Gereksiz isletim Sistemi !!!

salihonur
02-10-2009, 15:53   |  #176  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj

yahu kernel nedir?
Atıyorum windows çekirdeği CPU'nun 40. bacağı ile 80. bacağından çıkan verileri ortak işleyip GPU'nun 12. bacağına veriyor
Linux ayrı ayrı 40. bacağındaki veriyi alıp GPU'ya veriyor gelen cevaba göre CPU'nun 80. bacağını işliyor.

Eee durum böyle olunca bir sistemde çalışan yazılım diğerinde çalışmıyor. Yazılım üreticileri her işletim sistemi için ayrı ayrı yazılım mı geliştirecekler? Bakın bakalım Adobe'nin linux üzerinde çalışan yazılımı var mı? Zaten grafik tasarımcıları ben kalkıpta Linux'ta tasarım yapayım demiyor. Her işletim sisteminin ayrı bir özelliği var. Mac tasarım için uygun, Win oyun için, Linux diğer işler için. Win XP veya Vista'da paralel port programlamaya kalkın bakayım programlayabilecekmisiniz.

Şimdi kalkıp Amerikayı yeniden mi keşfedeceğiz. Dünyada isimlerini hatırlayamayacağım kadar çok çekirdek var ve birçok işletim sistemi var. (Win, Mac, Linux'tan bağımsız) Hangi birini biliyorsunuz?

Yeni bir çekirdek yazsak bu sefer yazılımlar çalışmayacak vay efendim biz birşeyi beceremiyoruz diye söylenecekler. İŞLEMCİ MİMARİSİNİ BİLMEDEN KARALAMA ÇALIŞMASI YAPMAYIN! Bu sizi küçük düşürmekten öteye gitmez.

Ayrıca C++ programlama dili zaten yabancı dil. Bunu ne kadara kadar Türkçeleştirebilirsin?

metaroth
02-10-2009, 17:30   |  #177  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
251 mesaj

ya salih bizim söylediğimiz başka birşey senin söylediğin başka birşey biz pardus un son kullanıcı tutumunu eleştiriyoruz.yoksa linux çekirdeğine laf eden yok.yani tabiri caiz se ben diyorum ankara sen diyorsun götüm kara.

alper8118
02-10-2009, 22:26   |  #178  
Yıllanmış Üye
553 mesaj

PARDUS EN GÜVENLİ İŞLETİM SİSTEMİDİR ANTİ VİRÜS PROGRAMI YOKTUR PARDUS İÇİN VİRÜS GİRMEZ ÇÜNKÜ KÖTÜLEMEYİN OKADAR Hangi baba yiğit çıkıp bgn windowsa rakip olabilir varsa çıksın görelim emeğe saygı

metaroth
09-10-2009, 22:49   |  #179  
Yıllanmış Üye
251 mesaj

arkadaşım linux sürümleri hakkında pek bilgi sahibi olmadığın belli biraz araştırma yap.mesela backtrack e bak,mandrake ye bak

ECHELON_
09-10-2009, 23:36   |  #180  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

bu pardus benim en büyük lınux hayal kırıklığımdır birde çıkıyorlar tvye diyorlar ki:
pardusun kullanılması engelleniyor muş hatta microsofttan abd den üst düzey bir bey baba gelmiş tayyip erdoğanla konuşmuş türkiyedeki kamu kurumlarında pardus kullanılacak şeklinde olan yasanın geçmemesini istemiş sizce microsoft pardusu kendine rakip mi gör dü?
hayır microsoft sistemdeki eğitim,sağlık sanayi savunma vb.sistemlerdeki işletim sistemi üzerinden yaptığı enformasyon hırsızlığının önüne geçilmesini engellemek için böyle bir istekte bulunmuştur tabi böyle hayali bir olay varsa düşünün koskoca dünyada gnu tabanlı sistemler sadece %2 ms çokta umursamaz sanırım lınuxu helede yerel olanları

ama google androidin tam sürümü çıksın galiba o zaman ubuntu ile lınuxun pazar payı artacaktır

metaroth
10-10-2009, 01:41   |  #181  
Yıllanmış Üye
251 mesaj
Alıntı: ECHELON_  
bu pardus benim en büyük lınux hayal kırıklığımdır birde çıkıyorlar tvye diyorlar ki:
pardusun kullanılması engelleniyor muş hatta microsofttan abd den üst düzey bir bey baba gelmiş tayyip erdoğanla konuşmuş türkiyedeki kamu kurumlarında pardus kullanılacak şeklinde olan yasanın geçmemesini istemiş sizce microsoft pardusu kendine rakip mi gör dü?
hayır microsoft sistemdeki eğitim,sağlık sanayi savunma vb.sistemlerdeki işletim sistemi üzerinden yaptığı enformasyon hırsızlığının önüne geçilmesini engellemek için böyle bir istekte bulunmuştur tabi böyle hayali bir olay varsa düşünün koskoca dünyada gnu tabanlı sistemler sadece %2 ms çokta umursamaz sanırım lınuxu helede yerel olanları

