XP Öldü! Yaşasın Vista!

centauri
25-08-2008, 09:48   |  #126  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
289 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Mac OS X Leopard varken, Vista'ya 'iyi' diyemem. Vista da kullanıyorum, Mac OS da... PC (Vista) Makinam Core 2 Duo 2,8 Ghz, 4 GB RAM.
İki gün önce Macbook Pro 2.5 Ghz 4 GB RAM aldım

Basit bir örnek vereyim, dün en ufak ZERRE KADAR yavaşlama olmadan, takılma olmadan Mac OS X Leopard ile:

- WOW install oluyordu
- Internetten dosya indiriyordum
- itunes ile MP3 ripliyordum, riplediğim cd den muzik dinliyordum
- External harddiskten hd ye dosyalar yüklüyordum
- Msn, firefox açıktı.
- Mail programı açıktı
- Wireless backup yapıyordum (Time Capsule ile)

Bütün bunları yaparken safari browser'ı açmak için ikonuna tıkladım..
0,0000000000000001 saniyede açıldı. Hiç yavaşlamadı bile yahu...

İşlemcisi daha hızlı olan Vista yüklü PC'mde kesinlikle ve kesinlikle bu kadar işlemi sorunsuz yapmak imkansız... Bunun yarısını yaptığını göresniz 'Uha vista supermiş' dersiniz. Çünkü maalesef Microsoft'a alışık olduğumuz için beklentilerimiz düşük.

Bu işletim sistemini gördükten sonra... Vista iyi demem. Leopard ın yapabildiklerinin abartıldığını sanıyordum, ama abartılmıyormuş.
Zorunlu olmadığım sürece bir daha asla MS Windows kullanmayacağım.

kaptanemo
25-08-2008, 10:22   |  #127  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

@ centauri: MAC fiyatlari goz onune alindiginda MAC ler pahali bir tercih oluyor.yanlis mi biliyorum.

centauri
25-08-2008, 10:26   |  #128  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
289 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007
kaptanemo
@ centauri: MAC fiyatlari goz onune alindiginda MAC ler pahali bir tercih oluyor.yanlis mi biliyorum.
Turkiye fiyatlarına bakıldığında haklısın..
Ama mesela ABD'de 1200 dolara 2.0Ghz macbook alınabiliyor.
Turkiye fiyatları da genelde abd fiyatlarının euroya çevrilip kdv eklenmiş hali oluyor. ORada 1200 dolarsa, burada 1200 Euro + KDV oluyro yani..

inNteAcoME
25-08-2008, 10:29   |  #129  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
677 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

arkadaş farkındayım ma grafikerler için be halk için deil : şayet adamlar ne var ne yok monütöre toplamış. donanımsal olarak bizi aşar yani legal deil ama pc ye kuryani trialinide arıyom linkini verebilirsin Kahkaha . ama bence bizi DONONIM FİYATI olar aşar Beğendim +++++rep[:)D]

adamlar ara ya kdv ödv cart çurt sokunca böyleoluyo en iisi başka ülkelerde tanıdık olcak sadece tr ye sokarken bi vergi alıyorlar kaçak olmasın die hepsi bu onuda at denize turt türkiyede kaçak sigara gibiBeğendim yani argo oldu biraz ama sokmak isteyen kusura bakmayında her türlüsünü sokar hiç bi şey yapamassın. en azın da tr deki bu katı uygulama ların halkması lazım önceBeğendim bu yorum için bi okadar daha yani+++++++++++++++repBeğendim biraz manyak ça ama ne yaparsın ekmek parası Gülümseme

