Gereksiz isletim Sistemi !!!

bycentrino
30-11-2008, 01:07   |  #151  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
210 mesaj

BU BAŞLIĞI AÇAN ARKADAŞ NEDEN AZ DA OLSA DÜŞÜNMÜYOR Kİ BU İŞLETİM SİSTEMİ TÜRKLER TARAFINDAN GELİŞTİRİLİYOR. DİKKAT EDİLİRSE GELİŞTİRİLİYOR DİYORUM. YANİ ŞU AN İÇİN LINUX ALT YAPISI KULLANAN BİR ÇOK LINUX DAĞITIMI VAR. VE DE AÇIK KAYNAK YANİ EN AZINDAN İÇİNDE NE OLDUĞU BİLİNEN VE GELİŞTİRİLEBİLEN BİR DAĞITIM. NASIL WINDOWS İLE KIYASLIYORSUN ONU ANLAYAMIYORUM. ŞUNU UNUTMAYIN YA SIFIRDAN BİR ŞEY YAPMAK GEREK (Kİ BU O KADAR KOLAY DEĞİL) YA DA VAROLANI EN İYİ SEVİYEYE GETİRMEK GEREKİR.

BENCE PARDUS BU YOLDA İLERLİYOR VE BİZE DÜŞEN GÖREV KULLANMASAK BİLE DESTEK OLMALIYIZ. EĞER BİZ TÜRKLER OLARAK BİZİM İNSANIMIZIN ÜRETTİĞİ HERHANGİ BİR ŞEYE KENDİMİZ DESTEK OLMUYORSAK, KİM DESTEK OLACAK? BİRAZCIK GÖZÜNÜZÜ AÇIP DIŞ DÜNYAYA BAKIN ÇİN LINUX E GEÇECEK, HİNDİSTAN ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR, BİZ İSE BİR ARKADAŞIN KENDİ VARLIĞIMIZI KÜÇÜK GÖRMESİNE BAKINIYORUZ

erkan13
30-11-2008, 23:11   |  #152  
Taze Üye
16 mesaj
tuncab
Pardus'tan çok daha başarılı konumda ve Türkçe dil desteğine sahip Linux'lar mevcut.
ne gibi mesela?...

byunsal
04-12-2008, 13:36   |  #153  
Taze Üye
3 mesaj

ya arkadaşlar valla hiç niyetim yoktu yazmaya ama beğenmeyen kullanmasın tartışmaya gerek yok o habire pardus'u kötüleyen arkadaşlara sesleniyorum kullanmayın kardeşim pardusu'u biz seviyoruz kullanıyoruz ulusal olarak kabul ediyoruz. kullanan benim seven benim ulusal olarak kabul eden benim ya başka işiniz yok yada kasıtlı olarak yazıyosunuz
PARDUS LİNUX TEMELLİ ULUSAL İŞLETİM SİSTEMİDİR...

GELİŞTİRİCİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ UMARIM GELİŞTİRİLMESİ DAHADA HIZLANARAK DEVAM EDER

BEN EVDE KULLANIYORUM ÖĞRENCİLERİMEDE TANITIYORUM VE BİLGİSAYARLARINA KURUYORUM PARDUS KULLANMAK IQ GEREKTİRİR BAZI İNSANLAR WİNDOWSTAN BAŞKA Bİ İŞLETİM SİSTEMİ GÖRÜNCE UZAYLI GÖRMÜŞ GİBİ OLUYO KULLANMAYA ÇAPI YETMEDİĞİ İÇİN KÖTÜLÜYO BAZISI DA BENİM GİBİ GÖRÜR GÖRMEZ BENİMSEYİP KULLANIYO... OLAY BU ÇAP MESELESİ ÇAPIN YETMİYOSA KULLANMA KARDEŞ KULLANADA KARIŞMA BURASI ÖZGÜR Bİ ÜLKE   DEMOKRATİK Bİ ÜLKE DEMOKRATİK OLUN SİZ KULLANAMIYOSUNUZ DİYE BİZDE Mİ KULLANMAYACAS BAK BEN BU YAZIYI PARDUS KULLANARAK YAZIYORUM PAŞALAR GİBİ ÖZGÜR OLARAK AMERİKAN ŞİRKETLERİNE PARA KAZANDIRMADAN

