Abi biz bi köseye kıvrılır yatarız bişey olmaz .D
Guduruklar Sohbet Alanı :D
Valla ben ekran kartının iyi olup olmadığını çekirdek hızına bakarak anlıyorum.. 900 MHz ise iyi bir karttır.Ekran kartlarında aranması gereken en önemli özellikler.
1 Band genişliği.
2 Piksel doldurma oranı.
Bakınız alttaki resim.
[URL=http://img834.imageshack.us/i/70240341.jpg/][/URL]
Diğer özellikler, direct-x ve shader version gibi özellikler ekran kartının desteklediği yazılımlarla belirlenir.
Ekran kartlarında aranması gereken en önemli özellikler.Sağol Yamyam abi, peki bant genişliği ile piksel oranı en fazla kaç olmalıdır o ekran kartının iyi olabilmesi için?
1 Band genişliği.
2 Piksel doldurma oranı.
Bakınız alttaki resim.
[url=http://img834.imageshack.us/i/70240341.jpg/][/url]
Diğer özellikler, direct-x ve shader version gibi özellikler ekran kartının desteklediği yazılımlarla belirlenir.
Peki orta seviye bir kart HD5770, HD6850 gibi... Kaç olmalı bu değerler YAMYAM abi?
Abi kimi zaman özellikler iyi olsada mallasıyo ya örnek bendeki pentium 4 isteyen ninja blade de örümcekle savasırken 15 fps lere iniyor :( özelliklere baksak full detay 60 dan düsmemesi lasım ne iştir anlamadım pc de driver sorunu yk parcalar iyi ama oyun kasıyor oyunda sorunlu degil bıktım ha bazen un var şeker var irmik var ama helva olmuyo yaff senin kart bendekinden biraz dah hızlı bu arada arkadaslar ninja blade yi deneyin ninjutsu felan var ninja yız oyunda japon heihiei baya güzel yaratıklar cok iyi :D
Sağol Yamyam abi, peki bant genişliği ile piksel oranı en fazla kaç olmalıdır o ekran kartının iyi olabilmesi için?İşte bu güzel bir soru.
Ancak yanıtını hemen vermek mümkün değil. Eğer böyle bir yanıt mümkün olsaydı şu anda 4550 mi GTX560 mı QUADRO FX 4800 mü yoksa başka ıvır mı alalım soruları biterdi.
İşte tüm bu seçenekler, kullanıcının bu kriterleri bilmesi ve bütçesine uygun en iyi kartı seçmesi için bilinmesi gerekenlerden bazılarıdır.
ahada bilgiler 128 mb isteyen oyunda bile fps düsmesi olabiliyo bende mesela ama crysis 2 yi high detay oynattı cok psikopatlıklar olabiliyo pc dee
GPU G92
Device ID 10DE-0614
Revision A3
Subvendor ZOTAC International (MCO)/PC Partner (19DA)
Current Performance Level Level 1
Current GPU Clock 550 MHz
Current Memory Clock 800 MHz
Current Shader Clock 1375 MHz
Voltaj 1.000 V
Technology 65 nm
Die Size 330 nm²
Transistors 754 M
Release Date Jul 29, 2008
DirectX Support 10.0
DirectX Shader Model 4.0
OpenGL Support 3.0
Veriyolu Arayüzü PCI Express x16
Sıcaklık 47 °C
Sürücü nvlddmkm.sys
Driver version 8.17.12.8026
ForceWare sürümü 280.26
BIOS Version 62.92.89.00.00
ROPs 16
Shaders 128 unified
Hafıza Türü GDDR3
Fiziksel Bellek 1024 MB
Sanal Bellek 2304 MB
Bant Genişliği 64x4 (256 bit)
Anti Aliasing Modes -?-
Filtering Modes Bilinear, Trilinear, 2x Anisotropic, 4x Anisotropic, 8x Anisotropic, 16x Anisotropic
Noise Level Moderate
Max Power Draw 105 Watts ahada kart bi kişi kötü disin ? :D
İşte bu güzel bir soru.Tamam Yamyam abi sağol.. Anladım az buçuk bişeyler. :)
Ancak yanıtını hemen vermek mümkün değil. Eğer böyle bir yanıt mümkün olsaydı şu anda 4550 mi GTX560 mı QUADRO FX 4800 mü yoksa başka ıvır mı alalım soruları biterdi.
İşte tüm bu seçenekler, kullanıcının bu kriterleri bilmesi ve bütçesine uygun en iyi kartı seçmesi için bilinmesi gerekenlerden bazılarıdır.
aha buda ömürcek savasında 15 fps de süründügüm oyun simi özelliklere bakarak pc topluyoruz ama benim gibi sorunlar cıkma ihtimali yokmu özelliklere bakıp biri desinki senin pc bu oyunu full detay acmaz ??? i pentium dual core 2.70 e5400- 3gb ram -9800gt 1gb 256 bit ddr3 : http://www.youtube.com/watch?v=tYvdeU_maLc
ahada oyunun istedikleri biri anlatısn su su su kasma nedeni diye merak ettim İşletim sistemi: Microsoft® Windows® XP/Vista
İşlemci: Pentium® 4 3,2 Ghz Athlon® 64
Ekran Kartı: 3D 256 Mb (GeForce 8600 GTS / Radeon HD2600XT)
RAM: 1 Gb
HDD: 5 Gb bu oyunda 15 fps ye düsüyor herseyi tam bir pc ee donanım yeterli driver yeterli helva neden olmiyi varmı cevaplıycak bir bilge ?
bunlarda oyunun sistem gereksinimleri ::
Bu şarkıda benden size gelsin :D :http://www.youtube.com/watch?v=H-cDvT3JRps
Tamam Yamyam abi sağol.. Anladım az buçuk bişeyler. :)Nasıl ki işlemcilerde hız ve işlem yapabilme miktarı önemli ise benzer durumlar ekran kartlarında da önem taşımaktadır. Tek fark ekran kartının verileri ekrana yönelik özellikler olmasıdır. Bazı ekran kartları işlemci (GPU) hızı yavaş olmasına rağmen oldukça hızlı çalışabilmektedirler. Bazılarına ise bi dünya RAM takmalarına rağmen (1gb-2gb) kağnı gibi yavaştırlar.
