Gereksiz isletim Sistemi !!!

Mackerman
31-03-2008, 23:07   |  #76  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj

İşletim sisteminin gereksiz oldugunu zaten konunun başlığında Chip editörleri cok güzel açıklamislar...

Bencede gereksiz lüzumsuz başarısız..bir proje ve tamamen fos çıkmıştır.toplasaniz kaç kişi kullanıyor pardus dediginiz işletim sistemini...Burda ahkam kesenlerin devamli pardus kullandıgına inanmiyorum.sadece show yapiyorlar ...arkadasların yazdıklarını inceledim...Aytemir Netcat autocad yazmis  pardusta calıstırın görelim demis kendisine katılıyorum...

Darkmaster konuyla uzaktan yakından ilgin olmadigi ordan burdan alintilarla yorum yaptigin belli adam Netcat ve autocad yazmis sen konuyla ilgin olsa netcad demek istedigini anlarsin!! ve yanlısını düzeltirsin netcad  ve autocad ne oldugunu merak ediyorsan sana aciklar asagidaki site

ama senin tek bilgi haznen google oldugu icin buldugunu yazmissin...adam harita ci veya projeci 15000euro verip netcad alacak sonra pardusda kullanamayacak..Baslarim oyle isletim sistemine...bedavaymis üste para versede kullanmam işimi görmiyorsa...yada aynisi autocad icinde gecerli...
adam ne anlatiyor sen neden bahsediyorsun... madem öyle virüs yazacak kadar kelime haznen genis netcad ile netcat de bilirsin...İnsanlar sizin gibi düşünme zorunda degil saygı sinirlarini aşmadan tartışabilirsiniz...burda .....bogazinizi yirtana kadar konunn basligini gerekli isletim sistemi diye degistirtin ozaman....

SAYGILAR,

Son Düzenleme: Mackerman ~ 31 Mart 2008 23:08
baDibere
31-03-2008, 23:30   |  #77  
Yıllanmış Üye
205 mesaj
Mackerman
İşletim sisteminin gereksiz oldugunu zaten konunun başlığında Chip editörleri cok güzel açıklamislar...
Konuyu bir Chip Editörü mü açmış? Sanmıyorum. Kevin adlı sıradan bir üye gibi geldi bana daha çok.

Bencede gereksiz lüzumsuz başarısız..bir proje ve tamamen fos çıkmıştır.toplasaniz kaç kişi kullanıyor pardus dediginiz işletim sistemini...Burda ahkam kesenlerin devamli pardus kullandıgına inanmiyorum.sadece show yapiyorlar

Gereksizlik konusunda sizin de görüşünüzü alalım. Niye gereksiz? Proje fos çıktı dediniz. Niye? Siz kullanmıyorsunuz diye mi? Burada "ahkam kesen" bizler ya da en azından ben devamlı Pardus kullanıyorum, inanmak yada inanmamak sizin sorununuz ve konuyla hiçbir ilgisi yok. Show yapıyoruz evet! Ülkemin gelişmesi için ürünümü pazarlıyorum burada, yeterli mi?
...arkadasların yazdıklarını inceledim...Aytemir Netcat autocad yazmis  pardusta calıstırın görelim demis kendisine katılıyorum...
Pardus'ta çalışıp çalışmaması Pardus'un sorunu değil, yazılımın sadece Windows ortamını desteklemesinden kaynaklanan bir sorun ki bunu defalarca yazılarımda belirttim.

Darkmaster konuyla uzaktan yakından ilgin olmadigi ordan burdan alintilarla yorum yaptigin belli adam Netcat ve autocad yazmis sen konuyla ilgin olsa netcad demek istedigini anlarsin!! ve yanlısını düzeltirsin netcad  ve autocad ne oldugunu merak ediyorsan sana aciklar asagidaki site

ama senin tek bilgi haznen google oldugu icin buldugunu yazmissin...adam harita ci veya projeci 15000euro verip netcad alacak sonra pardusda kullanamayacak..Baslarim oyle isletim sistemine...

