ASUS PDA TÜM DONANIM VE YAZILIM SORULARINIZI SORUN

hellfire501
23-10-2008, 15:22   |  #176  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj

sorunum için bir öneriniz yokmu..

Hailstorm
23-10-2008, 18:41   |  #177  
Taze Üye
8 mesaj
hellfire501
sorunum için bir öneriniz yokmu..
Merhaba, cihazinizi masaustu ile internete baglanmak icin modem olarak mi kullaniyordunuz yoksa cihaz masaustune bagliyken cihazdan mi internete girmeye calisiyorsunuz?

Eger ilkiyse problem cozumunu bilmiyorum acikcasi cunku bu sekilde bir baglanti kurmadim hicbir mobil cihazimla.

Ancak eger sorun cihazin bilgisayara bagliyken internete baglanamamasi ise su sekilde cozulebilir: Cihaz bilgisayara bagli DEGILKEN gorev cubugundaki ActiveSync simgesine sag tiklayip Connection Settings'i seçin. Biraz bekleyin, pencerenin acilmasi 1-2 dk alabilir. Pencere acildiginda en altta Allow wireless connection on the device when connected to the desktop diye bir secenek var, yanindaki kutucuk isaretli degilse isaretleyin, pencereyi kapatin ve cihazi tekrar baglayin.

Eger kutu isaretliyse ve/veya isaretledikten sonra bile baglanti kuramiyorsaniz o zaman cihaz bagli degilken ActiveSync baglantisini bilgisayar ve cihazdan ayri ayri kaldirin (cihazda Bluetooth Manager -> My Shortcuts kisminda olacak, bilgisayarda ise ActiveSync ana penceresinde File -> Delete Mobile Device kismindan yapiliyor). Cihazi tekrar bagladiginizda ActiveSync cihazi algilayacak ve yeniden yapilandiracak, bu yapilandirma sirasinda da Allow wireless connection on the device when connected to the desktop secenegi tekrar cikacak karsiniza, onay verirseniz cihaziniz bilgisayara bagliyken de internete baglanabilir.

Son Düzenleme: Hailstorm ~ 23 Ekim 2008 18:43
Hailstorm
23-10-2008, 18:52   |  #178  
Taze Üye
8 mesaj
Bizimdenizci
netten igo sayfalarını araştırıyorum indirebilmek için ama linkler hep arızalı çıkıyo şansıma.
eleman sd kart okumuyo diye servise  vermiş ama servis sorun bulamamış sd kart okuyo. ama fabrika çıkışı misali içinde hiç bişi yok. doğubanka falan gitsem hazır proğramlar falan yükletebilirmiyim acaba. bu pda ile acemiliğimi atıp ilerde güzel bi pda almak istiyorum o nedenle 2. el aldım. ama forumlarda IGO yükleniyo çok ii çalışıyo deniyordu. yanlışmı. bana yardım lütfen.
Cihaz SD kart okuyorsa haritalari SD kart uzerinden kullanabilirsiniz, haritalarin boyutlari buyuk ancak haritasina gore degisiyor. Ornegin Destinator'un yaninda gelen Turkiye haritasi 58.5 MB, cihazin kendi hafizasi ise 256 MB, yani isterseniz cihaz hafizasindan da haritalari kullanmaniz mumkun, program haritalari gormekte sorun yasamiyor, sadece birden fazla harita yuklerseniz veya Ingiltere, ABD gibi cok detayli haritalari yuklemek isterseniz hafiza yeterli olmayabilir.

Bir de eger cihaziniz Windows Mobile 5 calistiriyor ise (ki P535'ler ilk basta oyleydi) 4 GB ve yukarisindaki SD kartlari desteklemez, ayrica belli ureticilerin urettigi (misal Kingston) kartlarla da sorun cikarabilir, yukarida yazili ekran problemimden oturu bulup takip ettigim yabanci forumlarda bu konuda cok konusulmus. Bunun icin "P535 SDHC Driver" diye bir yama cikarilmis, eger internette arastirirsaniz bulabilirsiniz. Yok eger cihaziniz Windows Mobile 6 calistiriyorsa bu yama yuklu olarak gelmis olmali zaten, ama degilse eger gene de yukleyebilirsiniz. Boylece SDHC tabir edilen 8 GB'lik SD kartlari da kullanabilirsiniz cihazda.

