fazla uzatmak istemem ama pardus işlevlerinde kendi eklentilerinde başka bir işletim sisitemini temel alabilir bu gayet doğal. çünkü işletim sisitemi demek ruh demek bir şey yapabilecek özelliğe sahip olabilmek demek.
Hazır birkaç yazılımı yada tamamını pardusa ekleyip yeni bir ruh ortaya çıkarabiliyorsanız ve bunu geliştirirp değiştirip kendiniz birşeyler yapabiliyorsanız bu işletim sisiteminde sizinde emeğiniz oluyor demektir.
Kusura bakmasın Windows Tam bir hırsız ken diğerleri bu alanda hırsızlık yapmıyor. İlk başta ofis programlarıyla verisiyon üstüne verisiyon çıkaran microsft acaba yeni sürümünde programda ne tür değişiklik yapsakta satın alınsa satın alınmak zorunda kalsa diye düşünüyor.
Ben mickrosoftun yazılımlarına karşı değilim ama her versiyonda farklı niteli vermesi ve sizi birşeyler aldırmaya zorlaması pek akıllıca değil.
bir diğer özellikse pc lerin güvenliklerinde içinde oynama bile yaptırtmayan windows acaba sizin bilgisayarınıza giriyormu girmiyormu??
şüpheli sor? çünkü güncellemeden tutun nete girdiğimiz her ana kadar nedense hep İXPLORER bir yol bulup çalıştırtılıyor. işte bu nedenle AB ülkeleri Microsofttan İXPLORER olmayan bir işletim sisitemi istedi..
Kaçak sürüm diyip yırtınıyor. Peki kaçak kaçak dediği işletim sisitemini de kendi yapmamışmıydı. Önceki adı XP cliend olan işletim sisitemin nerdeyse bir çok programa uyumsuz oluşuyla bir hüsran yolculuğu başlamıştı. Programcılar bunun içine girip yeni sürüm XP lerden bişiler koydular diye Kaçak oldu!!!
Yada şöyle diyim XP ile vista birleştirildi ikiside orijinaldi ama birleşince kaçak oldu. Yada siz düşünün böyle bir saçmalığı. Sadece 1-2 programın şekli değişti diye kaçak oldu:))
veee sonuca sizde lisans için 120 tl 150 tl aldı ve kaçak değilmiş doğruymuş dedi. Satığını tekrar sizlere sattı. Aferim windowsa.
Pardus bunlar yapmıyor yerine ne yaparsanız yapın diyor. Bu nedenle gerksiz oluyor. Pardus türk işletim sistemidir. tükler geliştirmektedir Ama türkler tarafından oluşturulmadı tıpki macos gibi MİCROSOFT gibi oda birikere doğdu ve ilerliyor.
kulananlar bilir xp de yaplanların aynısı ondada var linuxta da çalışılabilir. osolox dede oyun oynanılıyor.
tek fark güvenlik
PARDUS UNİX LİNUX OSOLOX.. güvenlik bakımından şu anda bir numara işletim sisitemleri. ofis programları içinde Hemde hepsinde aynı sürümle güncellemeli ve bedava.
Microsoft ise şu güvenlik güncelemesi şu virüs için şu virüs çıktı heniz güvenlik duvarı bulunamadı....
Microsoft hastalandı ölmeden önce sonkez sesleniyor :D
diğer işletim sistemleri ise ölenin üstünden çiğnemek için zaman kolluyor...