Darkmaster Netcat diye bir program biliyormuş fakat NetCad i bilmiyormuş. Burada bir sorun göremedim. Hatta siz dediniz, uzaktan yakından ilgisi yok diye, evet haritacı değildir belki Darkmaster. Zaten 1500€ veren bir adam Windows kullanıyordur ve kullanmayı göze almıştır ki defalarca daha önce de belirttiğim gibi bu programların çalışmaması Pardus'un sorunu değil, ilgili programların Windows ortamına bağlılığıdır ve bu konuda Pardus'un yapacağı hiçbir şey yok Wine tarzı emülatörleri kullanmak dışında.
bedavaymis üste para versede kullanmam işimi görmiyorsa...yada aynisi autocad icinde gecerli...
Merak etmeyin biz de işimize yaramasa kullanmaz ve desteklemeyiz. Karşınızda Pardus'u destekle diye yazılmış bir robot yoktur.

adam ne anlatiyor sen neden bahsediyorsun... madem öyle virüs yazacak kadar kelime haznen genis netcad ile netcat de bilirsin...
Virüs yazma ya da program yazma ile NetCAD ya da NetCat in bilinmesinin ne kadar ilgisi vardır bilemeyeceğim. Siz de dediniz, haritacı olmak gerek ya da çizime ilgi duyan biri olmak gerek NetCad i bilmek için.
İnsanlar sizin gibi düşünme zorunda degil saygı sinirlarini aşmadan tartışabilirsiniz...burda
Biz öyle bir zorunluluk koymadık zaten. Sadece fikirlerimizi paylaşıyoruz ve ortaya atılan iddiaları çürütmeye çalışarak kimilerinin bize göre doğru olan yöne yönelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Saygı sınırlarını aşmamaya da özen gösteriyorum şahsen her ne kadar kimileri tarafından "yobaz"lıkla suçlansam da..
.....bogazinizi yirtana kadar konunn basligini gerekli isletim sistemi diye degistirtin ozaman....
Konu bağlığını ancak yetkililer ve eğer yetki verilmişse konuyu açan arkadaşımız "kevin" değiştirebilir. Burada Windowsçular "gereksiz, iğrenç, bir işe yaramaz" diye boğaz yırtıyor diye boğazımızı yırtıyoruz. Yoksa pazarda meyve satar gibi birşeyler pazarlamıyoruz.

SAYGILAR,

Saygılarımla...

Mackerman
01-04-2008, 09:39   |  #78  
Yeni Üye
31 mesaj

Kardeşim birincisi 1500 degil 15000euro ikincisi....konunun basligini degistirin degil degistirtin...bunu chipe bir mail atarak yapabilirsiniz bukadar destek veriyorsunuz madem...programlar icin pardusun sucu degil ureticinin sucu demissin o harita programini ureten ve satanda turk firmasi ...ve dunyanın en iyi harita ve proje plan programlarindan...kimse gelipde durup dururken gel ben pardusa uyumlu program yaziyim demez.pardus ne yapmis hangi firmayla gorusmus? bize destek verin pardus surumlerinizi cıkarın diye? kimse isine yaramayan birseyi kullanmaz anlamak istemiyorsunuz...arkadasinda anlatmak istedigi bu sizde biliyorsunuzki insanlar windowsta şuanda yapabilecegi herseyi yapiyor insanlarin %85 i turkiyede pc leri iş icin kullaniyor...işyerinde kullandigi alıştıgı egitimini aldıgı muhasebe cizim programlama tasarim gibi binlerce sektorde program var..pardusa gecseler cozumu yok....siz elestiriye tahammul edemiyorsunuz...elestire elestire gelistirecekler...ne is yaptıgınızı bilmiyorum ama örnek olarak lkswın programina bir suru para verdiniz pardustan once aldiniz...lisansli (lks logo bir turk yazilimi) ve wındowsta calistiriyorsunuz sisteminiz oturmus bu sisteminizi bozup pardusa gecermisiniz? (onca insanin egitimi programi ogrenimi yasayacaginiz olumsuzluklar iş kaybini goze alirmisiniz? ) korku bundan ibarettir.yoksa kim istemezki kendi malimizi kullanmayalim...sen asli olmayan bir sey icin yedek parca uretirmisin? neyse size kolay gelsin bu tartısma bitmez....

Saygılar...

darkmaster
01-04-2008, 11:06   |  #79  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
244 mesaj

anlaşıldı tamam bu arkadaşta aytemirin bi arkadaşı aldıı maaşı bilecek kadar yakın bi arkadaşı bill amcanın provokatörlerisiniz benim yukarıda ne yazdıma dikkat etmeni tavsiye etmek istiyorum sana, orada yazdığım kadarı ile eğer gerçekten netcat isimli programdan bahsetmişsen yada programın ismi gerçekten netcat se diye belirtmiştim...

darkmaster
yazılarından birinde netcat gibi bi programı linuxda kullan demişin. eğer gerçekten programın ismi netcat se ve sen harbiden netcatin ne oldunu biliyosan netcatin ilk olarak linux kernel tabanlı GNU/LINUX lar için çıkarıldığını ve sonradan microsoft sistemlere uyarlandığını bilmen gerekirdi.
bence senin aytemir isimli arkadaşın netcat ile netcadi ayırt edemicek kadar bi bilişimci :). merak etme bende biliyorum netcad in ne olduunu. bende makine mühendisiyim bende autocad tarzı programları kullanıyorum ve ücretsizzz!!!! ve bilgisayarımın birinde laptop olanda sadece pardus var masaüstü yani büromdaki bilgisayarda ise slackware ve mandriva kullanmaktayım başka işletim sistemine de daha hiç ihtiyaç duymadım. ister inanırsın ister inanmazsın bu senin problemin beni açıkçası pek bağlamıyo.