Son Düzenleme: inNteAcoME ~ 25 Ağustos 2008 10:36
dostca
25-08-2008, 23:15   |  #130  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
175 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
etoo
Vista iyidir he.Vista şöledir böyledir he.Bakıyorumda yorumlara vista savunan arkadaşların çoğu ev kullanıcısı ve özel işlerle uraşmayan,bilgisayarı oyun oynamak internete girmek eğlence için kullanan arkadaşlar.o zaman vistada photoshop,dreamweaver,coreldrive,autocad...vs vs gibi grafik isteyen programları kullanın bakalım vista nasılmış.özellikle ben 512 mb ramle kullanıyorum diyen arkadaşlar kullansın.o zaman görün siz hataları.
  Her yeni çıkan iyi olacak die bi kaide yok.ona bakarsanız autocad den photoshoptan...vs daha iyi çalışan bunlara eşdeğer programlar var.neden onlar deılde bunlar.çünki bunlar dierlerinden daha çok sistem yorar fakat dierlerinden daha stabil çalıştıkları için çok tutuluyor.Vista bence tam bir hüsran.ne alırım kullanırım nede kaçak kullanırım.şu an linux ubuntu 8.04 kullanıyorum ve çok memnunum.bir zamanlar xp kullandım.vistayıda 9 ay kullandım.ve gözlemlerimde vista makınayı çok kasan özellikle xp gibi aynı anda 4 5 programı açtın zaman resmen kendini kasıyor.512 ramle vista kullanan arkadaşa da helal olsun.ya biz bu işi bilmiyoruz yada o arkadaş çok biliyor.ben gigabyte p35 DQ6 anakart,Q6600 işlemci 2 gb crucial ballistix 1066 mhz ram,500+500 gb hdd,ve palit 8600gts ekran kartı + full soğutmalarla kullanamadım.galiba ben beceremedim.:D...bence ev kullanıcıları yani bilgisayarı internete girmek msn de konusmak oyun oynamak icin kullanan arkadaşlar kullansın.tavsiye ederim.ama ağır işlerle mesleği gereği uğraşan arkadaşlara tavsiye etmem.....hem stabil değil,hem güvenli değil,hemde vista zaten kendi basına 1 gb ram isteyen program birde kendi programınızı çalıştırdınız zaman alın size murat 131...:
BeğendimSizi tebrik ederim Vistayı 9 ay gibi uzun bir süre kullanarak gerçekten iyi sabretmişiniz ben 1 ay bile kullanamadan makineden kaldırdım.

01apachi
25-08-2008, 23:31   |  #131  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

xp benim için bir tutku belki bundan 10 sene sonra hatırlanmayacak bile, ama bilgisayarımın birbölümünde mutlaka kurulu olacak..

dostca
25-08-2008, 23:43   |  #132  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
175 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

XP den  10 sene geçse de unutulmaz 98 çıkalı 10 sene oldu hala kullanılıyor ve unutulmmadı da.
Vista artık dayatmayla satılıyor.98 den sonraki en sağlam işletim sitemi Xp dir kim ne derse desin.

cmpengineer
26-08-2008, 03:33   |  #133  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Vista ve xp karşılaştırmasını süper, mükemmel tarzı sıfatlardan ziyade uzun cümlelerle yapmak istiyorum..Ne tecrübelerle bu hissiyatı elde ettiğinizi bilmiyorum ama kendi testlerim, genel testler, microsoftun os yayımlama tarzı v.s. şeklinde birkaç koldan yararlanarak bu duruma ben de yorum getirirsem;

Xp ve Vistadan herhangi birinin diğerine şu an için bariz üstünlüğü olmadığını ve de ikisinin + ve - lerinin farklı olduğunu düşünüyorum.Öncelikle Vistayı sonuna kadar, kendi mvplerinin bile savunamadığını biliyorum, bu vistanın kötülüğünden ziyade eksikleri olduğunun göstergesidir..600 mb bir sp yayınlamak zaten ne demek, bunlar çok normal karşılanıyor ama 2006'da kendi içinde hazır hale gelen ve 2007deki lansmanına kadar mvplerinin msplerinin kullandığı bir işletim sisteminden bahsediyoruz.Laptop firmaları tarafından downgrade seçeneği ile vista yerine xpli satışların yaşandığı günlerdeyiz. Bütün bunların microsoftun veya ona haksızlık yapmayalım ticari firmaların politikasından kaynaklandığına inanıyorum.Eksiğiyle gediğiyle ürünü piyasaya sürüp feedback'lerle onu düzgün hale getirmek.Üstelik vistanın da me gibi bir geçiş sürümü olabileceğine inanıyorum.

Bazı durumlara değinmek gerekirse; vistanın bazı yerlerde abartılı gözüken güvenlik uygulamaları sebebiyle eski olmayan oyunların çoğunda soruna yola açması oyun meraklılarının sinirini bozan durum.Vista bilgisayarın arkaplanını paşalar gibi kullandığı için kaynağın çoğunu da kendine çekiyor bu da donanımı zorluyor.Sadece oyun olarak düşünmezsek, programların bazılarıyla uyuşmazlık yaparak kullanıcıyı zor durumda bırakabiliyor..Vakit gecenin 3ü olunca aklıma gelenler bunlar oluyor -lerden..

