Mutlaka okuyun

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
theironman
01-01-2005, 21:50   |  #51  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

masaüstü sistemlerde iş değişiyor safri dostum, elbette ki marka pc'lerin hepsini aynı kabın içine koymamız mümkün değil,  iyisi var kötüsü var ama benim ne iyisiyle işim olur ne kötüsüyle, ben toplarım bilgisayarımı.

Recep Baltaş
01-01-2005, 23:23   |  #52  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Toplama en iyiyis ama tabiki eğer notebook alacaksan bunun yapmak saçmalık olur.Garantisi bile doğru düzgün olmaz.Bozuldumu oordan oraya koştur dur.

kusluk
02-01-2005, 19:49   |  #53  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

Bazılarınızın markalara düşmanlığını ve açık bir şekilde fikrini beyan etmesini ve güzel  ama her markanın aynı olduğunu düşünmenizi hiç anlamıyorum
Marka almayın gibi insanların fikrini çelmeniz hoş değil

Nice Markalar varki kullandıkları malzeme ürünlerindeki parça uyumları  işçilik mükemmel... bu arada markadan markaya fark olduğunu hiç unutmayın aldığınız kulandığınız ürünün marka olması değil doğru marka olması önemli ki bunu sizin bilmeniz gerek hangi marka iyi kötü araştırmak zor değil o yada bu marka en basiti ekranına kendi ismini yazması diyorsunuz Yabancı markalardan kaç tanesi kendi monitorü  üretiyorki biz üretelim. IBM den tut Fujitsu-Siemens vs hepsi herşeyini fason üretimle ucuza getirtmede ki; bizim markalarmı kendi Monitör ürecetek....

en basit örnek size: DOĞAN SLX  1.6  ve  BMW 3.16 iki otomobilde 1600 cc hacminde motor 4 silindir ve gitmesi için 4 tekerlek sürmek için  bir direksiyon gaz fren  gibi klasik özelliklere sahip ama hangisi yolda daha iyi gider? yada otoyolda? yada hangisi daha sağlam?   sorunun bu kısmını size bırakıyorum..

ki marka almanın bir avantajı olması gereken kısmı şudur
piyasa giren ürünler oem dediğimiz ürünler ram hdd vs bunlar üretildikleri ülkede  nerdeyse kilo ile satılıyor bu ürünler test den geçmeli ama o kadar çokki geçmiyo sırda birikiyor diye testden geçirilmeden OK damgası vurulup biz yada başka piyasalara giriyor  hangi ürün söylediği performansı sunuyor hangi ürün ne zaman hata verecek sorun neresininde bilinmeden 2. 3. testleri yapılmadan piyasada ...
sizler en iyisi bende diyorsunuz toplama aldım süper diyorsunuz ama belki en kötüsü sizde
işte bunun güvenini kim vercek bilmediğim yarın kapanacak bir dükkandan aldığım cadde altı satıcılarmı? Ne malum  sonra ürünü aldığım yer kapanırsa benim muhattabım kim olcak?
kim bana yardımcı olcak ya? sattığı ürün arızalı ürüm olup  onarılmışsa nasıl biliceksin sadece üründen çalmayı marka bilgisayarlarmı yapıyor?

Biraz fazla veririm marka alırım sorunum olduğunda kimi muhattab alacağım belli olur marka alırım en doğru gerçek testlerden geçmiş birebir kullanılan ürünlerin birbiri ile olan ikişkisi tam olan ürünler kullanır olduğunu düşünür
ama başta dediğim gibi marka var marka var....

jaina
02-01-2005, 22:55   |  #54  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

kusluk kardes herhalde hic kendin bilgisayar toplamadin öylemi?
piyasada zaten oem alanin vay haline ki suan marka alirsan öyle bir sorun olmasi cok az. olmazmı? her zaman olabilir sonucta elektronik aletler ve sorunsuz bilgisayar yoktur dünyada.
ayrica bir kişi bilgisyari hakkinda süper diyorsa bu minimum sorun veren onu istedigi programlarda istedigi hizlarda calistirabilen bir bilgisayardir. bir bilgisayarin iyi olup olmadiginia cok rahat anlarsin.. lütfen bilmeden konusma

ayrica sen hangi bilgisayar parcasini cadde alti satıcısından aldin? yani gidip sokak arasindaki bilgiayarcidan alirsan zaten sorun sende onun disinda dijitalcenter arena, eksen.... gibi bir çok bilgisayar firmasi kapansa bile sana sattigi malin garantisini verir. zaten o yüzden gidersin gercek teknik servisine verirsin ve sorun olmaz.

o yüzden marka pc alinmasin diyor herkes cünkü hic bir sekilde verilen parayi haketmiyorlar. ne ekran kartindan ne işlemci neden anakartina kadar.

umarım dogru anlatmisimdir
saygılar.