Son Düzenleme: darkmaster ~ 01 Nisan 2008 11:10
darkmaster
01-04-2008, 11:17   |  #80  
Yıllanmış Üye
244 mesaj
Mackerman
Kardeşim birincisi 1500 degil 15000euro ikincisi....konunun basligini degistirin degil degistirtin...bunu chipe bir mail atarak yapabilirsiniz bukadar destek veriyorsunuz madem...programlar icin pardusun sucu degil ureticinin sucu demissin o harita programini ureten ve satanda turk firmasi ...ve dunyanın en iyi harita ve proje plan programlarindan...kimse gelipde durup dururken gel ben pardusa uyumlu program yaziyim demez.pardus ne yapmis hangi firmayla gorusmus? bize destek verin pardus surumlerinizi cıkarın diye? kimse isine yaramayan birseyi kullanmaz anlamak istemiyorsunuz...arkadasinda anlatmak istedigi bu sizde biliyorsunuzki insanlar windowsta şuanda yapabilecegi herseyi yapiyor insanlarin %85 i turkiyede pc leri iş icin kullaniyor...işyerinde kullandigi alıştıgı egitimini aldıgı muhasebe cizim programlama tasarim gibi binlerce sektorde program var..pardusa gecseler cozumu yok....siz elestiriye tahammul edemiyorsunuz...elestire elestire gelistirecekler...ne is yaptıgınızı bilmiyorum ama örnek olarak lkswın programina bir suru para verdiniz pardustan once aldiniz...lisansli (lks logo bir turk yazilimi) ve wındowsta calistiriyorsunuz sisteminiz oturmus bu sisteminizi bozup pardusa gecermisiniz? (onca insanin egitimi programi ogrenimi yasayacaginiz olumsuzluklar iş kaybini goze alirmisiniz? ) korku bundan ibarettir.yoksa kim istemezki kendi malimizi kullanmayalim...sen asli olmayan bir sey icin yedek parca uretirmisin? neyse size kolay gelsin bu tartısma bitmez....

Saygılar...

bu cevabınada komple bi cevap vermek istiyorum. linuxta her türlü programın bi alternatifi sana katılıyorum bi konuda alışkanlıkları deiştirmek kolay deil ben ms kullanmadığım için bende ms deki programları kullanamıyorum. ama badibere ile bizim belirtmek istediğimiz olay linux türevlerini kullanmayı hedefleyen biri bu yazıları görünce direkman kafasından atar o düşünceyi ve bu olay yine ms egomanyasının devam etmesi demektir. biz sadece hatalı olan bölümleri düzeltmeye anlatmaya çalışıyoruz. ikincisi zaten kimse destek vermezse linux türevlerine evet yedek parça çıkmamaya devam edicek. yani bu da demektir ki sizin gibi yorumlar yapan kişiler oldukça destek olmıyacak ve parça üretilmicek ve o zaman senin sonda sölediğin sözü kendin yalanlamış olucaksın.
Mackerman
yoksa kim istemezki kendi malimizi kullanmayalim...
umarım derdimizi anlatabilmişimdir ki gerçi anlamak isteyen biri anlar.

Mackerman
01-04-2008, 13:51   |  #81  
Yeni Üye
31 mesaj

Eleştiriden korkmayin eleştireceklerki eksileri artilari ortaya ciksin...ucuz etin yahnisi iyi olmaz diye bosa dememisler demi...benim ihtiyaclarimi karsılayacak ms den baska bir işletim sistemi cikmadi cikinca bakariz....şuan denemedigim sistem kalmamistir belki ama karsılamiyor!!!