Xp olarak düşündüğümüzde ise normal bir kullanıcının belki farketmediği bir sürü güvenlik açığını barındıran bir os olduğu su götürmez gerçek. ie browser'ında var olan bir güvenlik açığının xp tarafından da engellenmemesinden ie'de açılan siteler arka planınızda çok rahat exeleri çalıştırabiliyordu.Bundan mağdur insanlar da az değildi..Vista da ise oyun meraklılarının herşeye zırt pırt uyarı veriyor diye tanımladığı güvenlik tedbirleriyle exelerin çalışma isteklerini admin izni olmadan onaylamama durumu var ki çok kayda değer birşey aslında..Yani düşünün ki " abi s.a. ben virüs abi bilgisayarına bulaşmaya geldim ekmek parası izin verir misin abi; devam ete bas uygun gördüysen " cık diyince çekip gidebiliyor..

Yüksek ram isteği var mı vistada var, superfetch özelliği sayesinde vista aslında sizle bütünleşiyor. Sizin bilgisayarınız artık siz oluyorsunuz ve de hangi programları sürekli kullandığınızı bilgisayarınız biliyor ve de atıyorum messenger'a takılmıyor bu adam diyip belleğini başka yerlere yönlendirebiliyor ve de messenger 5 sn'de değil de açmak istediğinizde 6.2 snde açılıyor ama expression studio çok çok hızlı geliyor ve de siz bilgisayarınızı web tasarım üzerine yoğunlaştırıyorsunuz..Bu da rami seçici kullanmaya itiyor ama 2gblık bir ramle uygun performans veriyor..Bunu da bir yerlerde gördüğüm sözle açıklamam gerekirse hiçbir windows sürümü bir öncekinden hızlı olmuyor.. Olmayacaktır da istekler artacaktır, biz gerçekliğe gelsinler artık derken bunu celeronla elbette yapmayacaklardır.

Vista 4çekirdek bir işlemciyle yüksek ram'le çok kayda değer bir işletim sistemi olacaktır, şu an çift çekirdek 2.53'le bunu kullanıp yüksek performans aldığını düşünenlerin bile bu performansının yalan olduğuna inanıyorum.

Canımız sıkılıyor olabilir isteklerini cevaplayamayınca ama vista sağlam özellikleri bulduğunda XP'den daha iyi performans ve gerçeklik vermek üzere dizayn edilmiştir.Şu an birçok kullanıcının donanım özellikleri, kendini iyi zannedenlerin de, xp sp3le çok iyi performans verebilir ve vistayla yarışabilir ama yeni oyunlar ve donanımlar gerçek yaşama vista sayesinde kaymaya başlayacak.Vista da kullanıldıkça kendini sevdiren bir işletim sistemi diye düşünüyorum home pre, business ve ultimate'i lansmanlarından beri kullanarak bu eksiklerinin zamanla kapandığı kanısına vardım.Yani zamanla xp ve vista arasındaki fark açılacaktır, vista şu an xpnin ilk çıktığı günlerdeki hali gibi biraz toy sadece..

Web 3.0 mantığıyla da oslar ve dolayısıyla bilgisayarlar ram'e kayacaklardır ve de vista bu yolun da bir adımıdır.Online işletime doğru gidebiliriz.. Neticede vista-xp karşılaştırmamı, vistayı seçerek sonlandırıyorum, zamanla güzelleşecektir..Gecenin 3ünde yazdığım bu yazının eksiklerini görmemeniz dileğimle..


Crysis Uzman
28-08-2008, 21:02   |  #134  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Valla ben çift işletim sistemi kurdum çok rahatım ha xp ha vista ultimate
(duyuru:vista basic ve homepremium sistemi çokksıo)

Fattur
12-09-2008, 20:45   |  #135  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
cmpengineer
Vista ve xp karşılaştırmasını süper, mükemmel tarzı sıfatlardan ziyade uzun cümlelerle yapmak istiyorum..Ne tecrübelerle bu hissiyatı elde ettiğinizi bilmiyorum ama kendi testlerim, genel testler, microsoftun os yayımlama tarzı v.s. şeklinde birkaç koldan yararlanarak bu duruma ben de yorum getirirsem;

