Esed nod 32 ve Sec Beğenmeyenlerin Dikkatine!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Banned
16-05-2009, 21:59   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
406 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

ESET NOD32 üç kategoride birinci
Salı, 25 Kasım 2008 14:23  .ESET, bağımsız bir antivirus yazılım inceleme otoritesi olan AV-Comparatives tarafından bir kez daha saygın "Advanced+" ödülüne layık görüldü. Antivirus yazılımlarının sistem performansı üzerine etkilerini inceleyen ve ESET'in üç kategoride (dosya kopyalaması, şifreleme ve sistem açılış zamanlaması) birinciliği aldığı yeni değerlendirme sistemi 2008 Ekiminde tamamlandı.

Boot testi, yazılımın açılış ve kapanış zamanlarını ölçmek amacı ile yapıldı ve ESET rakiplerinden 2-10 kez daha az yavaşlamaya sebep olarak en hızlı açılış zamanı ile birinci oldu. ESET ayrıca AV-Comparatives'in en önemli olarak belirledikleri dosya kopyalama alanında da birinciliği bırakmadı.

AV-Comparatives'in kurucusu ve şef araştırmacısı Andreas Clementi, ESET NOD32'nin malware tespit oranları ile geçtiğimiz iki yılda "En İyi Antivirus Ürünü" olmayı hak ettiğini, fakat bu sefer sadece performans açısından test ettiklerini ve ESET'in testteki dört kategorinin üçünü birincilik ile bitirerek piyasadaki lider pozisyonunu sağlamlaştırdığını söyledi.  "ESET Advanced+ ödülünü fazlasıyla hak ediyor."

AV-Comparatives üç değerlendirme derecesi (Standard, Advanced and Advanced+). Performans testi için ödüller dört kategorideki testlerin tüm sisteme etkileri gözetilerek verildi. ESET "çok hızlı" derecelendirmesi ile birincilik ile bitirdi.

ESET'in piyasa lideri ürünleri (NOD32 Antivirus ve ESET Smart Security) hız, doğruluk ve minimum sistem etkisini birleştirerek piyasadaki geleneksel çözümlere oranla önemli bir fark yaratıyor. ESET'in gelişmiş bir sezgisel tarama sağlayan ThreatSense® ile desteklenen çözümü geleneksel yaklaşımların aksine zararlı yazılımların sınırlı bir sanal ortamda serbest bırakılması ve gerçek zamanlı olarak izlenmesi tekniğine dayanıyor. Bu şekilde ESET zararsız dosyalar ile en zorlu, gizli ve sinsi zararlı yazılımlar arasındaki farkı ayırt edebiliyor.


ESET, mobil aygıtlar için yeni bir güvenlik çözümü olan ESET Mobile Antivirus'ün piyasaya çıktığını duyurur. ESET Mobile Antivirus aynen kişisel bilgisayarlarınızda olduğu gibi el aygıtlarınızda da yüksek etkinlikli, davetsiz misafir karşıtı tavrını sürdürerek, mobil aygıtlardaki malware (zararlı yazılım) ve SMS kaynaklı tehditleri hedef alıyor.

Akıllı telefonların Amerika piyasasındaki ilerlemesini gözlemleyen analistler bu aygıtların yakın gelecekte internet kaynaklı tehditlerin hedefi olacağını öngörüyorlar. Aygıtlarda giderek artan şekilde tutulan kişisel, şirkete ait ve tarayıcı belleklerinde farkında olunmadan tutulan bilgiler mobil aygıtları malware ve diğer istismarcı yazılımların hedefi haline getiriyor.

