Mutlaka okuyun

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
sherlockholmes
13-12-2004, 10:50   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
202 mesaj

ram'in değiştirilme durumu şöyle olabilir mi , sizin ram ilk andan beri 32 olmasın , yani servis'e gidip geldiğinde değişmemiş olma ihtimali vardır belki ... bu arada benim ilk pc de markaydı ve faturasında 32 mb ram yazıyordu ama içinde 16 mb ram vardı. durumu teslimat sırasında tabi o zaman pc yi kurup aha çalışıyor demişlerdi , farkedip sormuştum cevap "sizin pc katalogdaki pc değil daha farklı bir versiyon" ... var mı böyle şey ... adam kampanya yapıyor ama farklı bir versiyon getirip teslim ediyor ??? e tabi şunu da gözden kaçırmamak lazım , katalog da ki fiyat ile ödediğiniz fiyat arasınada fark var mı? benim durumda mı? çok seneler geçti , çok seneler geçti , dönen yok seferindne ...

Recep Baltaş
14-12-2004, 18:04   |  #27  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Dsotum ben kataologa değil faturaya baktım 64 mb yazıyordu.Yani anlayacağın sonuçta benden 64 MB ram parası alınmış.Eğer PC 32 MB ram ile gelse bile onlar suçlu oluyor.
olayın üstünden 2 2.5 yıl geçti

theironman
14-12-2004, 19:19   |  #28  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

yani tabi, bu konuşlamalar iyi güzel de acaba bütün marka pc ler için aynı şeyi söyleyebilir miyiz? Hepsi bunu yapabilir diye. O kadar çok var ki marka pc.

Recep Baltaş
14-12-2004, 19:36   |  #29  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
9,635 mesaj

tabiki hepsi sahtekarlık yapmaz ama yukarıdaki örnek gibi hepsi malesef en az 200$
KA..KLIYOR.

jaina
15-12-2004, 17:34   |  #30  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

yahu adamlar göz göre göre k.zıklıyorlar ya.
zaten artik hemen hemen herkes pc den anlamaya basladi anlamasa bile bir arkadası anlıyor yardım ediyorlar

arkadaslar bir diger konuda su peynir ekmek gibi heryerde olan sözüm ona bilgisayarcilar.
onlarda güvenilcek en son kisiler. size suan gidin p4 2.4 ü abi suan kral pc hepsini solluyor diye size yutturmaya kalkarlar. bende su 1 seneye kadar bunların hic birini bilmiyordum. ama bir ekran karti alim dedikenten sonra 1 yıldır her foruma girip bir kac bilgi edindim ve benim bilgisayarci nin bi b.ktan caktigi yokmus.

theironman
15-12-2004, 17:38   |  #31  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

acı bir tecrübe...

enginilhan
16-12-2004, 20:32   |  #32  
Yeni Üye
29 mesaj

ewet haklısınız...özellikle anakartın olsum bazen ekran kartının ve monitörün marksını bile yazmamaları konusunda...fayatlara diyecek bişey yok tabii..K..IK ki ne K..IK...

safri
19-12-2004, 15:12   |  #33  
Yıllanmış Üye
278 mesaj

Aslına bakarsanız düünya üüzerindeki hiçbir bilgisayar tek bir markaya ait değildir yada Dünya üüzerindeki büütün bilgisayarlar toplamadır kelime köküne bakarsanız; önemli olan bilgisayara hangi parçaları taktığınızdır mac neredeyse bütün parçaları kendi üretiyor ama ekran kartı ürettiğini duydunuzmu mac in birde bu yönden düşünelim ne dersiniz...

Son Düzenleme: safri ~ 20 Aralık 2004 11:23
theironman
19-12-2004, 21:50   |  #34  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

doğru, parçalar bütünleşiyor ve bir marka doğuyor.

Recep Baltaş
21-12-2004, 21:18   |  #35  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
9,635 mesaj

kazıktan bir marka çok doğru

theironman
21-12-2004, 22:40   |  #36  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

eh biraz öyle. Ama ben yine de hepsine bunu söylemek istemiyorum açıkçası, sonra günahlarını almış gibi olmayalım da. ama o dediğin cinsden markalar az değil tabi. Bir de şu olaylar olmasaydı dahi ben yine marka almazdım, insanın zaten bu konuda bilgisi biraz oldu mu kendi başının çaresine bakabilir. Marka alanlar da maalesef genelde pcye ilk adım atanlar oluyor.

