ASUS PDA TÜM DONANIM VE YAZILIM SORULARINIZI SORUN

delikanli53
11-05-2010, 10:40   |  #351  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004
Alıntı: apeyron  
Ankara'da iseniz seve seve verebilirim cihazı yapmak istediğiniz inceleme için. Teşekkür ederim bende sizin gibi düşünerek resetledim. Şimdilik gprs e bağlanma istegini durdurdum ama hala wirelass a bağlanmada sorun var. Sanırım bi takım bağlantı ayarları yanlış ve ben doğrusunu şimdilik bilmiyorum. Cihaz hakikaten 650 TL alınabilecek en iyi cihazlardan biri, bunu söyleyebilirim. Ancak kullanıcı sayısı şimdilik az olduğu için bir forum sayfası oluşmuş değil ve kör aksak sorunları bir süre kendi başımıza çözmemiz gerekecek. Gps'i mükemmel ötesi ve yanında araç şarj be bağlantı kitlerinide hediye ediyorlar. Windows 6.5 hakkında çok bilgim yok ama sanırım boza boza kullanmayı öğrenicem. Tekrar teşekkürler böyle bir platform oluşturduğunuz için.   
:) sadece tahmini bir yol ürettim, işe yaramasına sevindim doğrusu. İstanbul sınırları içerisindeyim :) eğer bu tarafa yolunuz düşerse Kadıköy'de bi balık sözüm olsun ;) .

Gprs ve wireless bağlantı sorunu p526 modellerde de vardı yanlış hatırlamıyorsam, çözümü ise ana kartın değişimiydi, (önceki cevaplarda buna yer vermiştim) fakat sonra Asus bunun için bi update yayınladı ve sorunu çözdü. Aslında sitesindeki driver ve yazılım güncellemelerini incelerseniz mutlaka birşey yayınlayacaklardır. Yinede çözüme ulaşamazsanız servise göndermekten çekinmeyin, öyle söylenildiği gibi 1 ayda telefon gelmiyor size :) M530 sahibi bir chip üyesi (msn üzerinden kendisiyle görüştük) cihazı servise gönderdi, yasal süre olarak 30 günü doldurduğu için yerine m20 gönderdiler (ürünü bimeks teslim etti sanıyorum) Yani demem o ki Asus üretici olduğu için böyle şeylere pek takılmıyor :D müşteri memnuniyeti ne ise o. Bu konu içerisinde "Ya Asus'u bu kadar niye savunuyorsun" soruları geliyordu bana, size tek söyleyeceğim şey, 100 lira fazla veririm Asus alırım, çünkü teknik servis diğer tüm servislere oranlara en iyisi, iyi olmasınında tek sebebi üretici firma olması ;)

Sorununuzun çözüldüğüne sevindim :) İyi günlerde kullanmak nasip olur inşallah.

apeyron
13-05-2010, 09:10   |  #352  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

Teşekkürler nazik davetiniz için:) Bağlantı ayarlarındaymış sorun, wirelass bağlantısınıda yaptım. Sanırım düşe kalka öğrenicez kullanmayı. İlk Asus cihazım, umarım pişman etmez beni. Asus dev bir marka, kullanmayı becerebilirsem hakkını vereceğine eminim:)

alper39
14-05-2010, 21:44   |  #353  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