Bizimdenizci
24-10-2008, 22:13   |  #179  
Yeni Üye
23 mesaj

Hailstorm
verdiğiniz bilgiler için çok teşekür ederim.

Masaüstüne bağlı iken internete bağlanmak için sormuştum. cevabımı almış oldum PDA m. şarjda dolunca denicem.

Cihazım mobile 6 ile çalışıyor.
bugün yazıcıoğluna uğradım yeni bir şarj aleti aldım. bide uğramışken SD kart alim dedim 8 gb bulamadım. 4 gb Kingstone (keşke mesajınızı daha önce okuyabilseydim ''belli ureticilerin urettigi (misal Kingston) kartlarla da sorun cikarabilir'' ) SD aldım almişken dükkanın birinden igo yüklettim ancak igo 6 versiyonu vardı. (netten bi türlü indirmeyi beceremedim)  GPS çok ii çalışıyo hemen uyduyu buldu. ancak şarjım kadıköyden gebzeye gebzeden kartala kadar  dayanabildi :)

Bu cihazı arac şarjı bağlı iken kullanmam sakıncalı olurmu. kalın ve daha uzun ömürlü bataryalardan bahsediliyor tavsiye edermisiniz. bi sitede 49 ytl yazmışlar.

bişi daha: Cihazım 2. el olduğu için CD leri eksik sadece bonus ve skype CD si var. cihazıma reset attığımda windows m 6 gidermi. Yazılımı nasıl temin edebilirim. nette proğram bulma kurma özürlüyüm dersem yeridir. şansıma hep linklerin ya yoğun yada kırık olduklarında denk geliyor bana :(

Hailstorm
26-10-2008, 14:15   |  #180  
Taze Üye
8 mesaj
Bizimdenizci
Hailstorm
verdiğiniz bilgiler için çok teşekür ederim.

Masaüstüne bağlı iken internete bağlanmak için sormuştum. cevabımı almış oldum PDA m. şarjda dolunca denicem.

Cihazım mobile 6 ile çalışıyor.
bugün yazıcıoğluna uğradım yeni bir şarj aleti aldım. bide uğramışken SD kart alim dedim 8 gb bulamadım. 4 gb Kingstone (keşke mesajınızı daha önce okuyabilseydim ''belli ureticilerin urettigi (misal Kingston) kartlarla da sorun cikarabilir'' ) SD aldım almişken dükkanın birinden igo yüklettim ancak igo 6 versiyonu vardı. (netten bi türlü indirmeyi beceremedim)  GPS çok ii çalışıyo hemen uyduyu buldu. ancak şarjım kadıköyden gebzeye gebzeden kartala kadar  dayanabildi :)

Bu cihazı arac şarjı bağlı iken kullanmam sakıncalı olurmu. kalın ve daha uzun ömürlü bataryalardan bahsediliyor tavsiye edermisiniz. bi sitede 49 ytl yazmışlar.

bişi daha: Cihazım 2. el olduğu için CD leri eksik sadece bonus ve skype CD si var. cihazıma reset attığımda windows m 6 gidermi. Yazılımı nasıl temin edebilirim. nette proğram bulma kurma özürlüyüm dersem yeridir. şansıma hep linklerin ya yoğun yada kırık olduklarında denk geliyor bana :(

Merhaba,

GPS'in sarji hizli sekilde bitirmesi cok normal, cunku bu cihazlardaki GPS modulu zaten arabada on konsola ve cama monte edilmis sekilde (ki bunun icin tutacak da cikiyor kutu icinden) ve daima arac sarjina bagli olarak kullanilacak sekilde tasarlanmistir. Uydu bulma performansi bile sarja takiliyken daha yuksektir. Eger elde kullanim suresini biraz olsun uzatmak isterseniz cihazin telefon, wi-fi, bluetooth vb. ozelliklerinin tumunu kapatabilirsiniz, ancak gene de 300-400 YTL'ye satilan gercek navigasyon cihazlarindan alacaginiz performansi beklemeyin.

Cihazin Kingston ve birkac diger ureticinin kartlariyla cikardigi sorunlar Windows Mobile 6'da ve daha once bahsettigim yamada cozulmus, o yuzden sikinti yasamazsiniz. Yine de kart alirken denemeden almayin.

