Neyse Ben Şu İngilizce Ödevlerini Yapıım Bir Yandan :)
Dünya Forum Tarihinin En Uzun Konusu
Bir tanemi yaptırdın Erhan.
Güzel olmuş güle güle kullan.
Şimdilik Bir Tane Artık Para Biriktirip Durmadan Yaptırıcam Senden Şöyle Güzel Resimler Bekliyorum :)
Artistli Olursa İYi Olur :)
Ayrıca Şu Başlıkdaki Chip Online Logosunun DAha İyi Yani Daha Büyük DAha Çok Çözünürlüklüsü Varmı ???
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
CapanQGLU KatkılarıylaSağlık Bakanlığı, valiliklere gönderdiği genelgeyle, domuz gribi konusunda vatandaşların merak ettiği sorulara açıklık getirdi.Okulda sürekli söylenen ise;
İşte o vatandaşların merak ettiği sorulara yanıtlar;
DOMUZ GRİBİ BELİRTİLERİ:
-Yüksek ateş,
-Baş ağrısı,
-Boğaz ağrısı,
-Öksürük,
-Genel vücut ağrısı,
-Halsizlik, bitkinlik, üşüme şeklinde…
Bazı domuz gribi vakalarında kusma ve ishalin, ağır vakalarda pnömoni, solunum yetmezliği ve bazen de ölümün görülebildiğine vurgu yapıldı.
VİRÜS NASIL BULAŞIYOR?
İnsanlar bu gribi hastalığa yakalanan domuzlardan aldı… Şu andaki salgın ise insandan insana bulaşma şeklinde görülüyor.
*İnsandan insana bulaşmasında, yakın temas, hastalığı taşıyanlarla aynı ortamı paylaşmak önemli rol oynuyor.
DOMUZ ETİ GÜVENLİ Mİ?
Domuz gribinin, usulüne uygun hazırlanan domuz eti veya diğer domuz ürünlerinin yenmesiyle bulaştığına ilişkin bulgunun olmadığı ve virüsün, 70 derece ısıtılınca öldüğü bildirildi.
VİRÜSTEN KORUNMA YOLLARI
Genel olarak kişisel temizlik önlemlerinin alınması, kalabalık ve havasız ortamlardan mümkün olduğunca kaçınılması, zorunlu haller dışında salgının yaşandığı bölgelere olan seyahatlerin ertelenmesi gerektiği bildirildi.
EN ETKİLİ ÖNLEM: EL YIKAMA
En etkili önlem sık sık ”ellerin yıkanması…” Bunun dışında , öksürürken ya da hapşırırken ağız ve burnun tek kullanımlık mendil ile kapatılması ve mendilin atılması, elin sabunlanması önemli.
Hasta kişilerle temastan mümkün olduğunca kaçınılması gerekiyor. Bol sıvı tüketmek ve iyi beslenmekte hastalığa yakalanmama açısından önemli.
- Yakın temasa geçmeyin, gerekmedikçe...
Okullarda (genelde Liselerde) sürekli tokalaşma vardır. Giden bilir, o yüzden bugün itibariyle tokalaşmıyorum kimseyle merhaba merhaba...
Arkadaşlarınızdan bozulanı olur, bozulmayanı olur. Kafanıza takmayın, çünkü hayati önem taşıyor, en yakın zamanda Aşı olmayıda ihmal etmeyelim.Son Düzenleme: CapanQGLU ~ 26 Ekim 2009 21:10
S.A hayırlı akşamlar..
bizim burada Orjınal PES 2010 sadece 8 TL.
Kopya olma ihtimali %2 imiş.Yarın veya en geç 2güne alırım.
İsteyene, kargo ile gönderebilirim.<
Not :Kargo ücreti alıcıya aittir.
İsteyenler bana özel mesajla ulaşabilirler..
İnsandan insana değişir. Japonyada 22 bin insanı aşılamışlar sadece 67 kişide bazı yan etkileri olmuş, önemli birşey olmadığınıda basında açıklamışlar.
Amerikada 25 yaşındaki kızın nasıl felç kaldığını bilmiyorum. Bence aşıdan dolayı değildir, daha önceki hastalıkları nelerdir bilmiyoruz. Ben şahsen Z.Kamil Hastanesinde olucam, gelmişimi geçmişimi tahlil yaptırdıktan sonra vur dicem Hoca'ya :)
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,757 mesaj
İnsandan insana değişir. Japonyada 22 bin insanı aşılamışlar sadece 67 kişide bazı yan etkileri olmuş, önemli birşey olmadığınıda basında açıklamışlar.
Amerikada 25 yaşındaki kızın nasıl felç kaldığını bilmiyorum. Bence aşıdan dolayı değildir, daha önceki hastalıkları nelerdir bilmiyoruz. Ben şahsen Z.Kamil Hastanesinde olucam, gelmişimi geçmişimi tahlil yaptırdıktan sonra vur dicem Hoca'ya :)
Koşarken veya eri yürürken problemi yokmuş.Ama yürüyemiyormuş doğru düzgün.Milyonda bir görülen bir nörolojik hastalığa sahipmiş.