Yani ekran kartını bir bütün olarak düşünmeli ve toplamdaki genel hızını baz almalıyız. Bu hıza etki eden elbetteki ram tipi ram miktarı direct-x, piksel fillrate, shader özellikleri gibi faktörler önem arzetmektedir.
Bence hepsinden önemlisi yapım ve malzeme kalitesidir.
En iyisi atari tak oyna marioyu .
aha buda ömürcek savasında 15 fps de süründügüm oyun simi özelliklere bakarak pc topluyoruz ama benim gibi sorunlar cıkma ihtimali yokmu özelliklere bakıp biri desinki senin pc bu oyunu full detay acmaz ??? i pentium dual core 2.70 e5400- 3gb ram -9800gt 1gb 256 bit ddr3 : http://www.youtube.com/watch?v=tYvdeU_maLcBişey anladıysam yamyam olayım.
ahada oyunun istedikleri biri anlatısn su su su kasma nedeni diye merak ettim İşletim sistemi: Microsoft® Windows® XP/Vista
İşlemci: Pentium® 4 3,2 Ghz Athlon® 64
Ekran Kartı: 3D 256 Mb (GeForce 8600 GTS / Radeon HD2600XT)
RAM: 1 Gb
HDD: 5 Gb bu oyunda 15 fps ye düsüyor herseyi tam bir pc ee donanım yeterli driver yeterli helva neden olmiyi varmı cevaplıycak bir bilge ?bunlarda oyunun sistem gereksinimleri ::
daha nası anlatam incir cekrde gine kadar girdim :D diyorum kii pc nin özellikleri iyi olsada bazen bendeki gibi sistem sürüne biliyo ve nedeni belli olmiyi kapito ??? yani un var şeker var irmik var ama helva olmiyi : http://www.youtube.com/watch?v=H-cDvT3JRps dahada nası anlatılır benden bu kadar .D
şarkının şöfer amca bölümü süper ya ahaha aksam aksam iyi güldüm :D
daha nası anlatam incir cekrde gine kadar girdim :D diyorum kii pc nin özellikleri iyi olsada bazen bendeki gibi sistem sürüne biliyo ve nedeni belli olmiyi kapito ??? yani un var şeker var irmik var ama helva olmiyi : http://www.youtube.com/watch?v=H-cDvT3JRps dahada nası anlatılır benden bu kadar .Vay bee :D Ben bu şarkıyla büyüdüm yaa :D İyi ki hatırlattın .:D Bakkal amcaaa Bakkal amcaŞekerin varmi?
Var.
Unin varmı?
Var
Ne duruyorsun?
Helva yapsana :DSon Düzenleme: Kapalı Hesap (232316) ~ 04 Nisan 2012 00:02
Bakkal da gaza gelip oynuyor :D :D
:D:D haelva yapsana vayy vayy heyt bee :D yamyam abininde cevaplayamayacagı sorular varmıs benim pc nin psikopatlıkları gibi haah pentium 4 isteyen oyun neden kasayi nedeni yoh ihtimaller var bi hieihei :D ama herseey tam helva yok mac milan helva istiyozzz :D naruto severler oyunu sever diyorum yalnız :D
Valla laptopu alan hayrını görsün ben gelmem :D kendi derdim yetiyo milletin derdine bi süre bakmıcam :D benim dertlere cevap veren yok bende vermicem D:
Laptop değil yavv wireless modem değil mi? ve haksız yere alcağıma hiç almam daha iyi
:D:D haelva yapsana vayy vayy heyt bee :D yamyam abininde cevaplayamayacagı sorular varmıs benim pc nin psikopatlıkları gibi haah pentium 4 isteyen oyun neden kasayi nedeni yoh ihtimaller var bi hieihei :D ama herseey tam helva yok mac milan helva istiyozzz :D naruto severler oyunu sever diyorum yalnız :Bende bi p3 1.7 işlemcili kasa var.
Gel gör bakiim nasılmış
Bilgisayarın böcüğünü bile ısırırım.
Tüm mesele uyumlu sistem sürücüleri ve barındırdıkları codeklerdir.
Çoğu arkadaşımız yeni kasa alıyorlar ama nedense sürücüleri internetten indiriyolar. windows dahil.
Haliyle bilgisayar şapşırtık oluyo.
Haa unutmadan.
Geçen gün bir arkadaş İ5 işlemcili bilgisayarım var diyerek bana hava attı. Ben de attığı havaya bi kafa çaktım. Benim LGA 775 li Q8200 işlemcimle yanıt verdim.
Arkadaş hala yeni yeni format atarak benim hızıma ulaşmaya çalışıyo. Duyduğuma göre hala ulaşamamış guduruyo.