Xp ve Vistadan herhangi birinin diğerine şu an için bariz üstünlüğü olmadığını ve de ikisinin + ve - lerinin farklı olduğunu düşünüyorum.Öncelikle Vistayı sonuna kadar, kendi mvplerinin bile savunamadığını biliyorum, bu vistanın kötülüğünden ziyade eksikleri olduğunun göstergesidir..600 mb bir sp yayınlamak zaten ne demek, bunlar çok normal karşılanıyor ama 2006'da kendi içinde hazır hale gelen ve 2007deki lansmanına kadar mvplerinin msplerinin kullandığı bir işletim sisteminden bahsediyoruz.Laptop firmaları tarafından downgrade seçeneği ile vista yerine xpli satışların yaşandığı günlerdeyiz. Bütün bunların microsoftun veya ona haksızlık yapmayalım ticari firmaların politikasından kaynaklandığına inanıyorum.Eksiğiyle gediğiyle ürünü piyasaya sürüp feedback'lerle onu düzgün hale getirmek.Üstelik vistanın da me gibi bir geçiş sürümü olabileceğine inanıyorum.

Bazı durumlara değinmek gerekirse; vistanın bazı yerlerde abartılı gözüken güvenlik uygulamaları sebebiyle eski olmayan oyunların çoğunda soruna yola açması oyun meraklılarının sinirini bozan durum.Vista bilgisayarın arkaplanını paşalar gibi kullandığı için kaynağın çoğunu da kendine çekiyor bu da donanımı zorluyor.Sadece oyun olarak düşünmezsek, programların bazılarıyla uyuşmazlık yaparak kullanıcıyı zor durumda bırakabiliyor..Vakit gecenin 3ü olunca aklıma gelenler bunlar oluyor -lerden..

Xp olarak düşündüğümüzde ise normal bir kullanıcının belki farketmediği bir sürü güvenlik açığını barındıran bir os olduğu su götürmez gerçek. ie browser'ında var olan bir güvenlik açığının xp tarafından da engellenmemesinden ie'de açılan siteler arka planınızda çok rahat exeleri çalıştırabiliyordu.Bundan mağdur insanlar da az değildi..Vista da ise oyun meraklılarının herşeye zırt pırt uyarı veriyor diye tanımladığı güvenlik tedbirleriyle exelerin çalışma isteklerini admin izni olmadan onaylamama durumu var ki çok kayda değer birşey aslında..Yani düşünün ki " abi s.a. ben virüs abi bilgisayarına bulaşmaya geldim ekmek parası izin verir misin abi; devam ete bas uygun gördüysen " cık diyince çekip gidebiliyor..

Yüksek ram isteği var mı vistada var, superfetch özelliği sayesinde vista aslında sizle bütünleşiyor. Sizin bilgisayarınız artık siz oluyorsunuz ve de hangi programları sürekli kullandığınızı bilgisayarınız biliyor ve de atıyorum messenger'a takılmıyor bu adam diyip belleğini başka yerlere yönlendirebiliyor ve de messenger 5 sn'de değil de açmak istediğinizde 6.2 snde açılıyor ama expression studio çok çok hızlı geliyor ve de siz bilgisayarınızı web tasarım üzerine yoğunlaştırıyorsunuz..Bu da rami seçici kullanmaya itiyor ama 2gblık bir ramle uygun performans veriyor..Bunu da bir yerlerde gördüğüm sözle açıklamam gerekirse hiçbir windows sürümü bir öncekinden hızlı olmuyor.. Olmayacaktır da istekler artacaktır, biz gerçekliğe gelsinler artık derken bunu celeronla elbette yapmayacaklardır.

Vista 4çekirdek bir işlemciyle yüksek ram'le çok kayda değer bir işletim sistemi olacaktır, şu an çift çekirdek 2.53'le bunu kullanıp yüksek performans aldığını düşünenlerin bile bu performansının yalan olduğuna inanıyorum.

Canımız sıkılıyor olabilir isteklerini cevaplayamayınca ama vista sağlam özellikleri bulduğunda XP'den daha iyi performans ve gerçeklik vermek üzere dizayn edilmiştir.Şu an birçok kullanıcının donanım özellikleri, kendini iyi zannedenlerin de, xp sp3le çok iyi performans verebilir ve vistayla yarışabilir ama yeni oyunlar ve donanımlar gerçek yaşama vista sayesinde kaymaya başlayacak.Vista da kullanıldıkça kendini sevdiren bir işletim sistemi diye düşünüyorum home pre, business ve ultimate'i lansmanlarından beri kullanarak bu eksiklerinin zamanla kapandığı kanısına vardım.Yani zamanla xp ve vista arasındaki fark açılacaktır, vista şu an xpnin ilk çıktığı günlerdeki hali gibi biraz toy sadece..

