu belirtilmiş. Olması gereken işletim sistemini ve bu sisteme ait iyileştirmelerin (hotfix deniyor sanırım) nasıl bulunacağını-yükleneceğini de bilmiyorum.
 Bu sorunu düzeltebilecek (tuş takımından metin girişi sağlayabilecek) bir program veya yama gibi birşey varsa lütfen yardımcı olur musunuz? 
 Teşekkür ederim.

Son Düzenleme: astronomer ~ 03 Kasım 2009 01:47
delikanli53
03-11-2009, 12:09   |  #284  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj

Merhaba,

öncelikle hayırlı olsun, çok güzel bir PDA son zamanların adından söz ettirmeyen ama alttan alttan gidişatını sürdüren, gps özellikleri mükemmel bir cihaz. kullanma şansım çok fazla olmasa da bir iki kez kullandım. şimdi uzun uzadıya yazdığınız yazıdan anladığım kadarıyla,

soru: numaratik tuşlar ile yazı yazamıyorum,
cevap: * tuşuna basılı tutun ekranın sol alt köşesinde (veya sağ) menü açılacak oradan abc seçin sorun çözülür (bunu yaparken yazı yazabileceğiniz bir ekran açın)

soru: wm upgrade
cevap: wm6 ile wm6.1 arasında hiçbir değişiklik yok hatta wm5 bile neredeyse aynı, sadece görsellik ve bir iki yeni özellik, win2000 xp gibi düşünebilirsiniz. biraz daha yakın :)

sorunuz olursa tekrar yardımcı olmayı isterim. tekrar hayırlı olsun.

gerdagi
03-11-2009, 23:51   |  #285  
Taze Üye
2 mesaj

Yaklaşık bir senedir asus p535 cihazı kullanıyorum oldukça güzel bir alet.. Ancak son bir kaç aydır...Ekranda sinyal bi var bi yok.. Surekli sinyal kaybediyor, az cekiyor. Gelen çağrıları bazen almıyor.. Ya da konusmalarim kesiliyor sinyali kaybettigi icin ve sirf bu yuzden telefonu kullanamaz hale geldim. Bukonuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.Lutfen birisi yardimci olsun ne yapacagimi sasirdim. Sinyal bi var biyok, sebeke sorunu da yok ayni sim kart baska telefonda tam cekiyor..:( 

Ayrıca aynı sim kartla daha once kullanıyordum daha sonra bu problem olmaya basladi..

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Son Düzenleme: gerdagi ~ 04 Kasım 2009 08:50
astronomer
04-11-2009, 22:01   |  #286  
Yeni Üye
47 mesaj

Sorunum çözüldü çok teşekkür ederim yardımınız için :) Ancak sizi yormazsam eğer bir konuda daha yardım isteyeceğim. Evimde wireless internet var. PDA im wireless ı görüyor, bağlanıyor, ardından bir de Turkcell GPRS e (veri) bağlanmaya çalışıyor, bağlanıyor. Oysa ki ben sadece wireless a bağlanmasını istiyorum, kontrolüm dışında veri alışverişi yapmaya çalışıyor. Kontörüm gidebileceği için GPRS profilimi sildim. Çünkü ikide bir Bağlantı Yöneticisi nden kapatıp durmaktan usandım otomatik bağlanan GPRS i. PDA içinden kontrol edilebilir mi bu kendi kendine bağlanma durumu?

Teşekkür ederim :)

Son Düzenleme: astronomer ~ 04 Kasım 2009 22:03
delikanli53
05-11-2009, 09:53   |  #287  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
Alıntı: gerdagi  
Yaklaşık bir senedir asus p535 cihazı kullanıyorum oldukça güzel bir alet.. Ancak son bir kaç aydır...Ekranda sinyal bi var bi yok.. Surekli sinyal kaybediyor, az cekiyor. Gelen çağrıları bazen almıyor.. Ya da konusmalarim kesiliyor sinyali kaybettigi icin ve sirf bu yuzden telefonu kullanamaz hale geldim. Bukonuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.Lutfen birisi yardimci olsun ne yapacagimi sasirdim. Sinyal bi var biyok, sebeke sorunu da yok ayni sim kart baska telefonda tam cekiyor..:( 

Ayrıca aynı sim kartla daha once kullanıyordum daha sonra bu problem olmaya basladi..

