Merhaba,Arkadaşlar merhaba.P525'imle ilgili birkaç sorunum var sanırım cevap verebilirsiniz.
1) Telefonun 2 ve 5 tuşu çok zor basıyor ve joysitikte biraz sert basmak gerekiyor.Üfleyince felan düzelir gibi oluyor sonra yine gidiyor.Bu sorunu nasıl çözebilirim? Telefoncuya versem içini kurcama-orijinal parçasının yerine çin malını takma felan çok tedirgin oluyorum.Aletin garantisi bitti, servise göndersem çok tutar mı?
2) GPS kullanmak istiyorum bunun için 50 lira verip Bluetooth alıcı alsam değer mi? Sinyal sorunu felan olur mu?
Hemen sorularınıza geleyim;
1. P525 lerde keypad sorununu herkesten hemen hemen duydum, üfleyince falan geçecek bir problem değil, içini açmanızıda öneremem fiziksel bir problem. Çin malı yerli mal orjinal mal diye birşey yoktur, kaliteli ve kalitesiz mal vardır, o adam kalitesiz çin malını takarsa birşey diyemem şu anda hemen her firma Çin de üretim yaptırtıyor. Servise gönderseniz aşağı yukarı 40 $+kdv gibi bir rakam tutacaktır. İstanbul içerisindeyseniz yeri Kısıklı da (ümraniye bitimi) gidip sormanızada fayda var.
2. Gps konusunda çok birşey diyemeyeceğim çünkü bunların işlemcisi P535 yani gps için üretilen p525 ten sonra ki modeli daha hızlıydı, P525 e de gps yükleme şansını yakalamış ve kullanmış birisi olarak + ve - leri söyleyeyim artısı; bluetooth veya kablo ile kullanırsanız aracın radyo anteninin olduğu gökyüzünü görecek kısma bağlarsınız ve sinyal sorununuz olmaz, eksisi; eski bir program kurmalısınız destinator 5 gibi 2006 haritası yüklü şekliyle neden bu çünkü sisteminizi yormayacak, işlemci hızı o kadar küçümsenmeyecek kadar değil fakat yinede yavaş çalışıyordu.
şimdi genel bir yoruma gelirsem. Tamir masrafı kaldırmaz o model artık, yeni gelecek bir model varmış sağlam kaynaktan öğrendim :D 1000 tl civarında ama on numara olacak, modelini falan hatırlamadım ama iphone tarzı ama daha küçük bir makina olduğu kesin. gps ve işlemci olayı mükemmel olacağını duydum :)
umarım yardımcı olabilmişimdir.