ama google androidin tam sürümü çıksın galiba o zaman ubuntu ile lınuxun pazar payı artacaktı

aynen kamu kuruluşları lisans parasından yırtmak vs için kullansınlar ama normal kullanıcılara hitap etmekten çok çok uzak bir sistem.linux tabanlı sistemler microsoft a rakip olmaktan o kadar uzak ki ben söyle diyeyim daha pardus için rapid indirici yeni çıktı.düşünün yani gerisini.mcrosoft için şuan piyasa da kaç tane rapid indirici var ?sayısı belli değil pardusda 1 tane var:D birde özgürlük için diyorlar bence microsoft la daha özgürüz bastınmı crack ı bütün yazılımlar benimdir:D

emoreal
13-10-2009, 21:57   |  #182  
Yıllanmış Üye
192 mesaj

Arkadaşlar, Windows kaç yıldır var? Pardus'un üzerinde kaç yıldır çalışılıyor? Siz , rahatları için kıçını kaldırıp birşey yapamayanlar, bırakın da ileride sizin rahatınızı düşünüp bugün rahatlarını bozanların işlerine engel olmayın.

massas
14-10-2009, 17:48   |  #183  
Yıllanmış Üye
681 mesaj
Alıntı: emoreal  
Arkadaşlar, Windows kaç yıldır var? Pardus'un üzerinde kaç yıldır çalışılıyor? Siz , rahatları için kıçını kaldırıp birşey yapamayanlar, bırakın da ileride sizin rahatınızı düşünüp bugün rahatlarını bozanların işlerine engel olmayın.
katılıyorum. Windows yaklaşık 25 yıldır var. pardus daha 4-5 yıldır var. bundan bi 18 yıl önce windows mu kullanırsınız mac mi deselerdi mac derdim çünkü windows bi halta benzemiyordu. Artık uyanın Windows zayıflamaya başladı. Bundan bi 20 yıl sonra dünyanın %50 si linux kullanmazsa iyidir.

metaroth
14-10-2009, 18:45   |  #184  
Yıllanmış Üye
251 mesaj
Alıntı: massas  
katılıyorum. Windows yaklaşık 25 yıldır var. pardus daha 4-5 yıldır var. bundan bi 18 yıl önce windows mu kullanırsınız mac mi deselerdi mac derdim çünkü windows bi halta benzemiyordu. Artık uyanın Windows zayıflamaya başladı. Bundan bi 20 yıl sonra dünyanın %50 si linux kullanmazsa iyidir.
windowsun geldiği yer ortada bir 98 e bak bir win7 ye kör olsan anlarsın.pardus 2007 ye bak pardus 2009 a varmı bir değişiklik yok değilmi?adamlar üzerine kaptan masaüstünüde kaldırdılar şaka gibi.konuşuyorsunuz ama ezbere yani 2009 kullansan diyeceksin zaten abi evet pardus hersene daha da berbatlaşıyor die.pisi haric bana orada 2 tane yerli yazılım söyleyin bakalım.hadi 1 tane söyleyin 2 den vaz geçtik.söyleyemezsin çünkü yok :D nasıl milli işletim sistemi şimdi bu?kurulum sayfasını mor yapmak la yeni işletim sistemi çıkardık sanıyorlar adamlar.kullanıcıların isteklerini duymuyorlar bile.

yıllardır linuxcuların lafıdır.windows berbat herkes linux cu olacak yakında :D nah :D yıllar geçti winows hala ayakta linux un hali de ortada.kur ubuntuyu sonra mp3 çalmak için tırım tırım kodek ara:D şaka gibi bir mp3 de çalımıyorsan kodek siz yuh yani dimi.

ezberci olmayın lütfen doğru düzgün düşünüp araştırın olaylara at gözlüğü ile bakmayın.sözüm sana değil ezbere konuşan herkese yanlış anlama kişisel saldırı fln yok yani.