Yan sanayi pillerin bu tur cihazlarda kullanimi tavsiye edilmemektedir, ancak Asus'un kendi urettigi uzun omurlu/kalin bir pil varsa (acikcasi bilmiyorum var mi) onu kullanabilirsiniz tabi. Yine de dedigim gibi, ozellikle GPS fonksiyonu cihaz sarja bagli degilken kullanilacak sekilde tasarlanmadigi icin aldiginiz performans normal. Bir de bu cihazda kullanilan lityum-iyon pil (tipki laptoplardaki piller gibi) tam performansina birkac haftalik 'tam sarj-tam kullanim-tam sarj' dongusu sonunda ulasiyor, o yuzden cihazinizin pili %10'larin altina dusmeden sarj etmeyin ilk birkac haftada, o zaman verimi de artacaktir.

Cihazin yaninda Windows Mobile CD'si gelmiyor zaten. Cihazin isletim sistemi, suruculeri, vb. bilgiler ROM adi verilen bir dosya olarak cihazin icinde durmakta, bu dosya degistirilebilir (kacak ROM'lar fazlasiyla mevcut cesitli sitelerde, bunlarin bazilari cihaza yeni ozellikler de ekliyor ancak bunlari kullanirsaniz garantiniz yanacaktir) ancak soft ya da hard reset sonunda silinmez.

Son Düzenleme: Hailstorm ~ 26 Ekim 2008 14:17
hellfire501
26-10-2008, 19:12   |  #181  
Yeni Üye
39 mesaj

Tekrar merhaba,
sorunumun çözümünü buldum ve hallettim.ilgin için teşekkürler Hailstorm.başka biyerde bi çözüm yolu sunuldu ve henüz senin çözümünü deneyemeden çözdüm.
kısaca sorun şu idi;masaüstü bilgisayarımdaki interneti,usb kablosu kullanarak asus p535 ime yönlendirebiliyordum.1 hafta önce girememeye başladım pda dan internete.(masaüstü bilgisayarımda internet var,gprs yada wireless kullanmadan,sadece usb kablosuyla pda mı masaüstü bilgisayarıma bağlayınca internete giriyordum)
ÇÖZÜM; pda üzerindeki ayarlardan şebeke ayarlarına girip,gsm operatörünüzü seçin kısmında bişey seçilmemişti bende.operatörümü seçtim ok deyip çıktım.pda üzerinden internet explorer ı açtığımda ve herhangi bir siteye bağlanmaya çalıştığımda gprs üzerinden girmeye çalıştı.ardından telefon özelliğini kapatıp denediğimde internete girebildi.tabi bu sefer de bende "ne yani telefon açıkken usb kablosuyla internete giremeyecekmiyim" sorusu oluştu.böylece tekrar şebeke ayarları menüsüne girip seçili operatörü kaldırıp herhangi bi seçenek seçmeden,hemen üstteki ticki kaldırıp,ok deyip çıktım.düzeldi.ilgin için tekrar tekrar teşekkürler Hailstorm.

Bizimdenizci
26-10-2008, 20:07   |  #182  
Yeni Üye
23 mesaj

Hailstorm

Tekrar Teşekkür Ediyorum..
Umarım sorularım ile sizleri bunaltmıyorumdur...

Sanırım Kartım  kelet atıyor bana. IGO başlatmak istediğimde ''Unable to open application database''  hatası veriyor açmıyor proğramı. SD kartı çıkarıp taktığımda yada PDA mı tekrar kapatıp açtığımda proğram çalışıyor...

Skype proğramını kurduğum zaman çalışmıştı ancak şimdi kartı çıkarıp takmadan çalışmıyor.

Sorun bende yada SD karta.

EK not : Elime tcell in 100 mb hediye internet diye kartlarından geçti. wireless bağlantısı aramama gerek kalmadı bir süre :)
PDA hemen GPRS den bağlanıyor. aha wireless ten bağlanmak nasip olmadı.
Bİr iki alışveriş merkezine gimiştim wireless var diye yazıyordu ancak bakıyorum laptoop ile millet şakır şakır internete giriyor ben PDA ile giremedim. ayarlarımda sorun yoktur dimi. görüyo buluyo ama bağlanmıyo.

son bişi.
Şarj olayım PDA yeni almamın hevesi ile hep PC min USB sine takılı olduğundan şarj dolmuş oluyor. ancak norlam prize şarj etmek istediğimde USB de iken Sembol fiş şeklini alırken Prizde hiç bişi olmuyo pil görünümü devam ediyor ancak kırmızı ışık yanıyor.