darkmaster
01-04-2008, 14:03   |  #82  
Yıllanmış Üye
244 mesaj
Mackerman
Eleştiriden korkmayin eleştireceklerki eksileri artilari ortaya ciksin...ucuz etin yahnisi iyi olmaz diye bosa dememisler demi...benim ihtiyaclarimi karsılayacak ms den baska bir işletim sistemi cikmadi cikinca bakariz....şuan denemedigim sistem kalmamistir belki ama karsılamiyor!!!
o zaman sana başarılar işletim sisteminle güzelim ülkemiz TÜrkiyemizin gelirlerini amerikaya akıtmaya devam etmekte özgürsünüz bişey diyemeyiz biz. güzel kullanımlar size.
ikincisi ucuz et demek güzel bi benzetme deil çünkü ben win de yapılan olaylardan çok daha iyisini ve kalitelisini linuxda yapabiliyorum tabi bu tecrübe demektir. yapamadığım hiç bişey yok ve sizin yapamadığınız bi çok şeyi ben yapabiliyorum buda bizim farkımız olsun. basit kullanım deil zorluklarla başa çıkmak fark yaratır zaten. eleştirilere açığız zaten şurası kötü olmuş burası pek kullanışlı deil deseniz anlıcaz bizde bişiler yapacaz geliştirmek için zaten siz beğenmediğiniz yerleri pardusa bildirdiğiniz zaman bidahaki sürümde daha da geliştirilip veriliyor. çok küçük düşünüyosunuz bana kalırsa.

Son Düzenleme: darkmaster ~ 01 Nisan 2008 14:08
samet1986
01-04-2008, 14:08   |  #83  
Yıllanmış Üye
944 mesaj
Mackerman
İhtiyaçlar farklıdır. Sizin ihtiyacınızı görmüyorsa bu "kötü" anlamına gelmez. Genelleme yapmayın. Haksızlık etmeyin. Lütfen yapıcı olun. Ortada belli grubun vermiş olduğu emek var. Empati yapıp, kendinizi onların yerine koyun. Düşünün ki karşınıza emeğinizin geçtiği bir sonucu yıkıcı olarak eleştiren birisi var...
Eleştirin diyorsunuzda siz hep eksileri çıkarıp yıkıcı olmaktan başka birşey yapmıyorsunuz ?

Şöyle ki bu başlıkta teletext ile pardusu kıyaslıyan bilişimci(!) zihniyet var... !

baDibere
01-04-2008, 17:31   |  #84  
Yıllanmış Üye
205 mesaj
Mackerman
Eleştiriden korkmayin eleştireceklerki eksileri artilari ortaya ciksin...
Eleştiriden korkmuyoruz zaten. Fakat burada genelde eleştiri değil bize veya en azından bana göre iftira, çamur atma ve hakaret var genel anlamda.
benim ihtiyaclarimi karsılayacak ms den baska bir işletim sistemi cikmadi cikinca bakariz....şuan denemedigim sistem kalmamistir belki ama karsılamiyor!!!
Eğer yaptığınız işin ne olduğunu açıklarsanız Pardus ve diğer Linux sürümleri kendilerini daha çok geliştirecek ve böyle bir sorun kalmayacaktır. Belirtmek isterim ki öyle "hiçbir ihtiyacımı karşılamıyor. bir işe yaramaz." demekle eleştiri olmaz.

Mackerman
01-04-2008, 19:43   |  #85  
Yeni Üye
31 mesaj

1.yaptigim isin ne oldugunu acıklamami istemissin... benim firmamda 8 tane bilgisayar var 1 adette servervar bu 8 makinam server 2003 isletim sistemi ile bir agda...ve bu 8 makinada ana makinamdaki lks programini kullaniyor...ayrica bütün şirketin muhasebesi stoklari burda oldugu icin benim için cok önemli...Ayni sistemi pardusta kurun ayrica aytemirin dedigi gibi netcad programini calistirin...kullanalim gerisi rutin şeyler zaten...(sakin pardusda olmaz linux server kullan cevabi vermeyin) buyrun! yok pardusda netcad calismaz onun icin kedicad var lks calismaz ABC var falan demeyin 8 personele birde ayri muhsasebe programi ogretemem....

samet1986
01-04-2008, 20:56   |  #86  
Yıllanmış Üye
944 mesaj

Bildiğim kadarıyla pardus server değil... Tabiki işin için server 2003 veya redhat server tarzı bir server veya server çeşitleri kullanman lazım. Aynı iş için xp, vista win. 95, win.98 kullanamayacağın gibi.(server 2003 yerine - istemcilerden bahsetmiyorum) Yukarıda saydığım işletim sistemleride işini görmüyor haliyle. O zaman senin tezine göre onlarda kötü (:

He eğer yanlış biliyorsam ve pardusun server görevi de varsa, mutlaka ya kullanamadığın için ya da şirkettekilerin "parayla işletim sistemi alalım, başımıza iş almayalım" gibi bilinçsiz tavırları sebeiyle 2003 kullanıyorsundur.

Son Düzenleme: samet1986 ~ 01 Nisan 2008 20:58
baDibere
01-04-2008, 21:34   |  #87  
Yıllanmış Üye
205 mesaj

İlgi alanımım dışında olması nedeniyle şahsen cevap veremyeceğim ama cevap vereceğim bir cümleniz var her ne kadar soru olmasa da..