öncelikle herkese iyi akşamlar. yaklaşık 20 gün önce M20 modelinden aldım. çok memnun ve yoğun bir şekilde tüm özelliklerinden yararlanarak kullanmaya başladım (başlıca kullandıklarım gprs sürekli açık tutuyorum mail trafiğini kaçırmamak için, internette siteleri rahatlıkla dolaşıyorum, gps sık sık kullanıyorum)... aldıktan 1 hafta sonra sabah uyanınca telefonu ekranı donmuş bir şekilde elime aldım. kapatmaya çalıştım fakat kapanmadı, pili çıkarıp taktım ve açtığım da yaklaşık yarım saat kadar açılış ekranında bekledi (garmin asus yazan ekranı geçemedi bir türlü). kullanım klavuzuna bakarak reset attım. telefon açıldı yükleme tamamlandı dedi ve yeniden kullanmaya başladım. bugün telefonu yeniden elime aldığımda kapanmış olduğunu gördüm ve şarjı bitti heralde dedikten sonra şarja takıp açtım fakat leng klavye programının demo olarak kullanıldığını orjinalini almam gerektiği yazısı karşıma çıktı. o ekranı atladığımda windows kurulumu baştan başladı (sanki reset atılmış gibi) ve daha sonra telefon açıldı. tabi bütün senkronizasyon ayarları sıfırlanmıştı. aldığımdan beri 2 defadır telefon yeniden windowsu yüklüyor ve ayarları hep baştan yapmak zorunda kalıyorum, bu yükleme işlemini filan beklerken gelen aramalarıda kaçırdığım için sıkıntı oluyor açıkçası. acaba diyorum sürekli gprs açık olduğu için telefon bazı programları güncelleme yapıyor ve o yüzden mi sıfırdan kurulum ekranı ile karşı karşıya kalıyorum. telefonda hata olup olmadığını kestiremedim ve aldığım yere götürmeden önce sizlerinde fikrini almak istedim.

delikanli53
15-05-2010, 13:37   |  #354  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

"alper39" Merhaba,

35.sayfada da bahsettiğim gibi kullanmaya fırsatım olmadığı bir pda ile karşı karşıyayız :) Önceki tecrübelerime dayanarak bir cevap verebileceğim. Pda'nın hard reset yani format işleminden sonra üzerinde hiçbirşeyin kalmaması gerekiyor. Bahsettiğiniz klavyenin demo olduğunu söyleyemez, bu bahsettiğiniz klavye programını siz yüklediyseniz demekki format işlemini tam yapamadınız ve yarıda kalmıştır. Yine tahminimce söylüyorum ki; pda ana kartında sorun var. Bu cep bilgisayarları bütün herşeyi ana kartındadır, ufak bir işletim sisteminden doğan arızalar bile ana kartın değişmesine sebep olabiliyor (işletim sistemi bunlarda rom olarak geçiyor, yani bilgisayarın bios u gibi düşünebiliriz) Siz aldığınız yerle falan uğraşmayın, direk Asus servisine gönderin. İstanbul içerisindeyseniz Üsküdar ile Ümraniye arasında Kısıklı denen bir yerdeler. Bende birkaç kez gittim pda kontrolü için :D bazen yapamadıklarım oluyor tabi :P . İstanbul sınırları içerisinde değilseniz, sanırım UPS kargo ile çalışıyorlar yine önceki mesajlarımda bunun detaylarını görebilirsiniz. umarım bir sorun olmaz.

alper39
15-05-2010, 13:54   |  #355  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

yeniden merhaba. az önce yine problem yaşadım maalesef. telefonu elime aldım ve tuş kilidini açtıktan sonra ekran hizalama yapmamı istedi, ekran hizalama işlemi yaptım ve açılışta karşımıza gelen windows ekranı çıktı, ardından yükleme başladı. yükleme %70 lere geldiğinde "a problem has occurred with filesys.exe" uyarısı aldım uyarının altında ise "please tell microsoft about this problem. ınformation will sent only via wi-fi, activesync or windows mobile device center connection. the data is used exclusively to improve products" açıklaması vardı. o ekranı atladığım zaman ise tel açıldı fakat sim kartı görmemesinin yanında tamamen ingilizce ve menüler simge halinde olması gerekirken liste halinde altalta sıralanmış şekle bürünmüştü. şu an telefonu kapattım ve yeniden açtım cprog.exe hatası aldım. simkart görmüyor, tamamen ingilizce  ve kısayol simgelerinin hiçbiri yok maalesef ekranda. dediğiniz gibi pazartesi günü ilk iş teknik servise gitmem şart oldu.

yeniden reset attım ve cihaz düzgün bir şekilde açıldı... yinede pazartesi servis yolu gözüktü :) herkese iyi günler.

