murderer09Niye rahatsız ediyor onu anlamadım ?Ben çok bilmiyorum. Sen bu konuda yeterince bilgili misin, yoksa olasılıklarla mı konuşuyorsun? Nereden bileceksin ya da nasıl kontrol edeceksin ki adamın ne kadar etkili nükleer bomba yapacağını? Bir yere nükleer bomba atılması demek sadece oradaki yapılara zarar vermiyor. O yerin toprağı, suyu, bitki ve hayvanları, insanları; kısacası tüm yaşamı on yıllarca bombadan kaynaklanan radyasyonun etkisinde kalıyor. Zaten o bombanın atıldığı yerde yine on yıllarca hayat oluşamıyor. Bölgenin yakınında yetişen bitkiler insanları, hayvanları zehirliyor. Radyasyonlu bitkileri tüketen ya da radyasyondan etkilenen tüm canlılar, insanlar dahil, nesillerce sakat ve ölü doğum gibi sorunlarla baş başa kalıyor. Bu nedenlerden dolayı hiçbir şekilde nükleer faaliyetlerde güzel bir yan göremiyorum ama komşu ülken geliştiriyorsa, senin de geliştirmen lazım. Dua edelim de sonumuz hayırlı olsun.
Kullanması diyeceksen şehirleri vuracak büyüklükte yapılması gerekli değil yalnızca askeri üstleri vuracak kapasitede başlıklar üretilmesi kafidir.
Dünya Forum Tarihinin En Uzun Konusu
Benimkine iyimser yaklaşım diyelim sivillerin vurulmamasını yeğlerim o kadar.
yaparlar ama maliyet kurtarmaz :)
murderer09Niye rahatsız ediyor onu anlamadım ?
Kullanması diyeceksen şehirleri vuracak büyüklükte yapılması gerekli değil yalnızca askeri üstleri vuracak kapasitede başlıklar üretilmesi kafidir.
böyle diyorsan gerçektende bizdeki teknolojiyi yeterince bilmiyorsun demektir.
Isabelİran zaten nükleer silah yapıyor ki hatta atom bombası için gerekli olan ağır su teknolojisi bile var onlarda ki bu teknoloji türkiyede bile yok bildiğim kadarıyla.
hensaryaparlar ama maliyet kurtarmaz :)Bir yerine iki tane yapsınlar o zaman
eğer savaştaysan asker vurmanın hiçbir açıklaması yoktur ama sivilleri öldürmek savaş suçudur.
murderer09Askerlerde insandır tamam ama satranç oynayarak savaş yapılamacağına göre, sivilleri vurmaktansa askerleri vurmak daha insanidir.
hensareğer savaştaysan asker vurmanın hiçbir açıklaması yoktur ama sivilleri öldürmek savaş suçudur.
döteryum konusunda master yapmışsın anlaşılan ben bir tek çekirdekleri soğutmada kullandıklarını bilirdim
hensarböyle diyorsan gerçektende bizdeki teknolojiyi yeterince bilmiyorsun demektir.Ben bildiklerimi yazdım demek ki o kadarını bilmiyormuşum.PcMaKeRdöteryum yani ağır hidrojen hidrojenin ikinci izotopudur atom bombası yapımında kullanılmaz fuzyon yani hidrojen bombası yapımında kullanılır.Teşekkür ederim aydınlattığın için kimileri gibi bilmiyorsun demektir deyip kenarı çekilmemişsin.Ağır su Formulu D2O dur. H2O nun izotoplu hali.
hidrojen normalde bir proton bir nötron bulundurur. doteryum ise 1 proton 1 nötron ile oluşur. ama hala hidrojen bombası yapımında kullanılamaz.trityum yani 1 proton 2 nötron olan hidrojenin 3. izotopu sayesinde hidrojen bombası yapılır.
Ağırsu en çok nukleer santrallerde reaktörü soğutmak için kullanılır.
bu konularda baya iyiyimdir özellikle atom bombası nasıl yapılır falan çok okudum. yanlış anlaşılmasında :P
Son olarak ağırsu Tubitak ve Türkiye atom araştırma merkezinde yapıldı bildiğim kadarıyla o kadar geri değiliz.
Sadece uranyum gibi kaynakları işleme becerimiz yok devletimizde.Not: İçtiğimiz suda 70bin de 1 oranında doteryom(70000:1) bulunur. normalde zehirlidir. ama su ile karışınca sorun yaratmaz.
Edit: Nötron sayılarını karıştırmışım birer fazla vermişim özür dilerim.
Bu arada Trityum Radyoaktif bir maddedir eksik gördüm Doteryum radyoaktif değildir. Trityum oksijen ile birleşip su oluşturur ve vücuda kan yolu ile bulaşıp hücreleri bozar.