Mackerman
yok pardusda netcad calismaz onun icin kedicad var lks calismaz ABC var falan demeyin 8 personele birde ayri muhsasebe programi ogretemem....
Bu sizin MS'ye olan bağımlılığınızın resmidir.

Mackerman
01-04-2008, 22:51   |  #88  
Yeni Üye
31 mesaj

Evet bagimliyim ms ye cunku benim işlerimi yürütecek benim icin olmazssa olmaz hayati onem tasiyan programlar ms de calisiyor....sagolsun ms ücretsiz destek veriyor...en ufak sikintida sistem mühendisleri tarafindan 4/4luk destekleri var...sorunu cözene kadar ugrasiyorlar...dedigim gibi pardus şuanda benim ve firmamin beklentisini karşılamiyor...Evde denedim 1-2 ay kullandım 2. isletim sistemi olarak..halada kurulu laptopun bir kosesinde ama hic acasim dahi gelmiyor...ufak bir not bluetoot driveri yok ses driveri yok...birtek ethernet var digerlerini bulamamistim...belki pardus 2015 sürümü beklentilerimi karsılarda bende kullanirim..utandırırım sizleri...:)

Saygılar

Mackerman
01-04-2008, 23:08   |  #89  
Yeni Üye
31 mesaj

Ayrıca coca colayida herkes aynisini yapmak istiyor ama en fazla kola turkayi yapabiliyorlar....yani formulleri bilinse ülkerde ayni tadi verir pepside...ama formulu bilmiyorlar pardusda böyle acik kaynak kodlu linuxu gelistirmisler....sagolsunlar yapmislarda...gönül isterdiki linux degilde kendine özgü bir dilde ve formatta olsaydi..belki bu baslangic olur..ne diyelim herkese hayirli olsun...

ozerr
01-04-2008, 23:15   |  #90  
Üye
59 mesaj

hepsinin yeri farklıdır. sanırım bu tartışmalar hiç bitmeyecek maalesef :((
server konusunda. ubuntu server edition u var. 700 mb herhangi bir kurulum yapmıyorsunuz hiç bir işlemede gerek yok. tabi maruz görün biraz yabancı kaldım başlıkla içerik baya bi değişmiş
pardusu denedim fakat kullanmayıyorumm. ama ses driveri problem olmaması lazım diye düşünüyorumm bluetoot driver'ysa. hiç deneme fırsatım olmadı fakat çevremde kullanan var. fakat sabayon da.
sanırım herşeyin bi eksiği var. bu gün kadar kullandığım ve son kullancıya hitap eden tek sistem bence sabayon. gentoo tabanlı ve müthiş bir sistemdir. neredeyse tüm yazılımlar yüklü tüm driver hazır tak çalıştır. düzeyinde.
kolay gelsin...

turuçi
01-04-2008, 23:23   |  #91  
Yıllanmış Üye
172 mesaj

Sıfırdan çekirdek yazmak linux dışında pardus ekibinin
ikinci bir işi olmalı oda ne kadar başarılı olur bilemem
sonuçta linux belli bir yere ulaştı ve evrensel bir proje olarak benimsendi ve şahsen bu ana kadar kullandığım linux
sürümlerinden en iyisi pardus ve pclinuxos
pardus 2008 daha iyi olacak inşallah.

Mackerman
01-04-2008, 23:24   |  #92  
Yeni Üye
31 mesaj

Tavsiyelerin icin sagol evet konu dagildi hepimizin sayesinde ...tartismaninda guzelligi ayridir...sabayon tavsiyeni göze aliyim bakalimmm denemedim hic merakliyimdir boyle sistemlere indiriyim hemen yarin bir deneyim bakalim..sagol paylasim icin..

Mackerman
01-04-2008, 23:52   |  #93  
Yeni Üye
31 mesaj
turuçi
Sıfırdan çekirdek yazmak linux dışında pardus ekibinin
ikinci bir işi olmalı oda ne kadar başarılı olur bilemem
...evet gurban oldugum anlatilmak istenen bu zaten bu tartismada ama anlatamiyoruz....

linuxun evrensel oldugunu biryerlere vardiginiii kabul ediyoruz...elin oglu yazmis biz gelistiriyoruz...sonucta onun tabanida yabancilar tarafindan inşaa edilmişş..iyi bir iş başardilar dogru ama umarım %100 procent made in turkiye olur kerneliyle estetigiyle grafikleriyle degisik kurulumuyla dunyaya hitap edecek bir sistem beklyioruz..

