haaa...
Evet wieerless modemmiş yaw bende sevindiydim neyse gerek yok modeme kalsın :D
Guduruklar Sohbet Alanı :D
Bende bi p3 1.7 işlemcili kasa var.forumdan birisimi merak ettim acaba kim bu hava atan
Gel gör bakiim nasılmış
Bilgisayarın böcüğünü bile ısırırım.
Tüm mesele uyumlu sistem sürücüleri ve barındırdıkları codeklerdir.
Çoğu arkadaşımız yeni kasa alıyorlar ama nedense sürücüleri internetten indiriyolar. windows dahil.
Haliyle bilgisayar şapşırtık oluyo.
Haa unutmadan.
Geçen gün bir arkadaş İ5 işlemcili bilgisayarım var diyerek bana hava attı. Ben de attığı havaya bi kafa çaktım. Benim LGA 775 li Q8200 işlemcimle yanıt verdim.
Arkadaş hala yeni yeni format atarak benim hızıma ulaşmaya çalışıyo. Duyduğuma göre hala ulaşamamış guduruyo.bu arada abi sistem i en optimize şeklide nasıl kullanırız bunları anlatan bir konu açıp tecrübelerindeki püf noktaları anlatsan da bizde faydalansak nasıl olur acaba
alakasız bi foto koyasım geldi uchia itachi sharinganlı ninja :O :D naruto izleyin arkadaslar süper bi anime
Abi canak cömlek kolay iş temel sorun daha önemli yaf :D net hızlı olsa oyun indirces o oyun sorun olcak :D bu arada codec diyonda ben oyun ne istiyise kuruyom her oyunda codec sorunumu olur abi yaf :S hadi eskiler eyvallah yeniler cogunda kalabalık yerlerde catısma kavga vs fps ölüyir.
glscgn hocam 2 miz yamyam abinin eve gidek taruza hahahah 1 sene felan kalırız ne ögrendik kar :D
Abi canak cömlek kolay iş temel sorun daha önemli yaf :D net hızlı olsa oyun indirces o oyun sorun olcak :D bu arada codec diyonda ben oyun ne istiyise kuruyom her oyunda codec sorunumu olur abi yaf :S hadi eskiler eyvallah yeniler cogunda kalabalık yerlerde catısma kavga vs fps ölüyir.İşte yanlıdığın nokta bu.
Oyun ne istiyosa kuruyom. diyon. Ama ben hiç bi oyunun AC3 ya da DOLBY DIGITAL codek istediğini görmedim.
glscgn hocam 2 miz yamyam abinin eve gidek taruza hahahah 1 sene felan kalırız ne ögrendik kar :Gelmesine gelin de gudurursanız benim sistemden yapmaya kalakrsınız bu sefer de bütçeniz elvermez.
Çünki benim eve gelenler guduruyo.
glscgn hocam 2 miz yamyam abinin eve gidek taruza hahahah 1 sene felan kalırız ne ögrendik kar :valla ben çok masraf çıkartırım söyleyim bana babam bile zor bakıyor ahaha
Abi direk oyunu kuruyorum kastımı ? degisik çözümler deniyoruz genellikle bütün iş parcalara kalıyor ya driver olarak flean bişey bırakmıyorum ortada mesela doom3 kurdum oyun 1204 high 60 fps den oynamıyo korkutucu muş hakkat ama :D güzel :D bende cok masraflıyım hocam :D:D batırırız yamyam abiyi kovalar bizi :D
forumdan birisimi merak ettim acaba kim bu hava atanForumdan bi arkadaş değil.bu arada abi sistem i en optimize şeklide nasıl kullanırız bunları anlatan bir konu açıp tecrübelerindeki püf noktaları anlatsan da bizde faydalansak nasıl olur
En optimize sistemin en önemli unsuru işletim sistemini yalnız bırakmaktan geçer.
Sadece ilgili yazılımlar ve codekler gibi uygulamaların yapılandırılması önemlidir. Bunun için biraz bilgi gereklidir.
Aha bi örnek.
Bu resme bakıp birşeyler anlayabilen olayı yarı yarıya çözmüş demektir.
Sakın bana anlat demeyin ben bile çoğunu bilmiyom haa..