Hailstorm
26-10-2008, 21:24   |  #183  
Taze Üye
8 mesaj
Bizimdenizci
Hailstorm

Tekrar Teşekkür Ediyorum..
Umarım sorularım ile sizleri bunaltmıyorumdur...

Sanırım Kartım  kelet atıyor bana. IGO başlatmak istediğimde ''Unable to open application database''  hatası veriyor açmıyor proğramı. SD kartı çıkarıp taktığımda yada PDA mı tekrar kapatıp açtığımda proğram çalışıyor...

Skype proğramını kurduğum zaman çalışmıştı ancak şimdi kartı çıkarıp takmadan çalışmıyor.

Sorun bende yada SD karta.

EK not : Elime tcell in 100 mb hediye internet diye kartlarından geçti. wireless bağlantısı aramama gerek kalmadı bir süre :)
PDA hemen GPRS den bağlanıyor. aha wireless ten bağlanmak nasip olmadı.
Bİr iki alışveriş merkezine gimiştim wireless var diye yazıyordu ancak bakıyorum laptoop ile millet şakır şakır internete giriyor ben PDA ile giremedim. ayarlarımda sorun yoktur dimi. görüyo buluyo ama bağlanmıyo.

son bişi.
Şarj olayım PDA yeni almamın hevesi ile hep PC min USB sine takılı olduğundan şarj dolmuş oluyor. ancak norlam prize şarj etmek istediğimde USB de iken Sembol fiş şeklini alırken Prizde hiç bişi olmuyo pil görünümü devam ediyor ancak kırmızı ışık yanıyor.

Merhaba,

Bu topic'i acan arkadas kadar bu cihazlar konusunda bilgim veya deneyimim yok, sadece cihazi aldigimdan beri buradaki soru(n)larin %95'iyle ben de karsilasip bir sekilde cozdugum icin deneyimlerimi aktariyorum. Topic'i acan arkadas eminim ki daha detayli cozumler sunacaktir.

Sirasiyla:

1. Otomatik GPRS baglantisi kurmadan wi-fi baglantisini kullanmak icin iki yontem var:

a. Internetten NoData, GPRS monitor, vb. bir programi cihaziniza yuklerseniz programi calistirarak GPRS baglantisini gecici olarak devre disi birakabilirsiniz.

b. Start -> Settings -> Connections sayfasindan Connections'a girin, burada once Advanced sayfasini secin ve Select Networks'e girin. Burada programlarin otomatik olarak internete baglanmalari gerektiginde kullanacagi baglantilari seciyorsunuz. Sirasiyla yukaridaki bolumden My ISP'yi, asagidaki bolumden de My Work Network'u secin. Cihazi yeniden baslattiginiz zaman programlar internete baglanmak istediginde GPRS calismayacak. Ancak bu ayarlari kullanirsaniz internete baglanmadan once kablosuz aglara kendiniz baglanmaniz gerek, yani programlar otomatik olarak wi-fi baglantisi kuramiyorlar. Yine bu yontemi kullandiginiz zaman ayarlari geri almadan GPRS baglantisini kullanamazsiniz, ancak hic GPRS kullanmayacaksaniz kullanisli bir yontem.

2. IGO ve SD kart problemi konusunda:

Karti ilk aldiginiz zaman cihaza takmadan once bicimlendirmediyseniz (format atmadiysaniz yani) bu tur problemler yasanabilir. Karta bir bilgisayarda format atip (cihazdan format atmaniz mumkun degildir) tekrar deneyin.