massas
14-10-2009, 18:53   |  #185  
Yıllanmış Üye
681 mesaj
Alıntı: metaroth  
windowsun geldiği yer ortada bir 98 e bak bir win7 ye kör olsan anlarsın.pardus 2007 ye bak pardus 2009 a varmı bir değişiklik yok değilmi?adamlar üzerine kaptan masaüstünüde kaldırdılar şaka gibi.konuşuyorsunuz ama ezbere yani 2009 kullansan diyeceksin zaten abi evet pardus hersene daha da berbatlaşıyor die.pisi haric bana orada 2 tane yerli yazılım söyleyin bakalım.hadi 1 tane söyleyin 2 den vaz geçtik.söyleyemezsin çünkü yok :D nasıl milli işletim sistemi şimdi bu?kurulum sayfasını mor yapmak la yeni işletim sistemi çıkardık sanıyorlar adamlar.kullanıcıların isteklerini duymuyorlar bile.

yıllardır linuxcuların lafıdır.windows berbat herkes linux cu olacak yakında :D nah :D yıllar geçti winows hala ayakta linux un hali de ortada.kur ubuntuyu sonra mp3 çalmak için tırım tırım kodek ara:D şaka gibi bir mp3 de çalımıyorsan kodek siz yuh yani dimi.

ezberci olmayın lütfen doğru düzgün düşünüp araştırın olaylara at gözlüğü ile bakmayın.sözüm sana değil ezbere konuşan herkese yanlış anlama kişisel saldırı fln yok yani.

Dediğim öle bişi değil windows'u kullanmamızdaki en büyük neden tüm yazılımları çalıştırması. Ama linux ta böle değil her yazılımın linux versiyonu yok. Yeni yeni çıkan programların linux versiyonu oluyor anca öle dediğim olay bir işletim sistemini güzelleştiren uygulama yazılımlarıdır. Tabi ben linux'u değilim ama eğer programların tümünün linux versiyonu olasaydı. İnanın kullanırdım. Bir kere sidtem gereksinimleri düşük.

baDibere
14-10-2009, 19:02   |  #186  
Yıllanmış Üye
205 mesaj

Yıl(Windows 7 Kararlı Sürüm) - Yıl(Windows 98 Kararlı Sürüm) = ~ 12 Yıl

Yıl(Pardus 2009 Kararlı Sürüm) - Yıl(Pardus 2007 Kararlı Sürüm) = ~ 3 Yıl

Ayrıca Pardus 2009'u gerçekten kullanmışsanız, aradaki bariz farkı görmüş olmanız gerekir. Kaptan masaüstü hala kullanılıyor. Millilik kavramına takılmayın, belki bu bir pazarlama stratejisidir. Pardus lisansının da getirdiği üzere evrenseldir.

Ubuntu'da mp3 kodeklerinin ön tanımlı olarak yüklü olmamasının nedeni, "özgür olmayan yazılımların" kurulumunu kullanıcının tercihine bırakmalarıdır. Ayrıca iki saat arama derdi yok, en son yüklediğimde kendisi bir güzel arayıp buluyor ve yüklüyordu. Pardus'ta çoğu kodek yüklü geliyor. Ama ben bunu savunmuyorum.

Bence siz de ezberci olmayın.

Evet Pardus bazı konularda yetersizdir ama ezberlenmiş bir türkü gibi "Pardus bir *oka yaramaz!", "Her sene berbatlaşıyor!", "Gereksiz işletim sistemi" gibi lafları söylemek Pardus'u, daha da ötesi özgür yazılıma hiçbir faydası olmaz.

Saygılarımla.

Daisuke
14-10-2009, 19:03   |  #187  
Daisuke avatarı
Yıllanmış Üye
386 mesaj

Ubuntu, kardeşim gerisi hikaye. Eğer gereken destek verilse Windows'a gerek kalacağını hiç sanmıyorum. Zaten Windows kullanmamızın tek nedeni her programın Linux'ta çalışmaması. Çalışmaması da çok normal, çünkü çalışırsa bu sefer Ballmer efendi aç kalır.

massas
14-10-2009, 19:04   |  #188  
Yıllanmış Üye
681 mesaj
Alıntı: baDibere  

Ayrıca Pardus 2009'u gerçekten kullanmışsanız, aradaki bariz farkı görmüş olmanız gerekir. Kaptan masaüstü hala kullanılıyor. Millilik kavramına takılmayın, belki bu bir pazarlama stratejisidir. Pardus lisansının da getirdiği üzere evrenseldir.

Ubuntu'da mp3 kodeklerinin ön tanımlı olarak yüklü olmamasının nedeni, "özgür olmayan yazılımların" kurulumunu kullanıcının tercihine bırakmalarıdır. Ayrıca iki saat arama derdi yok, en son yüklediğimde kendisi bir güzel arayıp buluyor ve yüklüyordu. Pardus'ta çoğu kodek yüklü geliyor. Ama ben bunu savunmuyorum.

