harbiden biz en iyi markaları bile kötülüyoruz sen gelmişsin adını bile duymadığımız amiga 500 diyosun harbiden çok güzel yani oleeey.
Mutlaka okuyun
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.valla bilgisayar toplamadan az çok anlıyorum piyasayıda takip etmeye çalışıyorum marka pc lere bakıyorum harbiden şişiriyolar sistemin fiyatını(en az 250 dolar)o yüzden diyorumki toplama pc en iyisi.hiç değilse parçaları seçme imkanın var ancak toplamadan hiç anlamayan arkadaşlar her zamanki gibi gidip marka pc alma yoluna gidiyolar.ve tabiki en kötünün en iyisi olarak hp ve IBM alıyorlar.ancak gidipte kazıklanmicaz diye tanınmamış marka sevdasına düşmesinler diyorum...
Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Toplama Bilgisayarlar(*****)
Bilgisayarı oluşturan parçaların tek tek belirlenerek birleştirilmesinden oluşan bilgisayarlar'a toplama bilgisayar denir. Toplama bilgisayarları oluşturan parçalar seçilirken; mutlaka bir uzman bilgisine ihtiyaç vardır.
Olaya iki farklı açıdan bakalım.
1- Yeni kullanıcı iseniz, yani bilgisayar parçaları hakkında hiçbir bilginiz yoksa, parça seçimlerinde bilgisayar işiyle uğraşan (evinde bilgisayarı olan değil), bilgisayarın parçalarını tanıyan, bilen bir kişinin size önerdiği bir bilgisayarı almanızdır.
2- İşin profesyonel kullanıcılar tarafına bakacak olursak bu kişiler toplama bilgisayarlar markalı bilgisayarlar göre daha avantajlı olabilir. Bilgisayarın içindeki parçalara kolay müdahale edilebilmesi, yeni parçaların yerleşiminin daha kolay olması, işin profesyonelleri için oldukça kolaylıktır.
Toplama bilgisayarların garantisi parça bazında 1 yıldır. Bilgisayarı oluşturan her parça 1 yıl garantilidir. Bu markalı bilgisayarlarda 3 yıl'a kadar çıkmaktadır.
Toplama bilgisayar alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi de, bilgisayarı aldığınız firmadır. Bu alanda yaşanan sıkıntılar, bilgisayarı ucuz'a alabilmek için pek bilinmeyen bir firmadan ürün alınabilmekte, bilgisayarı garanti kapsamında'da olmasına karşılık, bilgisayar alınan firma bulunamamaktadır.
Avantajları:
1- Parça seçimi yapılabildiği için daha ucuz'dur.
2- Parçaları kolay değiştirilebilir.
Dezavantajları
1- Parça bazında 1 yıl garantili olduklarından, maliyetleri oldukça yükselebilir.
2- Parçalar arasında uyum sağlanamazsa, bilgisayar verimli çalışmaz.
Markalı Bilgisayarlar(**)
Markalı bilgisayarlar günümüzce daha çok kurumsal kullanıcıların tercih ettiği ürünlerdir. Saniyelerin bile önemli olduğu günümüzde işyerlerinde kullandığımız bilgisayarların bozulması, işlerimizin aksamasına neden olabilir. Toplama bilgisayarların garanti süreleri parça bazında 1 yıl, iken markalı bilgisayarlarda bu süre 3 yıl'dır. Toplam satın alma maliyeti hesaplandığında üç yıllık süre içinde bilgisayarın ilk satın alma maliyeti neredeyse bedavaya gelebilir.
alıntı:
Gönderen : varisler3harbiden biz en iyi markaları bile kötülüyoruz sen gelmişsin adını bile duymadığımız amiga 500 diyosun harbiden çok güzel yani oleeey.
elvis,şimdi neden anten 'e serzenişte bulunduğumu anlamışsındır umarım...
Ayrıca elvis 'in toplama ve marka bilgisayarlar konusunda yazdıklarına aynen katılıyorum....
Elvis tam tersine sen yanlış diyorsun asıl toplamada parça başına garanti 3 yıldır markada ise bu 2 yıl çok nadir 3 yıl olmaktadır.Mesela toplama PC toplayıp seagate HDD aldın 5 yıl garantisi varken markada 5 yıl olsa bile bu garanti ototmatik olarak 3 yıl oluyo.
kusura bakmayın arkadaşlar ben aranıza yeni katılıyorum. arkadaşın yazısını dikkatlice okudum. %100 katılıyorum. en iyisi toplama bencede. hem marka aldığınız zamanmesela yeni bi özellik çıktığı zaman toplamadaki gibi kolay olmuyor . kendi kullandığınız markanın da bu yeni teknolojiye uygun bir parça yapmasını beklemek zorunda kalıyorsunuz. neyse zararın neresinden dönersen kardır.