Recep Baltaş
03-01-2005, 23:47   |  #55  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
9,635 mesaj

kusluk kardeş PC toplamaktan bahsediyoruz araba toplamıyoruz.PC toplamak çok basit iş.Ama arabanın fabrikası var.Üretim yeri var.PC markalarının ise depoları gelen parçaları brleştirip satıyorlar.
İkincis sanki marka PC ler iyi ram koyuyo.CASPER ın bana verdiği ram de marka bile yoktu.Artı kaliteli marka ram isteyene piyasada çok seçenek var.

Üçüncüsü MARKA alınca kimle muhattap olduğunu öğenmek için Kansav ın mesajını oku bi.Sonra gel yaz.

niyazi
04-01-2005, 08:16   |  #56  
Üye
95 mesaj
alıntı:
Gönderen : niyazi

Tam yarama bastınız arkadaşlar ben de katkıda bulunayım bu görüşlere. 2000 yılından beri evde toplama bilgisayar kullanıyorum. Şerytan kulağpına kurşun hiçbir problem yok... İşyerinde ise 1 ay önce aldığım Dell Optiplex Gx270 masaüstü bilgisayar kullnıyorum ve şu anda monitör serviste... Yaw daha alalı 1 ay oldu ve servise monitör gidelide 16 gün hala ses seda yok. Kardeşim senin monitör bozuk, parça bekliyoruz veya garantili olduğu için yenisini istedik vs. diye hiç bir bilgi bu güne kadar bana ulaşmadı. Hatta adamları e-mail, telefon vbe msn messenger yoluyla ulaşmama rağmen. Yani kısacası Dell nasıl bilgisayar daha öğrenemedim ama Teknik Servisi (Ankara-Trend Teknoloji) müşteriyi bilgilendirme sorunu çözme konusunda son derece berbat... Bunu tabi İstanbul_Koç Sistem yetkililerine de ilettim fakat ne monitörden haber var ne de bir açıklama.. Bilginiz Olsun Arkadaşlar. Bence TOPLAMA BİLGİSAYAR her yönüyle mükemmel (Upgrade, İstediğin yerde teknik servis vs.) PROBLEMSİZ BİR ÇALIŞMA İÇİN TOPLAMA BİLGİSAYAR :)))))  Bu mesajımı özellikle bir önceki sayfada bulunan " SRİPTKİDY " İSİMLİ ARKADAŞIMIN OKUMASINI İSTİYORUM...

Arkadaşlar beni dün (03.01.2005)İstanbul KoçSistem'den aradılar ve özür dileyerek benim monitörü tamir etmeden yerine aynı marka sıfır bir monitör gönderdiklerini ve bu aksaklıktan dolayı özürlerini bildirdiler. Bana söyledikleri "monitörünüz gereksiz yerlerde gereksiz bir şekilde bekletilmiş" oldu. Bu da şunu ortaya çıkarıyor büyük markaların teknik servisliğini yapan aracı firmaların teknik servisliğini yaptıkları markaya leke sürmemek ve markayı ciddi anlamda yıpratmamak için işlerini daha ciddi ve profesyonel yapmaları.

safri
04-01-2005, 11:08   |  #57  
Yıllanmış Üye
278 mesaj

Sayın pek sevgili forumdaşlarım sözüm kusluk'a.Bütün parçaları mavi bilgisayardan aldım.Bir tek ses sistemini hızlı sistemden klavye ve mouse u sanırım dönenceden almıştım.Şimdi seagate bir ürün zaten box satılıyor ve içinden world wide guarentee adı verilen ve büütüün dünyada geçerli olan bir kart çıkıyor.
  Ayrıca bu büyük firmalar sana proforma bir fatura veriyorlar istediğin firmaya gidebilirsin bir problem olduğunda verdiğim örnekte ister seagate'in tüürkiye distribütörüne ,ister mavi bilgisayara giderim.Anlatabildimmi.Samsung monitörüm var bana garantiyi hem samsung hemde mavi veriyor ikisinede başvurabilirim.Anlatabildimmi zaten bunların hepsi marka, markalar birleşincede voltranı oluşturabiliyoruz:))))) yanlışsam yanlışsın demeyin:))) deyin deyin bekliyorum...