Bu hafif ve malware karşıtı yazılım ESET NOD32 tarama teknolojisinin uyarlanması ile mobil cihazları en son ve en tehlikeli tehditlere karşı korumak için optimize edilmiştir. Yeni eklenen SMS mesajları için spam koruması ise başka bir güvenlik katmanı sağlar.
Superwinch Inc. şirketinde servis yöneticiliği yapan Walter Goddard şu yorumu yaptı "Büyük bir güvenlik yazılımı üreticisinin mobil antivirus çözümü ile performans sorunları yaşadıktan sonra beta sürümü çıktığında ESET Mobile AV indirdim çünkü ESET NOD32 yi yıllardır kullanıyorum ve masaüstü çözümünün kesinlik ve hızından oldukça etkilenmiştim. Kafamın rahat olması dışında ESET beni tehlikeli saldırılardan proaktif olarak koruyor, en büyük artısı ise telefonumun performansını etkilemiyor olması."
Akıllı telefonlar gibi küçük platformlarda mobil güvenlik sağlamanın handikaplarından biri limitli bellekleri, işlemcileri, pilleri ve bant genişliği kapasiteleri. Hafif ayak izi, işlemci gücünü etkili kullanması, çıkarılabilir bellekleri tarayabilmesi ve küçük güncelleme dosyaları ile ESET Mobil Antivirus mobil aygıtların kısıtlamaları dâhilinde saldırılara karşı etkili bir koruma sağlıyor.

ESET Mobil Antivirus özellikleri ve faydaları:
• SMS Spam Kontrolü - İstenmeyen SMS mesajlarını spam klasörüne gönderir.
• Sezgisel Tehdit Algılama - Var olan ve gelecekteki tehditlere karşı gerçek zamanlı koruma sağlar.
• İsteğe Bağlı Tarama - Bütünleşik ve çıkarılabilir ortamların taranması ve temizlenmesini sağlar.
• Gelişmiş Erişimde Tarama - Yaratılan/Kullanılan tüm dosyaları erişildiğinde tarar - e-posta eklentileri dâhil.
• Eylem günlüğü - Tamamlanmış tarama görevleri istatistikleri kullanıcı dostu bir biçimde saklanır.
• Cab Dosyalarının Derinlemesine Analizi - Cab dosyaları içinde birden fazla seviyede sıkıştırılmış dahi olsalar zararlı yazılımları tespit eder
• Otomatik/İsteğe Bağlı Güncellemeler - Kullanıcı imza güncellemelerini istediği zaman ya da zamanlayıcı ile günlük, haftalık, aylık olarak indirebilir.
• Küçük Güncellemeler - İmza bağımlı çözümler ile karşılaştırıldığında oldukça küçük boyutta güncellemeler.
• Sezgisel Kullanıcı Arabirimi - Kolay -ayarlar ve kullanıma göre gelişen sezgisel menü.
Ürün detayları http://www.eset.com/products/mobileantivirus.php sayfamızı ziyaret edin.
ESET LLC Yönetim Kurulu Başkanı Anton Zajac; daha çok tüketici ve işletmenin özel yaşamlarında ya da işlerinde akıllı telefon kullanmaya başladıktan sonra mobil zararlı yazılımlara karşı etkili ve güvenli bir çözüme ihtiyaç duyacaklarını söyledi. "Her geçen gün daha çok kullanıcı mobil cihazları ile e-posta ve SMS gönderip alıyor. Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kullanıcı trafiğin ve aygıtların çoğalması ile ESET'ten aynı oranda etkili ve yararlı tehdit koruması beklentisi içerisine girecek."

Edinilebilirlik
ESET Mobil Antivirus; Cep bilgisayarları için Microsoft Windows Mobile 5.0, Windows Mobile 5.0, Windows Mobile 6 Classic, Professional ve Standard ve Microsoft Windows Mobile 6.1. işletim sistemleri için indirilebilir durumda.

İndirmek ve satın almak için satis@nod32.com.tr Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine mail gönderebilirsiniz

Son Düzenleme: Banned ~ 16 Mayıs 2009 22:13
Banned
16-05-2009, 22:25   |  #2  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
406 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