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Merhaba,
mükemmel bir cihaz olduğu konusunda hemfikiriz :)
şimdi sorununuza gelelim. Anten kapağın altında gömülü olan telefonlarda bu hemen hemen aynıdır, iki küçük yaylı uç anten görevi gören plaka şeklinde vidalı kapağın arkasında duran bir antene değer ve görevini yapar. Fakat bazen bu uçlardan birisi zayıf kalır ve bahsettiğiniz sorunla karşılaşırsınız. Sizin yapabileceğiniz birşey yok, garantisi devam ediyorsa servise göndermelisiniz. yok ben açarım yaparım diyorsanız kolay gelsin :) açarken dikkat edin, ses çıkışının olduğu kısım yani pilin üstü baya bir hassastır kırılabilir.

delikanli53
05-11-2009, 09:57   |  #288  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
Alıntı: astronomer  
Sorunum çözüldü çok teşekkür ederim yardımınız için :) Ancak sizi yormazsam eğer bir konuda daha yardım isteyeceğim. Evimde wireless internet var. PDA im wireless ı görüyor, bağlanıyor, ardından bir de Turkcell GPRS e (veri) bağlanmaya çalışıyor, bağlanıyor. Oysa ki ben sadece wireless a bağlanmasını istiyorum, kontrolüm dışında veri alışverişi yapmaya çalışıyor. Kontörüm gidebileceği için GPRS profilimi sildim. Çünkü ikide bir Bağlantı Yöneticisi nden kapatıp durmaktan usandım otomatik bağlanan GPRS i. PDA içinden kontrol edilebilir mi bu kendi kendine bağlanma durumu?

Teşekkür ederim :)

Merhaba,

Rica ederim :) sorun/sorunlarınızın çözüldüğüne sevindim, şimdi yeni soruna açıklık getireyim.
   Bu donanımsal değil yazılımsal bir problem ne yazıkki wm6 larda olan bir sorun, P535 wm6 upgrade geldiği zamanlarda (yaklaşık 1.5 yıl oldu) bu sorunu duymuştum, çözüm için Asus Türkiye'yi telefonla aramanızı tavsiye edebilirim, internetten dolma bilgilerle buraya cevap yazardım ama böyle bir huyum yok :) servis mutlaka size nasıl çözeceğini anlatacaktır.

not: hatırladığım kadarıyla bununla ilgili bir path yayınlanmıştı. ama yanlış yönlendirmek istemem. çünkü ben servis çalışanı değilim sadece elimden geldiğince yardım etmeye çalışan sıradan birisiyim :)

gerdagi
07-11-2009, 01:12   |  #289  
Taze Üye
2 mesaj
Alıntı: delikanli53  
Merhaba,
mükemmel bir cihaz olduğu konusunda hemfikiriz :)
şimdi sorununuza gelelim. Anten kapağın altında gömülü olan telefonlarda bu hemen hemen aynıdır, iki küçük yaylı uç anten görevi gören plaka şeklinde vidalı kapağın arkasında duran bir antene değer ve görevini yapar. Fakat bazen bu uçlardan birisi zayıf kalır ve bahsettiğiniz sorunla karşılaşırsınız. Sizin yapabileceğiniz birşey yok, garantisi devam ediyorsa servise göndermelisiniz. yok ben açarım yaparım diyorsanız kolay gelsin :) açarken dikkat edin, ses çıkışının olduğu kısım yani pilin üstü baya bir hassastır kırılabilir.
Kesinlikle hemfikiriz fakat bu sorun beni deli etti acikcasi :) garantisi biteli 1 ay oldu  o yüzden servise yollarsam ne kadar paraisterler bilemiyorum. donanımsal bir sey oldugunu tahmin ettim cunkuyuklemedigim rom, upgrade denemedigim radio firmware kalmadi :) Yanicok elektronik cihaz tamir ettim ama biseyleri kirmamak adina dokunupdokunmamaya karar veremedim simdi :)

bilgilendirme icin tesekkur ederim.

delikanli53
07-11-2009, 16:35   |  #290  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj

Konu içerisindeki paylaşımları okursanız diyeceğim ama 29 sayfa olmuş neyse ben söyleyeyim :)

ana kart için 80$ + Kdv diye hatırlıyorum, valla bi yerini kırarsanız da sanırım 20 - 30 $ gibi bir rakam istiyorlar. başka yerde de bulamayacağınız için (bulsanızda takarken kırılma ihtimali var bizzat yaşadım) o yüzden hiç uğraşmayın. tavsiye vereyim ben yinede, wm5 romu yükleyin derim. ama yine hatırladığım kadarıyla wm6 yüklenirse geri dönüş olmuyor (bu sorunu palm larda duymuştum) yinede denemekte fayda var, zaten rom konusunda kendinizi bir hayli geliştirmişsiniz.

