Öncedende görünüyordu bilgi kısmı mavi olursa gizli ,kırmızı çevrim dışı, yeşil çevrim içi şimdi ise çerçeveye yansımış.Gizliler turuncu ,çevrim içi yeşil, çevrim dışı kırmızı .
RE: Hoşgeldiniz...
süper olmuş ellerinize sağlık...
UID nedir ,denetim masasıına girince karşısında rakam mevcut.
pcwordUID nedir ,denetim masasıına girince karşısında rakam mevcut.
https://www.chip.com.tr/forum/uid_t114249.html
Yani üye sayısı ben kaçıncı sıradaki üyeyim öylemi?
hayırlısı olsun Selçuk bey bu yeni düzen için çok çalıştı.
Çok güzel olumş yeni tasarım... Hayırlı olsun
Çok güzel olmuş tebrikler ve teşşekkürler Selçuk abi, Yeni kalktım da şimdi yazıyorum anca :)
pcwordYani üye sayısı ben kaçıncı sıradaki üyeyim öylemi?
pcword TC kimlik numarası gibi düşün.
devlet dairelerinde bankalarında mesela senin adınla veri tutulmaz her yerde
tc numaranı girerler ufak bir aramada yüzlerce bilgiye ulaşırlar.
burda da böyle sen mesaj yazarsın tamam mı. ama mesajı yazarken pcword diye eklemez veritabanına kullanıcı numarasını(user id) ekler. bu ilişki kurmak açısından iyi bir yöntemdir.
bir nevide senin kaçıncı üye olduğundan meydana çıkar senin söyleyeşinle.
Forumda UserID kullanılmasa Hem Server ı yorar hem Forumu hazırlayan kişiyi yorar hem bilgilerin tutulduğu yer şişer.
Umarım faydalı olmuştur ;)
https://www.chip.com.tr/forum/re-hosgeldiniz_t114225.html
bak kalın yazdığım yerde forumdaki bu konunun numarası.
bazı yerlerde daha bir absürttür bu şöyle
böyle yapmak kullanıcı ile arama motoruna etki eder ama server a aşırı yük biner.
Selçuk abi server a aşırı yük binmemesi için sonuna hileli bir biçimde hem arama motoru dostu hem de server ı kasmayan bir link sistemi oluşturmuş.
id yi eklediğin anda server sana o id deki konuyu verir.
ama
bunda ise re-hosgeldiniz yazan bütün konuları arayacakda bulacakda gösterecekte zaman kaybı.
;) tekniki oldu ama idare et.Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 28 Haziran 2009 13:35
https://www.chip.com.tr/forum/re-hosgeldiniz_t114225.html
bak kalın yazdığım yerde forumdaki bu konunun numarası.
bazı yerlerde daha bir absürttür bu şöyle
www.falan.com/forum/re-hosgeldiniz.html
böyle yapmak kullanıcı ile arama motoruna etki eder ama server a aşırı yük biner.
Selçuk abi server a aşırı yük binmemesi için sonuna hileli bir biçimde hem arama motoru dostu hem de server ı kasmayan bir link sistemi oluşturmuş.
Ekleyeyim:
ID'ler tekildir. Yani o ID silinse bile yerine başka biri gelemez aynı ID ile. Bu sadece görünüm açısından değil, "aynı başlıklı" iki konunun birbirinden ayrılmasına da yardımcı olur.
Süper olmuş ya tasarım filan şaşırdım ilk girişte :)
Şu önceden yazıdğını güncelleme yapınca son mesaj olarak görünmeside iyi olmuş.O kişinin mesajını düzeltiğini farkediyoruz.
Yokdu şöyle yoktu,güncelleme yapıldığı zaman onun taa eski mesajına gitmek gerekiyordu.Ben az önce güncelleme yaptım sabahki mesajıma baktımki şimdi yazmışım gibi son girilen mesaj olarak ok varya yeşil orada görüldü .
Evet pcword arkadaşa katılıyorum. Mesajın güncellendiği bilinmiyordu önceden. Biliniyordu da "Bugünün Mesajları" kısmında ilk sıraya gelmiyordu.
Yokdu şöyle yoktu,güncelleme yapıldığı zaman onun taa eski mesajına gitmek gerekiyordu.Ben az önce güncelleme yaptım sabahki mesajıma baktımki şimdi yazmışım gibi son girilen mesaj olarak ok varya yeşil orada görüldü .Güncel.
Güncel..
Güncel...
Güncel....
Olayı (burda rastlamadım) ortadan kalktı yani...
hepsini güle güle kullanalım
Selçuk Abi dün gece siteye girereken böyle bir hata aldım benden kaynaklı mı?
AAyyy bu yeni forumu bir sevdim bir sevdim ,SELÇUK BEY'e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.