Son Düzenleme: safri ~ 04 Ocak 2005 11:10
jaina
04-01-2005, 23:40   |  #58  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

hmm arkadaslar fark ettinizmi herkes hemen hemen ayni düsünüüyor, kusluka dogru atilan her mesaj icerik ayni....Kahkaha

theironman
04-01-2005, 23:47   |  #59  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

bir kısır döngü var yani

kusluk
07-01-2005, 21:21   |  #60  
Yeni Üye
20 mesaj

başta dediğim gibi marka var marka var
casper alırsın rezil olursun
dell yada ne bilim en basiti hp alırsın vezir olursun yada daha başka daha iyi marka varsa....

chip_recep kardeş  bilgisayar bilene bilgisayar araba bilene araba toplamak kolaydır Ben konyadayım  ki Ankara İstanbulda daha çoktur arabayı modifiye eden şaseyi bile baştan şekillendiren ki içini zaten tanıyamıyorsun çeşit tuning denilen türleri var konumuz oto değil ama otoyu baz alarak bir örnek vermiştim

safri kardeş sözüm kuşluk'a demişsin fakat benim çıkarmam gereken anlam ve mana  nedir belki şu an ki yoğunluğumdan çözemedim....

safri
08-01-2005, 13:50   |  #61  
Yıllanmış Üye
278 mesaj

Cadde altı satıcılardan bahsetmişsin kusluk kardeş bende diyorumki bilgisayarını kendin toplasanda alıcağın yeri iyi seçersen problem yaşamazsın yani o yüzden bilgisayar toplanma işini kendin yapsanda başkasınada yaptırsanda doğru mağazayı seç problem yaşamazsın hem mağaza garantisinden faydalanırsın hemde ürünün kendi garantisindek kardeş bunun için sana seslenmiştim...Kolay gelsin...

nlty2000
09-01-2005, 11:16   |  #62  
Yeni Üye
27 mesaj

RECEP bey HP konusunda yanılıyor. yanıldığını anlamak için kurumsal olmayan HP kullanıcılarıyla konuşun ya da daha güzeli sikayetvar.com'a girip HP şikayetlerini okuyun. halka açık olsa keşke de tüketici mahkemelerinin veritabanını karıştırsak, HP kesinlikle at başı gidiyodur. ürünleri gerçekten kalitesiz. daha kötüsü, HP türkiye'nin başıbozukluğu.
arkadaşlar, garanti sözkonusu olduğunda önemli olan marka ya da markasızlık değil, satın aldığınız kişi yada kurumun kişisel ya da kurumsal yaklaşımıdır. her satıcının garantiye uymayıp sizi mahkemelerde süründürme özgürlüğü var. kimi müşterisini kaybetme pahasına bunu kullanır, kimi de akıllıdır, müşterisine acı çektirmeden isteğini yerine getirir.
garanti süresi konusunda kimse kimseden üstün değil. 2 yıl standart.
bu noktada "marka" satıcıların farkı, kar paylarının büyük olması. başka birşey değil.

Recep Baltaş
09-01-2005, 14:25   |  #63  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
9,635 mesaj

Yaw ben HP yi desteklediysem büyük bir yanlış yapmışım.

şunu diyorum beni anlayın artık lütfen!!!!

DÜNYADAKİ BÜTÜN MARKALAR KAZIK ATIYOR!!!!!!!!!!!!!!!!
HEPSİDE DANDİK!!!!!!!!!!!!
HP,dell ,mell hikaye hepsi
YAŞASIN TOPLAMA PC!!!!!!!!!!!!!!!!!
MARKA PC ye ÖLÜÜÜÜM!!

arkadaşlar görüşümü açık olarak dile getirdim.Rahatsız olanalardan şimdiden özür diliyorum.

safri
09-01-2005, 15:56   |  #64  
Yıllanmış Üye
278 mesaj

Haklısın recep zaten gocunucak birileri varsa zaten bu işin ticaretini yapanlar olucaktır.Sen doğruyu söylüyorsun biz bu konuda çok örnek gördük gene söylemek istiyorum sonuç olarak toplama aldığınızdada hepsini markadan satın alıyorsunuz.Zaten asla oem düşünmeyin bile adını sanını duymadığınız isimlerle iş yapmayın.Adam gibi adı sanı duyulur bilgisayar mağazalarından alışveriş yapın ve bol bol testleri forumları okuyun herkesin önerdiği teknik olarak doğrudur standart sapmayı bir kenara bırakırsanız sonuç olarak bas bas bağırıyoruz bilgisayar toplamadan bilgisayar kullanmış sayılmazsınız kolay gelsin...

