Arkadaşlar merhaba.Merhaba,P525'imle ilgili birkaç sorunum var sanırım cevap verebilirsiniz.
1) Telefonun 2 ve 5 tuşu çok zor basıyor ve joysitikte biraz sert basmak gerekiyor.Üfleyince felan düzelir gibi oluyor sonra yine gidiyor.Bu sorunu nasıl çözebilirim? Telefoncuya versem içini kurcama-orijinal parçasının yerine çin malını takma felan çok tedirgin oluyorum.Aletin garantisi bitti, servise göndersem çok tutar mı?
2) GPS kullanmak istiyorum bunun için 50 lira verip Bluetooth alıcı alsam değer mi? Sinyal sorunu felan olur mu?
Hemen sorularınıza geleyim;
1. P525 lerde keypad sorununu herkesten hemen hemen duydum, üfleyince falan geçecek bir problem değil, içini açmanızıda öneremem fiziksel bir problem. Çin malı yerli mal orjinal mal diye birşey yoktur, kaliteli ve kalitesiz mal vardır, o adam kalitesiz çin malını takarsa birşey diyemem şu anda hemen her firma Çin de üretim yaptırtıyor. Servise gönderseniz aşağı yukarı 40 $+kdv gibi bir rakam tutacaktır. İstanbul içerisindeyseniz yeri Kısıklı da (ümraniye bitimi) gidip sormanızada fayda var.2. Gps konusunda çok birşey diyemeyeceğim çünkü bunların işlemcisi P535 yani gps için üretilen p525 ten sonra ki modeli daha hızlıydı, P525 e de gps yükleme şansını yakalamış ve kullanmış birisi olarak + ve - leri söyleyeyim artısı; bluetooth veya kablo ile kullanırsanız aracın radyo anteninin olduğu gökyüzünü görecek kısma bağlarsınız ve sinyal sorununuz olmaz, eksisi; eski bir program kurmalısınız destinator 5 gibi 2006 haritası yüklü şekliyle neden bu çünkü sisteminizi yormayacak, işlemci hızı o kadar küçümsenmeyecek kadar değil fakat yinede yavaş çalışıyordu.
şimdi genel bir yoruma gelirsem. Tamir masrafı kaldırmaz o model artık, yeni gelecek bir model varmış sağlam kaynaktan öğrendim :D 1000 tl civarında ama on numara olacak, modelini falan hatırlamadım ama iphone tarzı ama daha küçük bir makina olduğu kesin. gps ve işlemci olayı mükemmel olacağını duydum :)
umarım yardımcı olabilmişimdir.
ASUS PDA TÜM DONANIM VE YAZILIM SORULARINIZI SORUN
merhaba bende asus p320 var bılgısayara baglantı kablosunu taktım ancak telefona baglanamıyorum kablo uzerınden telefonun sd cardındakı bılgılerı pc ye aktarabılırmıyım ?
merhaba bende asus p320 var bılgısayara baglantı kablosunu taktım ancak telefona baglanamıyorum kablo uzerınden telefonun sd cardındakı bılgılerı pc ye aktarabılırmıyım ?Merhaba,usb kablosunu bağlamanız yeterli değildir. bir pda veya telefon farketmez bilgisayarın ayrı bir donanımı gibidir. yani driver veya yardımcı yazılım yüklemeden bilgisayar cihazı göremez. peki ne yapacaksınız activesync programını yükleyeceksiniz. activesync ile ilgili detaylı bilgi google amcada :D microsoftun programıdır. aşağıda google amcanın araştırması var :)
ya ark. bende bi asus M530W serisi war tuş takımı filmi deişmesi lazm ama bulamıyorz bi yardmcı olsanz nasl bulablrm [email=hsynemre@windowslive.com]hsynemre@windowslive.com[/email] bu mail adresim bana bi ulaşrsanz çok ii olr ya şimdiden tşkr ederm ...