ESET ThreatSense.Net Ocak 2009 raporunu yayınladı
Pazartesi, 09 Şubat 2009 11:21  .
ESET'in gelişmiş  malware (zararlı yazılım) raporlama ve takip sistemi olan ThreatSense.Net® verileri kaynak alınarak her ay  hazırlanan malware(zararlı yazılım) eğilimleri raporunun Ocak 2009 sayısı ESET tarafından yayınlandı.  ThreatSense.Net®  Ocak 2009 raporuna göre aylardır tehdit yaygınlığı sıralamasında en üst sırada yer alan ve özellikle çıkarılabilir disklerle yayılan AutoRun.Inf zararlı yazılımları grubu  bu kez %9,71 tespit oranı ile yine ilk sıradaki yerini korudu. AutoRun.inf zararlısının hemen ardından özellikle online oynanan oyunların şifrelerini çalmak için geliştirilmiş bir zararlı grubu olan Win32/PSW.OnLineGames %6,62 yaygınlık oranı ile takip ediyor. Bu ayın en çok dikkat çeken zararlı yazılımı ise Aralık ayında ciddi bir şekilde yaygınlığını arttıran Microsoft'un daha önce yaması çıkarılmış önemli bir güvenlik açığını kullanan Win32/Conficker oldu.Geçen aya göre etkinliği düşse de Win32/Conficker yaygınlık sıralamasında 3. Durumda bulunuyor.  NOD32 tarafından uzun süredir tespit edilen virüs için ESET ayrıca bir temizleme aracı oluşturdu. Bu araç sayesinde ESET kullanıcısı olmayan sistemlerden de bu virüsü temizlemek mümkün oluyor. Bu araç aşağıdaki linkten indirilebilir durumda:


Raporda bu 3 zararlıyı sıra ile

Win32/Agent, WMA/TrojanDownloader.GetCodec, Win32/Toolbar.MywebSearch, Win32/Adware.Virtumonde,Win32/PacexGen,Win32/Qhost,Win32/Patched.BU izliyor.

Geçen yılın tamamında yeni ve ciddi bir tehdit olarak ortaya çıkan sahte güvenlik yazılımları  (fake alert), kullanıcılar için  tehdit olmaya devam ediyor. Bu türden yazılımların listede ilk sırada yer alan autorun.inf virüsü gibi yayılmak için autorun yönetimini de kullanması ile birlikte daha hızlı yayılmaya başlamakta. Bu yazılımlar genel olarak kullanıcıları, aslında sahip olmadıkları bir takım özellikleri olduklarına inandırarak satın almaların sağlıyor ve sisteme yerleştikten sonra da daha başka zararlı yazılımlar yüklemeye çalışıyorlar. Bu zararlı yazılımlarda elde edilen gelirlerin artması daha çok yayılacakları ve yeni türevlerinin çıkacağı öngörüsünü güçlendiriyor.

Raporda yukarıdaki gibi 2008 yılı içinde gerçekleşen eğilimlere değinilirken 2009 için de tahminler sıralanıyor. Bu tahminlere göre 2009'da da sahte güvenlik yazılımlarının artacağını, popüler web tarayıcılarını hedef alan saldırılarından artış olacağı,  Windows dışındaki Linux ve MacOSX gibi işletim sistemlerine saldırıların artacağı, sosyal mühendislik saldırılarının da yepyeni boyutlar kazanacağı maddeler halinde sıralanıyor.

Kaynak Rapor İçin:



Mustafa@PC
16-05-2009, 22:34   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Böyle test ve incelemelerden onlarca var,herseferinde birileri galip geliyor,

En çok galip gelenler ise KİS ve Avira...

Süleyman.
16-05-2009, 22:36   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Bir bakın isterseniz:


Ahmet_79
16-05-2009, 22:53   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

En son yüklediklerim kis 2009,nis 2009 ve ess4,

kis 2009 zaten favorimdi ama nortonun en son 360v2 sürümünü kurmuş ve hiçte beğenmemiştim ancak nis 2009 sürümü kendini epey geliştirmiş sistemi kasmıyor eskisi gibi, ve benim kişisel değerlendirmem  1 ve 2. sırada kis ve nis 2009 hangisini ilk sıraya koysanız olur  ama bunların yanında ess4 ancak üçüncü olabilir benim için,
nod32'yi hiç saymıyorum bile.

Banned
16-05-2009, 23:02   |  #6  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
406 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009
ahmet79
En son yüklediklerim kis 2009,nis 2009 ve ess4,

kis 2009 zaten favorimdi ama nortonun en son 360v2 sürümünü kurmuş ve hiçte beğenmemiştim ancak nis 2009 sürümü kendini epey geliştirmiş sistemi kasmıyor eskisi gibi, ve benim kişisel değerlendirmem  1 ve 2. sırada kis ve nis 2009 hangisini ilk sıraya koysanız olur  ama bunların yanında ess4 ancak üçüncü olabilir benim için,
nod32'yi hiç saymıyorum bile.