umarım başarırısınız, çünkü servis sonuçta düşünce acımıyor :D

fenomen31
13-11-2009, 03:19   |  #291  
Taze Üye
1 mesaj

mrb arkadaslar bende asus p525 var ben telefonumu dusurdum ve telefonum acılırken tekrar kapanıyor ve ekran kararıyor ve zor gorunecek sekılde asus yazısı kalıyor cıhazım garantılı degıl ne yapabılırım bu konuda acaba cıhazımın  sorunu ne olabılır

delikanli53
13-11-2009, 10:09   |  #292  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
Alıntı: fenomen31  
mrb arkadaslar bende asus p525 var ben telefonumu dusurdum ve telefonum acılırken tekrar kapanıyor ve ekran kararıyor ve zor gorunecek sekılde asus yazısı kalıyor cıhazım garantılı degıl ne yapabılırım bu konuda acaba cıhazımın  sorunu ne olabılı
   Merhaba,

Üzülerek söyleyebilirim ki, ya ekran yada ana kartta probleminiz olmuş, her ikisi (yanlış hatırlamıyorsam) 160$+kdv olarak ücretlendirilecektir. Tabi bu işi serviste yaptırın mutlaka, takılan her parçanın kanunen 5 ay sanırım garantisi var. Programsal olarak yapabileceğiniz hiçbirşey yok ne yazıkki.

Ben olsam servise gider, sadece fiyat verilmesi için bakılmasını rica ederdim, belki de benim söylediğim gibi donanımsal bir arızası yoktur.

dehard123
15-11-2009, 17:13   |  #293  
Taze Üye
1 mesaj

ben windows 7 yükledim anakart cd taktım vu hataı werdi lürfen yardımcı olun anakrt asus

bu arada ben konu açamıyorum nasıl açıcam

şimdiden teşekkürler

delikanli53
16-11-2009, 09:35   |  #294  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
Alıntı: dehard123  
ben windows 7 yükledim anakart cd taktım vu hataı werdi lürfen yardımcı olun anakrt asus

şimdiden teşekkü

Burası pda hakkında soru cevapladığım bölüm, Asus Ana kartlara yanlış hatırlamıyorsam Koyuncuoğlu elektronik bakıyor http://www.koyuncu.com.tr/contact.aspx buyrun iletişim bilgileri. Sorununuz notebook hakkında ise http://www.asus.com.tr/ buradan gerekli telefonlara ulaşabilirsiniz.

OQAN
18-11-2009, 06:03   |  #295  
Taze Üye
5 mesaj

Merhaba Delikanlı53,

Öncelikle hemen hemen bütün yorumları okudum helal olsun! Tüm Asus pda kullanıcıları için çok yararlı gerçekten...

Bende P535 var. 2,5 yıldır kullanıyorum. Son derece memnunum. Verdiğim paranın son kuruşuna kadar helal olsun.Bugune kadar son derece işimi gördü.Hiçbir arıza problem olmadı.Ancak son 3-4 gündür piliyle ilgili problem yaşıyorum. Gece çalıştığım için pdadan film izliyordum. Makinenin pil bölümünde aşırı ısınma başladı ve pil çok çabuk boşalıyor.8 saati çıkarmadan kapanıyor hiç işlem yapmadığım halde.Ne yapmamı tavsiye edersin? Yeni bir pil alsam hallolur mu? Birde wm 5 işletim sistemi yüklü bunu wm 6 ya çıkarmayı düşünüyorum.Yazılarından okuduğum kadarıyla hızının düştüğünü söylüyorsun çok çok etkiliyor mu?

Teşekkürler, Kolay Gelsin...

delikanli53
18-11-2009, 09:13   |  #296  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
Alıntı: OQAN  
Merhaba Delikanlı53,

Öncelikle hemen hemen bütün yorumları okudum helal olsun! Tüm Asus pda kullanıcıları için çok yararlı gerçekten...

Bende P535 var. 2,5 yıldır kullanıyorum. Son derece memnunum. Verdiğim paranın son kuruşuna kadar helal olsun.Bugune kadar son derece işimi gördü.Hiçbir arıza problem olmadı.Ancak son 3-4 gündür piliyle ilgili problem yaşıyorum. Gece çalıştığım için pdadan film izliyordum. Makinenin pil bölümünde aşırı ısınma başladı ve pil çok çabuk boşalıyor.8 saati çıkarmadan kapanıyor hiç işlem yapmadığım halde.Ne yapmamı tavsiye edersin? Yeni bir pil alsam hallolur mu? Birde wm 5 işletim sistemi yüklü bunu wm 6 ya çıkarmayı düşünüyorum.Yazılarından okuduğum kadarıyla hızının düştüğünü söylüyorsun çok çok etkiliyor mu?

