her elektronik parçanın olduğu gibi hdd ninde kendi yazılımı firmwaresi var eğer hdd nin firmwaresinin kodlarını değiştirip zararlı kodlar yazabilirsen hdd deki virus format atsan low level format dahi yapsan silinmez
zaten tüm hdd leri silip yeniden bölüm oluşturup biçimleyince silinmeyen virus low level formattada silinmeyecektir
yani eeprom yongalı her elektronik parçaya zararlı kod yazılabilir cd rom dvd rom bluray den tutun flash disklere solid state disklere
ekran kartına ve anakarta eeprom yongalı her parçaya
aslında diğer tür romlarada sonradan zararlı kod yerleştirilebilir hatta rom read only memery e bile sonradan veri yazılabilir tabi zararlı kodda
bunu ancak laboratuvar ortamında işin en iyi uzmanları yapabilir
yani söz konusu djital veri oldumu herşey mümkündür re writable cd den fiziksel silinmiş verilerin bile kurtarılması mümkündür tabiki laboratuvar ortamında işi en iyi bilen uzmanlar tarafından yapılması mümkündür
donanıma virus zarar veremez donanıma virus bulaşmaz tezlerini çürütüyorum ve veriler wipe edildiğinde bulunamaz tezinide çürütüyorum rewritable cd yi fiziksel silme ile silince veriler tamamen gider tezinide çürütüyorum