IGO programinin kacak olmasiyla da ilgisi olabilir bu problemin, ancak daha dusuk bir ihtimal.

delikanli53
27-10-2008, 17:12   |  #184  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Bizimdenizci
üzerinde 1gb sd kart var. 4 gb kadar destekliyor diye duydum. 4 gb sd kart işimi görmezmi. bana nasıl bir yol izlememi önerirsiniz.
cihazınızın sd kart okumuyor diye yarı fiyatına aldığınızı söylediniz yanlışmı okudum ben.

delikanli53
27-10-2008, 17:20   |  #185  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
Bizimdenizci
pda usb den bilgisayara bağladığımda türkcell üzerinden internete giriyo ayarı nasıl ayarlicam?
arkadaş ben her dakika burada olamayabiliyorum 3 saat arayla mesaj göndermene gerek yok

şimdi gelelim senin sorununa. post içeriğini araştırırsan bu konu ile ilgili bir yazı bulabilirsin. durum şu, mobile6 da böyle bir sorun var interneti gprs üzerinden yaptığınızda usb ile bağlantınızda veya wi-fi bağlantısında sorun yaşıyorsunuz tekrar gprs üzerinden bağlanmaya çalışıyor, ya format atacaksınız veya asus türkiye ile irtibata geçeceksiniz, konu ile ilgili bir patch yayınlandımı bilmiyorum...

delikanli53
27-10-2008, 17:25   |  #186  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
Hailstorm
Merhaba,

Bu topic'i acan arkadas kadar bu cihazlar konusunda bilgim veya deneyimim yok, sadece cihazi aldigimdan beri buradaki soru(n)larin %95'iyle ben de karsilasip bir sekilde cozdugum icin deneyimlerimi aktariyorum. Topic'i acan arkadas eminim ki daha detayli cozumler sunacaktir.

Estağfirullah bende sizin gibi bir kullanıcıyım, sadece biraz daha fazla kurcalıyorum :) o kadar. yanıt bulamadığımız soruları destek@asus.com.tw adresine yöneltebilirsiniz, biraz geç cevap verebilirler ama bilemem.

huseyin_37
27-10-2008, 23:51   |  #187  
Taze Üye
2 mesaj

merhaba delikanlı53  butun sorulara cevap vermıssın  banada baya faydan dokundu  sımdı  hep sorunlardan cozumlerden bahsetmıssınız  bu telefonun 2.elini  hesaplı alabılecegımız  saglam bir yer tavsıye  edermısın istanbul olursa sevınırım 526  veya 535  modelı  farketmez  yada  satan arkadas olursa  cevap yazarsa sevınırım

Bizimdenizci
28-10-2008, 19:09   |  #188  
Yeni Üye
23 mesaj

delikanli53

Merhabalar..
Ard Arda msj yazdığımdan kusura bakmayın..
cihazı kurcalarken aklıma sonradan gelen bişi yazmak ile hata ettim sanırım. elbetteki hiç kimse sürekli ekran karşısında yazılanlara cevap vermeye hazır bir şekilde bulunamaz..
Kusuruma bakmayın özür..

Cihazı SD kartı okumadığı için dil. Eleman öyle beyan etmiş. demiş; bu SD kart okumuyo Teknosa almış servise göndermiş bu esnada 30 iş günü geçtiği için elemana parasını ödemişler. serviste cihaz incelenip bir sorun bulamayıp SD kartı okuduğunu belirtmiş.
teknosada cihazı outlet mağazasında satışa sunmuş bende bu şekilde servis bakımlı :) adıma faturalı 6 ay garantili 2. el bir PDA sahibi oldum.  
Bu cihazda acemiliğimi atıp tam kavrayana kadar 535 in özelliklerini aratmayacak biraz daha + sı olan bi cihaza gecerim.

Cihazdan Şuana kadar çok memnunum.
bugün telin kapalı olma olayı banada oldu.
GPRS ten internete bağlandıktan sonra GPRS kapadım. bir düre sonra telimi aradıklarını çekmediğini söylediler bende kontrol ettim gerçekten telim çekmiyo sanırım GPRS kapanırken telide komple kapattı.