Ahmet kis nis tısAğzı kulaklarına varıyor sen halen nod32 nin gücünü kavramamışsın.2gb ramin var 1gb kis götürüyor.İşlemcine ve hdd ne zülm ettirme çok kasıyor sistemi.Altı üstü bir vürüs girecek diye %40 performans kaybı olurmu.kis nis yükleyecegime bırakırım vürüs girer sistemi daha az kasar en azından.Ağzı kulaklarına varıyor

Son Düzenleme: DETROID ~ 16 Mayıs 2009 23:04
Mustafa@PC
16-05-2009, 23:03   |  #7  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

KİS 2009 neredeyse avira kadar ram tüketimi yapıyor,eski 2006-2007 sürümlerinden
farklı...

Ahmet_79
16-05-2009, 23:03   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008
DETROID
Ahmet kis nis tısAğzı kulaklarına varıyor sen halen nod32 nin gücünü kavramamışsın.2gb ramin var 1gb kis götürüyor.İşlemcine ve hdd ne zülm ettirme çok kasıyor sistemi.
:)

2 değil 2x2=4gb

Süleyman.
16-05-2009, 23:06   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
Banned
16-05-2009, 23:23   |  #10  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
406 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Kullanmayı Bilemeynler için Detaylar.
Esed Uzman modu için en alttaki detaylı mod (toggle mod) basın.

Daha sonra isterseniz network analizi ve işlemci hangi komutları izliyor onu takip edin.

Son Düzenleme: DETROID ~ 16 Mayıs 2009 23:27
forever4you
16-05-2009, 23:29   |  #11  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
81 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Korumada birinci değil ama !!! dosya kopyalaması, şifreleme ve sistem açılış zamanlamasında birinci o yüzden KİS bence daha güzel koruma yoksa ne işime yarıcak ki

Banned
16-05-2009, 23:30   |  #12  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
406 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Sistemde kim ne çekiyor internetten kaç kbs dosya indiriliyor burdan takip edin.

Banned
16-05-2009, 23:31   |  #13  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
406 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009
forever4you
Korumada birinci değil ama !!! dosya kopyalaması, şifreleme ve sistem açılış zamanlamasında birinci o yüzden KİS bence daha güzel koruma yoksa ne işime yarıcak
İyide 2008 raporu o.Nod 3.0 içindi.4.0 ödül aldımı almadımı bilmiyorum.
Sistem analizi hangi vürüs nezaman girmiş falan filan.

Son Düzenleme: DETROID ~ 16 Mayıs 2009 23:35
Banned
16-05-2009, 23:38   |  #14  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
406 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Sistem kendine göre tarat seçenegi.Nereyi çeltiklersen orayı tarar.

Banned
16-05-2009, 23:42   |  #15  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
406 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Sistemin Ayar bölümü, tüm kalkan burdan durdurulur.Canınız sıkılırsa burayı disble yapın bol bol vürüs girsin.

Banned
16-05-2009, 23:48   |  #16  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
406 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Size son olarak sistem açılınca esedin robotu çıkıyor (resim) son kıyagım artık o robot yok.

piRe_
16-05-2009, 23:49   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Bence ödül önemli değil, nod32 kendi klasörünü koruyabiliyormu acaba? Kullanan arkadaşlar yazarsa sevinirim.
(mesaj arada kaldığı için sona ekledim)

Son Düzenleme: piRe_ ~ 16 Mayıs 2009 23:49
h@y@let
17-05-2009, 01:37   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
887 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

İster kis olsun, ister avira, istersede eset.. en iyi anti virüs ilk önce kendinizsiniz.Bilinçli bir kullanıcı olduktan sonra antivirüs programlarına çok fazla ihtiyaç duyulmuyor.Ayrıca % 100 güvenlik sağlayan bir güvenlik programı da yoktur.Elbet hepsinin gözden kaçırdıkları oluyor.

Virüssüz bir bilgisayar için bence %70 kullanıcı %30 antivirüs...

%30 luk kısım içinde eset 4...