Son Düzenleme: alper39 ~ 15 Mayıs 2010 14:31
delikanli53
15-05-2010, 17:52   |  #356  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Standart olarak ingilizce kurulum yapıyordur zaten, ya format sonunda yada format sonrasında dil değişimi yaparsınız. exe hataları ilginç :) Servis sonrasında bizi de bilgilendirirseniz sevinirim :)

alper39
16-05-2010, 15:54   |  #357  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

m20 de yaşadığım kendi kendine reset atma probleminin yüklediğim uygulamalardan kaynaklandığını düşünmeye başladım. m20 yi aldıktan sonra google maps ve iş bankasının cep anahtar uygulamasını yükleyip kullanmaya başlamıştım ve tel kendini her resetledikten sonra yeniden uygulamaları yüklemiştim. dün yine tekrar eden reset probleminden sonra bu uygulamaları yüklemedim ve şu ana kadar m20 de bir anormallik meydana gelmedi. "cprog.exe" hatası ile ilgili olarak kısa bir araştırma yapabildim ve şebeke problemine sebep olduğunu öğrendim yani sim kartı görememesinin sebebi o hata imiş. "filesys.exe" hatası ile ilgili henüz bir bilgi edinemedim ama bir arkadaşın dediğine göre batarya kullanımı bile etkiliyebilecek bir hata imiş (bu iddia ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum).

bu arada günde 40-50 tane e-posta kontrolü ve cvp yazılması, 1,5-2 saat telefon görüşmesi sonucunda telefonun bataryası yaklaşık 10 saat dayanıyor (gps kullandığım zamanlarda 7 saate kadar düşüyor). günü 2 batarya ile tamamlıyorum maalesef. gerçi kutudan çıkan yedek batarya ve araç şarj kitini gördüğümde bataryanın okadar dayanıklı olmadığını düşünmeye başlamıştım ama bu kadarda çabuk biteceği aklıma gelmemişti.

delikanli53
17-05-2010, 11:47   |  #358  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

sorunlarınıza aşağı yukarı zaten yanıtlar bulmuşsunuz. Pil konusuna değinmek istiyorum.

Normal cep telefonlarının bile pili 2 günden fazla gitmediği halde (ki konuşmazsak) bir pda nın pilinin bu kadar uzun süre gitmesi güzel demenizi beklerken çok az gidiyor demenize şaşırdım doğrusu. Sonuça renkli ve pixel sayısı oldukça yüksek renk sayısı da hiç küçümsenmeyecek derece fazla bir cihaz bu. Yani bu kadar özellikleri bir arada bulundurma ve bu kadar pil bence mükemmel bir orantı. Üstelik maillerinize ulaşma ve 2 saat görüşme dahil 10 saat batarya süresi :) Yanlış anlamayın ben teknolojiye artık doydum ihtiyacım olmadığından olsa gerek artık pda kullanmıyorum komik gelecek ama Nokia 2300 kullanıyorum, gerçi bunun sebebi başımdaki bir ağrı yüzünden, pda kullanırken sol kulağımın üst kısmı başımda bir ağrı oluyordu neyse konuya geleyim, bu bahsettiğim telefon bile günde 4 saati anca kaldırıyor (orjinal ve sıfır batarya çakma çin değil yani :P) renksiz ve basit ekran. Gönül isterdi ki günümüz teknolojisine orantılı pil ömürleri de uzatılsa, dayanma güçleri maksimuma çıkartılsa ama şu anda elimizde olanla yetinmemiz gerekecek sanırım.