Bana yardımcı olduğunuz için tekrar teşekürler..

delikanli53
30-10-2008, 18:03   |  #189  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
huseyin_37
merhaba delikanlı53  butun sorulara cevap vermıssın  banada baya faydan dokundu  sımdı  hep sorunlardan cozumlerden bahsetmıssınız  bu telefonun 2.elini  hesaplı alabılecegımız  saglam bir yer tavsıye  edermısın istanbul olursa sevınırım 526  veya 535  modelı  farketmez  yada  satan arkadas olursa  cevap yazarsa sevınırı
internet üzerinden ikinci el satış yapan firmalar var, ama kesinlikle ve kesinlikle tavsiye etmiyorum, ki bu pda yı satan ya arızası vardır yada ihtiyacı yoktur, ihtiyacı olmayan biriside internet üzerinden satmaz eldende almanı tavsiye etmem, çünkü asus fatura ve garanti olayına çok dikkat ediyor tavsiyem P535 ve sıfır.

delikanli53
30-10-2008, 18:07   |  #190  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
Bizimdenizci
delikanli53

Merhabalar..
Ard Arda msj yazdığımdan kusura bakmayın..
cihazı kurcalarken aklıma sonradan gelen bişi yazmak ile hata et.......................................................................
Cihazdan Şuana kadar çok memnunum.
bugün telin kapalı olma olayı banada oldu.
GPRS ten internete bağlandıktan sonra GPRS kapadım. bir düre sonra telimi aradıklarını çekmediğini söylediler bende kontrol ettim gerçekten telim çekmiyo sanırım GPRS kapanırken telide komple kapattı.

Bana yardımcı olduğunuz için tekrar teşekürler..

sim kartı görmeme sorunu ile daha öncede duymuştum genelde P526 cihazlarında olan bir sorun ama demekki bundada oluyor, hard reset yani format atın bakalım sorun düzelecekmi.

huseyin_37
30-10-2008, 22:38   |  #191  
Taze Üye
2 mesaj

delikanlı tesekkurler  
zaten ınternetten almam telefoncuda 526 modelı var 380 tl ıstıyor.bu telefona gore fıat normalmı  garantısı devam edıyormus telefonun

craagle
01-11-2008, 02:16   |  #192  
Taze Üye
2 mesaj

merhabalar...

Hocam bölüm kendini aşmış.Google araştırmaları sonucu burayı buldum ve 2 tane sorum olucak onları sorayım bende :)

1. Asus P535 kullanıcısıyım.Asus'tada çalıştım.Ama çalıştığım zamanlarda pda için linux bulamadım sizin bildiğiniz veya uygulanmış örnekleriniz varmıdır.Varsa bizimle en azından benimle :) paylaşırsan sevinirim.
2. Windows Vista için ActiveSync programını nerden temin edebilirim.Benim pdanın paketinden çıkan cd sadece XP de işe yaramakta Activesync Vista'ya kurulamaz gibi bir hata almaktayım.Vista için Activesync varmıdır yoksa alternatif varmıdır.

Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Hoşçakalın....

Hailstorm
01-11-2008, 20:12   |  #193  
Taze Üye
8 mesaj
craagle
merhabalar...

Hocam bölüm kendini aşmış.Google araştırmaları sonucu burayı buldum ve 2 tane sorum olucak onları sorayım bende :)

1. Asus P535 kullanıcısıyım.Asus'tada çalıştım.Ama çalıştığım zamanlarda pda için linux bulamadım sizin bildiğiniz veya uygulanmış örnekleriniz varmıdır.Varsa bizimle en azından benimle :) paylaşırsan sevinirim.
2. Windows Vista için ActiveSync programını nerden temin edebilirim.Benim pdanın paketinden çıkan cd sadece XP de işe yaramakta Activesync Vista'ya kurulamaz gibi bir hata almaktayım.Vista için Activesync varmıdır yoksa alternatif varmıdır.

Hoşçakalın....

1. Konuyu açan arkadaş daha iyi bilebilir ancak benim bildiğim kadarıyla ASUS'un MyPal serisi cihazları için yazılmış Linux ROM'ları mevcut. Ancak P serisi cihazların işlemci yapısı değişik olduğu için ayrı kernel yazılması gerek ve henüz boyle bir çalışma yok. Google'ın HTC ile ortak geliştirdiği Android platformuna bir göz atın derim ben yine de, çünkü hem Linux gibi open source, hem yeni nesil işlemcilere yönelik geliştirilen bir platform.