Son Düzenleme: h@y@let ~ 17 Mayıs 2009 01:42
sinan354
17-05-2009, 02:05   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
533 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

bende eset3 kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır ve daha bilg.a bi tane bile virüs girmedi.ayrıca bellek kullanımı çok düşük.programın açık olduğunu bile anlamıyosun.kis ve nis sistemi oldukçca yorar ve yorulan sistem bi süre sonra kararsız davranıp virüs programını etkin bi şekilde çalıştırmamaya sebep olacaktır.bi ara avira yükledim bilg.ın açılması abartısız 2 katına çıktı hemen kaldırdım:) şunu da söylemeden geçemiycem en iyi antivürüs yoktur ama 2den fazla kullanmak her zaman çok daha iyidir.virüs programlarına bi ödül verilse bunu kanaatimce McAfee alır diyorum.

Recep Baltaş
17-05-2009, 02:09   |  #20  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Tebirkler, fanatikliğin sınırlarını Anti-Virüslere de taşıdınz ya :)

erdata
17-05-2009, 02:17   |  #21  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
106 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Neden adı gibi sistemimi kasan kaspersky kullanıyorumda, varlığı yokluğu belli diil nod32 kullanmıyorum, aptalmıyım, abdalmıyım.

piRe_
17-05-2009, 03:06   |  #22  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007
piRe_
Bence ödül önemli değil, nod32 kendi klasörünü koruyabiliyormu acaba? Kullanan arkadaşlar yazarsa sevinirim.
Birde sorumu yanıtlasanız diyorum. Gülüş
Sormamdaki amacım şu. Uzun zamandır diğer antivirüsleri kullanmıyorum, sadece bir dönem hepsini denemiştim. Kasperksy da karar kılmıştım fakat artık onu da kullanmıyorum. Asıl merak ettiğim (adı önemli değil) kullandığınız antivirüslerin kendi dosyalarını koruyup koruyamadıkları.

Yani, antivirüsü devredışı bırakmadan yükleme klasöründe elle herhangi bir değişiklik yapıp yapamadığınız. Herhangi bir dosyasını silip silemediğiniz yada yükleme klasörüne fare ile sağ tıkladığınızda boş bir klasör yada metin belgesi oluşturup oluşturamadığınızı merak ediyorum. Bunu illede nod32 de değil diğer antivirüsler içinde deneyip yazarsanız sevinirim. Merak ediyorum çünkü bazı mesajlarda antivirüsüm devredışı kaldı yada bulduğunu silemiyor gibi sorular görüyorum. Acaba düşündüğüm nedenden dolayımı bu sorun ortaya çıkıyor onu anlamak istiyorum.

Recep Baltaş
17-05-2009, 03:36   |  #23  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004
piRe_
Birde sorumu yanıtlasanız diyorum. Gülüş
Sormamdaki amacım şu. Uzun zamandır diğer antivirüsleri kullanmıyorum, sadece bir dönem hepsini denemiştim. Kasperksy da karar kılmıştım fakat artık onu da kullanmıyorum. Asıl merak ettiğim (adı önemli değil) kullandığınız antivirüslerin kendi dosyalarını koruyup koruyamadıkları.

Yani, antivirüsü devredışı bırakmadan yükleme klasöründe elle herhangi bir değişiklik yapıp yapamadığınız. Herhangi bir dosyasını silip silemediğiniz yada yükleme klasörüne fare ile sağ tıkladığınızda boş bir klasör yada metin belgesi oluşturup oluşturamadığınızı merak ediyorum. Bunu illede nod32 de değil diğer antivirüsler içinde deneyip yazarsanız sevinirim. Merak ediyorum çünkü bazı mesajlarda antivirüsüm devredışı kaldı yada bulduğunu silemiyor gibi sorular görüyorum. Acaba düşündüğüm nedenden dolayımı bu sorun ortaya çıkıyor onu anlamak istiyorum.

Size çok güzel bir cevap vereceğim. Bu cevap ayrıca beklediğiniz cevaptır :)

Şimdi içinizde birçoğunuz "Ulisess Seguridad" adındaki bir yazılım paketinden haberdardır.