Son olarak birşeye açıkklık getirmek istiyorum marka pc lerin garantileri 2 yıl diyelim aldıktan 1 yıl sonra örneğin ekran kartınızı değiştirmek istediniz fakat aldığınız pc nin kapağında garanti damgası olduğu için kasa içerisine müdahale edemiyorsunuz. Yani garanti 2 yıl olmasına karşın elinizi ayağınızı bağlıyor... Toplama pc de ise yeni bi parça aldımmı sat kardeşim o parçayı yenisini tak birşey oldumu o parçayı götür arızaya yapsınlar getir tak aynen devam...
Bilmem anlatabildimmi...
alıntı:
Gönderen : niyazialıntı:
Gönderen : niyaziTam yarama bastınız arkadaşlar ben de katkıda bulunayım bu görüşlere. 2000 yılından beri evde toplama bilgisayar kullanıyorum. Şerytan kulağpına kurşun hiçbir problem yok... İşyerinde ise 1 ay önce aldığım Dell Optiplex Gx270 masaüstü bilgisayar kullnıyorum ve şu anda monitör serviste... Yaw daha alalı 1 ay oldu ve servise monitör gidelide 16 gün hala ses seda yok. Kardeşim senin monitör bozuk, parça bekliyoruz veya garantili olduğu için yenisini istedik vs. diye hiç bir bilgi bu güne kadar bana ulaşmadı. Hatta adamları e-mail, telefon vbe msn messenger yoluyla ulaşmama rağmen. Yani kısacası Dell nasıl bilgisayar daha öğrenemedim ama Teknik Servisi (Ankara-Trend Teknoloji) müşteriyi bilgilendirme sorunu çözme konusunda son derece berbat... Bunu tabi İstanbul_Koç Sistem yetkililerine de ilettim fakat ne monitörden haber var ne de bir açıklama.. Bilginiz Olsun Arkadaşlar. Bence TOPLAMA BİLGİSAYAR her yönüyle mükemmel (Upgrade, İstediğin yerde teknik servis vs.) PROBLEMSİZ BİR ÇALIŞMA İÇİN TOPLAMA BİLGİSAYAR :))))) Bu mesajımı özellikle bir önceki sayfada bulunan " SRİPTKİDY " İSİMLİ ARKADAŞIMIN OKUMASINI İSTİYORUM...
Arkadaşlar beni dün (03.01.2005)İstanbul KoçSistem'den aradılar ve özür dileyerek benim monitörü tamir etmeden yerine aynı marka sıfır bir monitör gönderdiklerini ve bu aksaklıktan dolayı özürlerini bildirdiler. Bana söyledikleri "monitörünüz gereksiz yerlerde gereksiz bir şekilde bekletilmiş" oldu. Bu da şunu ortaya çıkarıyor büyük markaların teknik servisliğini yapan aracı firmaların teknik servisliğini yaptıkları markaya leke sürmemek ve markayı ciddi anlamda yıpratmamak için işlerini daha ciddi ve profesyonel yapmaları.
Büyük markalar'ın parca fiyatları-türkiye'ye girişleri-sipariş verme işlemleride cok zor kabul ederseniz.. türkiye'^de milyonlarca dell var ve buna ve parca getirebilen 3 firma var biride benim çalıştıgım firma... Tek diyebilecegim bizden alsaydın yerine eski pc'in gelene kadar muadili verilirdi..kolay gelsin...
Dell mele güvenemeyiz kardeşim hiç bi markaya güvenilmezken dell emi güvenicez allah aşkına
-----arkadaşlar bende toplama bilgisayarlardan yanayım. ama işin ayrıntılarını iyice bilmeden de kafanıza göre bilgisayar toplamayın. diğer arkadaşlarda belirtti zaten sağlam yerden almak şart. konuya biraz geç katıldım. diyeceklerimin çoğu söylenmiş zaten. ben niye işin inceliklerini öğreniyim gibi birşey de sakın söylemeyin. zira bilgisayar kullanacaksan içindekileri bilmen gerek yoksa en ufak bir problemde tıkanırsın. keza parçaları iyi tanıyacaksın ki onların kapasitesine göre davranacaksın. ben iki sene önce bilgisayar almayı kafaya takınca hiç birşey bilmediğimden ucuz olsun çalışsında nasıl olursa olsun derdim. sonra allahtan param çıkışmadı da geç aldım pc'yi. ama her sorduğum yerde de yeni birşey öğrendim ve hala öğrenmeye devam ediyorum. mesela I/O yazardı ekran kartına ses kartına. bunun diğerinden fiyat ve performans olarak farkettiğini bilmezdim. ki bu en basitinden bir örnek. yani bilgisayar alıp kullanacaksan önce tanımaya çalış sonra al. şimdi mesela Pc'den anlamayan akrabalarım bana soruyorlar bilgisayar alırsam kaça mal olur? gel de cevap ver tabi sorarsın ne amaçla kullanacak Pc'yi. ona göre bir fiyat biçersin. tabi sonradan bir problem çıkarsa veya bir eksiklik hissederse hemen atılırlar ne biçim pc topladın bize. tabi şu ana kadar bu duruma düşmedim çok şükür ama yine de bilgisayarı tanımadan alırsan ilerde problem yaşama olasılığın büyük.