Kansav
22-12-2004, 13:44   |  #37  
Yıllanmış Üye
521 mesaj

Arkadaşlar,şu marka ve toplama tarrışması ile ilgili olarak bende birşeyler söylemek istiyorum müssadenizle.1998 'den bu yana çeşitli bilgisayar firmalarının teknik servislerinde çalıştım.Fakat bu firmaların hiç birisi marka diye tabir edilen firmalardan hehangi birisi değildi.Birkaç ay öncesine kadar bende hiçbir zaman marka bilgisayarları tasvip etmiyor ve kimseye önermiyordum.Hem pahalıydı hemde kasayı açması insanı inanılmaz kastırıyordu:) Birkaç ay önce, marka diye tabir edilen bilgisayarların neden diğerlerinden daha pahalı olduğununun kanıtını bire bir gördüğüm ve yaşadığım için artık parası olan kişilere marka bilgisayar önermeye başladım.Tabi benim burda marka bilgisayardan kastım sadece ve sadece HP ve IBM.Gerisi fasa fiso.(Dell,Casper,Exper...vs) Servis verdiğimiz firmanın genel müdürü 19" HP LCD monitör kullanıyordu.Birgün sekreteri bizi arayarak monitörün arızalandığını söyledi.Gidip baktığımızda gerçekten monitörün renkleri gökkuşağına dönmüştü.Garanti süresi için olduğu için hemen HP 'yi arayıp durumu anlattık.Adamlar yaklaşık 1 saat sonra geldiler.Aksilik bu ya, adamlar gelmeden 5-10 dakika önce monitör kendiliğinden düzeldi.Adamlar bir bize baktılar bir monitöre baktılar (inanmamış gibi). Yanlarında da monitörün aynısını getirmişler.Biz durumu anlattık.Adamlar bize bazılarının ders alması gereken bir cevap verdiler;"beyefendi,siz monitör renk değiştiriyor dediyseniz değiştiriyordur,hemen değiştirelim" dediler ve anındada değiştirdiler.Marka bilgisayarlara verdiğiniz (en az) 200 $ parayı,bilgisayarınızdaki bir parçada sorun çıktığı zaman,helal ediyorsunuz.Yani o 200 $ fazladan parayı garantiye veriyorsunuz.Adamlar garanti süresi içinde herhangi bir parça arızalanırsa anında değiştiriyorlar.Yani diğer fasa fisolar veya toplamalar gibi "biz bunu bir servise gönderelim,gelince size haber veririz" demiyorlar.Değişerek gelse yine iyi fasa fisolarda.2 ay sonra sizi arıyorlar ve "kusura bakmayın,kullanıcı hatasından kaynaklanan bir arıza olduğu için maalesef değişmedi,size yenisini verelim" diyorlar ve yenisini bir güzel iteliyorlar:) İnsan içinden "ulan madem para verecektik niye 2 ay boşuna bekledik" diye kendine soruyor.Ama harbi markalar arızalı parçayı anında değiştiriyorlar.(Tamir yok,anında değişim)Bekletmiyorlar ve para istemiyorlar. (tabi kasayı yere düşürüp tekmelemediyseniz :p)

"Bu kadar övüyon sen evde ne kullanıyon" diyenler için hemen cevap vereyim.Toplama tabi:) Fakat harbi markaların eksi yanı yok mu? Var tabi.Marka bilgisayarlarda istediğiniz konfigürasyonu seçme şansınız yok.Toplama bilgisayar satan bir firmaya gidip "ben anakartı şu olan,ekran kartı bu olan bir bilgisayar istiyorum" diyemiyorsunuz.Neyse o.Ayıca garanti süresi bitince normalde herhangi bir firmaya 20 $ 'a yaptırabileceğiniz bir servisi,markalar yaklaşık sıfır bir 17" parasına yapıyor.Size bir örnek.1999 veya 2000 yılında (yılını tam hatırlayamadım) çalıştığım firmaya bir fabrikadan 21" bir HP monitör servise geldi.Bizde monitörü,sadece monitör ve televizyon tamiri yapan bir firmaya götürdük.Adam monitörü inceledikten sonra bilmem ne entegresinin yandığını,o entegre olmadan tamir olmayacağını söyledi.O entegreyi aramaya başladık bizde.Neredeyse Türkiye'deki tüm büyük elektronik ve bilgisayar firmalarına sorduk.Yanıt hepsinde aynıydı: "maalesef yok".Sadece Adana'da bir firma "eğer isterseniz yurt dışından getirtiriz,fiyatıda yaklaşık 500 $ civarı olur dedi.Teşekkür edip "biz sizi sonra ararız dedik ve kapattık (bir daha açmamak üzere).Sonunda mecbur İstanbul HP servisini aradık.Monitörün arızasını anlattık.Karşıdaki kişi bizden monitörün seri numarasını istedi.Seri numarasını aldıktan sonra kontrol etti ve monitörün garanti süresinin bittiğini söyledi.Biz entegreyi sorduk hemen.Parça satmadıklarını ve istersek servise gönderebileceğimizi ve orda tamirinin mümkün olduğunu söyledi.Fiyat sorduğumuzda içimden "ohhhhaaaaaaa" diye haykırmak geldi.Bana söylediğini aynen yazıyorum."Beyefendi, arızası ne olursa olsun servis fiyatlarımız 15" monitör için 75$+kdv+parça,17" için 150$+kdv+parça,19" için 250$+kdv+parça,21" için 350$+kdv+parça".Basit bir hesap (500+350=850+kdv=yaklaşık 1000$(ulan bu meretin sıfırı ne kadar ki:p)(ki birde üstüne kar ekleyip fabrikaya fatura edeceğiz :) Bundan şu sonuç çıkıyor: Bilgisayardan anlamayanlar (parası olanlar için),yani kendi konfigürasyonunu toplayamayanlar,çöktüğü zaman yeniden kuramayanlar gidip HP veya IBM alacak,garanti süresi bitince de eskisini birine iteleyip yeni bir HP veya IBM alacak,bu... :)
Hepinize kolay gelsin...