Fakat şimdi bu paketin içinde neler var bir bakalım:

* NOD***** 9.9C (x86/x64)
* NOD32 Update Viewer 4.01.3
* UNION cracked DLL 4.0.424 (x86/x64)
* Minod***** 3.3.1.7 (x86/x64)........JAVA required
* Generador 8.0 alpha (x86)
* NOD32 Update Viewer 4.01.2
* TNOD User & Password Finder 1.0.0 Final (x86)
* NodDownload 0.5 alpha
* NodGEN 3.0 (x86/x64)
* Eset Login Viewer 1.3
* Licencia gratuita 30 días (License free for 30 days)
* NOD******* 3.0


Gördüğünüz gibi Eset'in yazılımlarını manipüle etmede kullanılan TAM 12 yazılım.

Gördüğünüz gibi otomatik Lisans bulma yazılımlarından tutun da firmanın Update sunucusuna bağlanan yazılımlara kadar birçok yazılım mevcut.

Tüm bu yazılımlar yüzünden ESET son ana güncelleme olan 4. sürümde self-defense özelliğin getirdi.

Bu özellik yazılıma dışarıdan yapılan müdahaleleri engellemeyi amaçlıyordu.

Ne oldu?

İlk olarak NOD*****, sonra da Nod******* bir güncelleme yayınladı ve ESET'in yni güvenliğini alt ettiler.

Kısacası ESET yazılımlarını çevremde gördüğüm çoğunluk genelde kolayca korsan kullanabiliyor.

Şimdi endüstri devlerine bakalım:

Norton: Yazılımın 2009 sürümü için piyasadaki tek Crack Trial Reset yani 30 günlük deneme süresi resetlemesi.

KIS: Yine Trial Reset ve kısa sürede firma tarafından bloke edilen Key dosyaları.

Bu arada sizinle kısa bir tecrübe paylaşmak istiyorum:

TeamViewer kullanarak bazen arkadaşlarımın bilgisayarlarını tamir ediyorum. Bir gün Kaspersky'i kontrol edemediğimi gördüm. Bunu bir hata sanıp TeamViewer geliştiricilerine bildirdim.

Bana bunun Kaspersky'nin güvenliğinin bir parçası olan Self-Defense nedeni ile olduğunu ve devre dışı bırakılması gerektiğini söylediler. NOD32 ve Smart Security'i ise kolayca kontrol edebiliyorum uzaktan.

Yorumu size bırakıyorum.

piRe_
17-05-2009, 04:02   |  #24  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Bana yorumlayacak birşey bırakmamışsınız.Alkış Asıl yorumlaması ve bir kez daha düşünmesi gerekenler sanırım Nod32 cephesi. Eğer bu eksiklik diğer antilerde de varsa durum daha da vahim. Outpost kullanmamdaki en büyük neden de bu dosya koruması olayı zaten.

Kaba tabirle ben söyle düşünüyorum;
Pc ye bulaşan zararlı ilk olarak güvenlik unsurlarını hedef alacağından, bunlarda meydana gelebilecek bir değişim sonrasında kullanıcı yanılgıya düşebilir hatta antivirüsün çalışma mantığını bozarak kararsız kalmasına sebep olabilir. Daha ileri gidersek sistemine bulaşan zararlı nedeniyle kendi dosyalarını virüslü gösterebilir. Sonrası zaten belli, buldu silemiyor yada sildi yine buluyor. Sizce yanılıyormuyum?

Son Düzenleme: piRe_ ~ 17 Mayıs 2009 04:03
Banned
17-05-2009, 10:54   |  #25  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
406 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009
Recep Baltaş
Size çok güzel bir cevap vereceğim. Bu cevap ayrıca beklediğiniz cevaptır :)

Şimdi içinizde birçoğunuz "Ulisess Seguridad" adındaki bir yazılım paketinden haberdardır.

Fakat şimdi bu paketin içinde neler var bir bakalım:

* NOD***** 9.9C (x86/x64)
* NOD32 Update Viewer 4.01.3
* UNION cracked DLL 4.0.424 (x86/x64)
* Minod***** 3.3.1.7 (x86/x64)........JAVA required
* Generador 8.0 alpha (x86)
* NOD32 Update Viewer 4.01.2
* TNOD User & Password Finder 1.0.0 Final (x86)
* NodDownload 0.5 alpha
* NodGEN 3.0 (x86/x64)
* Eset Login Viewer 1.3
* Licencia gratuita 30 días (License free for 30 days)
* NOD******* 3.0


Gördüğünüz gibi Eset'in yazılımlarını manipüle etmede kullanılan TAM 12 yazılım.