Evet Pardus bazı konularda yetersizdir ama ezberlenmiş bir türkü gibi "Pardus bir *oka yaramaz!", "Her sene berbatlaşıyor!", "Gereksiz işletim sistemi" gibi lafları söylemek Pardus'u, daha da ötesi özgür yazılıma hiçbir faydası olmaz.

Saygılarımla.

Süpersin.....

metaroth
14-10-2009, 20:08   |  #189  
Yıllanmış Üye
251 mesaj

Saygılarımla.

da pardus geliştiricilerinden yayımlanan bir makale var adamlar diyor ki baktık kde nin düzenleyicileri daha iyiydi bizde kaptan masaüstü yerine kde yi kullanıyoruz.

bence sen hiç kullanmamışsın 2009 kullansan kaptan masaüstünün sadece sistemin ilk açılışında çalıştığını sonraki bütün ayarların kde den yapıldığını bilirdin.hatta pardus forumunda bile yazıyorlar kaptan masaüstü niye gitti bir orjinal o vardı diye.yukarıda yazdığım cevap da buınsorulara pardus geliştiricileri tarafından verilen yazılı mesajdır.

pardusun hiç biryeri türk değildir.KDE YABANCI, KERNEL YABANCI, FIREFOX YABANCI, AMAROK YABANCI ,KAFFEINE YABANCI, Daha sayayım mı ?Kullandığınız programların alayı yabancılar tarafından geliştirilmiş.Daha siz neyin savaşını veriyorsunuz.Bunun nesi Milli onu anlamadım.Lafı uzatmaya gerek yok.Pardus çakma ve toplama birşey dir.yukarıda zaten örnekler le de kanıtladık.Nvidia sürücüleri yüzünden zıçmış durumda dır.anca 3-5 kopilin oyuncağı olmaktan öte gidemeyecek tamamen gereksiz bir işletim sistemidir.

Ha günün birinde  şu özgür yazılım saçmalığının ardına sığınmaktan vazgeçip kendi internet tarayıcılarını mp3 ve video oynatıcılarını masaüstü yöneticilerini vs yaparlar ozaman desteğimiz tam gaz devam eder.

kendi açımdan konuya son noktayı koyduğumu düşünüyorum.bir daha cevap yazmayacağım için saçma sapan cevaplar yazmayın mesajıma lütfen.kimseye kişisel saldırı amacı ile yazılmış bir cevap değildir.Zaten pardusu bir kere bile kullanan mantıklı düşünen her arkadaşın görebileceği şeyleri yazdım.

baDibere
14-10-2009, 20:42   |  #190  
Yıllanmış Üye
205 mesaj

Sayın metaroth,

Aşağıda yazacaklarımın büyük çoğunluğu sizin yazdıklarınıza cevabım olacaktır ve diğer arkadaşlar için de bir bilgilendirme olacaktır :

Kaptan masaüstü, taaa Pardus'un 1.0 ya da 1.1 sürümünden beridir var olan birşeydir ve hala Pardus 2009 sürümünde de mevcuttur. Ve taa o 1.x sürümünden beridir, sadece bilgisayar ilk kurulduğunda çalışır ve ilk ayarları yapmak için kullanılır. Pardus 2009'a kadar ayarların yapılmasında Kaptan değil Tasma kullanılırdı ki bahsettiğiniz üzere KDE4'ün sistem ayarları bölümünün daha kullanışlı olduğunun düşünülmesi üzerine Tasma'nın yerine KDE4'ün sistem ayarları bölümü kullanılmaya başlanmıştır. Hiç saf KDE4 gördünüz mü bilmiyorum ancak size şunu söyleyebilirim ki, normalde o sistem denetimlerinde olmayan birçok özellik Pardus'un kullandığı KDE4 Sistem ayarlarına eklenmiş. Yani Tasma'daki tüm özellikler bazılarının KDE4 sistem ayarlarında normalde olmamasına rağmen, Pardus'un kullandığı KDE4 sistem ayarlarında mevcuttur.

Pardus'un hiçbir yeri Türk değildir demişsiniz. Pardus'un bir kısmı Türk'tür. Ancak, size önceden de belirttiğim gibi Ulusallık ya da sizin deyiminizle millilik belki Pardus'un bir pazarlama stratejisiydi. Belki de amacı devlet kurumlarında ve askeriyede kullanılması olduğundan "Ulusal Dağıtım Projesi" adı verildi. Ancak ben Pardus'un Ulusallık veya sizin deyiminizle Millilik olayını düşünmüyorum, çünkü Pardus bir GNU/Linux dağıtımıdır, özgür ya da özgür olması gereken bir yazılımdır ve bu nedenle evrenseldir.Siz yabancılığa takmışsanız, size tamamen bir Türk ürünü olan Windows'ta mutluluklar dilemekten başka birşey elimden gelmez.