[URL=http://img812.imageshack.us/i/coda.jpg/][/URL]
Codec ayarları belii bi digeri ne anlamadım abi konu acsana bi dene allah ne verdiyse anlat yaf :D
Forumdan bi arkadaş değil.tamam da ben hiç bişey anlamadım valla bu resimden nedir bu programlar hiç işim olmadı bunlarla ben bide w.7 kullanıyorum xp kullanımıyorum malesef
En optimize sistemin en önemli unsuru işletim sistemini yalnız bırakmaktan geçer.
Sadece ilgili yazılımlar ve codekler gibi uygulamaların yapılandırılması önemlidir. Bunun için biraz bilgi gereklidir.
Aha bi örnek.
Bu resme bakıp birşeyler anlayabilen olayı yarı yarıya çözmüş demektir.
Sakın bana anlat demeyin ben bile çoğunu bilmiyom haa..
[url=http://img812.imageshack.us/i/coda.jpg/][/url]sadece ne işe yarıyor bu programlar onu söyle yeter
valla ben sistem e formatı atarım malesef korsan w.7 64 bit sonra anakartın driver larını kurup ekran kartının en son güncel driver ını internetten indirip kurarım sonrada kullanıcağım programları ve oyunları yüklerim sonrada bir kaç bencmark programı kurup sistemimdeki parçaların performansını ölçüp internettiki aynı parçaların aldığı skorlara yani verdiği performans a bakarım bu kadar
Yamyam abiye gitmek sart oldu resimlerle olmuyo :D:D:D::D saldırıııınnn :D
Codec ayarları belii bi digeri ne anlamadım abi konu acsana bi dene allah ne verdiyse anlat yaf :Hepsi codek yaaf.
Ama ses codekleri video codekleri
Ses için farklı farklı codekler video için farklı farklı codekler.
Örneğin oynadığımız bir oyun sadece grafikle tasarlanmaz. İçerisinde sesler ve video da içerir. İşte bu video ve seslerin belli yapıları vardır.
Örnek verecek olursak. Bir oyundaki video X-Vid ile kodlanmış olabilir. Bu bir video codektir. ama ses için de başka codekler de gerekebilir örneğin AC3 codek
Bu örnekler gibi bi dünya video ve ses codekleri vardır. Ve her bir codeğin belli bir yapılandırılma şekli vardır.
Forumlarda sıkça rastlarız Bilgisayarım HD film oynatmıyor ama monitörüm dahil tüm sistemim 1920-1080P destekliyor diye. Halbuki bilinmelidir ki HD filmlerin en başlıca kodeği H264 codektir.
Abi hangi codec paketini önerirsin ? ben vista vodec paketi kuruyom bi k-litle felan ayar istiyir en iyisi hangisi ?
Konuyu daha iyi anlamanız için bendeki settlers oyununun içeriğini inceledim.
Dikkat ederseniz video ses ve grafik özellikleri vardır.
[URL=http://img856.imageshack.us/i/settle.jpg/][/URL]
Ödüm koptu beee.
Bilgisayarın sesi açıktı aniden avast güncellendi diye hatun konuşmaya başlayınca ortalık gudurdu.
[URL=http://img839.imageshack.us/i/adlh.jpg/][/URL]
Okin abi hani uzmanlara ADLS modem verilecekmiş ya...
Onu sen al be abi... ne zamandır diyon internet yavaş diye işte o modemde interneti hızlandırıyormuş sen sürekli mesaj at uzmanına sorun bölümünede sen al olmazsa bana verselerde ben sana göndereyim
K-lite paketi en iyisidir. Tüm codekleri barındırır. Ancak ayarları bilgi gerektirir.Yaw K-Lite codec pack medya oynatma programı deil mi ??? siz neyden konuşuyordunuz yaw ben çok geride kaldım medya oynatıcı filan mı arıyonuz yoksa benim anlamayacağım başka bi konudanmı konuşuyorsunuz :D
K-Lite en iyi filan deil ben size sıralayayım iyi olanları
1-) VLC Media player
2-) KMPlayer
3-) GOM Player
5-) K-Lite Codec Pack
6-) Windows media pilayer :D
şimdi neden K- Lite Codec pack'ı birinciye koymadığımı merak ediyorsan anlatıyım;
canım istedi :D :D :D
şaka şaka K-Lite Codec Pack swf formatındaki animasyonları izlerken çok kasıyor bilgisayarı eğer kasmayan bişiy olsun ama her tür paketi açsın dediğin birprogram istiyorsan K Media Player hiç kasmıyor :D