Gördüğünüz gibi otomatik Lisans bulma yazılımlarından tutun da firmanın Update sunucusuna bağlanan yazılımlara kadar birçok yazılım mevcut.

Tüm bu yazılımlar yüzünden ESET son ana güncelleme olan 4. sürümde self-defense özelliğin getirdi.

Bu özellik yazılıma dışarıdan yapılan müdahaleleri engellemeyi amaçlıyordu.

Ne oldu?

İlk olarak NOD*****, sonra da Nod******* bir güncelleme yayınladı ve ESET'in yni güvenliğini alt ettiler.

Kısacası ESET yazılımlarını çevremde gördüğüm çoğunluk genelde kolayca korsan kullanabiliyor.

Şimdi endüstri devlerine bakalım:

Norton: Yazılımın 2009 sürümü için piyasadaki tek Crack Trial Reset yani 30 günlük deneme süresi resetlemesi.

KIS: Yine Trial Reset ve kısa sürede firma tarafından bloke edilen Key dosyaları.

Bu arada sizinle kısa bir tecrübe paylaşmak istiyorum:

TeamViewer kullanarak bazen arkadaşlarımın bilgisayarlarını tamir ediyorum. Bir gün Kaspersky'i kontrol edemediğimi gördüm. Bunu bir hata sanıp TeamViewer geliştiricilerine bildirdim.

Bana bunun Kaspersky'nin güvenliğinin bir parçası olan Self-Defense nedeni ile olduğunu ve devre dışı bırakılması gerektiğini söylediler. NOD32 ve Smart Security'i ise kolayca kontrol edebiliyorum uzaktan.

Yorumu size bırakıyorum.

Ünlü bir hackerin bizim bilgisayarımızdaki işi ne? insanlar benim bilgisarıma sızmaz sızsa bile görecegi sey videolar ve mp3 lerdir.Bilgisarınıza önemli belgeleri koymanın kredi kartı ile ilgili verilerilerin ve şifrelerin bulunması şaçmalık.Kasper okadar kaliteli bir anti vürüs olsaydı sitesini malezyalı bir hacker hacklemezdi.Dünyanın neresine gidersen git dosyanı yada sistemini %100 koruyan bir sistem bulamazsın.Microsoft tun yüzlerce mühendisi çalışmasına rağmen yine sitelerine saldırlar ve hackler geliyor.Peki bizim dandik bilgisarımıza hacker niye uzaktan kontrol edip girsin işi ne.Bazı esed i kullanmayı bilmeyen arkadaşlar var ayarlarını kurcalayıp bozuyorlar ondan sonra vürüs giriyor bilgisarına ondan sonra "lütfen bana yardım edin bilgisarıma vürüs girdi çıkmıyor nasıl kurtulucam kafayı yedim" diye laflar yazıyorlar.Bence insanlar hangi ati vürüs güzel diye deil, sistemi yormuyan ve kullanışlı olan bir antivürüs seçmelidir sürekli soru sorucaksa antivüslük neye yaradı.İnsanlarımız bilinçlenmeli recebin dediği gibi okuyun!Recep Kaspersky labaratuarlarında çaşıyor nod32 de denemiş hatasını bulmuş rakibin onu anlatıyor.
Ha şu kis te 30 günlük keyler vardı dimi yazık ya sistemi kur imajını al herşey düzgün kaspersky çalışmıyor hayde internetten key bul.Buldukdan sonra kasper insallah okurturm bunu genelde okumaz süresi doldu der, zaten bunalarla ugrasırken kaspersky lisanssız olduğu için tam korumayı keser böylece kasperin keyini bulucam diye bilgisarına girmedik vürüs kalmaz.Aslında recep haklı neden bizi (kis)uğraştıran şeyler varken bizi (nod)uğraştırmayan şeylerle uğraşalım.

Son Düzenleme: DETROID ~ 17 Mayıs 2009 11:11