----garanti meselesine gelince arkadaşımız belirtmiş zaten toplamada genelde 2-3 yıl parça garantisi olur ayrıyeten varsa firma garantisi. şimdi ben kasada problem yaşadığım zaman hemen servise koşmayı kendime yakıştırmam. bir kere her servise güvenmem. bununla birlikte servis parça değişimi(çalınma) ve tamir süresinin uzaması gibi hesaplar da ekstradan. kardeşim cd-rom'u değişecem cd-rw takacam kalkıp servise mi gidecem. yazın mesela bizim memleket çok sıcak olur fanlar yetmeyebilir kasanın kapağını açarsın al sana garanti ihlali.ben hep söylerim arkadaşlarıma zaten ben, bana ait kasanın içini açamayacaksam ne işim olur benim o pc ile. zaten hazır sistemin içini alırken dahi açıp bakamazsın.değişik bir şey monte edilmiş olmasın diye hadi evde belki farkedersin(?) şimdi uğraş yine servis mi iade mi? böyle şeyler biraz sıkar beni demiyeyim çok sıkar. gelemem böyle şeylere. onun için bende toplama pc'den yanayım.
Bence hazır bilgisayarları bu kadarda kötülemek yanlış olur.
Türkiye açısından belki haklısınız ancak yurt dışında dell in ibm in buraya getirtmediği ama güzel bir bilgisayarlar var.
Birde şöyle düşünün, bilgisayar hakkında bilmiyorsunuz, işiniz marangozluk, yada işte fırıncılık, işte ne bilim market felan... yani herkes bir öğrencei kadar boş vakit ayıramaz. Adam bilgisayar alacaksa, gidip bir hazır alır işini görür.
Ancak genelde bilgisayarı böyle her ayrıntısına kadar inceleyen, kapağını zırt pırt açan, ve de özelliklerini devamli değiştiren biri için tabiikih hazır bilgisayar saçmalık. Bence kim bana birşey sorarsa, hazır tavsiye etmem, pc toplarız takma sen kafana.
Ama daha geçen gün bir arkadaşım geld, abi bak geçen gün 1200 dolara hazır pc aldık. Dedim abi bana gelseydin o paraya yada daha azına o bilgisayar yada daha iyisini alabilirdik. AMa çoçuk bunu dinlemedi. Yani o yüzden herkese anlatılmaz bu, şimdi ben kamera alacam diyelim gidip kamera hakkında herşeyi bilmelimiyim? Sadece bir ön hazırlık vede ihtiyaçlarımı bilmem yete bana.
nasıl güzel bilgisayarlar ben o Pc yi burdada toplayamam sanki.
>alıntı>
Ama daha geçen gün bir arkadaşım geld, abi bak geçen gün 1200 dolara hazır pc aldık. Dedim abi bana gelseydin o paraya yada daha azına o bilgisayar yada daha iyisini alabilirdik. AMa çoçuk bunu dinlemedi. Yani o yüzden herkese anlatılmaz bu, şimdi ben kamera alacam diyelim gidip kamera hakkında herşeyi bilmelimiyim? Sadece bir ön hazırlık vede ihtiyaçlarımı bilmem yete bana.
<alıntı>
ben de o keklerden birdim.Tabi şimdi....
jaina ben bilgisayarı yalayıp yutsun dememki.zaten bilgisayarın herşeyini öğrenmesi pek mümkün değil. ama en azından donanımları şöyle seçebilecek kadar öğrensin yani. ama dediğin gibi hazır almak isteyene zaten yapacağın birşey yok.
Eline sağlık kardeş..Teşekkürler...
