personellerin coğunun bir çok özellikten haberi bile yok
3D TV'lerin nasıl çalıştığı hakkında bilgisi olan?
Eğitim şart:)) Büyük markalar önce personelleri eğitmeliler, personeller de bizi.. Bu eğitim en az reklam yapmak kadar faydalıdır.
Satış danışmanlarının çoğunun dünyadan haberi yok bırakın bilgilendirmeyi. Geçenlerde gayrettepe deki elektroworld e gittim 3d led tv lere bakmak için. Adamlar bir 1 metrelik bir iple fpr gözlüğünü bağlamışlar ve 42" tv nin yanına koymuşlar. Ben de ordaki satış danışmanına " hocam bu kadar kısa mesafede kullanıcılar nasıl gözlüğü ve tv test edecekler" dedim. Satış danışmanı ne derse beğenirsiniz :" Bağladık işte millet böyle kullanıyor" dedi. Ben tartışmamak için kendimi zor tuttum. Birazcık bilgisi olsa ordaki tv nin en az 2-2,5 metre izleme mesafesi olduğunu söylerdi. Ama tırt çıktı eleman. Yani birçoğu sattığı ürünün özelliklerini bilmiyor. Sadece satıp primini alıyor:))
Satış danışmanlarının çoğunun dünyadan haberi yok bırakın bilgilendirmeyi. Geçenlerde gayrettepe deki elektroworld e gittim 3d led tv lere bakmak için. Adamlar bir 1 metrelik bir iple fpr gözlüğünü bağlamışlar ve 42" tv nin yanına koymuşlar. Ben de ordaki satış danışmanına " hocam bu kadar kısa mesafede kullanıcılar nasıl gözlüğü ve tv test edecekler" dedim. Satış danışmanı ne derse beğenirsiniz :" Bağladık işte millet böyle kullanıyor" dedi. Ben tartışmamak için kendimi zor tuttum. Birazcık bilgisi olsa ordaki tv nin en az 2-2,5 metre izleme mesafesi olduğunu söylerdi. Ama tırt çıktı eleman. Yani birçoğu sattığı ürünün özelliklerini bilmiyor. Sadece satıp primini alıyor:))İşte bunu anlatmaya çalışıyorum. Bahsettiğiniz satış danışmanı siz dahil pek çok müşteriyi kaçırdı. Halbuki eğitimli olsa fpr gözlüğünü bağladığı ip mesafesini daha uzun tutar... Siz sormadan size fpr gözlüğünün sg gözlüğünden ne gibi farklılıkları olduğundan, ekran titremesi, bakış açısının ne olduğundan bahsederdi. Kısacası televizyonun diğer televizyondan ne gibi artılarının olduğunu anlatırdı..
Bahsettiğim eğitim sadece teknik konularda da olmamalı. Satış teknikleri eğitimi almış olsa sizinle "Bağladık işte millet böyle kullanıyor" deme yanlışına da düşmezdi. 1müşteri 1 müşteridir...
1 müşteri yeri gelir 1000 müşteride olur. Önemli olan gerçekten ihtiyacına göre bir ürün vermeleridir. Hangisinden daha yüksek karı varsa değil hangisinden memnun kalarak bana müşteri getirir bilinciyle satsa ürünlerini magazalar o zaman daha çok kaznırdılar. Neyse biz bakalım 3d led, smart tv lerimize :) onların görüntü kalitesini, kampanyalarını konuşalım :)
Kampanya olunca ne kadar düşüş oluyor ?
Herhalde en çok kampanya ve promosyon yapan satış sitesi bimekstir, hergün en az bir ürüne kampanya yapıyorlar.Aslında 3D led, smart, full hd ve sinema tv çeşitlerinden birini almanın tam zamanı, fiyatları oldukça uygunlaştı.
Evet Bimeks'i ben de çok duyuyorum. Ama acaba 3d led, smart ve sinema tv'lerde % kaç indirim oldu? Son fiyatları ne?
Bilen yok mu arkadaşlar, bende merak ettim.
Bakmak istedim ama sayfa açılmadı, kampanya olduğunu yazıyorsanız % kaç oranında olduğunuda yazarsanız seviniriz.
%18 kampanya oranı fena değilmiş. Arkadaşlarıma tavsiye edeceğim kampanyayı.
Ben çok fazla satış sitesi taraftarı değilim, tekno marketler daha mantıklı, ben şahsen fiyatları biraz daha düşsün Fpr gözlüklü 3D led, full hd, smart ve sinema tv çeşitlerinden birini teknomarketten satın almayı düşünüyorum.
Teknomarketler ve markanın kendi satış mağazası zaten en mantıklı olan. Satış siteleri benim için sonra gelir.
Evet satış sitelerinin promosyonları ve kampanyaları çok iyi oluyor ancak her site güvenilir değil.. Bu yüzden teknomarketleri ve mağazaları öncelikle tavsiye ediyorum...