Lithium
23-12-2004, 23:15   |  #38  
Taze Üye
5 mesaj

Bence toplama illa ki ucuz ve iyi bir çözüm değil bilgisayar konusunda belli bir bilgiye sahip olanlar için doğru olabilir (bunu uyum çakışma gibi problemlerin olma olasılığının yüksek olmasından dolayı söylüyorum), ancak yeni bir bilgisayar kullanıcısı için marka bilgisayar daha iyi bir çözüm olabilir diye düşünüyorum. Özellikle IBM, HP ve Fujitsu&Siemens bence bilgisayar konusunda yeterince iyiler. Öte yandan artık türk firmaları da teknik destek konusunda eskisi gibi değiller ve fatura da sanırım ayrıntılı bir biçimde bilgisayarın özellikleri yazılıyor. Bu parçalardan herhangi birinin farklı olmasından dolayı açılacak davaları sanırım firmalar göz önünde bulundururlar.

Raziel
25-12-2004, 22:02   |  #39  
Yıllanmış Üye
936 mesaj

toplama her zaman markadan iyidir, günümüzde marka pclere olan ihtiyaç oldukça azaldı ama değindiğiniz gibi amatör kullanıcılar marka pc almaya daha elverişli.

Banned
28-12-2004, 17:58   |  #40  
Banlandı
1,157 mesaj

Bakıyorsunuz adamlar full comp.resmi koymuş ama listeye bakıyorsunnuz P4 3.06HTcartcurt yazıyor ama listede monitör yok CD-ROM sürücü bile yok.128MB DDR2700Ram.40GBHDD.300W kasa.....

İşte size P4 3.06 HT destekli canavar gibi bilgisayar......ADamlar işi biliyor abi...

theironman
28-12-2004, 18:34   |  #41  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

valla öyle, işi biliyorlar evet, iyi kazıklıyorlar

nlty2000
29-12-2004, 15:57   |  #42  
Yeni Üye
27 mesaj

yahu şu x markayı aldım içinden y marka parça çıktı hastalığından kurtulun. x marka otomobilin bile %90'ının türlü markada parçadan oluştuğunu biliyor musunuz? etiketini koyup satıyor mu diyeceksiniz o üreticiye?

Gökhan Varişler
29-12-2004, 16:14   |  #43  
Yıllanmış Üye
1,298 mesaj

Zaten markalı pclerin parçalarıda toplamadır kendi parçalarını üreten pc üreticeliri yok denecek kadar azdır örneğin bir vestel pc kendi parçalarını üretmez parçaları alıp montajını yaparak vestel adında satar bu yüzden kendi pcnizi toplamakta fayda var

Shaolin
29-12-2004, 17:21   |  #44  
Yeni Üye
22 mesaj

beyler söyle bişi var yalnız marka diye bişi kalmadı.Zaten bilgisayar konusunda iyi bilgileri olan kişiler toplama bilgisayar olayına girdiler sadece bilgisayar ortamıyla ilgili fazla bilgisi olmayanlar markaya yöneldi :D

theironman
29-12-2004, 18:44   |  #45  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

bunu birçok defa dile getirdik zaten evet

sriptkidy
29-12-2004, 22:29   |  #46  
Üye
55 mesaj

Hocam sizde de suç var ama..Gidip casper felan alıosunuz..Aldın mı DELL yada COMPAQ alıcaksın..Şu anda Türkiyedeki bir kaç tane DELL ve COMPAQ disbritörü var bende övünmek gibi olmasın onların en iyi disbritöründe çalısıorum...Her markayıda böle ezmemek gerek..
MARKA adı üstünde MARKA dır...
Ama sen ne kullanıosun diosan ben Toplama kullanıorum... :)
Ugraşmak -- yorulmak -- ve anlamayan arkadaslar dell pc ve notebooklara her zaman güvenebilirler..