BenCesur
28-12-2008, 00:23   |  #154  
Taze Üye
4 mesaj

Emek vermeyen emeğin ne olduğunu nerden bilecek ki ??? Eğer gereksiz olsaydı ordaki (TUBITAK) IQ seviyesi kevinden daha yüksek olan insanlar neden bööyle boş işlerle uğraşsın ki :D:D  Bunun adı çamur at izi kalsın.. yada kedi erişemediği ciğere mundar desin gibi şeyler işte.... Türk vatandaşı olması önemli değil..Vatandaş olmak kimlikten anlaşılmaz... Kimliğini taşıdığı ülkeye ve o ülkenin değerlerine verdiği değerle anlaşılır...

samsamsa
07-01-2009, 22:38   |  #155  
Yıllanmış Üye
677 mesaj
TBCMagic
Malesef yazilan bütün yazilari okuyamadim......

Fakat bu tartisma bana birseyi hatirlatti:

AMD'mi yoksa INTEL'mi daha iyi? Hangisi gereksiz?
ATI'mi yoksa NVIDIA'mi daha iyi? Hangisi gereksiz?

ve bir tepe örnek daha.

Ben hem Intel,AMD,ARM,MIPS islemciler kullaniyorum;
ATI ve NVIDIA kullaniyorum;
MS ve LINUX kullaniyorum;
PARDUS,MANDRIVA,SLACKWARE,PCLINUXOS,openSUSE vs. kullaniyorum.

Hepsi gerekli oldugu kadar gerekli, hepsi gereksiz oldugu kadar gereksiz.

BUNA HERKEZIN KENDISI KARAR VERMELI, diye düsünüyorum.
Ben kararimi verdim, gerekli olan herseyi kullanirim. Eksik olanlari kücüksemem.

BeğendimBeğendim

luqqa
08-01-2009, 15:21   |  #156  
luqqa avatarı
Yıllanmış Üye
332 mesaj
TBCMagic
Malesef yazilan bütün yazilari okuyamadim......

Fakat bu tartisma bana birseyi hatirlatti:

AMD'mi yoksa INTEL'mi daha iyi? Hangisi gereksiz?
ATI'mi yoksa NVIDIA'mi daha iyi? Hangisi gereksiz?

ve bir tepe örnek daha.

Ben hem Intel,AMD,ARM,MIPS islemciler kullaniyorum;
ATI ve NVIDIA kullaniyorum;
MS ve LINUX kullaniyorum;
PARDUS,MANDRIVA,SLACKWARE,PCLINUXOS,openSUSE vs. kullaniyorum.

Hepsi gerekli oldugu kadar gerekli, hepsi gereksiz oldugu kadar gereksiz.

BUNA HERKEZIN KENDISI KARAR VERMELI, diye düsünüyorum.
Ben kararimi verdim, gerekli olan herseyi kullanirim. Eksik olanlari kücüksemem.

AlkışAlkışAlkış

bemektar
09-01-2009, 21:11   |  #157  
Taze Üye
2 mesaj

Arkadaşım ne derseniz deyin Pardus harika bir işletim sistemi

trifaze
12-01-2009, 12:24   |  #158  
Taze Üye
2 mesaj

isterseniz harika demeyelim de, uzerinde kisa sure icerisinde cok isler yapilmis bir isletim sistemi diyelim.

cok guzel ozellikleri ve arayuzunun yani sira degisik dunya capinda kullanilan programlarin entegresinde yasanan sorunlar (gerek bircok kisinin programci degil kullanici olmasi, gerekse programin kendisinden kaynaklanan problemler) nedeni ile pek tercih edilemiyor.

unutmamali ki microsoft isletim sistemleri tekel degildir. ancak adaptasyonu isyerlerinden baslayarak evlere dagilmis ve kullanilmasi aliskanlik haline getirilmistir.

soyle dusunmek gerekebilir; Turkiye'de bircok kamu kurulusunda bilgisayar ile calisan insanlar, evlerinde de alistiklari isletim sistemlerini tercih edecek ve yetisen yeni nesiller Pardus surumlerini daha yakindan ogrenme firsati yakalayacaktir. ben bir windows kullanicisi olarak Pardus'u bilgisayarima ilk kurdugumda, elim kolum bagli kaldim. internetten bir takim bilgileri alarak, ne? nedir? nasil yapilir? gibi birseyler ogrenmeye calistim. (bazi arkadas ulusalcilik satmak istesede, dedigim gibi aliskanliklardan vazgecip yenilerini ogrenmek bu yastan sonra vakit kaybi oluyor.) interneti ne yaptiysam calistiramadigim gibi, bir turlu format da atamadim. anlayacaginiz sinirlerimi bozdu.