Bir kernelin ne kadar zamanda yazılabileceği üzerine bir bilginiz var mıdır? Bakın, Hurd adında tamamen özgür bir çekirdek projesi vardır. 1990 yılında başlanmış yazımına yanılmıyorsam. Ve hala henüz alfa aşamasına ancak geldi ve daha kolay kullanılabilir birşey değil. Yani bugün bir çekirdek yazılmaya kalkışılsa Türkiye'de, ne zamana dek kullanılabilir olabileceğini siz düşünün. Ayrıca dünyanın tek akıllı ülkesi biz değiliz bu konuda. Rusya, Küba, Almanya, Fransa gibi ülkelerde de benzer dağıtım projeleri vardır.

Özgür yazılımın ne saçmalığını gördüğünüzü çok merak ediyorum ve özgür yazılımın ne olduğunu nasıl işlediğini tamamen öğrenmenizin iyi olacağını düşünüyorum.

Umarım bir yanlışlığın yazılmadığını düşündüğüm bu yazımda, size saçma sapan gelen bir ifade yoktur. Ayrıca ben gayet analitik ve mantıklı düşünüyorum ve sizinle aynı görüşleri paylaşmıyorum.

Saygılarımla.

Daisuke
14-10-2009, 22:03   |  #191  
Daisuke avatarı
Yıllanmış Üye
386 mesaj

Sizin bildiklerinizin çoğunu bilmiyorum ama şu Windows tekelciliğinden kendimizi bir an önce kurtarsak çok iyi olacak. Şu dünya da Türkler kadar fanatikleşen bir millet var mıdır acaba çok merak ediyorum.

orhanyg
15-10-2009, 13:49   |  #192  
Taze Üye
1 mesaj

Sırf şu konuya cevap yazayım diye foruma üye oldum.
Görüyorum ki hala önyargılarımızı yenememişiz.
Diyorsunuz ki kaptan'dan başka türk yazılımı yok pardus'ta. 2 isim istemişsiniz ben size fazlasını vereyim. Pisi, Comar, tasma (2009 da yok), Mudur, Yalı, Zemberek vs.
Diyeceksiniz ki yazılmışta ne olmuş.
YALI şuan dünyanın en kolay kurulum sağlayan installation arayüzleinden biri, ayrıca kurulum alanından da tasarruf sağlıyor.
Comar ve Mudur sistemin entegre ve düzgün çalışmasını sağlıyor ki ikisinin de selahiyeti yabancılar tarafından kabul edilmiş durumda.
PISI yeni bir sistem olmasına rağmen gene yabancı inelemeciler tarafından çok seviliyor. Keza Kaptan'da öyle.
Zemberek ile ilgili google'da arama yapabilirsiniz.
Ayrıca küçük bir arayüz olan Ağ programcığı aynı şekilde en iyi ağa bağlanma araçlarından biri. Bir dönem bu programcığın Kubuntu üzerinde de kullanılması düşünülüyordu, son durum nedir bilmiyorum.

Deniliyor ki Pardus 2007 de 2009 da aynı. Siz istiyorsunuz ki windows gibi kullanıcı arayüzü güzelleştirilsin bize yeter. 2007, KDE3,5 kullanıyordu; 2009 ise KDE4 kullanıyor. Bu sizin görebileceğiniz değişiklik. bunun haricinde 2009 ile ext4 dosya sistemine geçildi, böylece hdd kullanım optimizasyonu geliştirildi. Güvenlik sistemleri geliştirildi. YALI geliştirildi. PISI delta paket desteğine kavuştu vs vs.
Yorum yapmadan önce araştırın.

Şimdi tüm bunları bir kenara koyuyorum. Varsayıyorum ki Pardus siszin dediğiniz gibi derleme toplama bir linux dağıtımı olsun. Genede hiç kimse Pardus'a gereksiz diyemez. Çünkü pek çok Türk'ü Linux ile tanıştırdı.
Seneler önce Suse kullanmayı denediğimde bir daha Linux'a uğramam diyordum ama Pardus sayesinde Linux'a geçiş yaptım. Benim gibi pekçok insan var. Bu bile önemli bir başarıdır.

Unutmadan Pardus için harcanan paralara yazık diyorsunuz. biliyor musunuz ki ilk defa bu yıl Pardus'a bütçeden pay ayrıldı? Bundan önce ki senelerde Pardus tamamen UEKAE'nin iç dinamikleriyle geliştiriliyordu. Kaldı sırf devlet kurumlarında kullanılmasıyla sağlanan lisans tasarrufuyla çoktan devleti kara geçirmiştir.