ozerr
01-04-2008, 23:53   |  #94  
Üye
59 mesaj

evet bencede egerki herşeyi hazır bulmak isterseniz dvd verisiyonunu indirin bir de minimalı var. cünkü :D
ben zamanında usb modemle güç bela nete bağlanırken. ve conexant chip setin driveri tam bi belayken sabayon da hepsi mevcuttu hatta quake4 demo da açılışta.:) yani gerçekten sabayon a bazen gereksiz diyesin geliyor.:D yani çok fazla program var. sanırm 6 çeşit video oynatıcı, 20 çeşit grafik programı vardı abartmıyorum, kdevolop ve monodevelopta geliştiriciler için hazırdı :D ama sistem ilk açılışta neden yavaş diye düşünmeyin ilk başta o binlerce programı bir bir tarıyor tabi sisteminize bağlı desekte daha doğru cunku 512 ram vardı. beryl aktif olursa anca bukadar oluyordu
hayırlı akşamlar...

Mackerman
02-04-2008, 00:11   |  #95  
Yeni Üye
31 mesaj

Birde aşağıdaki sorulara yanıt verirlerse arkadaslar beni dahada aydinlatirlar..malum pardusun savunucuları arkadaslar

. Pardusta kullanılan Kernel www.kernel.org sitesinden görebileceğiniz üzere Türk değil anonim bir çalışmadır. Linux adı da Linus bey in tescilli markasıdır.

2. Pardusta kullanılan pencere yöneticisi, KDE www.kde.org tan alınma yine anonimdir.

3. Birçok Pardusla verilen yazılımda da aynı durum söz konusudur. Örnek Open Office (Sun Microsystem e ait Star Office in kodunun açılmasıyla ortaya çıkmıştır.)

Şimdi neresi Türk?!

Pisi paketleri Türk fakat dünyada bizden başka Pisi paketi kullanan yok. En çok kullanılan paket türleri rpm, xrpm ve deb dir. Yani dünyanın geri kalanı rpm kullanırken biz pisi kullanalım.

Türk işletim sistemi değil, Türk linux dağıtımıdır. Ben şahsen Pardus u sevmem, bunu fanatiklik veyavatan millet sakarya yapanları anlamsız davranış sergileyenlere de şaşarım.

Ama isteyen istediği işletim sistemini kullanır bu olayı kan davası gibi yok microsoft kötü yok linux iyi ye çevirmeyin. Linux böyle sevdirilmez. Nasıl sevdirileceği de bu forumda konu olarak var bu yazdıklarımda. Bi zahmet okuyun.

Dahası linux için trojan virüs vs olduğu root kitlerin daha tehlikeli olduğu bile konuşuldu. Hiçbir sisstem güvenli değildir.

Not: Alıntıdır...ama benimde katıldıgım görüşlerdir..

baDibere
02-04-2008, 01:13   |  #96  
Yıllanmış Üye
205 mesaj
Mackerman
1. Pardusta kullanılan Kernel www.kernel.org sitesinden görebileceğiniz üzere Türk değil anonim bir çalışmadır. Linux adı da Linus bey in tescilli markasıdır.
Aksi iddia edilmedi zaten. Yalnız yazan tam olarak doğru değil, çekirdeğin Pardus ekibi tarafından tekrar ele alınıp, kodlamalarda gereken değişikliklerin yapılıp sunulduğu eksik. Yani Pardus'ta orijinal çekirdek kullanılmıyor. Linux adı da evet Linus Amca'nın tescilli markasıymış aynı Pardus'un Tübitak'ın tescilli markası olması gibi. Bunda ne var merak etmekteyim.

2. Pardusta kullanılan pencere yöneticisi, KDE www.kde.org tan alınma yine anonimdir.

Evet. KDE, GNOME gibi masaüstü sistemleri genelde Linux için yazılmış hatta KDE'nin son sürümünün Windows için olanı da var sanırım. Linux'un felsefesi zaten kodların açık olması ile anonimdir.

3. Birçok Pardusla verilen yazılımda da aynı durum söz konusudur. Örnek Open Office (Sun Microsystem e ait Star Office in kodunun açılmasıyla ortaya çıkmıştır.)

Şimdi neresi Türk?!

Neresi Türk?
Yukarıda hafiften koklattığım gibi gerekli kodlama ve yamaların, aşağıda belirttiğiniz gibi Pisi paketlerinin, Tasma, Kaptan gibi ortamların tasarlanmasıyla Türk. TÜBİTAK'ın resmi bir projesi olduğu için Türk.