selamlar

runoades
28-01-2009, 21:32   |  #159  
Yıllanmış Üye
160 mesaj

Sevmeyen olabilir ama Pardus özellikle linux'a yeni adım atanlar için super bir işletim sistemi.

cagatayyersel
17-03-2009, 22:57   |  #160  
Taze Üye
5 mesaj

yah arkadaslar yaklasık aralıklarla 10 sayfanında tumunu okuyorum yaklasık 2 saatlık bır lınux kullanıcısı olarak pardus cok ıyı olmaya bılır yada su anda bilişim dunyasının ıcıne gırerek MS nın karsısında durmayabılır. sebeblerıne gelınce mantıklı dusunursenız bır tarafta para var ( MS ) Bu sayede butun yazılımlar ona uygun yada hıssesını satın alıp uyduruyoo. Lınux en buyuk acıgı para denen malzemeyı kullanmaması ve bundan dolayıda bazı seylerden (software) mahrum kalıyo. Burada bıze ne duser dersenız tartısmak yerıne once esıtlıgı saglamak. MS nın kaynak kodlarının kırılması ( su anda 2 kısı bunun ıcın calısıyor. ABD MS merkezde görev yapan bir arkadas sayesınde bılıyorum. bunu belırtmekten gurur duyarım ms nın ıcınde canlı lınux trojenı var .:) bıze dusende pardusu adam edıp ms kadar kalıtelı yapmak. fakat su anda ne desek bos kediyle fare durumundalar ama lınux hos guzel gelıstırılebılır UCRETSIZ (artık hersey para olmamalı). BIZ TURKLERIN EN BUYUK HATASI ALLAH ADEME CENNETI VERMIS FAKAT ELMAYI YEME DESEDE YEMIS. AYNI BIZIM GIBI BU BILISIM DUNYASINDAN FAYDALANIP DAHA IYI SEYLER YAPMAK YERINE BIRBIRIMIZLE SAVASIP GERIYE GIDIYORUZ FARKINDA DEĞİLİZ :(:(:(:(:(

Mazbut
18-08-2009, 20:34   |  #161  
Taze Üye
16 mesaj

herkesin değerli paylaşım ve değerli yorumları için tşk ederim. xp - win 7 ve magma 9.5 kullandım şimdi aynı pcde hem xp hemde Pardus2009 kurdum kullanıyoruz şu anda. tabiki uzman bir kişi değilim. araştırıyorum. biri 11 2.inci 15 yaşında 2çocuğum var win7 den sonra magma9.5 görünce bayıldılar baba biz bunu kullanmak istiyoruz dediler. ben çoğu terimler ing geldi karşıma sisteme yabancı olduğum ve lisan bilmediğim için biraz ayarlarda sıkıntı çektim ama biraz tecrübe edinmiş oldum. aslında pardus 2008.1 ve 2008.2yi defalarca indirim yazdırmama rağmen yazmada veya indirmed oluşan hatalardan dolayı defalarca uğraşmamma rağmen kuramadım virtualede kuramadım. ama Pardus2009'u rahatça indirdim test ettim. ve rahatca kurdum şimdi kullanıyorum. sistem olarak gene acemiyim fakat pardus.org sitesinden devamlı bilgi ve uygulama desteği alıyorum çıkan sorunları kolaylıkla çözebiliyorum ırç proğramı konversation epey bir katkısı oluyor. herşey ücretsiz ve özgür... ve teknik bilgi desteği var.  bilgi kaynağı çok. yani yolda kalmadım pardus sitesi elimden tutdu. şimdi çocuklar baba magma 9.5 niye kaldırdın diye sitem etmişlerdi. Pardus2009'u görünce baba biz bunu istiyoruz dediler ve kullanmaya devam ediyoruz. diskimin diğer bölümünden win7yi sildim xpnin yüzüne bakan yok. ben genede teknik bir şey gekebilir diye tutuyoru ama pardus2009 kullanıyoruz ailece. bence çekidek orjinali Türk olmasada bu sistemde Türk bilişim uzmanlarımızın büyük hizmet ve katkıları çok... takdir edebilmesini bir bilebilsek... neydik? ne olduk?. neolacağız? yani bilimde teknolojide nerelere geleceğiz?... bunlar azımsanacak şeyler değil diye düşünüyorum. taş üstüne taş koymak bir şeyler meydana getirmek öyle kolay değil. herşeye birde iyi olumlu tarafından bakmakda fayda var. bu sistem kimseden para istemiyor... kısıtlı değil... özgür... güvenli... dayanışma var, 24 saat bilgi desteği var gecenin 3ünde 5inde kalkıp arkadaşlar şöyle bir sıkıntıyla karşılaştım deyince mutlaka bir cevap yönlendirme alıp çözüme ulaşabiliyoruz. çok daha iyi olacaına innıyorum. hizmet ve katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum çalışmalarında başarılar diliyorum... saygılarımla.