Teşekkürler, Kolay Gelsin...

Merhaba,

Ne demek efendim, elimden geleni bu kadar, işinize yarayan bilgiler verebildiysem ne mutlu bana.

Şimdi gelelim sorununuza;
   8 saat pil ömrünün gittiğini söylüyorsunuz (film izlerken) 2.5 yılını tamamlamış bir P535 tutuyorsunuz elinizde bu gayet normal. Pil bu sonuçta, şarjı bitmeden şarj edilmeden doğan bir tıkanıklık yaşamış olsa bile uzun süredir de multimedia aracı olarak kullandığınız için artık ömrünü tamamlamış gibi. Bana kalırsa o şekilde idare edin. Bugün bile hangi Asus Pda yı alayım sorsanız P535 derim, gerçekten güzel bir cihaz.
   İkinci sorunuza şöyle cevap vereyim. Aslında soru ile karşılık vereceğim :) Görsellik mi? Hız mı?  Wm6.x=görsellik  Wm5=hız.  VİSTA ve XP olarak düşünebilirsiniz. aralarında çok aman aman bir fark yok, ben olsam hiç geçiş yapmazdım. wm6 nın baya bir sorunu vardı, şimdi kapattılar mı bilmiyorum uzun zamandır pda lardan uzak kaldım, artık eee pc 1101ha kullanıyorum :) zaten neredeyse cep bilgisayarı gibi :D . neyse, sorunlarınız olursa yazarsınız, elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım.

OQAN
18-11-2009, 16:00   |  #297  
Taze Üye
5 mesaj

Yeni pil alsam sorun hallolur gibime geliyor.Asus teknik servisiyle yazıştım.40$+KDV diyor.Açıkcası biraz pahalı geldi.Başka bir yerde daha ucuzunu bulabilirmiyim? İnternetten araştırdım 25 liraya olanda var bazı sitelerde bide 59 liraya kalın bataryalar var yüksek performans diyor.Fakat bu bataryalar biraz çıkıntılı.YEni bir pil alacağım kesin ama bir beyaz renkli bataryalar var ki bunlar 59 lira bide şu anda kullanmış olduğum siyah batarya var internette 25 lira civarı.Bu konuda herhangi bir bilgin var mı? Tavsiye edebileceğin yer,mağaza,dükkan vs. var mı?

delikanli53
19-11-2009, 10:06   |  #298  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
Alıntı: OQAN  
Yeni pil alsam sorun hallolur gibime geliyor.Asus teknik servisiyle yazıştım.40$+KDV diyor.Açıkcası biraz pahalı geldi. Başka bir yerde daha ucuzunu bulabilirmiyim? İnternetten araştırdım 25 liraya olanda var bazı sitelerde bide 59 liraya kalın bataryalar var yüksek performans diyor.Fakat bu bataryalar biraz çıkıntılı.Yeni bir pil alacağım kesin ama bir beyaz renkli bataryalarvar ki bunlar 59 lira bide şu anda kullanmış olduğum siyah batarya var internette 25 lira civarı. Bu konuda herhangi bir bilgin var mı? Tavsiye edebileceğin yer,mağaza,dükkan vs. var mı?
   Ucuz etin yahnisi sert olur diye bir ata sözü vardır. Ama şunu da unutmamak gerek teknik servisler her zaman pahalıdır, bunun yanında orjinal ürün aldığınızı bilirsiniz. bir tarafta 25 liralık ürün var bir tarafta 60liralık 2 katından da fazla ama bir tarafta neresi üretmiş belli değilbir tarafta üretici firma satıyor, tercih size kalmış, ben şu anda kullandığım telefon (komik gelecek ama) 6610i Kahkahai si var ama :D ona bir batarya aldım 5 lira 3 gün sonra arıza verdi, telefoncu bana abi 5 liralık maldan ne bekliyordun dedise de geri aldı ama sonuçta adamın söylediği doğru. Ben teknik servise para kazandırma peşinde değilim sadece tarafsız bir görüş belirttim.

Şimdi diğer sorunuza cevap vereyim. Siyah yada beyaz farketmez, sizinkullandığınız P535 yanılmıyorsam metalik bir rengi var, bu modellerin bir de beyaz olanı var, beyaz bataryalar onlar için üretildi, renk seçimi performansı etkilemez. Kalın batarya diye birşey duymadım, var diyorlarsa da inanmayın yok öyle birşey, olması imkansız çünkü pdanın yapısı belli şekli belli nasıl uyacak.

Mağaza tavsiyesi istemişsiniz, hepsiburada.com a şimdi baktım bulamadım, internetten başka bir yerden alışveriş yapmıyorum ben, o yüzden tavsiyeedemeyeceğim.