ya ark. bende bi asus M530W serisi war tuş takımı filmi deişmesi lazm ama bulamıyorz bi yardmcı olsanz nasl bulablrm [email=hsynemre@windowslive.com]hsynemre@windowslive.com[/email] bu mail adresim bana bi ulaşrsanz çok ii olr ya şimdiden tşkr ederm ...Merhaba,Gönderdiğiniz özel mesajda içini açtığınızı söylemişsiniz. iş işten geçtikten sonra yardım istemeniz garip oldu :) neyse ben yine de yapabileceğiniz şeyleri söyleyeyim. Çok yaygın bir pda değil bu yüzden de telefoncularda bulmanız imkansız gibi birşey. Bu yüzden servise göndereceksiniz 80 $ +kdv ve 40$ +kdv ücreti var sanırım. çünkü işçiliği kendileri alıyorlar. Gönderim ücreti size kalabilir büyük ihtimalle. Üzgünüm yapabileceğim birşey yok. ayrıca msnden destek vermiyorum. herkes sorunu yazsın bende cevaplamaya çalışayım değil mi. msn özele kaçıyor çok.
Merhaba Arkadaşlar..
Bende asus M530W model pda var. aralık ayında aldım. gayet sorunsuz bir şekilde işliyordu. Fakat 2 gün önce sarjı bitmeye yakındı. bende daha sonra şarja takarım diye düşündüm . 2 saat sonra telefonu aldım kendi kendine kapanmıştı. bende şarja taktım. kırmızı ışığı yandı. 10 dakika şarjda bıraktım. tekrar baktığımda kırmızı ışık sönmüştü telefonu açmaya çalıştım olmadı. şarj aletini tekrar çıkarıp taktım yine 10 dakika yanıp tekrar sönüyordu kırmızı ışığı. bilgisayarıma bağladım. bilgisayarımda telefonu görmüyor. 2 günden beri telefonu açamıyorum.. yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba Arkadaşlar..Merhaba;
Bende asus M530W model pda var. aralık ayında aldım. gayet sorunsuz bir şekilde işliyordu. Fakat 2 gün önce sarjı bitmeye yakındı. bende daha sonra şarja takarım diye düşündüm . 2 saat sonra telefonu aldım kendi kendine kapanmıştı. bende şarja taktım. kırmızı ışığı yandı. 10 dakika şarjda bıraktım. tekrar baktığımda kırmızı ışık sönmüştü telefonu açmaya çalıştım olmadı. şarj aletini tekrar çıkarıp taktım yine 10 dakika yanıp tekrar sönüyordu kırmızı ışığı. bilgisayarıma bağladım. bilgisayarımda telefonu görmüyor. 2 günden beri telefonu açamıyorum.. yardımcı olursanız sevinirim.Özel mesaj ile bana ulaştığınızda gerekli cevapları vermiştim buradan da paylaşayım.
Sorunun bataryadan veya Ana karttan olduğu kanısındayım. Program ile herhangi birşey yapabileceğinizi sanmıyorum. Servise göndermeniz gerekmektedir.
bu cevap sonrasında servise nasıl gönderileceği yani sizin bildiğiniz şeyleri yazdım bu kadar :)
bende 6.1 yükselttim sürümünü ama gene 5.0 dönmek istiyorum ama bir türlü yapamadım 6.1 de bazı rahatsız olduğum hususlar var.orjinal roma dönemezmiyim.
bende 6.1 yükselttim sürümünü ama gene 5.0 dönmek istiyorum ama bir türlü yapamadım 6.1 de bazı rahatsız olduğum hususlar var.orjinal roma dönemezmiyim.Merhabaüzülerek söylemeliyim ki hayır. pda larda işletim sistemi olarak adlandırdığımız yazılımlar, direk rom belleğe atıldığı için geri dönüşüm olamıyor. Bir patch ile çözmüş olabilirler emin değilim fakat bir kaç ay öncesinden yapılamıyordu. Bunu eski anakartlara bios güncelleme gibi düşünebilirsiniz.
Servis + pda ana kart değişimi + sanırım işçilik
Merhaba hocam;
Öncelikle böyle bir konu açıp herkese yardımcı olduğunuz için kendi adıma teşekkür ederim.