Uzumaki Naruto
18-08-2009, 22:04   |  #162  
Yıllanmış Üye
220 mesaj

İşletim sisteminin çekirdeği önemli bence.Zaten bu piyasadaki en iyi iki çekirdek var , birisi windows diğeri ise açık kaynak kodlu geliştirilebilir linux.Linux çok hızlı fakat çoğu oyun yada yazılımı desteklemiyor.Bizimkilerde açık kaynak kodlu olan linux çekirdeğini geliştirmişler.Ama bana sorarsanız bu kadar para harcayıpta bu kadar geliştirebilme ... Yazık o kadar harcanan paraya yazık.Ama yinede birşeyleri yapmaya çalışmışlar.

proxymccasey
19-08-2009, 14:26   |  #163  
proxymccasey avatarı
Yıllanmış Üye
105 mesaj

ubuntulinux pardustan daha iyi arkadaşlar.yorumlarınız doğru evet linux çekirdeğini biraz allayıp pullayıp süslemişler.logonu ve boot ekranını değiştirmişler.bikaç da ayar çakıp al sana türk ypmıı diye ortaya koymuşlar.arkadaşlar logon ve boot ekranını değiştirmeyi bilgisayarı az çok vbilen birisi yapar:)bunlar ise yeni işletim sistemi diye çıkarıyorlar.

Mustafa Deniz
19-08-2009, 15:32   |  #164  
Mustafa Deniz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
752 mesaj

Ya arkadaşlar bu konu 2 yaşına giriyor neden yeniliyorsunuz anlamadım Kahkaha
Mesaj tarihi 13 Eylül 2007

worldking
20-08-2009, 12:58   |  #165  
Üye
74 mesaj

arkadaşlar o kadar eleştiriyorsunuz da pardusun ne zorluklarla yapıldığını hesaba katmıyorsunuz.Herşeyden önce Pardusun bütçesi MS'nin bütçesinin milyonda biri bile değildir.Türkiyede yeni birşeyler yapıpda başarılı olmak çok zordur.Bazı arkadaşlar linux yaması demişler, Türkiyede yeni bir işletim sistemi yapacak teknoloji yok.Bu teknoloji olsa bütçe yok.Tüm bu zorluklar sonunda başarılı olup dünyada adını duyurmak her yiğidin harcı değil!

Son Düzenleme: worldking ~ 20 Ağustos 2009 13:01
Boracalin
23-08-2009, 02:36   |  #166  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj

anladınız siz onu... :)

Son Düzenleme: Boracalin ~ 23 Ağustos 2009 02:39
tutas_tee
26-08-2009, 15:49   |  #167  
Taze Üye
8 mesaj

şunu bilin dünyadaki en berbat işletim sistemi mıcrosortun vistasıdır heralde o kadar berbar linuxe veya pardusa laf atanın önce o kadar para dökülerek berbat işletim sistemi yapan microspofta bakması lazım 2 de bir format atmaktan makinelerin beyni dönüyo beee

tutas_tee
26-08-2009, 15:51   |  #168  
Taze Üye
8 mesaj

bu forum berbat bu arada bunuda belirmek istiyorum!!!