Pisi paketleri Türk fakat dünyada bizden başka Pisi paketi kullanan yok. En çok kullanılan paket türleri rpm, xrpm ve deb dir. Yani dünyanın geri kalanı rpm kullanırken biz pisi kullanalım.
Pisi paketleri şu anda sadece Pardus'ta kullanılıyor. Pardus kullanılan ülkelerden en azından Hollanda'yı örnek verebilirim. (Yabancı dilde sitesi açılan ilk Pardus sitelerinden) Ayrıca çeşitli ulusal ve uluslararası makalelerde Pisi paket sisteminden övgüyle söz edilmektedir ve bahsettiğiniz rpm, xrpm, deb paketlerini birçok Linux dağıtımı ortak olarak kullandığı için bu paketlerin kullanımı o kadar yaygındır. Pardus daha genç ve toy sayılır. Şunun şurasında fazla bir geçmişi yoktur ve Pisi bu nedenle o kadar yaygın değildir.

Ben şahsen Pardus u sevmem, bunu fanatiklik veyavatan millet sakarya yapanları anlamsız davranış sergileyenlere de şaşarım.
Renk ve zevk meselesi... Ben de -sözüm meclisten dışarı- sevmediği bir şeyi başkaları da sevmesin diye bazı asılsız iddiaları ortaya atanlara, yapamadıkları birşey yüzünden tamamen kötüleyenlere şaşarım.
Bu arada -vatan millet Sakarya- lafı bana ise "Param Cebimde" lafını yinelemek isterim.
Size ne kadar anlamlı ya da anlamsız gelir, orasını bilemeyeceğim tabii..

Ama isteyen istediği işletim sistemini kullanır bu olayı kan davası gibi yok microsoft kötü yok linux iyi ye çevirmeyin. Linux böyle sevdirilmez. Nasıl sevdirileceği de bu forumda konu olarak var bu yazdıklarımda. Bi zahmet okuyun.
Zaten biz MS kötü Linux iyi demiyoruz. MS'nin şurası kötü Linux'un burası iyi diyoruz. MS tamanen kötü demek bazılarının Pardus'a çamur attığı üzere emeğe saygısızlıktan başka birşey olamaz.
Linux böyle sevdirilmez evet.. Ama sürekli bize göre yanlış olan bir takım kavramlar ortaya atıldıktan sonra meydanı boş bırakmak Linux'u ne kadar sevdirir ya da "Aaa Pardus diye birşey varmış? Acaba nedir, nasıl bir şeydir?" diyenlere ne kazandırır, sizin takdiriniz olmalı.

Dahası linux için trojan virüs vs olduğu root kitlerin daha tehlikeli olduğu bile konuşuldu. Hiçbir sisstem güvenli değildir.

Linux için virüs yoktur demedim şimdiye kadar ki hiçbir yazımda. Sadece dediğim "Sistemimi çökertecek virüsü bir zahmet atarsanız, kaynak kodlarını görmekten mutluluk duyarım." oldu.

Saygılarımla...

darkmaster
02-04-2008, 08:51   |  #97  
Yıllanmış Üye
244 mesaj

mackerman arkadaşım ilk olarak badibere kardeşimin dediği gibi kde ve linux çekirdeği olduğu gibi alınıp pardusa konulmuş deil ki konulması da hatalara yol açardı. sistemle stabil çalışması için kendi ihtiyaçları doğrultusunda kodlar değiştirir her yapımcı. buda demektir kodlar her ne kadar temel olarak aynı olsada aslında birbirlerinden çok amaaaa çok farklı. ikinci cevabım pardusta server meselesi. her linux işletim sistemi server olabilir yeterki sen gerekli programları yükle. benim laptopumdaki pardus şu anda bi web server görevi görmekte her ne kadar internetten dağıtacak ip ve gerekli donanıma sahip olmasamda makinemin içindeki .php .asp dosyaları dinamik olarak tarayıcımda görebiliyorum. bunu windowsta yapabilmek için en azından 300 dolar ı gözden çıkartmanız lazım ama ben para ödemiyorum ve ben bu 300 doları kimsesiz çocuklar vakfına bağışladım. bence daha hayırlı bi iş oldu nese bırakalım bu konuyu. sen biraz teknoloji ve gelişmeleri takip et derim ben sana virüs ve trojan konusuna gelince. neden dersen mac air book un 2 dk de hacklendiği bilişim gösterisinde vista yanılmıyosam 5 saat olması lazım hacklendi ve linux hala hacklenmeye çalışıyor :) yazılanlara ve açıklamalara göre adamlar linuxda açık bulmaya bulmuşlar ve açıklamışlar açıkları ama bi türlü o sağlam güvenlik duvarını aşmayı başaramamışlar zaten yarışma bitti ve linux dağıtımları açıkların yamalarını yayınladı şu anda pardustan da bi güncelleme bekliyoruz artık yada 2008 sürümüyle kapatıcaklar o açıkları ama içim rahat güncelleme yapsalarda nasıl olsa kimse sızamıyor :) habere buradan ulaşabilirsiniz: http://www.habersaati.com/?m=map5302&c=13&s=21366
ve şu haberinde linuxcuları sevindireceğini sanıyorum :) http://www.habersaati.com/?m=map5302&c=13&s=21368
en azından mac ı 2 dk de hacklemeyi beceren adam sızmayı başaramıyosa daha da kimse yapamaz. bu sonuçlardan dolayı benim içim rahat server olarakda linuxa güveniyorum veri kaybetmeme konusundada güveniyorum. her konuda linuxuma güveniyorum ve daha beni açıkçası hiç yarı yolda bırakmadı. şu an bu yazıları ms den yazıyorum onuda belirtmek isterim :) eşimin evde ve işte interneti yasaklaması nedeniyle artık kafeden nete erişmek durumundayım :)