Pda'nız tekrar hayırlı olsun diyorum :)

alper39
17-05-2010, 18:10   |  #359  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

her ne kadar batarya konusunda yetersizlik hissetsemde yazdıklarınızı okuduktan sonra görüşlerinize katıldığımı belirtmek isterim.  insanoğlu hep daha fazlasını istiyor sebebi bu olsa gerek :) baş ağrısı konusunda geçmiş olsun diyorum. yazınızı okurken teknoloji ilerledikçe cihazların insanlar üzerindeki olumsuz etkileri aklıma geldi. ben de bu konuda arkadaşlara görüşmelerini kulaklık aracılığı ile yapmalarını tavsiye ederim. (kulaklıkla konuşmayı hiç sevmem ama zar zor alıştırmaya çalışıyorum kendimi). son olarak M20 modelini almayı düşünen arkadaşlar pişman olmazlar bence. sadece uygulama yüklerlerken uygunluğunu kontrol etmelerini öneririm. yeni konularda görüşmek üzere.

delikanli53
18-05-2010, 15:08   |  #360  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Alper bey,

Size kesinlikle katılıyorum, GPS (yön bulma hele hele İstanbul'da velinimet), wi-fi (modemlere kablosuz bağlantı), GPSR (gsm hattınızla internete bağlantı)... ve saymakla bitmeyecek bu kadar özelliği 650 lira gibi bir fiyata almak şu anki şartlarda imkansız :) Pda nın reklamını yapma peşinde değilim fakat gerçekten çok iyi bir rakam. Tasarım olarak da hiç küçümsenmeyecek görsellikle. Yıllardır Samsung kullanıcısı birisi olarak bunun yorumunu yapıyorum ki siz tahmin edin :D. Alacak arkadaşlar pişman olmaz, alanlar da zaten yorumlarını yazmışlar ;)

alper39
25-05-2010, 17:50   |  #361  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

önceki mesajlarda bahsettiğim üzere reset problemini yüklediğim uygulamalar ile bağdaştırmıştım ve cihazı hiç bir uygulama yüklemeden kullanmaya devam ettim fakat yeniden reset problemini yaşadım. bunun üzerine cihazı cuma akşamüstü servise götürdüm ve 3-4 günde bazen 2 günde bir reset atıyor kendi kendine dedikten sonra cihazı bıraktım servise. pazaretsi saat 5 gibi ise cihazın işlemi tamamlandığına dair mesaj geldi ve bugün gidip aldım servisten. cihaz 1 gün boyunca sim kart takılı halde testten geçirilmiş, bunun yanında donanım ile ilgili hiç bir sorun bulunamamış. ilerleyen günlerde yeniden reset problemini yaşarım gibi geliyor. böyle bir sorun yaşarsam geri geleceğimi belirterek ayrıldım servisten. bi yandan donanımsal bir hata olmadığına sevindim bir yandan da tam anlamıyla çözüme kavuşmadığı için üzüldüm açıkçası. bakalım tekrar yaşayacakmıyım bu problemi.

Son Düzenleme: alper39 ~ 25 Mayıs 2010 18:12
delikanli53
25-05-2010, 20:21   |  #362  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

alper bey öncelikle sizin sorularınıza cevap vermeye çalışayım;

Bu pda biraz nazlı bir pda :) bu arada belirteyim bugün kullanma fırsatım oldu, reset problemi büyük ihtimalle sistemle alakalıdır, güncel sistemi yüklemişlerdir. Donanımsal testleri (tahminimce) programlar aracılığı ile yapıyorlar. O yüzden donanım problemi görülmedi ibareleri ile karşılaşıyoruz. Önceki cevaplarımda da sürekli belirttiğim gibi Asus, müşterisini üzmez, daime müşterisinin menfaatini düşünür. Bu yüzdendir ki Asus reklamsız Dünya'da ve Türkiye'de büyük firmalar arasında, hatta liderliğe oynayan bir firma. Neyse umarım sorun tekrarlamaz.