Son Düzenleme: delikanli53 ~ 19 Kasım 2009 10:11
niobe45
24-11-2009, 17:05   |  #299  
Taze Üye
1 mesaj

merhabalar. bende asus p535 kullanıcısıyım. arkadaşımdan aldım birkaç ay önce bu cihazı.çok fazla sorun yaşamadım şimdiye kadar fakat dün önemli bir sorunla karşılaştım.telefonumu açtığımda BitDefender Shield  new media was detected.it is recommended to run the scanner on folder: \MiniSD card yazısı çıkmaya başladı sadece OK seçeniği var bit defender'dan SDcard'a scan yaptım I/O errors : 8 çıktı fakat pek bişey anlamadım bundan.asıl sorun cihazım telefon özellikleri dışında bilg.özelliklerinin hepsi çalışıyor(internet, kamera, gps) fakat tel özelliklerine giremiyorum şebekeyi bulamıyor arama kaydı kişiler kısmına da girmiyor. sim kartını değiştirsemde sorun aynı. acaba hard reset mi gerek yoksa reset yapmadan bunu halletmek mümkünmü?
birde eğer format attıktan sonra(SD kartı çıkarıp)içindeki programlarda bir eksilme olurmu bunun şunun için soruyorum SD kartın içindeki programlar(bit defender,facebook,opera...)cihazın içindeki programlarda ise(core player,windows media player,bing) farklı olarak bulunmaktadır.format atıldıktan sonra cihazın program files'ı programlar dahil tamamıyla siliniyormu?eğer siliniyorsa yedeklemek için ne yapmalıyım?

delikanli53
26-11-2009, 04:53   |  #300  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
Alıntı: niobe45  
merhabalar. bende asus p535 kullanıcısıyım. arkadaşımdan aldım birkaç ay önce bu cihazı.çok fazla sorun yaşamadım şimdiye kadar fakat dün önemli bir sorunla karşılaştım.telefonumu açtığımda BitDefender Shield  new media was detected.it is recommended to run the scanner on folder: \MiniSD card yazısı çıkmaya başladı sadece OK seçeniği var bit defender'dan SDcard'a scan yaptım I/O errors : 8 çıktı fakat pek bişey anlamadım bundan.asıl sorun cihazım telefon özellikleri dışında bilg.özelliklerinin hepsi çalışıyor(internet, kamera, gps) fakat tel özelliklerine giremiyorum şebekeyi bulamıyor arama kaydı kişiler kısmına da girmiyor. sim kartını değiştirsemde sorun aynı. acaba hard reset mi gerek yoksa reset yapmadan bunu halletmek mümkünmü?
birde eğer format attıktan sonra(SD kartı çıkarıp)içindeki programlarda bir eksilme olurmu bunun şunun için soruyorum SD kartın içindeki programlar(bit defender,facebook,opera...)cihazın içindeki programlarda ise(core player,windows media player,bing) farklı olarak bulunmaktadır.format atıldıktan sonra cihazın program files'ı programlar dahil tamamıyla siliniyormu?eğer siliniyorsa yedeklemek için ne yapmalıyım?
    Merhaba,
    Hayırlı olsun mu desem, geçmiş olsun mu :) yok yok endişe etmeyin, hayırlı olsun pda nız diyerek sorularınızın cevaplarına geçeyim.
   Aslında sorularınızın cevapları, yine sorularınız içerisinde. Bir program kurmuşsunuz ve pda açılırken wm(x) <hangi sürüm yazmamışsınız> sd kart içerisinde programın çalışması için gerekli dosyayı arıyor, bulamayınca da doğal olarak hata veriyor. Pda basit bir o kadar da karışık o yüzden hiç detaylara girmeden Hard Reset, diğer adıyla format atmanızı önereceğim. Format attığınızda (format işlemini çok detaylı bir şekilde konu içeriğinde anlattım) sd kartınız ve sim kartınızdaki bütün bilgiler kalır, sadece sd kart takılı olduğunda ingilizce birşeyler soruyordu yanlış hatırlamıyorsam :D ben bile unuttum :P neyse, format atmadan kurulu programları nasıl yedeklerim sordunuz güzel bir soru ama cevabı yok, bilgisayarınızdaki kurulu programları nasıl yedekleyemiyorsanız (istisnalar hariç) bunda da sistem aynı, yani programların setup dosyalarını internette bulun sonra formatınızı atın, takıldığınız yer olursa burada yazarsanız, zaman buldukça bakıyorum. Tekrar hayırlı olsun ;)