Son Düzenleme: darkmaster ~ 02 Nisan 2008 09:06
aytemir
02-04-2008, 15:46   |  #98  
Yeni Üye
35 mesaj
darkmaster
server olarakda linuxa güveniyorum
demissin...Biz server olarak linuxa laf soylemedik konumuz pardus...madem okadar ayri birsey oldugunu idda ediyorsun neden pardusu konusurken server olarak linuxsa guvendigini soyluyorsun...pardusa güvendigini soyle yada ismini düzgün soyle...Server olarak linuxun cok cok kullanisli ve iyi oldugunu ben inkar etmiyorum....ben server 2003 kullaniyorum..is yerinde 8 makina bagli...linux server kullanan bir cok yer biliyorum ve kendimde kullandim bir zamanlar ve inkar etmiyorum kullanilabilecek bir sistem...

2.olaya gelince php uygulamalarini pc de calistiriyormussun ücretsizmis ms de 300 ytl imis sende bunu cocuklara bagislamissin...parana yazik olmus dicem iyi bir yere vermissin neyseki

şu basit ve ücretsiz programla cok az bilgiyle bunu ms de de yapabilirsin biraz arastirirsan....tonlarca free program var arayan bulurmus

baDibere
02-04-2008, 16:06   |  #99  
Yıllanmış Üye
205 mesaj
aytemir
demissin...Biz server olarak linuxa laf soylemedik konumuz pardus...
Pardus=~Linux
madem okadar ayri birsey oldugunu idda ediyorsun neden pardusu konusurken server olarak linuxsa guvendigini soyluyorsun...pardusa güvendigini soyle yada ismini düzgün soyle...
Yerine ben söyleyeyim : Güveniyorum! Oldu mu?
Darkmaster arkadaşımız ne demiş? Gerekli programları yüklerseniz tüm Linux sürümleri sunucu olarak kullanılabilir. Pardus da bir Linux dağıtımı olduğuna göre de sorun yok!
Server olarak linuxun cok cok kullanisli ve iyi oldugunu ben inkar etmiyorum....ben server 2003 kullaniyorum..is yerinde 8 makina bagli...linux server kullanan bir cok yer biliyorum ve kendimde kullandim bir zamanlar ve inkar etmiyorum kullanilabilecek bir sistem...
Bu açıklamanız beni çok mutlu etti. Tabii Linux ile başlayan cümleden sonrası ;)

aytemir
02-04-2008, 16:38   |  #100  
Yeni Üye
35 mesaj

baDibere hocam sen galiba anlamak istemiyorsun...

sen pardus ayri birsey diyorsun biz yaptik basardik falan filan..ama linux diyip duruyorsun...unut linuxu linux yapacagini yapmis gelmis bir yerlere ...pardusun gelmesi icin o yere bin fırın ekmek yemesi gerekli...şimdi diceksinki pardusda linuxun aynisi ne fark eder...dogru bende bunu soyletmek istiyorum...ozaman biz ne yaptikda seviniyoruz...

Darkmaster arkadaşımız ne demiş? Gerekli programları yüklerseniz tüm Linux sürümleri sunucu olarak kullanılabilir. Pardus da bir Linux dağıtımı olduğuna göre de sorun yok!! gerekli programlari yukledikden sonra ...dogruuuu ..... ben bırakiyorum artik cevap yazmicam ....yeter ben boyle mutluyum herkes neyle mutluysa onla yasasin ben ms le mutluyum...sorunsuzum...sizlerde pardusla kedinizle mutluluklar size....biri bilgates amca diger linus amca ne fark eder....biz turk olarak modifiye ediyoruz sadece....bunca iş güücü fazlamiza ragmen....AH ATATÜRK AH DİYORUM bazenn...20-30 sene daha yasasaydin keske...neyse...anlayan anladi....