Eveeet şimdi gelelim bugün M20 testimize :)
Kutusu bile heyecan verici bu pdayı ilk açtığım anda vay canına :D dedim. Askerde görevli kayınıma aldık bu teknoloji harikasını :) (gerçi kırmızı geldi papaz olacağız kayınçoyla :D) Neyse cihazı hemen açınca kurulum geldi, tek şaşırdığım nokta çok yavaş olmasıydı, ama kurulumdan sonra ne kadar hızlı olduğunu farkettim. Pda yı yan çevirince de (müzik dinlerken) size uyum sağlıyor ve ekranı kendiside yan çeviriyor :D harika bir özellik. Gps tek kelimeyle harika, anten çekme ve uydu bulma seviyesini bir çıta yükseltmişler, P535 veya P526 kullananlar bilir biraz sıkıntılıydı (ayar falan yapmak gerekliydi - Konu içerisinde var). Ekran hassasiyetine hayran kaldım, kocaman parmaklarımla bile full klavye üzerinde yazı yazdım ki bunu P535 ile yapabilmem imkansız oluyordu :) ekrandaki klavye kombinasyonları çok güzel yerleştirilmiş, menü ve diğer tuşlar harika işlev görüyor (gerçi bu yönü işletim sistemi) ana ekrandaki 1 2 3 yazılarına tıklamaya çalıştım :D sonra iphona gibi ekranın kaydırılarak diğer sayfalara ulaşıldığını hemen farkettim. Tuş takımı basitleştirilmiş (gerçi kenarda ayrıca tuş kilidi var(fiziksel)) Stylus kalem ise anten gibi iki parça yapılmış çok beğendim, diğerlerinde kurşun kalem gibi kocaman duruyordu. Başlat tuşu klasik olmaktan çıkmış :) başlı başına bir ana ekran tadında duruyor, Pda ayarlarını yapmak neredeyse çocuk oyuncağı.

Evet arkadaşlar Pda ya doymuş birisi olarak söylüyorum Tek kelime ile mükemmel...
Bimeks'ten aldık, Teknolojinin kalbi orda atıyor ama adamlar nerden 400 lira indirim yapıp piyasada 1000 küsür liraya satılan bir cihazı 600 küsüre indirip satıyorlar anlamış değilim :) (kdv kargo vs 700 e buluyor taksitli aldık biz) web sitesinden aldık, Cumartesi sipariş verdik bugün Salı elimize geçti. Fatura üzerinde seri numarasını göremedim, bunu mutlaka işletmeye çalışın yada garanti kartına kaşe vurdurun. (herhangi bir bimekste bunu yaptırmak ilk işim olacak, ilerde böyle şeyler sorun oluyor)

Almak isteyenlere öneri :) İphone tadında ama daha küçük daha hafif, incelik aynı, özellikler hemen hemen :) ve 650 liraya alınabilecek GPS özellikle 3G li dokunmatik en iyi pda. Hemde ASUS :P Bende mi alsam ne :D

Alanlara hayırlı olsun baya kurcaladım artık soruları bir nebze olsun daha net cevaplayabilirim...

ahmetcemalkan
06-06-2010, 16:20   |  #363  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Selamlar.
Asus P552W model PDA imde yaşadığım sıkıntılarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Çözüm önerilerinize ihtiyac duyuyorum, şimdiden tesekkurler.
Çok isteyerek aldığım cihazımın bana bu kadar sıkıntı çıkartabılecegını hıc tahmın etmezdim. yaklasık yedi aydır kullandığım cihazımda son iki aydır Ekran Hizalama Problemi yaşamaktayım. Hizalama programını acarak yaklasık yuz defa ısaretlere dogru basmama ragmen duzelmedı bu konuda ne yapabılırım.?
Cihazımda Navigasyon programı kullanmak ıstıyorum. bu nedenle ilk olarak Google Maps programını ındırıp makıneme kurdum. GPs Catcher programını güncellemem gerektiğini biliyordum. ancak programın ayarlarını kullanım kitapçığında  belirtilen ayarları yapmama rağmen güncellemeyi başaramadım. her seferinde bağlantı kurulamadı,güncelleme tamamlanamadı uyarısıyla karşılaşıyorum. bu konuda ne yapabilirim? Google maps programın bu nedenle çalıştıramadım.
 Gps kullanımı ve Navigasyon programları hakkında  genel bilgiler verebilirmisiniz. Selamlar.

