Gereksiz isletim Sistemi !!!

darkmaster
26-07-2008, 14:09   |  #126  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
244 mesaj

arkadaşlar bende sevmiyorum açıkçası pardusta desktop home kavramlarının olmasını. bu kavramlar tübitakın beceriksizliği bence. çünkü mandriva yı Türkçe kurunca görüceksiniz desktop ismi masaüstü olarak Türkçeleştirilmiş ve açıkçası pardustan daha iyi bir Türkçesi var mandrivanın. tübitak ekibinden biraz daha çaba sarfetmelerini istemekten başka yapacağımız bişey yok. ama pardusuda tebrik etmeden geçemicem gerçekten çok güzel bir paket yöneticisi (pisi) yaptılar şu an tüm dünyada konuşuluyor. çok güzel bir ağ aracı yaptılar kubuntu artık pardusun ağ aracını kullanacağını duyurdu. güzel işler yapıyolar zamanla daha fazla tecrübe kazandıkça bu tip küçük sorunlarından üstesinden gelicek Tübitak.

baDibere
26-07-2008, 15:37   |  #127  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
205 mesaj

İşte bizim asıl sorunumuz bu :

Birileri birşey yapar "TÜBİTAK", onu kullananlar birşeyi beğenmez ya da yapamaz sonra başlar sağa sola çamur atmaya, öyledir böyledir kullanmayın demeye.. Biri de çıkıp demez ki şu şöyledir, böyle olsa nasıl olur? Bu duruma gelmesine nasıl yardımcı olabilirim?

bellatrix
26-07-2008, 15:57   |  #128  
Taze Üye
3 mesaj

Türkçe'ye çok takılan arkadaş ms sana görünen kısmı Türkçe olabilir ama olay sadece çevirme ile ilgili... hangi ms programı Türkçe yapılıyor veya en basidi yazılım dilleri bile yabancı. ha diyeceksin ki biz Türkçe kodlarla yazalım evet bunu söyleyeceğine oturup yazarsın en basidi otur çevirisini yaparsın.
eğer Linux'tan bahsediyorsak kernel hep aynıdır. yenisinide yazsanız yine Linux kerneli olacaktır...ayrı bir işletim sistemi yazmıyorsanız. Pardus Türk İşletim sistemi değildir. Linux'un Türkçeleştirilmiş veya Türkçeleştirilmeye çalışılan halidir. Pardus Linux'dur. Başka bir işletim sistemi değil. Destek olmayıp Türkçe işletim sistemi isteyenler kendiniz yazın...saygılarımla. Linux(özellikle Pardus'u düşünen) geliştiricilerine teşekkürler

Göktürk
26-07-2008, 17:22   |  #129  
Yeni Üye
38 mesaj

yaw arkadaslar nie ortamı geriosunuz yaw şindi ne linux ne ms ne mac şindi bize para ve geliştirici sıfırdan orjinal bir türk sistem lazım bea  habide askeriyede genelde mac sistem oldunu sanıorum valla linux göremedim ben yaw ikincisi madem pardus bu kadar kötü oturun kendinz yapın yada şöylede olabilirdi bu tübitaktaki kardesler nerde peki sesi nie cıkmıor savunma dalında biz ne kullanıcaz o zaman e iyisi mac sevdası gerisi yalan ben gidiom

baDibere
26-07-2008, 18:42   |  #130  
Yıllanmış Üye
205 mesaj

Güvenlik konusunda konuşuyorsan Windows ve Mac'in kolayca al aşağı edilebildiğini fakat Linux'un kolay kolay geçilmediğini bilmen gerek sanırım. Bunun yanında Milli Savunma Bakanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve adını hatırlayamadığım birkaç kuruluş Pardus'a geçme kararı almıştı.

rebel-man
27-07-2008, 00:50   |  #131  
Taze Üye
10 mesaj

belli ya linux olduğu ben önce heycanlanmıştım dedim lan biz çılgın turkler bunudamı yaptık diye ama yok fıs bi tema bi kaç program eklemişler o kadar ..

baDibere
27-07-2008, 01:12   |  #132  
Yıllanmış Üye
205 mesaj
rebel-man
belli ya linux olduğu ben önce heycanlanmıştım dedim lan biz çılgın turkler bunudamı yaptık diye ama yok fıs bi tema bi kaç program eklemişler o kadar ..
Ya ne kadar basit değil mi? Bir tema çakmışlar, bir iki yazılım eklemişler tamam. Şahin'i Doğan'a benzetip bir de klima takmışlar yani.