Son Düzenleme: orhanyg ~ 15 Ekim 2009 13:50
afterlife97
17-10-2009, 18:54   |  #193  
Yeni Üye
20 mesaj
Alıntı: Aras Yurtman  
Ben Pardus'u Türkler yaptı diye bir şey duymadım. Bunu ancak bilgisayardan anlamayanlar düşünebilir.

Pardus işletim sistemi olarak gereksiz değil.

Pardus, ancak iş yerleri için ve standart kullanıcılar için tercih edilebilecek bir işletim sistemi. Onun yerine diğer Linux alternatifleri de düşünülebilir. Ama iş oyunlara, çoğu yalnız Windows altında çalışan özel yazılımlara (örneğin elektronik mühendisliğine özgü programlar) gelince Windows kullanmak zorundasınız. Yani Pardus bence "kötü" bir işletim sistemi değil; ama çok iyi de değil.

Katılıyorum, ben kullanıyorum. Ama yavaş yavaş gelişiyor. Bence bayağı bir iyileşecek.

ByMalkavian
28-10-2009, 14:27   |  #194  
Taze Üye
3 mesaj
Alıntı: kevin  
Arkadaslar bir cogumuz pardusu turkler yaptigina inaniyor dimi ? bende ilk basta oyle diyordum taki pardus deneyene kadar ama gorunen o ki kernelde herhangi bir degisme yok... yazik oraya dokulen paralara... bizi yukseltecek yerde kucuk dusuruyoruz kendimizi. ve kendimizi kandirmaktan baska bir sey yaptigimizda yok... allah sonumuzu hayirli etsin... grafik tasarimi haric diger tum fonksiyonlar berbat otesi...

Ne kadar cahilce bir yaklaşım.Kevin arkadasım ne kadarlık C++ bilgin varki kernelde değişiklik olmadıgını söylüyorsun.Şu anda bu msjları yazdıgın xp ye yada vistaya (ki vista koskocaman bir hayal kırıklığından başka birşey değildir) her neyse ne kadar para akıttıgı düşünülürse sence pardus yapılan harcamalar devede pire bile değil.Sen ister kullan ister git Bill amcaya para kazandır ama Pardus bizim ulusal işletim sistemimiz ve bir gün gelecek bu işletim sistemini bir yerde kullanmak zorunda kalacaksın.İşte o zaman keşke öğrenseydim diyeceksin.Diğer fonksiyonlarının berbat ötesi oldugunu söylemişsin hayatında linux türvlerini kaç defa kullandınki fonksiyonlarının çalısmasını çözdün.

Sonuçta boş boş konuşan boş beleş bi adamsın.Gönlün Bill amcada bırak onda kalsın.Bizim gibi özgür düşünenlerin zamanını boşa harcamayın.Database leride boşa şişirmeyin.

vebo
01-11-2009, 12:54   |  #195  
Taze Üye
14 mesaj
Alıntı: ByMalkavian  

Ne kadar cahilce bir yaklaşım.Kevin arkadasım ne kadarlık C++ bilgin varki kernelde değişiklik olmadıgını söylüyorsun.Şu anda bu msjları yazdıgın xp ye yada vistaya (ki vista koskocaman bir hayal kırıklığından başka birşey değildir) her neyse ne kadar para akıttıgı düşünülürse sence pardus yapılan harcamalar devede pire bile değil.Sen ister kullan ister git Bill amcaya para kazandır ama Pardus bizim ulusal işletim sistemimiz ve bir gün gelecek bu işletim sistemini bir yerde kullanmak zorunda kalacaksın.İşte o zaman keşke öğrenseydim diyeceksin.Diğer fonksiyonlarının berbat ötesi oldugunu söylemişsin hayatında linux türvlerini kaç defa kullandınki fonksiyonlarının çalısmasını çözdün.

