bende artık iyice 3d leri arastırıyorum bakalım
3D TV'lerin nasıl çalıştığı hakkında bilgisi olan?
Almayı düşünüyorsanız eğer öğrenmek istediğiniz birşey olursa yardımcı olabilirim.
crt tv leri artık müzelere koyarlar:)).Sen öyle sanıyorsun ama şu aralarda nanotüp teknolojisi gelişiyor.
Eski teknoloji CRT ve LCD tv lerin teknolojisinin birleşmesinden meydana gelen bu tüp ile.;
Kontrast oranı oldukça yükseltilecek.
tepki gecikmesi olmayacak.
Oldukça az enerji tüketimi olacak.
Günümüzün Led tv lerinden daha ince panel yapımı mümkün olabilecek.
Sen öyle sanıyorsun ama şu aralarda nanotüp teknolojisi gelişiyor.
Eski teknoloji CRT ve LCD tv lerin teknolojisinin birleşmesinden meydana gelen bu tüp ile.;
Kontrast oranı oldukça yükseltilecek.
tepki gecikmesi olmayacak.
Oldukça az enerji tüketimi olacak.
Günümüzün Led tv lerinden daha ince panel yapımı mümkün olabilecek.
Çok iyi bir teknoloji gerçektende bir an önce yapılması gerekir.
Bilindik CRT (kathode ray tube) belli bir açı ile bir elektron demeti fırlatılarak yapılan teknolojidir. Elektronların ekrana fırlatılması için belli bir mesafe ve açı gerekliydi. Artık aynı teknoloji her pikselde birkaç nanotüplü cathode ray kullanılarak yapılması planlanıyor. Bu da kullanılması gereken yüksek voltajı oldukça azaltıyor. Daha önceki teknolojide kullanılan SHADOW-MASK ise artık kaldırılmış olduğu için kontrast kaybı yaşanmamamış olmaktadır.
Yine de günümüz teknolojilerinde kullanılan çoğu LCD ekranlarda renk derinliği oldukça az alınabilmektedir. Gerçek 24 bit renk derinliğini alabilmek bile çoğunlukla mümkün olamamaktadır. Bu yüzden CRT ekran teknolojisine hala ulaşılabilmiş değildir.
Türkiye'ye gelip gelmediğini bilmiyorum ama 32'' için istenen ücretin 30.000 tl'e olduğunu biliyorum
Zaten o kadar paraya gözlüksüz 3d tv fiyatına göre çok lüx kesime hitap ediyor.
Sadece gözlüğü kaldırdılar diye bu kadar fiyat istenirmi ? Aynı hatta daha iyi bir teknoloji sadece gözlük eki var diye hatta daha büyük ekrana sahip olduğu halde sadece % 10 fiyatına satılırken bu adamlar nelerine güvenerek bu ürünü piyasaya çıkardılar.
Takarım Fpr gözlüğümü, geçerim LG 3D Smart TV'nin karşısına bu keyif bana yeterde artar. Kimsede sokağa atılacak para yok hele okadar hiç yok.
Okadar paraya değcek olsa neyse.
Ne kadar zaman alsada gözlüklü 3D TV 'de yakalayamadıkları başarıyı ,gözlüksüz 3D TV 'lerde hiç başaramazlar.