Sanırsam 13 sayfalık bu konuyu tamamıyla okumamışsınız ki böyle kafadan atıp rahat rahat konuşabiliyorsunuz. Bu rahatlığınızdan dolayı sizi tebrik eder, korsancıysanız devamlılığını da diler, virüslerle bir uzun ömür kardeş kardeş yaşamanız, kişilsel bilgilerinizi MS ile paylaşır durumda olmanız ve buna benzer MS'ye ait birçok dilekle..

emre06ist
27-07-2008, 01:29   |  #133  
Üye
63 mesaj

arkadaşlar pardusu TÜRKLER yaptı denilmedi sadece geliştircileri TÜRKLER'di.Açık kaynak felsefesidir bu.Bizim eleştirilerimiz olumlu yönde olmalı çünkü bize linuxun türkçe hali sunuldu ve bu emek ister. emeğe saygı!!

darkmaster
29-07-2008, 14:21   |  #134  
Yıllanmış Üye
244 mesaj

arkadaşlar tamam sinir yapmayın be eleştiriyorum pardusu Türkçe si kötü olduğu için ama bir neden eleştiriyon sende linuxcusun diyen yok. bir sorun neden eleştirdiğimi. 2008 sürümü için pardustaki bu home desktop terimlerini değiştirmeye yarayacak bir fikir beyan etmiştim 2008 geliştirilirken ki işe yarardıda bu fikir. mandrivada yarıyosa pardustada yarardı en azından olduğu şekli işe yaramasa bile üstüne bi kaç da kendimizden katsak hallederdik bu sorunu ama bana verdikleri cevap yardıma ihtiyacımız yok halledicez oldu. ben eleştirmeyim kim eleştirsin Allah aşkına yaw :(

baDibere
29-07-2008, 15:27   |  #135  
Yıllanmış Üye
205 mesaj
darkmaster
ayaramasa bile üstüne bi kaç da kendimizden katsak hallederdik.
Biraz dallı budaklı olsa da genel olarak verdiğim cevapların özü bu zaten.

Bir okunuz ilk iletiden itibaren, "bu niye böyle, bir işe yaramaz, üç beş kodu yan yana getirmişler, hiç güzel değil" diyerekten birçok kez kırıcı ve yapıcı olmayan eleştiriler yapılmıştır. Ama biri çıkıp da demiyor ki bunun böyle olmasına nasıl yardımcı olabilirim.

darkmaster
30-07-2008, 15:21   |  #136  
Yıllanmış Üye
244 mesaj

hah işte bu, beğenmemiş olabilirsin, bana güzel olan sana güzel olmayabilir, ama sen tutup "iiiireeeeenç, hiç güzel deil" yazarsan olmaz bu iş arkadaş. sen söle bi hele neden sevmedin. ha elimizden geliyosa senin seveceğin şekildede bişiler yaparız demi ama. bizim konunun başından beri demek istediğimizde buydu işte. ha birde linux geri kalmış hiç bişey yok diyen bi kaç kişi için kendi masaüstümden bir prt koyuyorum birde bu lafları diyen arkadaşlar kendi xp yada vistalarından prt yollasınlar bir karşılaştıralım. bu vereceğim prt benim masaüstümün en saf hallerinden birinin görüntüsüdür isteyen olursa uçuk kaçık görüntülerle geri gelebilirim.

prt : http://img295.imageshack.us/my.php?image=prt1je0.jpg

Son Düzenleme: darkmaster ~ 30 Temmuz 2008 15:23
flox13n
30-07-2008, 19:37   |  #137  
Yıllanmış Üye
102 mesaj