ahmetcemalkan
10-06-2010, 22:35   |  #364  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

P552 w  servise gönderildi. cevap yazılmada :)))
bu kadar bekleyeceğimi bilseydim...

delikanli53
12-06-2010, 09:40   |  #365  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004
Alıntı: ahmetcemalkan  
P552 w  servise gönderildi. cevap yazılmada :)))
bu kadar bekleyeceğimi bilseydim...
Arkadaşım ben Asus pda teknik servisi değilim, her dakika da forumu takip etmiyorum. Özel işlerimin yoğunluğundan 4 gün maillerime bakamadım, bu yüzden de yazdıklarınızı okuma şansım olmadı. Servise gönderdiğinize göre yukarıda sorduğunuz sorulara cevap vermeme de gerek kalmadı. Bu arada kısa bir hatırlatma; bahsettiğimiz pda çok yeni değil fakat hiç elime geçmedi. Bu yüzden inceleme fırsatı bulamadım.

ahmetcemalkan
23-06-2010, 23:24   |  #366  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

arkadaşım sadece sen değil kimse ziyaret etmiyor zaten forumu. bak kaç gün geçti, dimi;
sen takılma boyle seylere agresiflik iyi değildir.
ayrıca kısa zamanda P552 modelini de incele çok şey kaçırıyosun...Alkış
 

ahmetcemalkan
23-06-2010, 23:25   |  #367  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010
Alıntı: delikanli53  
Arkadaşım ben Asus pda teknik servisi değilim, her dakika da forumu takip etmiyorum. Özel işlerimin yoğunluğundan 4 gün maillerime bakamadım, bu yüzden de yazdıklarınızı okuma şansım olmadı. Servise gönderdiğinize göre yukarıda sorduğunuz sorulara cevap vermeme de gerek kalmadı. Bu arada kısa bir hatırlatma; bahsettiğimiz pda çok yeni değil fakat hiç elime geçmedi. Bu yüzden inceleme fırsatı bulamadım.
 
 
 
 
selam olsun..

aliilbegi
05-07-2010, 02:32   |  #368  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

kolay gelsin hocam ben yeni p526 kullanıcısıyım yeniş olduğum için daha cihazı çözemedim cihazı kapatıp actığımda benden güncelleiştirme istiyor otomatik güncelleştirme yaptığımda kabul etmiyor elle yapılmasını istiyor çalıştır dediğimde ondada hata veriyor ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinicem ayrıca eposta ekle diyor giriyorum onuda kabul etmiyor kısacası cihazda hiçbirsey aktif değil ne yapmam gerek hocam ?

delikanli53
05-07-2010, 22:22   |  #369  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004
Alıntı: aliilbegi  
kolay gelsin hocam ben yeni p526 kullanıcısıyım yeniş olduğum için daha cihazı çözemedim cihazı kapatıp actığımda benden güncelleiştirme istiyor otomatik güncelleştirme yaptığımda kabul etmiyor elle yapılmasını istiyor çalıştır dediğimde ondada hata veriyor ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinicem ayrıca eposta ekle diyor giriyorum onuda kabul etmiyor kısacası cihazda hiçbirsey aktif değil ne yapmam gerek hocam ?
Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun. Kullanım kitapçığını biraz gözden geçirdiğinizde birde üzerine kurcaladığınızda çözebileceğinizi varsayarak diğer sorununuza geçeyim.

Cihazı kapatıp açtığınızda güncelleştirme isteyip de kabul etmiyorsa büyük ihtimalle internet probleminden kaynaklanan bir sorun. (veya yavaşlık) Evde veya çevrenizdeki bir wi-fi bağlantısını kurup güncelleştirmeyi deneyin büyük ihtimalle olacaktır. Bir de Gprs ve Wi-fi karmaşası oluyordu onlarda o da olabilir. Şöyle ki, gprs'e bağlandığınızda bir daha wi-fi bağlantısı kurulamıyordu. Pda'nızın sıfır olmadığını varsayarak garanti belgelerinizle birlikte servise gitmenizi öneriyorum, İstanbul içerisinde değilseniz kargoyla gönderim yapabilirsiniz.