Sonuçta boş boş konuşan boş beleş bi adamsın.Gönlün Bill amcada bırak onda kalsın.Bizim gibi özgür düşünenlerin zamanını boşa harcamayın.Database leride boşa şişirmeyin.
aynen katılıyorum.pardus un bazı eksikleri olabilir.ama pardus çok yeni ve çok kıt imkanlarla hazırlandı.milyonlarca usd harcandığı halde windows vista nın halini gördük.pardus a okadar yatırım yapılsa nasıl olurdu acaba.windows 1,2 senede bir işletim sistemi çıkarıyor windows 8 in dedikoduları şimdiden başladı.her yeni işletim sisteminden 100-150 usd civarı para istiyorlar.millet te ayran budalası gibi üstüne atlıyor.ben pc me hem xp hemde pardus kurdum.çoğunlukla pardus u kullanıyorum.uygulamalar yeterli ve pardusla birlikte geliyor.ekstradan bir şey kurmaya gerek yok.ayrıca gayet kullanışlı arayüzleri var.bir de openoffice var ki en büyük artılardan biri. ben oyun oynamadığım için bir eksiklik hissetmiyorum.bu işin bireysel tarafı.bir de resmi dairelerde ki bilgisayarlar var.binlerce pc de bu güne kadar windows yüklüydü.bunların ücretlerini hesap edersek pardus a yapılan yatırımın kendini amorti ettiğini görürüz.tabi bir de işin güvenlik tarafı var.windows kurulu bilgisayarda microsoft istediği gibi cirit atıyor.gizli belgelerin arşivlendiği bir pc de windows yüklü olması ne kadar güvenilir.pardus un artılarından biri de linux temelli olması yani açık kaynaklı olmasıibilgisi olan herkes kendi uygulamalarını yapıp yayınlayabilir.yani microsoft gibi bir şirketin tekelinde değil.sahibi yok.prdus şu an çok yaygın değil.ama ileride eksikleri giderilince çok daha yaygınlaşacağına eminim.tabi bizler de biraz sahip çıkarsak.millet olarak maalesef yabancı hayranlığımız had safhada.rahata da çok alışmışız.

afterlife97
22-11-2009, 09:19   |  #196  
Yeni Üye
20 mesaj
Sayın metaroth,

Aşağıda yazacaklarımın büyük çoğunluğu sizin yazdıklarınıza cevabım olacaktır ve diğer arkadaşlar için de bir bilgilendirme olacaktır :

Kaptan masaüstü, taaa Pardus'un 1.0 ya da 1.1 sürümünden beridir var olan birşeydir ve hala Pardus 2009 sürümünde de mevcuttur. Ve taa o 1.x sürümünden beridir, sadece bilgisayar ilk kurulduğunda çalışır ve ilk ayarları yapmak için kullanılır. Pardus 2009'a kadar ayarların yapılmasında Kaptan değil Tasma kullanılırdı ki bahsettiğiniz üzere KDE4'ün sistem ayarları bölümünün daha kullanışlı olduğunun düşünülmesi üzerine Tasma'nın yerine KDE4'ün sistem ayarları bölümü kullanılmaya başlanmıştır. Hiç saf KDE4 gördünüz mü bilmiyorum ancak size şunu söyleyebilirim ki, normalde o sistem denetimlerinde olmayan birçok özellik Pardus'un kullandığı KDE4 Sistem ayarlarına eklenmiş. Yani Tasma'daki tüm özellikler bazılarının KDE4 sistem ayarlarında normalde olmamasına rağmen, Pardus'un kullandığı KDE4 sistem ayarlarında mevcuttur.

Pardus'un hiçbir yeri Türk değildir demişsiniz. Pardus'un bir kısmı Türk'tür. Ancak, size önceden de belirttiğim gibi Ulusallık ya da sizin deyiminizle millilik belki Pardus'un bir pazarlama stratejisiydi. Belki de amacı devlet kurumlarında ve askeriyede kullanılması olduğundan "Ulusal Dağıtım Projesi" adı verildi. Ancak ben Pardus'un Ulusallık veya sizin deyiminizle Millilik olayını düşünmüyorum, çünkü Pardus bir GNU/Linux dağıtımıdır, özgür ya da özgür olması gereken bir yazılımdır ve bu nedenle evrenseldir.Siz yabancılığa takmışsanız, size tamamen bir Türk ürünü olan Windows'ta mutluluklar dilemekten başka birşey elimden gelmez.

Bir kernelin ne kadar zamanda yazılabileceği üzerine bir bilginiz var mıdır? Bakın, Hurd adında tamamen özgür bir çekirdek projesi vardır. 1990 yılında başlanmış yazımına yanılmıyorsam. Ve hala henüz alfa aşamasına ancak geldi ve daha kolay kullanılabilir birşey değil. Yani bugün bir çekirdek yazılmaya kalkışılsa Türkiye'de, ne zamana dek kullanılabilir olabileceğini siz düşünün. Ayrıca dünyanın tek akıllı ülkesi biz değiliz bu konuda. Rusya, Küba, Almanya, Fransa gibi ülkelerde de benzer dağıtım projeleri vardır.

Özgür yazılımın ne saçmalığını gördüğünüzü çok merak ediyorum ve özgür yazılımın ne olduğunu nasıl işlediğini tamamen öğrenmenizin iyi olacağını düşünüyorum.

Umarım bir yanlışlığın yazılmadığını düşündüğüm bu yazımda, size saçma sapan gelen bir ifade yoktur. Ayrıca ben gayet analitik ve mantıklı düşünüyorum ve sizinle aynı görüşleri paylaşmıyorum.