Kendi sorunuma geçmek gerekirse, telefonum Asus P535, bir gün arkadaşımla playstation oynuyorduk mesaj geldi okudum mesajı hiç bir şey yok telefonda okudum mesajı koydum yerine unuttum sonra maça dalmışım bi' yarım saat sonra falan aldım elime baktığımda telefon kapanmış kendi kendine şarjı tamdı. Açmaya çalıştım açılmadı, korktum. Eve gittim şarja taktım açtım açıldı 1 saat sonra tekrar kapandı. Telefoncuya götürdüm pili çıkardı kontrol etti pil full olmasına rağmen hiç bir etki/tepki yok pil gitmiş dedi. Ama bu süre zarfında telefon artık hiç açılmamaya başlamıştı. Bir tane pil satın aldım internetten tam şarj ettim 12 saat civarı açtım telefonu ertesi gün açıldı, ama yine gitmeye başladı kapanıyor. Şimdi açıyorum mesela o windows mobile ekranı geliyor masaüstüne geliyor birden gidiyor sonra.
Sizce sorunu nedir bunun?
Ayrıca İzmir'liyim ben biraz araştırma yaptım İzmir de böyle bir servis buldum daha önce duydunuz mu İstanbul dışı servisi var mıdır asusun? Buraya götürsem sorunu halledebilirler mi?</p
BOGAZİCİ BİLGİSAYAR TİC. VE SAN. A.Ş. ASUS YETKİLİ SERVİSİ Adres: 1372 Sok. No:8/2 A Çankaya İzmir Tel: 232-4890515 Faks: 232-4895632
aplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim kolay gelsin iyi çalışmalar.Can.
[url=../kisisel/175059/]casualties[/url]
merhaba,
Şimdi sırayla sorularını cevaplamaya çalışayım,
- Telefonun kapanması ve şarj oluyormuş gibi gösterip şarj olmamasının 3 nedeni var.
1. Şarj aleti bozuk
2. Batarya bozuk
3. Ana kart bozuk (pda nın ana sistemi ana kart diye geçiyor)
Şimdi bu 3 problemden birini elemişsin zaten pil değil. diğer 2 problemi de elemeye çalışacak olursan yani şarj aletini yenisini alma zaten, bilgisayarına activesync programını yükle (microsoftun ücretsiz programıdır sitesinden bulabilirsin) eğer yine şarj olurda açılmazsa ana kartın arızalı demektir. Eğer öyle de olursa servis ve ana kart bedeli talep eder servis. (yaklaşık 120 $ civarında sanırım)
- Yaptığınız araştırmanın bir eksiği var, çünkü boğaziçi baktığı ASUS parçaları; Lcd, Pda ve Notebook harici bakıyorlar. Bu saydıklarımı yurtdışından ithal ediyorlar fakat arızalarına bakamıyorlar. Arızaya tek bakan servis Ankara'da ve İstanbul'da var. Yok İzmir'de açıldıysa bilemem :)
Umarım sorularınıza cevap bulabilmişsinizdir.
Selamlar ;
asus p526 kullanıyorum. telefonum sms almamaya başladı. bana gönderilen smsler telefon resetledikten sonra geliyor.Bu sorunu yaşayan, nedenini ve çöözümünü bilen var mı?
Volkan bey merhaba,
P526 pda'larda sms olayını hiç duymadım, ama mail olayını duymuştum, resimler gelmiyor tekrar maili yüklemek zorunda kalıyor gibisinden sorunlar çıkıyormuş. Sadece tahmini bir cevap verebileceğim; Pdanızı hard reset ile sıfırlayın, eğer yine problem çıkıyorsa sim kartınızı yenisiyle değiştirin (yalnız 64kb simlerde de sorun duymuştum) sim kartınızda da bir sorun yoksa, üzülerek söylemeliyim ki pda nın ana kartında sorun vardır. Garantisi de bitmiş büyük ihtimalle. Umarım söylediğim diğer çözümler işinize yarar.
Şarj aleti de bozuk değil onu yazmayı unutmuşum hocam farklı bir şarj aletiyle denedim yine aynı. Tek sorun kaldı oda anakart sanırım. Ben bunu yakın zamanda göndereyim garantisi bitmeden. Teşekkür ediyorum cevaplarınız için, kolay gelsin.