Web 3.0 mantığıyla da oslar ve dolayısıyla bilgisayarlar ram'e kayacaklardır ve de vista bu yolun da bir adımıdır.Online işletime doğru gidebiliriz.. Neticede vista-xp karşılaştırmamı, vistayı seçerek sonlandırıyorum, zamanla güzelleşecektir..Gecenin 3ünde yazdığım bu yazının eksiklerini görmemeniz dileğimle..

sen koş benim imazmdaki konuya bak.Biraz araştıralım lütfen win me nin çıkış tarihini ne zaman ?
Win2000 ile aynı tarihte çıktı(2000 yılında kaynak Chip Dergisi) Ee vista ne zaman çıktı? 2006 bir osnaraki işletim sistemi? 2010. ee arada 4 sene var. Böyle bir ara işletim sistemi olamaz.İmazmadaki konuda zaten açıkça belirtilmiş.

Ayrıca PS yi falan vistada kasıyor diyen arkadşımıza Bende kasmıyor hatta xp de daha çık kasıyor neden acaba?(yanındaki programlar da dahil autocad vbvbv)))))))))

yelkowan
20-09-2008, 01:21   |  #136  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
602 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004
dostca
Ya gerçekten gereksiz bir konu ta 2007 de açılmış bir konu herkes kendine göre beğendiği işletim sistemini övüyor oysaki bir genelleme yapıp konuya yaklaşan yok.
Bizim amacımız ne microsoftu daha zengin etmek değilmi ben 95 ten Vistaya kadar genelleme yaptım microsftun bütün işletim sistemlerini kullandım çökmeyenini virüs kapmayanını format atılmayanını hiç görmedim.Microsoftu işletim sistemlerinin çekirdek yapısı hep aynı 95 de calışan bir program bugün vistada da çalışabiliyor değişen birşey yokki
Vistanın bu kadar övülmesine ne gerek var şurda bilemedin 2 yıl sonra vistada bitecek.
Zaten milyonlarca insan bu microsoftun yüzünden virüslerle boğuşmuyormu geriye dönüp bakın yine milyonlarca insan bu microsofun yüzünden haclanmadımı ve virüs saldırılarında hayatın durduğu günleri hatırlamıyorsunuz kaybolan veriler çöken sistemler.
Bunlar hayatın bir parçası ise microsoft ta kendini buna göre uydurmak zorunda yok efendim anti virüs programı kullan olmazsa anti spy kullan şunu güncelle bu paketi yükle vs.
İşletim sistemini çıkarıp kendini bir kenara atıp gerisi size kalmış demesi vede şunu yaparsanız sorumluluk kabul etmeyiz bu yazılım zarar verebilir vs.
Sen verilerini kaybedersin milyarlarca dolar zarara girersin microsoft u dava edemezsin ama tersi olsa kaçak yazılım kullanırsın microsoft senden tazminatını çatır çatır alır ya arkadaşlar bu mu dünyanın adaleti.
Bunların neresi övülüyor doğrusu anlam vermek mümkün değil.Bu konuyu kapatırsak çok iyi olur arkadaşlar hepinize saygılar.
Aslında tam tersi kesinlikle güncel kalması gereken bir konu vista hakkında yanlış bilinen onca şey burada gerçeğe kavuştu halada devam ediyor.
Kullanıcalırın bilgileri arttıkca devamlı güncelleniyor ve bilgiler devamlı paylaşılıyor...

mancukya
21-09-2008, 21:33   |  #137  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Orjinal vistayi 1 ay tahanmül edip Xp ye gecdim.
Vista güvenlik yönünden artisi olmadi Xpnin yasadigi sorunlari oda yasiyor.
Görüntü bakimindan Xp zaten vistaya benzetmek münkün Ram olayi Vistada zaten ona göre ram yiyor.
Sidebar vs vs hikayeleri xpde var zaten.
Dosya sistemi hala xp ile ayni ve yavas sp1 ile bazilari mennun olabilir ama ben olmadim kendi düsüncem.
Zaten burada yapilan tarismada yersiz Microsoft xpyi satmamayi planliyordu pc firmalarinin baskisi yüzüne hala satiyor demekki bir seyler olmamis.
win 95
win 95 second
win 98
win 98 se
win me
win2000
winxp
(Daha öncekileri saymiyorum ve Server bazli isletim sistemlerinide saymiyorum)son olarakda Vista Microsoftun her yaptigi isletim sistemi tuttu diye bir sey yok ara ara basarisiz olduklarida oldu.
Daha öncede düsündügüm gibi win2000 xp arasi gecis dönemini bu sefer Vista ve Seven ile yapacaklar.