Son olarak, diğer mesajınızda verdiği hatayı da yazarsanız daha detaylı yardımcı olabileceğim.

Tekrar hayırlı olsun diyelim :)

delikanli53
12-08-2010, 09:13   |  #370  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Pda konum sabitlenmiş :) hak etmiştik artık.

sedoo58
25-08-2010, 05:06   |  #371  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2010

kardeş bende asus p525 var. cihazımda radio rom yazan yerde garip harfler falan geliyor.bazende hiç birşey yazmıyor.yani radio rom yok oluyor. tabi sanırım buna bağlı olarakda telefon şebekesi falan yok.hatta telefon özelliği kayboldu.tel ayarlarına dahi girmiyor.radio rom yüklemeyi deniyorum ama:
auto update firmware processing...       yazısı geliyor ve sabahlara kadar bekliyor.
aslında bi kaç kez radio rom yüklemeyi becerdim ama tel sorunu ortadan kaybolmamıştı.araştırmadığım site kalmadı ama sonunda sana ulaşabildim.sanırım yardımcı olmaya çalışacaksın.şimdiden çok teşekkür ediyorum seni takip ediyoruum:)

delikanli53
25-08-2010, 12:41   |  #372  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Merhaba,
Sanırım wm6 yüklediniz. P525 lerin en büyük sorunu wm6 oldu. Orjinal olarak wm5 çıkan ve işlemcisi çok sağlam olan bu pda rom update yapıldığında geri dönüşün mümkün olmadığını ne yazıkki belirtmek isterim. Yeni rom yüklediğiniz de ise kabul etmeyebiliyor. Ana kart değişimi ile düzelen bu arızaya yapabileceğim hiçbirşey yoktur. Neden yardım etmiyorsunuz sorusuna ise illegal yollarla bir rom update yaptığınızdandır.

Servise götürürseniz birşeyler yapabilirler ama benim yapabileceğim birşey yok. Tek ipucu vereyim activesync yükle, biryerlerden rom bul (sitesindekiler işe yaramaz) sd kart ile bir deneme yap bakalım işe yarayacak mı.

sedoo58
26-08-2010, 03:00   |  #373  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2010

hızlı cevap için çok teşekkür ederim.
evet wm6 yükledim.bu sorun oldukdan sonrada denemdiğim rom kalmadı.sitelerde orjinal wm5 yazanlarıda yükledim yine düzelmedi.normalde cihaz açılımında çalışmasında sorun yok.sadece beklerken kendiğinden kapanmalar oluyor ve telefon özelliği çalışmıyor.
bu arada active sync yükle demişsin.zaten ben bu yolla pc ye bağlanıyorum.cihazımın içine girebiliyorum.pda yamı active sync yükleyeyim yeniden falan?

delikanli53
26-08-2010, 20:23   |  #374  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Söylediğim gibi wm6 dan geri dönüş sadece ana kart değişimi ile oluyor.
Aktive sync programını pda ya yüklemiyorsunuz pc ye yüklüyorsunuz da rom update yi pc yardımı ile çalıştırmayı deneyin diyecektim. Açıkçası P525 ile ilgili çok uğraştım geri dönüş için fakat hiçbirşey yapamadım. Yardım edemediğim için gerçekten üzgünüm. 80$ +kdv ana kart ve 40$ + kdv işçilik diye biliyorum ben.

sedoo58
27-08-2010, 01:36   |  #375  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2010

çok teşekkür ederim kardeş verdiğin bilgiler için.
o masraflara değecek makia deil artık bilindiği gibi:)
çocuklara bırrakayımda bari dokunmatik ekranla oyun falan oynasınlar:)