Sonucu ölüm yada sakat kalmadır. Hidrojen bombası atom bombasından bu yüzden tehlikelidir. pataldığı anda havadaki oksijeni emip su haline döndürür ve gamma ışınından daha ölümcül hale gelir. bildiğimiz su ya işte içeriz sonumuz kötü olur. Şaka bir yana büyükler bu yüzden hidrojen bombası ile uğraşmıyor. ama kontrolu sağlanırsa güneşteki enerji elimizde olur. Uzun hikaye ;)Son Düzenleme: Isabel ~ 28 Mayıs 2009 21:06
Dünyada hiç savaş olmasa keşke
IsabelDünyada hiç savaş olmasa keşke
iyi geceler. Bugün de dükkanda kaldım. Bir web site işi vardı. Ama aralarda chipteyim tabi. Birazdan da kahvemi yaparım.
o zaman sana günaydın diyorum iyi işler hayırlı webler
Mustafa@PCHerkese günaydın !hayırlı sabahlar
WikipediKobalt bombasıNe nükleer bomba nede hidrojen bombası biz kobalt bombası üretelim
Kobalt bombası, fizikçi Leó Szilárd tarafından teorik olarak ortaya konulmuş "tuzlanmış" nükleer bomba. Szilárd, bu tarz bir bombayla dünya üzerindeki tüm yaşamın yok edilebileceğini öne sürmüştür. Silahın sıkıştırması, uranyum 235 gibi ikinci bir fisyona uygun materyal yerine sıradan [kobalt] metaliyle yapılmaktadır. Bu sayede nükleer bombanın ilk çekirdeğinden oluşan nötron yağmuru, kobalt atomlarını bombalayarak 60Co'ya dönüşmesine sebep olacaktır. 60Co, beta bozunumuna uğrarken çok güçlü gama ışınları da yayımlar; bu sebeple radyoterapi uygulamalarında da kullanılmıştır.
Küresel Yıkım Silahı
Kobalt bombasının nükleer döküntülerinin yarı ömrü 5.27 yıl olacaktır. İlk yarı ömür boyunca bu nükleer döküntüler çok yüksek radyasyon düzeyine sahip olurlar. Bu sebeple Szilárd, bu bombaların dünyadaki tüm yaşamı yok edebileceğini düşünmüştür. Bir gram 60Co, yaklaşık 50 curie (1.85 terabekerel) radyoaktivite yaymaktadır. Yakın mesafede tutulduğunda, bu miktarda Kobalt-60 bir insana dakikada yaklaşık 0.5 gray iyonize edici radyasyon bulaştıracaktır. Bir gram 60Co tarafından birkaç dakika içinde vücuda uygulanacak 3 ila 4 gray radyasyon, popülasyonun %50'sini otuz gün içinde öldürebilir. Daha düşük 60Co miktarları daha uzun zamanda öldürecek, ancak daha geniş bir alanda etkili olacaktır.
Bu tip bombaların sıradışı tarafı, 5.27 yıllık yarı ömürlü ve filtrelemesi zor olan 60Co sebebiyle radyasyon seviyesinin düşmesini bir sığınakta beklemenin pratik olmaması, ama bomba atılan bölgenin 15 ile 20 yıl arasında yeniden yerleşilebilecek ölçüde radyasyondan arınacak olmasıdır[1]. Bu sürede 60Co, zararsız olan nikel-60'a (60Ni) dönüşecektir.
Arkadaşlar el birliğiyle uydurduk mu güzel birşeyler çıkacaktır.
Seneye rekoru kırarız belki...
Olur gider kafanı yorma , olmazsa da canınız sağ olsun.
Ya PC'nizin markası ne yada toplamama mı?
Hidrojen Bombalarının Tarihçesi
ABD, 1952'de atom bombasından çok daha etkili ve yıkıcı bir silah olan hidrojen bombasını geliştirdi. İlk hidrojen bombası 1954 yılında Büyük Okyanus’taki Marshall Adaları’na atılarak ABD tarafından denenmiştir. Atılan bomba Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarının tam 1000 katı gücündedir.
30 Ekim 1961 tarihinde, saatler Greenwich saati ile 8.30'u gösterirken SSCB, Kuzey Kutbu'nun ucra bir adasında 57 megatonluk bir hidrojen bombası denemesinde bulunmuştur. Bu bomba Hiroşima'ya atılan atom bombasından 3800 kat daha güçlüdür. Yarattığı alev topu 965 km'den görülebilmiştir. Patlama anında oluşan şok dalgası Dünya çevresini 3 kez dolaşmıştır. Bu bomba insanlık tarihinde yapılan bombaların en güçlüsüdür.
Kaynak: Vikipedi