justen
22-09-2008, 10:15   |  #138  
justen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
163 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

hıım doğru bide bişi daha var  bilgisar kullanıcılarının büyük çoğunluğu Xp tercih ediyor nedense(?)

kuruwa
22-09-2008, 11:49   |  #139  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,438 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

bura ya hala yazanlar var brova kapanamadı bu konu vista fısta fıs bazı kolaylıkları olsa daha iyi çıkış yakalamayan işletim sistemi şu anda zamanla oturabilir ama o zamanada yenisı geliyor uzatmaya gerek yok kullanan kullansın

hired007
22-09-2008, 12:55   |  #140  
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
55 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

benim laptop 2 gb ram var vista ile geldi 1 ay kullandım çok kötü...çok kasıyor pc yi..yavaş...

bykadirizm
22-09-2008, 13:57   |  #141  
bykadirizm avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008
Dare_deviL
Merhaba arkadaşlar, yenilik, yeni teknoloji her zaman iyidir fakat sözü geçen Vista işletim sistemini büyük bir heves ve heyecan ile 1 ay kadar önce ben de kurdum ancak yüklü oyunlarımın yarısını tekrar install etmeme rağmen oynayamadım ve 5+1 ses sistemimden 6 kanal sesi piyasada çıktı ve her yerde var denilen tüm ses sürücülerini yüklememe rağmen bir türlü alamadım! Bugün dolaştığım tüm forumlarda da aşağı yukarı aynı sorunları yaşayan ve hala halledememiş birçok insan varken nasıl olur da XP öldü diyebiliyorsunuz? Bir de kullandığınız Vista sürümleri neler onları da paylaşırsanız sevinirim! Ben Vista Ultimate 32 Bit Türkçe kurmuştum ama dediğim gibi hüsran oldu ve yukarıda bir arkadaşımın dediği gibi en azından bir SP çıkana kadar Vista'yı evime sokmayı düşünmüyorum, teşekkürler..!
aynen katılıyorum bende. şu anda sisteminde 5.1 bağlıve ses kartımda creative audigy value 7.1 destekle ses kartı. creative'in sitesinde vista driverini indirdim fakat şu anda subwooferdan ne yazık ki basları alamıyorum. tabiri caizsede tenekeden ses çıkıyor sanki. ve sp1 i yüklememe rağmen. xp'de böyle bir sorunum yoktu. lütfen xp yi yerden yere vurmayalım. tekrar xp ye dönüş yapmayı düşünüyorum bende.

cmpengineer
23-09-2008, 05:49   |  #142  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008
Fattur
sen koş benim imazmdaki konuya bak.Biraz araştıralım lütfen win me nin çıkış tarihini ne zaman ?
Win2000 ile aynı tarihte çıktı(2000 yılında kaynak Chip Dergisi) Ee vista ne zaman çıktı? 2006 bir osnaraki işletim sistemi? 2010. ee arada 4 sene var. Böyle bir ara işletim sistemi olamaz.İmazmadaki konuda zaten açıkça belirtilmiş.
win me ve xp olayına gönderme yapmıştım 2000'e değil çünkü ikisi ayrı kesimlere hitap eden şeylerdi..
Ara işletim sistemi diye tabirler zaten kullanıcının olaya getirdiği yorumlardır dolayısıyla bir nesnellik bulamazsınız bunda, sen 4 sene fark olunca tatmin olursun ben özellik yönüyle ara sürüm olduğuna kanaat getiririm. Yoksa microsoft vista homepremium(dikkat ara sürümdür) diyecek değil zaten. Hiçbir yere koşmadan kendi işlerimde koşturarak olaylara yorum getirebiliyorum.Yukarıda da içinde methettiğim ya da eleştirdiğim taraflarıyla geniş bir işletim sistemi bahsi var..