Recep Baltaş
30-12-2004, 23:18   |  #47  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
9,635 mesaj
alıntı:
Gönderen : Kansav

Arkadaşlar,şu marka ve toplama tarrışması ile ilgili olarak bende birşeyler söylemek istiyorum müssadenizle.

Dsotum çok güzel bir yaz1 yazm1ss1n.Benim bu konuda dikkat1m1 çeken olay ise su tamir fiyatlar1.Bazen adamlar sana öyle fiyatlar diyorlarki gerçektende,adam1n kafas1n1 duvara sürtmek geliyor içimden.

Son Düzenleme: Recep Baltaş ~ 14 Ocak 2005 14:36
niyazi
31-12-2004, 11:41   |  #48  
Üye
95 mesaj

Tam yarama bastınız arkadaşlar ben de katkıda bulunayım bu görüşlere. 2000 yılından beri evde toplama bilgisayar kullanıyorum. Şerytan kulağpına kurşun hiçbir problem yok... İşyerinde ise 1 ay önce aldığım Dell Optiplex Gx270 masaüstü bilgisayar kullnıyorum ve şu anda monitör serviste... Yaw daha alalı 1 ay oldu ve servise monitör gidelide 16 gün hala ses seda yok. Kardeşim senin monitör bozuk, parça bekliyoruz veya garantili olduğu için yenisini istedik vs. diye hiç bir bilgi bu güne kadar bana ulaşmadı. Hatta adamları e-mail, telefon vbe msn messenger yoluyla ulaşmama rağmen. Yani kısacası Dell nasıl bilgisayar daha öğrenemedim ama Teknik Servisi (Ankara-Trend Teknoloji) müşteriyi bilgilendirme sorunu çözme konusunda son derece berbat... Bunu tabi İstanbul_Koç Sistem yetkililerine de ilettim fakat ne monitörden haber var ne de bir açıklama.. Bilginiz Olsun Arkadaşlar. Bence TOPLAMA BİLGİSAYAR her yönüyle mükemmel (Upgrade, İstediğin yerde teknik servis vs.) PROBLEMSİZ BİR ÇALIŞMA İÇİN TOPLAMA BİLGİSAYAR :)))))  Bu mesajımı özellikle bir önceki sayfada bulunan " SRİPTKİDY " İSİMLİ ARKADAŞIMIN OKUMASINI İSTİYORUM...

Son Düzenleme: niyazi ~ 31 Aralık 2004 13:22
Recep Baltaş
31-12-2004, 14:35   |  #49  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
9,635 mesaj

Bence bütün markalar aynı çünkü markanın bir türkiye ayağı var marka iyi olsa bile o firma işi berbat ediyor.Onun için MARKA PC YE HAYIR!!!

safri
01-01-2005, 16:53   |  #50  
Yıllanmış Üye
278 mesaj

Yalnız daha önce belirttiğim; zaten dünyadaki hiçbir bilgisayar markasının kendi bilgisayarını kendinin yapamadığı ve zaten dünyadaki bütün bilgisayarların toplama olduğu görüşüne farklı bir açıdan bakmak istiyorum.Oda şu herkes takdir edicektir; notebooklar, pocket pcler vb ürünler sadece markalıdır ve iyi markalardan almak mantıklıdır.

Ayrıca toplama bir notebook gördünüzmü; gerçi şimdi onuda toplamaya başlamışlar ama şöyle söylemek isterim, hayatınızda adını duymadığınız bir markanın notebook kasasını ve ekranını satın alıp içini kendiniz doldurmak ne kadar akla yatkın:))) 3 kilo ram ver, yok hard diski sarma ben burda sokucam kasanın içine :))) o yüzden markadan tamamen uzaklaşmakda mümkün değil birde böyle düşünelim değilmi arkadaşlar

EVET YORUMLARI ALALIM...

Son Düzenleme: safri ~ 01 Ocak 2005 16:55