Kansav
10-01-2005, 12:10   |  #65  
Yıllanmış Üye
521 mesaj
alıntı:
Gönderen : niyazi

Tam yarama bastınız arkadaşlar ben de katkıda bulunayım bu görüşlere. 2000 yılından beri evde toplama bilgisayar kullanıyorum. Şerytan kulağpına kurşun hiçbir problem yok... İşyerinde ise 1 ay önce aldığım Dell Optiplex Gx270 masaüstü bilgisayar kullnıyorum ve şu anda monitör serviste... Yaw daha alalı 1 ay oldu ve servise monitör gidelide 16 gün hala ses seda yok. Kardeşim senin monitör bozuk, parça bekliyoruz veya garantili olduğu için yenisini istedik vs. diye hiç bir bilgi bu güne kadar bana ulaşmadı. Hatta adamları e-mail, telefon vbe msn messenger yoluyla ulaşmama rağmen. Yani kısacası Dell nasıl bilgisayar daha öğrenemedim ama Teknik Servisi (Ankara-Trend Teknoloji) müşteriyi bilgilendirme sorunu çözme konusunda son derece berbat... Bunu tabi İstanbul_Koç Sistem yetkililerine de ilettim fakat ne monitörden haber var ne de bir açıklama.. Bilginiz Olsun Arkadaşlar. Bence TOPLAMA BİLGİSAYAR her yönüyle mükemmel (Upgrade, İstediğin yerde teknik servis vs.) PROBLEMSİZ BİR ÇALIŞMA İÇİN TOPLAMA BİLGİSAYAR :)))))  Bu mesajımı özellikle bir önceki sayfada bulunan " SRİPTKİDY " İSİMLİ ARKADAŞIMIN OKUMASINI İSTİYORUM...

Walla dostum Dell dediğin zaman duracaksın.Çünkü ben onu Marka'dan saymıyorum.Eğer gerçekten adam gibi bir marka olsaydı Arena Bilgisayar Dell ile çalışmaktan vazgeçmezdi.Ama HP ile IBM hakkında söylediklerimin hala arkasındayım.Bilgisayardan anlayan bizler kendi bilgisayarımızı toplayabiliyoruz ama ya anlamayanlar? Gidip HP veya IBM almaları daha mantıklı değilmi? Bilgisayardan anlamayan bir arkadaşının senin tavsiyen üzerine gidip toplama aldığını düşün.Bilgisayar her zaman stabil çalışan ve sorun çıkarmayan bir cihaz değil ki...Problem çıktığı zaman toplama bilgisayarcılardaki prosedürü biliyorsun.Yok bunu göndermemiz lazım,yok 1 ay sonra gelir,yok kargo parasını sizden alırız...vs. Üstelik arkadaşının "sana uydum toplam aldım,yoksa ben gidip HP alacaktım" diye laf atması da cabası.Ayrıca her sorun çıktığında,bilgisayar kitlendiğinde günde en az 5 defa seni arar.Ben diyorum ki bırak HP/IBM uğraşşın.Sen bilgisayardan anlayıp toplayabiliyorsan toplama al (ki gerçekten anlayanlar için en ideali bu),ama anlamayanlara da HP/IBM öner,budur...

Kolay gelsin.

jaina
10-01-2005, 19:17   |  #66  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

yalniz bir bilgisayari iyi toplamışsan genelde donanim degil yazilim sorunu verir, oda zaten her bilgisayarda olur. o yüzden ben sana katılmıyorum kansav.

Kansav
11-01-2005, 00:40   |  #67  
Yıllanmış Üye
521 mesaj

Bilgisayar dediğin her türlü sorunu verir.Yazılım,donanım farketmez.İyi toplamışsanda sorun verebilir.En baba markalar,en baba toplamalar bile sorun veriyor.Burada önemli olan,herhangi bir sorun olduğu zaman muhattap olabileceğin birilerinin olması.sorun donanımda ise arızalı parçanın derhal değiştirilmesi, yazılımda ise (eğer kendin gidermeyi bilmiyorsan) sana donanım ve yazılım garantisi veren muhattapına çözdürülmesi.Hangi toplama bilgisayar yazılım garantisi veriyor?Hiçbiri.Neden?Çünkü o garantiyi zaten microsoft bile vermiyor(Win 95/98/ME/2000/XP lisans sözleşmesini okursan anlarsın).Ama markalar microsoft'un vermediği garantiyi vereceklerini taahhüt ediyorlar.Dikkat ettiysen "1 Yıl Yerinde,3 Yıl Sistem Garantisi" diye bas bas bağırıyorlar.Benim dediğim; "BIR KULLANICI BILGISAYARDAN ANLAMIYOR,FORMAT ATMAYI BILMIYORSA,BIR PROBLEMIN KAYNAGINI BULAMIYORSA VE PARASI VARSA" gidip HP veya IBM alsın.Hepsi bu.Bilgisayardan anlayanlara tavsiyem elbetteki toplama...