2. Windows Vista kullanırken ActiveSync programını kullanmanız gerekmez cihazınızı bilgisayara bağlamak için. Windows Mobile Device Center (Windows Mobil Aygıt Merkezi) diye bir program var Vista'da onun yerine, cihaza ayrıca birşey yüklenmesi gerekmiyor bunu kullanmak için, ActiveSync'in evrimleşmiş bir türü de diyebiliriz. Windows Mobile cihazını Vista kullanan bir bilgisayara bağlayınca (eğer internet bağlantınız da aktifse) kendiliğinden kurulmaktaymış, Microsoft'un ilgili help sayfası şu şekilde:

Bizimdenizci
02-11-2008, 09:10   |  #194  
Yeni Üye
23 mesaj

Tekrar Merhabalar..
Arkadaşlar Ben PDA üzerinden mailime ulaşmaya çalışıyorum mail sayfam tam açılmıyor. Gelen maillerim görünüyor ancak seçiyorum açılmıyor. Flash playerde kurdum. acaba nerede hata yapıyorum.

craagle
02-11-2008, 21:11   |  #195  
Taze Üye
2 mesaj

çok teşekkür ederim

hhizarcioglu
03-11-2008, 17:11   |  #196  
Taze Üye
1 mesaj

merhabalar. asus p535 kullanmaktayım.  telefon arızalandığı için servise götürdüm ve anakarta sıvı teması olduğu ve değişmesi gerektiği söylendi. talep edilen ücret ise 180 dolar+kdv. tamir edebilirmisinz diye sorduğumda ise tamir yapmadıklarını sadece parça değişimi yaptıklarını söylediler. acaba bunu tamir ettirebileceğim bir yer varmıdır? ankara olursa daha iyi ancak istanbulda olabilir. yardımcı olursanız sevinirim.

delikanli53
03-11-2008, 18:15   |  #197  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
huseyin_37
delikanlı tesekkurler  
zaten ınternetten almam telefoncuda 526 modelı var 380 tl ıstıyor.bu telefona gore fıat normalmı  garantısı devam edıyormus
ikinci el konusunda yeni bir topic açarsanız, burası teknik servis olarak yorumlar yapalım, teşekkür ederim.

delikanli53
03-11-2008, 18:21   |  #198  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
craagle
merhabalar...

Hoşçakalın....

Öncelikle bölüm hakkındaki görüşlerin için teşekkür ederim. çok naziksiniz,
şimdi sorularınıza yanıt bulmaya çalışalım

1.sorunuz hakkında hiçbir bilgim yok çok özür dilerim.

2. sorunuz ile ilgili ingilizce biliyorsanız döküman - ActiveSync 4.5 - Türkçe umarım işinize yarar

delikanli53
03-11-2008, 18:25   |  #199  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
Bizimdenizci
Tekrar Merhabalar..
Arkadaşlar Ben PDA üzerinden mailime ulaşmaya çalışıyorum mail sayfam tam açılmıyor. Gelen maillerim görünüyor ancak seçiyorum açılmıyor. Flash playerde kurdum. acaba nerede hata yapıyorum.
mail içeriğinde resim veya herhangi bir döküman varsa mailinizi ikinci kez açtığınızda (bağlantıyı kesip tekrar bağlanmanız gerekebilir) resimler açılıyor, bu konuda detaylı bilgim olduğunu söyleyemem çünkü pda dan hiç mail bakma ihtiyacım olmadı Beğendim

delikanli53
03-11-2008, 18:28   |  #200  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,524 mesaj
hhizarcioglu
merhabalar. asus p535 kullanmaktayım.  telefon arızalandığı için servise götürdüm ve anakarta sıvı teması olduğu ve değişmesi gerektiği söylendi. talep edilen ücret ise 180 dolar+kdv. tamir edebilirmisinz diye sorduğumda ise tamir yapmadıklarını sadece parça değişimi yaptıklarını söylediler. acaba bunu tamir ettirebileceğim bir yer varmıdır? ankara olursa daha iyi ancak istanbulda olabilir. yardımcı olursanız sevinirim.
hevesinizi kırmak istemem ama ne yazıkki bütün servisler fiyat konusunda hep acımasız Beğenmedim çok üzgünüm ama bildiğim tamir eden bir yer yok, şarj kısmında bir problem olsa lehim olur diyeceğim ama sıvı temas yapılabilecek birşey yok Deli

geçmiş olsun