Öncelikle konu için teşekkür ederim. Ben p535 kullanıyorum ve orjinal pil ömrünü tüketti yeni bir pil aldım ama orjinal değil. Batarya bitmesine rağmen cihaz ful gösteriyor, bunun sebebinin cihazdaki akıllı, pil tanıma sisteminden kaynaklandığını öğrendim. Acaba bu sistemi devre dışı bırakmanın bir yolu varmı.
Öncelikle konu için teşekkür ederim. Ben p535 kullanıyorum ve orjinal pil ömrünü tüketti yeni bir pil aldım ama orjinal değil. Batarya bitmesine rağmen cihaz ful gösteriyor, bunun sebebinin cihazdaki akıllı, pil tanıma sisteminden kaynaklandığını öğrendim. Acaba bu sistemi devre dışı bırakmanın bir yolu varmı.Merhaba,Rica ederim efendim bilgimizi paylaşıyoruz sadece. Akıllı pil tanıma sistemi hakkında hiçbir bilgim yok ne yazıkki. Yani bu bilgiyi nerden edindiğinizi öğrenebilir miyim :) bende öğrenmiş olurum en azından.
Pil tanıma sistemi hakkında bilgiyi başka bir forumdan aldım. Orjinal olmayan pil kullanıldığında cihaz bu pilin orjinal olmadığını anlıyor ve o pil ile ilgili hiçbir bilgi vermiyor sadece şarj ediyorsunuz ve ne zaman biteceğini bilmiyorsunuz.
tuarm,
bu bilgiyi sadece yetkili servisten duyarsanız inanın. :) başka forumlarda kafadan sallayanlar çoktur. Benim ise kafadan sallamaya ihtiyacım yok, çünkü iyi deneyimim var. Böyle birşey olmadığını iddia etmiyorum yanlış anlamayın sadece bunun doğruluğunu ancak yetkili servis onaylayabilir. İstanbul içerisindeyseniz zaten en fazla iki otobüsle ulaşabilirsiniz servise. (kısıklıda) Ümraniye - Üsküdar arasın.
Hocam ben İzmir'liyim. İzmirden yazıyorum bu benim asus pda yı servise göndermek istiyorum. İzleyeceğim yol hakkında bilgi verir misiniz bana? Hangi kargo ile nereye göndermeliyim, kutusunda mı göndermeliyim, tüm donanımlarını koymalı mıyım, içine sorunla ilgili veya bana ulaşabilecekleri bir not falan yazmalı mıyız? Yardımcı olursanız bu hafta içinde göndereceğim. Teşekkür ederim.
Hocam ben İzmir'liyim. İzmirden yazıyorum bu benim asus pda yı servise göndermek istiyorum. İzleyeceğim yol hakkında bilgi verir misiniz bana? Hangi kargo ile nereye göndermeliyim, kutusunda mı göndermeliyim, tüm donanımlarını koymalı mıyım, içine sorunla ilgili veya bana ulaşabilecekleri bir not falan yazmalı mıyız? Yardımcı olursanız bu hafta içinde göndereceğim. Teşekkür ederim.Merhaba
Sanırım artık UPS kargo ile çalışıyorlar. Anlaşma numaraları var söylüyorsun onu evden bile teslim alırlar, karşı ödemeli değil ama anlaşma numarası ile göndereceksin. Aşağıdaki söylediklerimi de dikkate al,1. Orjinal kutusu veya orjinal kutusuna yakın bir kargolama yap, kırılacak şekilde olursa teslim almazlar,
2. Tüm donanımlara gerek yok sadece arızalı parçaları göndermeniz yeterlidir, ama siz yinede şarn aleti ve kulaklığı gönderin,
3. Sorununuzu yazmazsanız normal bir testten geçirirler. sorununuzu detaylı bir şekilde yazın. Temelin fıkrasına dönmesin iş, TEMEL DOKTORA GİDİYOR, DOKTOR SORUYOR "NEYİNİZ VAR" TEMELDE "KAÇ SENELİK DOKTORSUN NEYİM VAR BULAMIYORMUSUN " :D neyse sorunu yazıyoruz,
4. Kargoyla gönderirken karşı ödemeli gönderme ve garantisi biten bir ürünse kargo masraflarını sen çekmek zorunda kalırsın, www.asus.com ordan asia ordan Türkiye bölümünü seçebilirsin orda detaylar yazar. (kısıklı İSTANBUL veya Ankara) İstanbul önerimdir Ankara bakmıyor pda lara.Umarım sorunun çözülür.