Recep Baltaş
14-01-2005, 14:38   |  #68  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
9,635 mesaj

Abi dell mell hepsi 300 dolar fazladan katıyo sistem fiyatına UYANIN ARTIK!!!!!!!!!!!!!!!!

mucit_88
16-01-2005, 12:29   |  #69  
Taze Üye
9 mesaj

Tamam Marka PC kazıklanmanın en kolay yollarından biridir ama siz de firmalarla anlaşın ucuza mal alın, parçaları birleştirin.
kendi marka pc nizi yapıp satın.
şimdi adam muhasebeci ise (yaşı ortalama 35) kesin bilgisayar kullanmalı. şimdi bide durup dururken bilgisayar toplamasını mı öğrensin. ozaman size şunu söyliyim hastalanınca (hastalığın durumu ne olursa olsun) doktora gitmeyin kendi tedavinizi kendiniz yapın. yada televizyonunuz bozulunca televizyon tamircilerine kızın televizyon tamirini öğreninin. hatta bu işi abartıp oto tamiri, klima tamiri, radyo tamiri gibi değişik sektörlere atılın, hepsinin tamirini öğrenin.

düşünün bi marka pc firmasında 500 kişi çalışıyor olsun bu kişiler hem kendi hemde ortalama kendileriyle birlikte 1 kişininde geçimini sağlasın (aile bireyleri) yani ufak bi hesapla bu 500 kişi 1000 kişi oldu, yani anında 1000 kişi işsizlik denilen cefadan kurtuldu.

yani sizin anlıyacağınız
{{-- Welcome To Real World --}}

theironman
16-01-2005, 12:54   |  #70  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

ya zaten bu konuşmalardan sebep marka pcler batacak değil ya, sen de amma ciddiye almışsın durumu. Evet markapc ye karşı olduğumuz doğru ama senin gibi biz de biliyoruz birçok kişinin ekmek parası kazandığını bu işten, merak etme. Yani konuyu oralara götürme şimdi, milletin keklenmesi daha mı iyi hem...

Recep Baltaş
16-01-2005, 21:33   |  #71  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
9,635 mesaj

abi sen merak etme onlar toplama PC sektöründe iş bulurlar.Sen yiyeceğin 300 $ kazığı düşün bence.Onlar gelen her PC den biraz kırparak kendi maaşlarını fazlasını alıyo.

Kansav
17-01-2005, 10:52   |  #72  
Yıllanmış Üye
521 mesaj
alıntı:
Gönderen : mucit_88

Tamam Marka PC kazıklanmanın en kolay yollarından biridir ama siz de firmalarla anlaşın ucuza mal alın, parçaları birleştirin.
kendi marka pc nizi yapıp satın.
şimdi adam muhasebeci ise (yaşı ortalama 35) kesin bilgisayar kullanmalı. şimdi bide durup dururken bilgisayar toplamasını mı öğrensin. ozaman size şunu söyliyim hastalanınca (hastalığın durumu ne olursa olsun) doktora gitmeyin kendi tedavinizi kendiniz yapın. yada televizyonunuz bozulunca televizyon tamircilerine kızın televizyon tamirini öğreninin. hatta bu işi abartıp oto tamiri, klima tamiri, radyo tamiri gibi değişik sektörlere atılın, hepsinin tamirini öğrenin.

+1

İşi bilenler toplama,bilmeyenler (parası olanlar için) Marka (HP/IBM) alsın.

Banned
28-01-2005, 23:45   |  #73  
Banlandı
84 mesaj

Ya arkadaşalar madem marka olmasın ama kazıkta yemiym ama pc'm olsun diyosanız siza amiga500 öneriyorum::))) nası ama:P

Kansav
29-01-2005, 00:33   |  #74  
Yıllanmış Üye
521 mesaj

Sen önceki hayatında da anten 'din sanırım :)))

theironman
29-01-2005, 00:45   |  #75  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

ne alaka şimdi :))