Benim kahvem gibisi var mı be mehmet efendi=)
Dünya Forum Tarihinin En Uzun Konusu
bunu Ankara heykelde bir yer var orası yapıyor ve gerçekten 40 yıllık hatırı olacak şekilde.. öneririm
Güncel:
Hele bir de özel ellerde pişirilmişse değme keyfine tadına doyum olmaz.
Konumuz Türk Kahvesi hangi marka iyi ve nasıl yapılır?Köpüklü mü seversin,yoksa köpüksüz mü?Fala inanırmısın yoksa fala inanma falsızda kalmayanlardan mısın?
Kahve suyla mı ,yoksa susuz mu gider mi?
İşte konu böyle açılır
Kahve 3 ü birarda olur:D
Türk kahvesi ise orta olur.Pişirirken bi cimcik karbonat atılırsa capaçino gibi köpüklü olur ,tadınıda bozmaz.
En güzeli Türk kahvesidir.Bir de ay yıldızlı olursa deyme keyfine.(Kurban olurum).Hüüürrrrrpppp ohh nefis...
Dibek kahvesi nedir hiç duymadım,nerde olurki?
Dibek kahvesi aslında bir kahve pişirme şekli değil, kahve öğütme yöntemi. Kavrulan kahve yuvarlak, içi çukur taş ya da tahtadan yapılan bir anlamda havan’a benzeyen büyük kaplara konur ve bir tokmakla ince hale gelene kadar ezilirdi. Buradan elde edilen kahve Türk kahvesi pişirir gibi pişirilirdi. Bu yöntemle öğütülen kahve koyu kıvamlı olur ve Dibek kahvesi adını alırdı. Bu yöntemle kahve öğütülmesi 1800’lü yılların ilk yarısına kadar devam etti ancak 1827’de tüfenkçi ustalarından Selim’in kahve değirmenini icat etmesi sonucunda dibek kahvesi ortadan kalktı. Bu şekilde kahve elde etmek zahmetli ve vakit alıcı olduğu için evde yapılamayan kahve öğütülme işlemi, değirmenlerin yaygınlaşması ile evlere girdi.
Aslında dibek kahvesi yapmak için kullanılan dibeklerin tarihçesi çok eski. Doğaldır ki, daha önceden bu dibekler kahve değil de tahıl öğütmek için kullanılıyormuş. Türkiye’de çeşitli arkeolojik kazı alanlarlarında bulunan dibeklere, Başkale yakınlarında bulunan Tilki tepe ya da Sipka Antik Şehri buluntuları örnek.
Dibek kahvesi günümüzde çok sınırlı yapılmakta. Bunun da sebebi kolayca tahmin edileceği gibi zahmetli olması. Türkiye’de dibek kahvesi içmek için akla gelen yer, Gökçeada’daki Zeytinliköy’de bulunan Madamın Kahvesi. Madam vefat etmiş olsa da bu gelenek halen devam ettirilmekte.
Yine, Foça’da Kozbeyli köyünde Şakir’in kahvesi de Dibek kahvesi ile ünlü. Ayrıca Kastamonu'nda Zeki Dilekçi - Mahkeme Altı Pazarı no:8'de de güzel dibek kahvesi bulunuyor.
_Neo_Düşünsene istemeye geliyorlar diyelim,Tepside 3'ü birarada ikisi bir arada,fındıklı filanKöpüğü felan da yok...
Çay konusunda görüşleriniz nedir.Ben siyah çayı hiç tüketmem en son çocukluğumda içtim.Yaz kış sabah kahvaltılarında bile sadece ya ayran yada meyce suyu içerim.Fakat bitki türü yani meyve çayları ve bitki çayları poşet tabir edilen onları içerim.Böğürtlen çayı ve kuşburnuyu severim,bitki çaylarından rezeneyi severim.Birçok kişi şimdi öööğğğ der.Ama çok sağlıklıdırlar.
Eğer bu hızla gidersek yaklaşık 30-35 gün sonra rekoru kırmış olacağız.3 te biri bitti sayılır..
qünde 2-3 bardak içerm
1-2 bardakta nescafe
1şişe de sodaaa
Azra Büyüküstün...Bu arada hoşbulduk...Tekrar hoşgeldin.
Gitti sizin sağlık desene :D
10 bardakmı
abe nabtın öyLe yaa
Üçü bir arada bol kahveli ya da normal severim, çikolatalı eh..Fındıklıyı hiç sevmem. Nedense bana hep çok çakma geliyor fındıklı olan.
Çay hiç sevmem. Siyah çay nefret ederim. Yeşil çay severim, özellikle yaseminli olacak. Canım çekti ama evde kalmamış. :(
pcword...bitki çaylarından rezeneyi severim.Birçok kişi şimdi öööğğğ der.Ama çok sağlıklıdırlar.Rezeneye insanların o tepkiyi vermesinin sebebi içindeki anason sanırım. Ben de hiç sevmem. Rezenenin aroması çok hafif olduğu için insanlar sade su içiyormuş gibi olmasın diye içine anason koyuyorlar sanırım.
Hiç olurmu,rezene bağırsakları çalıştırır,anosan çayıda var ayrı olarak.Rezene kendi bitki.Hamilelere ve süt veren annnelere doktorlar bu çayı önerir.
pcwordHiç olurmu,rezene bağırsakları çalıştırır,anosan çayıda var ayrı olarak.Rezene kendi bitki.Hamilelere ve süt veren annnelere doktorlar bu çayı önerir.Biliyorum rezenenin bir bitki olduğunu da. Annem içiyordu rezene, sana da yapayım mı dedi. Yap dedim, sonra anason tadını aldığım için emin olmak amacıyla gidip paketine baktım içinde anason varmış.