Mrhba bnm klavyme bşi oldu örngn o9 tsna bsyrum ynnDA r4kamda ckiyö o9 u7 ı8 p0 go9r4dnu7z gı8bı8
Merhaba. Öncelikle böyle bir konu açtığınız ve tüm Asus kullanıcıların sorunlarına çözüm aradığınız için tebrikler ve teşekkürler. Ben Bimeksin kampanyasından bir Asus garmin m20 aldım. Henüz 1-2 günlük ama baya bi kurcaladım ve sanırım bişileri yanlış yaptım. Cİhaz çok işlevsel ancak bi o kadarda karmaşık benim için. Sekronizasyonu yapmak için wireless a direk bağlanmaya çalıştım olmadı, sonra usb ile wireless a bağladım ve senkronizasyonu yaptım. Ancak ondan sonra ne zaman usb de çıkarsam cihazı sürekli gprs'e bağlanmaya çalışıyor ve ben bunu durduramıyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba. Öncelikle böyle bir konu açtığınız ve tüm Asus kullanıcıların sorunlarına çözüm aradığınız için tebrikler ve teşekkürler. Ben Bimeksin kampanyasından bir Asus garmin m20 aldım. Henüz 1-2 günlük ama baya bi kurcaladım ve sanırım bişileri yanlış yaptım. Cİhaz çok işlevsel ancak bi o kadarda karmaşık benim için. Sekronizasyonu yapmak için wireless a direk bağlanmaya çalıştım olmadı, sonra usb ile wireless a bağladım ve senkronizasyonu yaptım. Ancak ondan sonra ne zaman usb de çıkarsam cihazı sürekli gprs'e bağlanmaya çalışıyor ve ben bunu durduramıyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Merhaba,M20 yeni bir pda valla Asus kensini aştı bununla diye düşünüyorum. Fakat henüz kullanıp kurcalama fırsatım olmadığını söylemeliyim :( yinede tahmini cevaplar verebilirim; Cihazın yazılımsal bir hata olmadığını düşünüyorum, çünkü donanım değişkenliği ve donanım değişimi sonrasında farklı programların açılması genelde donanım arızasıdır. Siz yinede hard reset işlemini yapın (kullanım kitapçığınızda vardır) eğer reset sonrasında işlem başarısız olursa (hard reset yani format) servise götürmeniz veya göndermeniz gerekebilir. Pda'nız hayırlı olsun M20 hakkında çok şey duydum en kısa zamanda elime geçirip sizin için testler yapacağımdan emin olabilirsiniz :)
Ankara'da iseniz seve seve verebilirim cihazı yapmak istediğiniz inceleme için. Teşekkür ederim bende sizin gibi düşünerek resetledim. Şimdilik gprs e bağlanma istegini durdurdum ama hala wirelass a bağlanmada sorun var. Sanırım bi takım bağlantı ayarları yanlış ve ben doğrusunu şimdilik bilmiyorum. Cihaz hakikaten 650 TL alınabilecek en iyi cihazlardan biri, bunu söyleyebilirim. Ancak kullanıcı sayısı şimdilik az olduğu için bir forum sayfası oluşmuş değil ve kör aksak sorunları bir süre kendi başımıza çözmemiz gerekecek. Gps'i mükemmel ötesi ve yanında araç şarj be bağlantı kitlerinide hediye ediyorlar. Windows 6.5 hakkında çok bilgim yok ama sanırım boza boza kullanmayı öğrenicem. Tekrar teşekkürler böyle bir platform oluşturduğunuz için.