Mustafa Deniz
26-08-2009, 18:04   |  #169  
Mustafa Deniz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
752 mesaj
Alıntı: tutas_tee  
bu forum berbat bu arada bunuda belirmek istiyorum!!!
Tabi bu da bi eleştiri sonuçda ama eleştirininde yöntemi vardır bu kadar sert ve yıkıcı olmamalıdır. Forumun neyi berbat geldi size?
Önce torrent davetiyesi istediniz (belki buraya üye olma sebebininzde buydu). Davetiyeyi aldınız, işiniz görüldü ve Şu beğenmediğiniz Forumun eşsiz samimi üyelerine almış olduğunuz davetiyeleri paylaştınız.
şimdi ise Forum berbat diyorsun.
Söylermisiniz kendimizi size nasıl beğendirelim?

mustafa2116
27-08-2009, 00:48   |  #170  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

fazla uzatmak istemem ama pardus işlevlerinde kendi eklentilerinde başka bir işletim sisitemini temel alabilir bu gayet doğal. çünkü işletim sisitemi demek ruh demek bir şey yapabilecek özelliğe sahip olabilmek demek.
Hazır birkaç yazılımı yada tamamını pardusa ekleyip yeni bir ruh ortaya çıkarabiliyorsanız ve bunu geliştirirp değiştirip kendiniz birşeyler yapabiliyorsanız bu işletim sisiteminde sizinde emeğiniz oluyor demektir.
Kusura bakmasın Windows Tam bir hırsız ken diğerleri bu alanda hırsızlık yapmıyor. İlk başta ofis programlarıyla verisiyon üstüne verisiyon çıkaran microsft acaba yeni sürümünde programda ne tür değişiklik yapsakta satın alınsa satın alınmak zorunda kalsa diye düşünüyor.
Ben mickrosoftun yazılımlarına karşı değilim ama her versiyonda farklı niteli vermesi ve sizi birşeyler aldırmaya zorlaması pek akıllıca değil.

bir diğer özellikse pc lerin güvenliklerinde içinde oynama bile yaptırtmayan windows acaba sizin bilgisayarınıza giriyormu girmiyormu??
şüpheli sor? çünkü güncellemeden tutun nete girdiğimiz her ana kadar nedense hep İXPLORER bir yol bulup çalıştırtılıyor. işte bu nedenle AB ülkeleri Microsofttan  İXPLORER olmayan bir işletim sisitemi  istedi..

Kaçak sürüm diyip yırtınıyor. Peki kaçak kaçak dediği işletim sisitemini de kendi yapmamışmıydı. Önceki adı XP cliend olan işletim sisitemin nerdeyse bir çok programa uyumsuz oluşuyla bir hüsran yolculuğu başlamıştı. Programcılar bunun içine girip yeni sürüm XP lerden bişiler koydular diye Kaçak oldu!!!

Yada şöyle diyim  XP ile vista birleştirildi ikiside orijinaldi  ama birleşince kaçak oldu. Yada siz düşünün böyle bir saçmalığı. Sadece 1-2 programın şekli değişti diye kaçak oldu:))

veee sonuca sizde lisans için 120 tl 150 tl aldı ve kaçak değilmiş doğruymuş dedi. Satığını tekrar sizlere sattı. Aferim windowsa.

Pardus bunlar yapmıyor yerine ne yaparsanız yapın diyor. Bu nedenle gerksiz oluyor. Pardus türk işletim sistemidir. tükler geliştirmektedir Ama türkler tarafından oluşturulmadı tıpki macos gibi MİCROSOFT gibi oda birikere doğdu ve ilerliyor.

kulananlar bilir xp de yaplanların aynısı ondada var linuxta da çalışılabilir. osolox dede oyun oynanılıyor.
tek fark güvenlik

PARDUS UNİX LİNUX OSOLOX.. güvenlik bakımından şu anda bir numara işletim sisitemleri. ofis programları içinde Hemde hepsinde aynı sürümle güncellemeli ve bedava.

Microsoft ise şu güvenlik güncelemesi şu virüs için şu virüs çıktı heniz güvenlik duvarı bulunamadı....
Microsoft hastalandı ölmeden önce sonkez sesleniyor :D

diğer işletim sistemleri ise ölenin üstünden çiğnemek için zaman kolluyor...

Seyfo16
28-08-2009, 14:36   |  #171  
Taze Üye
10 mesaj

1. siz burda pardusun gerekli mi gereksiz mi olduğunu tartışıyorsunuz ama Pardus'un en büyük amaçlarından biri de türk kullanıcıların da kullanabilmesi için ellerinden geldiği kadar türkçeleştirmek. dünyada pardustan daha fazla türkçe bir linux var mı?