İyide kardeşim zaten marka satan firmaların amacı bireysel kullanıcılar değildir ki..
Size satacagı 1 yada 2 pc'den ne kar edicek..
Yani alnlıyacagınız size pc satmaya bayılmıolar..
MArka pclerin ana satış amacı büyük firmalar ve devlet kurumlarıdır...
Bu yerlerin marka almasının sebebide teknisyenlerin(yada saha uzmanlarının) olaya yerinde ve anlasmasına göre 7*24 mudahale etmeleridir..
Kimse evinize gelipte sizin pc'nizi onarmaz..
Az olsun benim olsun diosanız alın toplama yap boz gibi istediginiz gibi kullanın ama marka pc'leri kotulemeyin..
Bu gün yurt genelinde firmaları ve devlet kurumlarını baz alırsak %100 evet 99 bile %100 marka kullanır..
Genelde bankalarda da bole..
Marka pc'nin amacı bireysel kukllanıcılar olmamıstır halende degil..
Abi anlayın artık...
Mouse tutmasını bilmeyen bankacılar, müdürler var herkes sizin gibi foruma girmiyo yada arastırmıyo..
Onlarda aldıgı yeri arayıp teknik hizmet servisinin kralını alıo..
Tabi bu mecidiyekoydeki dandrik pc'ler için gecerli degil..
Büyük olcekli firmalar..
Eminin coguun adını duymamıssınızdır bile.. solememede gerek yok...
amma uzattınız be 7 sayfa oldu, bırakın gözünüzü seveyim
Eğer Markalı PC firması, sahte değil de gerçek bir Marka (isim yaratmış ve onu kalitesiyle, hizmetiyle ve fiyatıyla korumakta olan gerçek bir firma) olsa. 1-2 veya 3 yıl olan PC parçaları, montajdan önce iyice kalitesini test edip ve montajdan sonra parçaların uyumluluğu, bütün donanımı ayrıca çalışır durumda test edip ve bütün bu denetimlerden sonra buna bağlı satılan sistemlere 3 yıl yerine 5 yıl sistem garantisi ve ayrıca her parça için değiştirme garantisi(bu 5 yıl içinde) verse. Ve bu garanti üzerinde yıllarca kaliteli tamir servisi(hiç bir yamukluk yapmadan, mesela: çalışan parçaları değistirmeden, garantinin bütün sorumluluğunu üstüne alarak) sunsa. O zaman aynısını söyleyebilir misiniz? Yani "Markalı PC'ye Hayır!"
alıntı:
Gönderen : telefonEğer Markalı PC firması, sahte değil de gerçek bir Marka (isim yaratmış ve onu kalitesiyle, hizmetiyle ve fiyatıyla korumakta olan gerçek bir firma) olsa. 1-2 veya 3 yıl olan PC parçaları, montajdan önce iyice kalitesini test edip ve montajdan sonra parçaların uyumluluğu, bütün donanımı ayrıca çalışır durumda test edip ve bütün bu denetimlerden sonra buna bağlı satılan sistemlere 3 yıl yerine 5 yıl sistem garantisi ve ayrıca her parça için değiştirme garantisi(bu 5 yıl içinde) verse. Ve bu garanti üzerinde yıllarca kaliteli tamir servisi(hiç bir yamukluk yapmadan, mesela: çalışan parçaları değistirmeden, garantinin bütün sorumluluğunu üstüne alarak) sunsa. O zaman aynısını söyleyebilir misiniz? Yani "Markalı PC'ye Hayır!"
söylerim çünkü ne yaparsa yapsın 300$ ı geçi.iyo
Ya recep, o zaman sende evine elektrik tesistaı döşerken, televizyon alrken, dolap alırken, işte fırın alırken gidip böyle internetten fellan bütün forumları araştırır, sonra işte ıcığını bıcığını öğrenir mi alırsın?
Allahaşkına kim yapabilir bunu? Herkes bizim gibi değil, o yüzden her hizmetin bir bedeli olduğunu unutmayalımççç
Hocam herkes işini yapsın bu ne ya...
Ooooo... Ekran kartı takıp sokmeyi bilenler pc'ciyim diye gecinio ne kardesim bu yaw dalgamı geciosunuz...
Abi mimarsan mimarlık yap,dişciysen dişcilik.. her işin uzmanı var..
Boş lafla peynir gemisi yürümez..
Pc piyasasını mafettiler yaww..
xp de user ekleyen karsıma MCSE im die cıkacak yakında karsıma...
Allahım yaa sabırrrr...
Kardeşim bozuldumu garantiside bitti mi vericeksin parasını yapıcaz o kadar...