Arkadaşlar biraz sabır microsoft 1975 yılında beri var pardus 2003 yılında buyana yani pardus daha yeni hem microsoft  özel ticari bir şirket pardus devletin kontrolünde üniversitelere para yatırırsa birşeyler yapılıyor. Ama eger bizim genç programcılara olanak saglarlar ise ben microsoft'u solluyacagımızdan şüpemyoktur. microsoft  kapalı kodlu bir işletim sistemi yani sizin kullan dıgınız bilgisayarlara istedikleri zaman girebilir. ama sizin ruhunuz bile duymaz,

Yakup Efe
03-08-2008, 21:04   |  #138  
Yeni Üye
31 mesaj

Burada PARDUS'a sallayan arkadaşlara diyecek bir şey bulamıyorum. Pardus2008 Kernel kullansa da ortaya çıkan ürün bence büyük başarı.

Kurulumu ve kullanımı kolay. Üstelik sürekli geliştiriliyor.

Artık Windows tekelinden kurtulmalıyız. Bence herkes Diskinin bir yerine pardus'u kurmalı ve mümkün olduğunca kullanmaya gayret etmeli.

Sonuçta bu işten ekmek yiyen binlerce insan var.

ifteri
04-08-2008, 20:01   |  #139  
ifteri avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
498 mesaj

sormadan duramayacağım.doktorların bir ortak dili var-tıp dili-amerikalı-asyalı-avrupalı... anlaşsın diye.kendi aralarında konuşurken rahatsız olmuyoruz.pardus için yeterli dil kullanılmış.neden rahatsız olalımki.urfada oxford vardıda kimse okumadımı yoksa.eleştirenlerin üretiğini kullanmaya hazırım.yeterki sunun.biryerden başlayalım.bugün linux yarın ifteri olabilir.çabalarımızı hoyratça tepmiyelim.naçizane fikirlerim.kolay gelsin

sakarya182
11-08-2008, 08:25   |  #140  
Taze Üye
4 mesaj

Bu güne kadar kullandığım en kolay Linux.Diğerleri gibi kodlarla uğraşmıyorsun.Zaten kurulu olarak yeterince paketle geliyor.Ayrıca illaki windows programlarını kullanmak gerekmez.Amarok gibi programlar windowsta yok.
Neden Linux çekirdeği deniyor.Linuxta Unixten esinlenmiş.Herkes birilerinden esinlenir.Ancak çağ açacak bir yazılım geliştirirler o zaman kendimize ait bir işletim sistemi olur.

Diablotical
13-08-2008, 02:57   |  #141  
Yıllanmış Üye
593 mesaj

Bir gentoo sürümünü bile derleyerek kurmak saatler alıyor,
Kim bilir tubitakdaki elemanlar Pardusu hazırlamak için nekadar emek ve zaman harcadı.

Kernel kerneldir arkadaşlar tüm linux sürümleride aynı kerneli kullanmazlar eklenn uygulamalar,gömülen donanımlar, kernelin yapısını değiştiri ve derlenmesi kolay bişeyde değildir.
Pardusa eklenen bir pisi uygulamasını derlemek bize özgü hale getirmek,Türkçeleştirmek kolaymı zannediyorsunuz ki yok Xp ye wm 11 ie 7 ekle vista gibi görünsü naynı şey diyebiliyorsunuz.
Hayatında Linux kullanmamış biri için bunları söylemek gayet kolay tabi sonuç olarak

EMEĞE SAYGI, SEN YAP SANA SAYGI DUYALIM ELEŞTİRMEK KOLAY;YAPMAYA GELİNCE TIK YOk!!!!!!

celik_migfer
22-08-2008, 00:29   |  #142  
Taze Üye
2 mesaj

üzerinden baya bi vakit geçmiş ama yorum yapmadan dayanamadım çünkü bu konuyu aytemir adlı şahsa benzer düşüncelere sahip bir arkadaşımla o kadar çok konuştum ki sinirlerim yıprandı ve sonuç aynıydı altında siyasi düşünce yatıyordu. Söyleyebileceğim tek şey şu bazı insanlar sorunlara çözüm üretirler en azından bi ucundan tutar başlarlar bazıları ise o sorunun ya parçasıdır ya bizzat kendisidirler.