2. Şuan Pardus'un 2009 sürümü ile birlikte Kde'nin 4'üncü sürümüne geçildi. Pardus 2009'u inceleyen her neredeyse her yabancı site Kde4 ile en iyi çalışan işletim sistemi, Türkler gerçekten çok iyi iş çıkarmış, Kurulum ekranı(yalı) ve kaptan sayesinde hem bilgilendirici hem de yeni kullanıcılara yardımcı... diye özelliklerini övüyor. Yabancılar bile Pardus'u överken bizim hakaret etmemiz çok yanlış bir tavır.
Pardus, Linux çekirdeği üzerine yazıldı çünkü en güvenli ve en uygunu o. Pardus gereksiz felan da değil. Türçe olması sayesinde ingilizce bilmeyen Türkler de rahatlıkla Linux kullanabiliyor. Lütfen biraz daha geniş düşünün.

voimatu
07-09-2009, 22:57   |  #172  
Yıllanmış Üye
108 mesaj

bende isterdim;

türklerin kendi çekirdeğini yazıp stabil hızlı ve güvenli bir işletim sistemi yapmasını ama

bu konuda eğitimi olan kişilerin gönüllü olacağını zannetmiyorum zira Türkiye böyle bir işe girişirse bütçe kısıtlı olur

TürkİS gibi birşeyde fena olmazdı hani

HK-G3
12-09-2009, 18:57   |  #173  
Yıllanmış Üye
106 mesaj

Öyle diyince Linux ne gerek var çekirdeğe mekirdeğe diyolar.
İyi, bari gerisini yapın siz.Yok yav kde var onu goyarız.
Bari bi tarayıcı yapın da hiç olmazsa çorbada tutunuz olsun.
Yok yav Firefox varken söylencek söz mü.
Diyerek paket ayarlamak hariç hiçbir çöpe dokunmuyorlar.
Sürekli tatildeler:DNeymiş efendim Pardus ekibi dinleniyo.
Önce bi yorulsun sonra dinlenir:D

salihonur
29-09-2009, 16:54   |  #174  
Taze Üye
14 mesaj

Kernel nedir bileniniz var mı? Kernel işlemci ve diğer donanımlar ile bağlantı kuran yapıdır. Hangi bacaktan hangi veri gideceğini, dangi veririnin bekleyip hangisinin geçeceğini belirler. Amerkayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Ne olduğunu görüyorsun ve uyguluyorsun. Dediğiniz gibi olsa Pardus ile ubuntu gibi diğer sürümlerle arasında fark olmaz mesela *.deb uzantılı dosyalar hiç uğraşmadan *.pisi gibi yükleme yapardı.

metaroth
30-09-2009, 01:38   |  #175  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
251 mesaj

2 yıldır bu konu da hep sıcak tır:D valla arkadaşlar kızanlar olacak ama.pardus daha çok ekmek yiyecek.çok sorunlu ve ne kadarı milli tartışılır.kernel yani çekridek yabancı kde yabancı gnome yabancı programlar yabancı  eee siz ne yaptınız bizde türkçeleştirdik :D bu mu yani. bizimkilerin yaptığı kaptan masaüstü ve tasma var.tasmayı 2009 da kaldırdılar artık geliştirmeyeceklermiş.götlerine zor gelmiş kde nin ara yüzünü kullanacaklar.ayrıca destek çok zayıf bir forumları var www.ozgurlukicin.com ama herkes orada  coder triplerin de soru soruyorsun cevap yazmıyor kimse 4 gün yada 1 hafta sonra şanslıysan cevap yazarlar.oda saçma sapan şeyler doludur.2 şey öğreneceğim diye binbir türlü eziyet çekersin forumda. şu linkte de bir akadaş sormuştu ayrıntılı yazdım merak edenler okusun.  https://www.chip.com.tr/forum/par ... -miyiz_t130624.html

devlet dairelerine koysunlar bence mikrosoft a lisans ödemezler word excel işlerini fazlasıyla 10 numara yapar virüsde girmez.ama ev kullanıcısı için olmaz film izlemek için bile alt yazı puntosunu ayarlmanız lazım yoksa yazılar bit gibi görünüyor.

Son Düzenleme: metaroth ~ 30 Eylül 2009 01:46