Saygılarımla.

+1

afterlife97
22-11-2009, 09:23   |  #197  
Yeni Üye
20 mesaj
Alıntı: vebo  
aynen katılıyorum.pardus un bazı eksikleri olabilir.ama pardus çok yeni ve çok kıt imkanlarla hazırlandı.milyonlarca usd harcandığı halde windows vista nın halini gördük.pardus a okadar yatırım yapılsa nasıl olurdu acaba.windows 1,2 senede bir işletim sistemi çıkarıyor windows 8 in dedikoduları şimdiden başladı.her yeni işletim sisteminden 100-150 usd civarı para istiyorlar.millet te ayran budalası gibi üstüne atlıyor.ben pc me hem xp hemde pardus kurdum.çoğunlukla pardus u kullanıyorum.uygulamalar yeterli ve pardusla birlikte geliyor.ekstradan bir şey kurmaya gerek yok.ayrıca gayet kullanışlı arayüzleri var.bir de openoffice var ki en büyük artılardan biri. ben oyun oynamadığım için bir eksiklik hissetmiyorum.bu işin bireysel tarafı.bir de resmi dairelerde ki bilgisayarlar var.binlerce pc de bu güne kadar windows yüklüydü.bunların ücretlerini hesap edersek pardus a yapılan yatırımın kendini amorti ettiğini görürüz.tabi bir de işin güvenlik tarafı var.windows kurulu bilgisayarda microsoft istediği gibi cirit atıyor.gizli belgelerin arşivlendiği bir pc de windows yüklü olması ne kadar güvenilir.pardus un artılarından biri de linux temelli olması yani açık kaynaklı olmasıibilgisi olan herkes kendi uygulamalarını yapıp yayınlayabilir.yani microsoft gibi bir şirketin tekelinde değil.sahibi yok.prdus şu an çok yaygın değil.ama ileride eksikleri giderilince çok daha yaygınlaşacağına eminim.tabi bizler de biraz sahip çıkarsak.millet olarak maalesef yabancı hayranlığımız had safhada.rahata da çok alışmışız.
Çok güzel demişsiniz, ben de 2008.1 sürümünden beri Pardus kullanıyorum. Ben hiçbir sorununu şu ana dek görmedim. Kernel konusun gelirsek biraz katkı yapın da kendi kernellerini yapsınlar Pardus geliştiricileri, konuşurken kolay demesi.

metaroth
22-11-2009, 11:16   |  #198  
Yıllanmış Üye
251 mesaj

arkadaşlar burası post kasma yeri değil.lütfen anlamlı mesajlar atalım.şuraya mesaj atan bütün üyelikler aynı günlerde açılmış yani.bu kadar da olmaz ki.2 kişinin peş peşe üyelikler alıp burda kendi yorumlarını doğrulaması birşey değiştirmez bunu umarım biliyordur bilmiyorsa da öğrensin.windowsun uygulama zenginliği zaten malum linuxun da geldiği yer ortada.böyle yaparak anca kendinize güldürürsünüz.

Son Düzenleme: metaroth ~ 22 Kasım 2009 11:16
baDibere
22-11-2009, 11:23   |  #199  
Yıllanmış Üye
205 mesaj
Alıntı: metaroth  
arkadaşlar burası post kasma yeri değil.lütfen anlamlı mesajlar atalım.şuraya mesaj atan bütün üyelikler aynı günlerde açılmış yani.bu kadar da olmaz ki.2 kişinin peş peşe üyelikler alıp burda kendi yorumlarını doğrulaması birşey değiştirmez bunu umarım biliyordur bilmiyorsa da öğrensin.windowsun uygulama zenginliği zaten malum linuxun da geldiği yer ortada.böyle yaparak anca kendinize güldürürsünüz.
Bayağı anlamlı bir ileti yazmışsınız.

Bir yanlışınızı düzeltmek isterim. Ortada Windows'un uygulama zenginliği diye bir durum yoktur. Diğerlerine göre son derece güvensiz bir işletim sistemi olan Windows ve bu işletim sistemi için yazılım firmalar tarafından yazılan uygulamalar vardır. Yani zenginlik Windows'tan değil, yazılım firmalarının platform bağımlısı uygulama yazmalarından kaynaklanıyor.

Üyelik mevzusunda birşey diyemeyeceğim ancak büyük bir iddia.

Saygılarımla..

hsngrms
28-11-2009, 02:14   |  #200  
Yıllanmış Üye
401 mesaj

ah birde kde4 sürekli hata vermese, masaüstü dakka başı çökmese çok daha istekli kullanacağım =)