celik_migfer
22-08-2008, 00:36   |  #143  
Taze Üye
2 mesaj

Linux dünyası hızla büyüyor fakat profesyonel anlamda hala uzun bir yol var neticede MS bir kartel ve bunu iş dünyasında kırmak ciddi bir mücadele gerektiriyor. Sürücü desteği vs. gibi konulara bu gözle bakmak gerektiğini düşünüyorum. Fakat artık donanım üreticilerinin de linux pazarını ciddiye almaya başladığı bir dönem yaşıyoruz. (Alman ordusu 3-4 yıl önce tamamen opensuse ye geçiş yaptı. Türk donanması 2007 de anlaşma imzaladı tamamen Pardusa geçiş için.)

baDibere
22-08-2008, 00:40   |  #144  
Yıllanmış Üye
205 mesaj
celik_migfer
Söyleyebileceğim tek şey şu bazı insanlar sorunlara çözüm üretirler en azından bi ucundan tutar başlarlar bazıları ise o sorunun ya parçasıdır ya bizzat kendisidirler.
Saygı ile eğiliyorum...

asess
25-08-2008, 01:55   |  #145  
Taze Üye
1 mesaj

Ben 10 yıldır değişik MS işletim sistemlerini kullandım.Hep kullanabilirmiyim artı driver sorununu aşabilirmiyim diyede yılda birkaç kez linux sürümlerinin birkaçını denedim.Hep hüsranla bitti linux denemelerim.Ta ki birkaç gün önce Pardusu kurup deneyene kadar.Benim açımdan harika olmuş.Emeği gecen herkese teşekkür ederim.Lisanslı olan MS.Vista mı komple silip pardusu kurdum.

Banned
25-08-2008, 03:22   |  #146  
Banlandı
1,098 mesaj

ben ms'den şaşmam şayet konu linux'sa pardus gerçekten başarılı.. ubuntudan başka linux sistemi kullanmamış insan gider pardus kurarsa gereksiz işletim sistemide der bu linuxmuda der.. kevin önce kendine bi sor ne kadar gereklisin..?

sonicf
25-08-2008, 12:44   |  #147  
Taze Üye
12 mesaj

Hiç bi şey yapmasak daha mı iyi olurdu?

Rafiu-02
29-08-2008, 18:11   |  #148  
Taze Üye
4 mesaj

bu değerli tartışmaya katkıda bulunan herkese (olumlu olumsuz)olarak katılan herkese teşekkür ederim. ufkumun biraz daha açıldığını hissettim. milli değerlerimize duygusal ve inanç olarak daha yakınlaştım. teretdütlerim vardı. özgürlük arıyordum... pardusda göründü... -li veya +lı deneyip kullanacağım. daha söyleyecek çok şey var ama değerli üyelerimiz yeteri kadar olumlu imada bulunmuşlar. yürekten teşekkür ederim. saygılarımla.

dogupardus
02-10-2008, 07:52   |  #149  
Taze Üye
3 mesaj
gökhan19
kevin bildiğim kadarıyla pardus linux kernelini kullanıyor.Pardusu geliştiren tübitak sadece görünümü janjanlayıp içine ek programlar entegre ediyor.Ama kernel linux kerneli.Pardusun kendi altyapısı yok.Yani senin xpyi alıp vista temasıyla temalayıp içine ie7 media player 11 gibi programları entegre etmenle pardus aynı
Tam olarak öğle değil. pisi(Paket yöneticisi) tasma, ağ programcığı, comar, yalı en baştan yazıldı. E geriye masaüstü yöneticisi ve kernel kaldı. Çoğu büyük linux dağıtımı da KDE, Gnome, xfce gibi popüler masaüstü yöneticisini kullanıyor. Kimse kendi masaüstü yöneticisini yazmayı tercih etmiyor.

emrah33
07-10-2008, 01:34   |  #150  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
802 mesaj

yıl 2008 ve pardus yoluna tam gaz devam ediyor. Biz Türkler olarak destek vermeliyiz. Bill amcadan beklemeyelim herşeyi