Dünya Forum Tarihinin En Uzun Konusu
arkadaşlar ben bir şey diecem bu deep frezenin çalışma mantığı ne nasıl oluyorda hiç bir dosyayı kaybetmeden tekrar ger getiriyor anlatırmısınız
Pagerank olayı nedir acaba?PageRank bir web sayfasının internetteki önemini simgeleyen sayısalbir ifadedir. Adı birinden diğerine değişse de, genellikle 1’den 10’akadar değişen bu değeri tüm arama motorları sonuçlarını sıralamadakullanırlar. Burada bahsedilecek PageRank Google tarafından kullanılan, aynı zamanda tescilli markası da olan, sistemdir.En basit mantığı ile ifade edilecek olursa; Google birsiteye verilen tüm bağlantıları o site için verilmiş birer oy gibidüşünür. Verilen oyun son hesaplamadaki değeri ise oyu veren siteninPageRank’ı ile ilgilidir. Bir sitenin başka bir siteye vereceğibağlantı ile ona sağlayabileceği PageRank kazancı, kendi PageRank’ınındışarıya verdiği bağlantı sayısına bölünmesi ile elde edilir. Tabii kiolay bu kadar basit değil. Hesaplama detaylarını Google resmenaçıklamasa da örnek bir model için kaynaklar kısmına göz atabilirsiniz.PageRank hesaplanırken sizin dışarıya verdiğiniz bağlantılar (sizin PageRank’ınıziçin) dikkate alınmaz, sitenizi linkfarm’a (*) dönüştürmediğiniz süreceistediğiniz kadar bağlantı verebilirsiniz. Bu durum sadece vereceğinizoyun değerini düşürür. Bu yüzden, örneğin, Türkiye’deki popülerblog’lardan nahnu.org‘un (yaklaşık 600 bağlantı) PageRank’ı 5 olurken, bildirgec.org‘un (yaklaşık 1600 bağlantı) PageRank’ı 4’te kalabilmektedir.
Google bir sayfanın PageRank’ınıhesaplarken ona verilen tüm bağlantıları hesaba katmaz, bağlantıların“eşsiz” olmasını tercih eder. “Linkfarm” olarak adlandırılan sitelerdengelen bağlantılar çoğu zaman kabul edilmez. Hatta bazı bağlantılarGoogle tarafından cezalandırılmanıza neden olabilir. Tabii ki sitenizeyönlendirilen bağlantıları kontrol edemezsiniz, fakat cezalandırılmışbir siteye bağlantı vermeniz sizin de ceza almanıza sebep olabilir.Genellikle tüm arama motorlarında bu yaklaşım olsa da özellikleGoogle’ı bağlantıların özgünlüğüne ikna etmek oldukça zordur. Sayfanızayönlendirilen bağlantıların sizinki ile benzer içeriğe sahip olması çokönemlidir ve ekstra puan getirir.
Her ne kadar sonuçlarda üst sıralarda yer almak sadece yüksek PageRank ile mümkün olmasa da önemli kriterlerden birisidir. PageRank’ınız düşükse Gooooooooogle’ın o’ları arasında kaybolabilirsiniz :)Alıntıdır.
PegaRenk'i daha yüksek olmasını bekliyordum Ama bu haliylede mükemmel bi site bence CHİP
PegaRenk'i daha yüksek olmasını bekliyordum Ama bu haliylede mükemmel bi site bence7 Yüksek bir değerdir!
Page rankı 7 olan sitedeki reklam fiyatları ne alemde haberin varmı.
küçücük reklam için manyak paralar dönüyor.Page rankı 7 ye getirmek demek iyi bişi demek. söyleyecek laf bulamadım :P
alexa değerleri düşük bana göre CHIP in.
mesela r10.net in pagerankı 4 link alışverişi fazla değil ondan ama alexa hiti 910. sıra dünyada.CHIP in ise: 3,874
CHIP.de ise 419. sırada :O
Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 01 Temmuz 2009 18:55
alexa değerleri düşük bana göre CHIP in.http://www.pagerank.gen.tr/pagerank/www.r10.net mesela r10.net in pagerankı 4 link alışverişi fazla değil ondan ama alexa hiti 910. sıra dünyada.
CHIP in ise: 3,874
CHIP.de ise 419. sırada :O
http://www.alexa.com/siteinfo/chip.de
maşallah. Böyle sitelerim olacak varya :
Alexa genel olarak profesyonel anlamda hiç bir anlam ifade etmiyor (en azından bu sektörde). Genel olarak Alexa, "Alexa toolbar" veya Alexa Toolbar'ı gibi bilgi alıp gönderecek eklentilerin gönderip aldığı verilerden oluşur, ve bu tür eklentiler tahmin edersin ki, sitelerle ilgilenen webmasterlarda sürekli bulunan yazılımlar. Bahsettiğin sitenin de bu kategorideki kişilere daha çok hitap ettiğini düşünürsen, gayet normal bir sonuç... Her ne kadar Alexa bunu düzeltmeye çalışmaya denese de, izinsiz bilgi alışını yasal nedenlerden dolayı bıraktı.
chip.de konusuna gelince, gerek Türkiye'deki gerekse oradaki bir çok sitenin dahili rakamlarını bildiğim için şaşırtıcı bir sonuç değil. chip.de'nin bugün Türkiye'de "benim" diyen bir çok haber veya gazete sitesinden çok daha fazla trafiği var. Bunun sosyolojik, ekonomik ve eğitim ve eğilim düzeyiyle yakından ilgisi var. Almanya'da yaklaşık 60 milyon kişi internete giriyor, nüfus aynı olmasına rağmen bu Türkiye'de 20 milyondan fazla değil.
Biliyorum alexa toolbar olayını Selçuk abi. ben öylesine söyledim.
Yanlış şeye şaşırdım yukarıda.
Pagerank 7 az değilmi diyen arkadaşa.
İfade etmiyor mu. Patronum deliriyor ya alexa sonuçlarına şu şöyle bu böyle diye.
Sırf sitenin birinin alexa değeri yüksek diye büyük meblalar ödedi 3 ay kadar. etkili olabiliyor. sadece nasıl müşteriye sunacağın önemli.
Şöyle bir taktik çok işe yarıyor.
"Efendim çoğu yaptığım siteler alexa da rahatlıkla görülebiliyor ve yüksek hitler alabiliyor. bakın birkaç örnek vs."
Müşteri de etkileniyor.
İşte pazarlama mantığı. Ama işin gerçek tarafından bakarsak olaya haram para. Ama ticarette haram parayı düşünürsen karnını zor doyurursun :)
Sitenin adı olan chip'in açılımı varmı anlamı nedir,yani cumhuriyet ,hürriyet gibi. Yada ingilizce olarakmı ad verildi.
Bildiğimiz çip açılımı yok yani peki.
Aranızda Empati'yi okuyan var mı?? Varsa beğendi mi?
Hocam bende ne çok isterdim biliyormusun onun yerinde olmayı...:)...Ne güzel valla :P....Ama hayret çok özür bir ülke oldugu için koltugundan olmadı buna sevinmeli.....ya o koltuğundan olsa nolur olmasa nolur, haremini meclise değilde villalarından/yatlarından birine kurar. deli zengin biri zaten, siyasi gücüde ona artı katıyor o kadar ama olmasada olur yani, düzeni oturtmuş adam italyan lale devrini yaşıyor