Senin için pazartesi günü gireceğim sınav için çalışmamı kesiyorum.
aytemir
Size Türkçe olduğu için cevabını veremeyeceğim. Ama bunun nedeni inanın ki diğerlerinin de Türkçe desteğinin olması değil tamamen sizin bir işinize yaramayacak olması.
Dedigin dogru burda katılıyorum sana işime yaramayacak olmasi nedeniyle kullanmiyorum...ceptelefonlarındaki software bile pardustan daha iyi...hatta tv lerin teletexs leri dahi daha işlevsel..
Siz benim Türkçe için anlatmak istediğimi anlamamışsınız ya neyse.. Az daha abartın ve deyin ki MSDOS'tan bile kötü.. Bu noktada size cevap verme gereği duymuyorum çünkü siz hepten abartmaya uçmuşsunuz.
Pardus ve Linuxun Sistem dosyalarıyla oynamassan çökmeyecegini söylemissin...dogrudur...Aynisi ms icinde gecerli..Hicbir işletim sisteminin sistem dosyasiyla oynamassan göcmez..
Benimkinin tam göçme olayı olmadığını söylemeyi unutmuşum. Tek bir komutla kurtarılabilir olduğunu sonradan öğrendim ama haklısınız.
Virüsler yüzünden pardus bozulmaz demissin...denedinmi ? sana ben bir virüs yollayim mail adresini ve istersen özellikle bir dene bu virüsüde yazan %100 turk özellikle test ettik ce resimleride var istemen halinde yollarim.bana kimse pardusun virüsler tarafindan cökmiyecegini idda etmesin..ediyorsa buyrun kanitlamaya haziriz.
Sistemimi çökertecek virüsü badibere at gmail.com adresime bekliyorum. Konu başlığını düzgün yazarsanız sevinirim. Bazı e-postaları direkt olarak Spam kutusuna atıyorum çünkü. En erken 30 Mart Pazar akşamı deneyebilirim. (Şu an bilgisayarım yanımda değil.)
microsoftun ufak bir hatada çökebilecegi dogru..Bunun icinde reapare secenegi mevcut.
Pardus'ta öyle bir seçeneğe gerek bile yok.
Param amerikaya gitmiyor demissin elindeki orjinal xp cd sinden bahsetmissin söylediklerin birbirini tutmuyor...
Bu forumdaki neredeyse herkes gibi ben de ilk önce Windows ile tanıştım ki o orijinal Windows CD'si elime aldığım bilgisayar ile geçti. Özellikle para vermedim. Bu konuda yapabileceğim birşey yok.
Bu pardusun sucu degil ureticilerin sucu demissin programlar ve driverlar icin...
Cevap : üreticinin sucu degil kullanışsız birsey icin kimse milyonlarca dolar odeyip pardus sürüm cıkarmazlar...her hardware yanına pardus driveri yazdirmazlar.
Linux yıllardır var ve kimse Pardus için özel bir sürücü istemiyor. Linux için çıkması yeterlidir ki tüm Linux dağıtımları kullanabilsin. Gerçi Pardus ve diğer Linux sürümleri ilk kurulduğu andan itibaren birçok bilgisayarın donanımlarının 95% sini tanımaktadır. Geri kalan %5 için sonradan eğer sürücü varsa yükleme yapılabilmektedir. Windows için ise en azından benim bilgisayar için; ses kartı, kablosuz ağ kartı, kablolu ağ kartı, ekran kartı gibi donanımlar için direkt olarak sürücü istemektedir.
siz sadece bilgisayardan internete girip mail okuyum openoffice veya officede bir belge yazip mail yolluyorsan sizlere pardus yeter ve artar bile...
Size sadece bunları yaptığımı söylemedim. C, Java, PHP, Python gibi programlama dilleri ile de uğraşan bir insanım. Bunun yanında grafik tasarlama ile de uğraşıyorum.
İsterseniz birşey yapılabilir mi diye sorun onun için de araştırayım ve size cevap vereyim.
ama benim yapacaklarim ve işlerim bunlarla sınırlı olmadıgı icin ben kullanmiyorum ve tavsiye etmiyorum herkesin dusuncesi saygı duymak gerekli benim anlatmak istedigim sifirdan bir isletim sistemi yazsalardi linux tabanını kullanmasalardi ülkemizde bunu yapabilecek kapasitede insanlar oldugunu herkes biliyor..we ne yazikki binlerce programci insan işssiz geziyor.veya yabanci ülkelerde calisiyor..siz bunlarin farkinda degilsiniz ve herülkenin veya her programci grubun rahatlikla yapabilecegi bir isletim sistemini övüyorsunuz..önemli olan zoru başarmaktir..neden ülkemiz kendine özgü birsey yapmiyor..linuxun acık kaynak kodu oldugunu bende biliyorum sizin kadar.ve bu acik kaynak kodunun gelistirilebilecegini birakinda bunu bir üniversite yada tubitak yapmasin eger yapacaklarsa otursunlar sıfırdan yeni kodlarla ülkemize özgü yada insanlik tarihi icin microsofta rakip olsunlar.yobazlikta rakip tanımayan yurdum insani kopyaciliktada ayni kulvardaki liderligini koruyor.tubitak in basina imam getirirseniz olacagi
Bu konularda sizinle aynı fikirde olduğumu daha önce de belirtmiştim. Haklısınız keşke sıfırdan bir işletim sistemi yazılabilse ve Türk isminin dünyaya damgası bu alanda da vurulabilse. Fakat konumuz Pardus ve Pardus da dünyada saygı duyulan bir işletim sistemi olmaya başladı. Pardus'u geliştirmek kopyacılık değildir bu arada. Adı üstünde 'geliştirmek'. İnsanlık tarihi için MS'ye rakip olunmalı diyorsunuz ki zaten Linux bu amaçla yola çıktı. Açık kaynak kod olayını sizin "Nerden biliyorsunuz Pardus'ta bilgi kaçıran kodlar olmadığını?" lafınız üzerine yazdığımı yenilemek isterim.
Saygılarımla..