Merhabalar. Bu konuda kendimden bahsetmek istiyorum. Amacım isim yapmak filan kesinlikle degildir. Zaten öyle bir niyetim olsa bu yazıyı 262. mesajda yazmazdım.
Her neyse öncelikte tüm önyargılarınızı kaldırarak okursanız. Nickime bakarak soguk ya da olumsuz tavırlar sergilemekten kaçınırsanız sevinirim.
Özgeçmiş:
ilk, orta ve lise egitimlerimi başarılı bir şekilde gaziantepte bitirdim. Takdir, teşekkürsüz dönemim olmadı. Yani çok derste çalışmazdım ama başarılıydım. Bilgisayarla 95 yılında Windows 95 ile babamın işi geregi tanıştım. İş kapanınca da bilgisayar eve gelmişti. İlgiliydik kullanmayı ögrendik. 1999 yılında ilk formatımı attım. Windows 98 kullanıyorduk o zamanlar. İlk web sitem de 2000 yılında olmuştu sitemynetden Lise biter bitmez hiç düşünmeden tereddüt dahi etmeden ilk senemde bilgisayar programlama bölümüne gittim. (2004) Üniversitede en iyi bilen bendim o zamanlar.
Eğitim Sistemi:
Bilgisayar bölüm hocamız iktisatcı, grafik hocamız ise ziraat fakültesi mezunuydu. Derste hatalarını düzeltmekten bir hal oluyordum. Fakat tek kaldıgım eve internet baglatınca (ttnet yeni yeni yaygınlaşıyordu o zamanlar. Kotalı internet 3 gb idi. ) ben de derslere internet üzerinden kendimi geliştirerek hazırlanıyordum. Tüm bölüm derslerim AA idi.
Aynı dönemde hackerlige heves ettik. Ve ünlü timlere katılarak hackerlik yaptım. Yani bir heves bir zevkti benim için. Çünkü üniversite de çok boş vaktim vardı. Derslerim iyiydi ve anlıyordum bu işlerden. Sonradan boş iş oldugunu anlayınca bıraktım.
Hacker nicki nereden geliyor...
Yine üniversite zamanıydı 2004 te programlamayı yeni yeni ögreniyoruz. Tabi bilgisayar labaratuvarında tek server var ve tüm okul o labaratuvardan bilgisayar kullanıyordu. Herkese bir hesap verilmişti. Ana makine üzerinden oturum açılıyordu yani. Bilgisayarlar çok eskiydi windows 98 yüklüydü hepsinde fakat ana makine güzeldi. Windows 2003 server yüklüydü ve uzak masaüstü ile tüm okul server üzerine baglanıyordu. Bir arkadaşla iddaalaştık dedi ulan şu adamın msn şifresini nasıl kırarım bir kırsam diyordu. Ben de bundan basit ne var diyordum istesem tüm okulun msnsini kırarım diyordum. Neyse kırarsın kıramazsın diye iddaalaşınca akşam evde basit bir keylogger yazdım. Ertesi gün serverin admin passını kırdım. Tüm hesaplara keyloggeri koyunca 1 hafta sonunda tüm okulun msn şifresi elimdeydi. Hatta hocaların not verdikleri sistem şifreleri bile elimdeydi. İddiayı kazanmıştım ve bu okula yayıldı. Kimsenin msnsine birşey yapmadıgım için olay çıkmadı ve hacker geldi hacker gitti diye çagırmaya başladılar. Bizim de hoşumuza gitti tabi ve ismimin önüne hacker lafını koyarak forumlarda kullanmaya başladım.
Bu arada gerçek ismim Cesur
Zorluklar:
Fakat bu nickimden dolayı hangi forumda biraz paylaşımlar yapsam. Forumu sevsem hemen çekemeyenler ya da benle tartışma çıkarmak isteyenler. Nickimden dolayı güvenmeyenlerle karşılaştım. Bu da açıkçası beni üzüyor ve sinirlenip biraz agır cevaplar yazınca da hemen banlanıyorum. En son kendi forumumu kurmuştum. Üye sayımda binleri aşmıştı. Fakat işler yogunlaşınca ugraşamadım ve kapattım. Şuan gaziantep te ismime ait bir bilgisayarcı dükkanı işletiyorum. Ve bu forumdayım sürekli. Ve bu forumu gerçekten seviyorum. Amacım güvenlik konusunda bilinçli olmanızdır.
İmzamda önemli konularıma ulaşabilirsiniz.
işte beyler H@ckerCesur budur...
Saygılar...