geçen maç izledik 3D TV ile merak ettim nasıl bir çalışma sistemi var diye...bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi...
3D TV teknolojisi nasıl bir mantıkla çalışıyor?
Bak şimdi arkadaşım herşeyi baştan anlatacağım.Öncelikle insan gözünden başlayalım.İnsan gözü saniyada 24 kare görür.Yani bir görüntünün akıcı olabilmesi için en az 24 kare/sn'ye gereksinim vardır.Ayrıca bir nesneyi 3D görebilmek için ya iki gözün olmalıdır (3D görüntüler için sinemalarda 2 kamera kullanılır) .Senin izlediğin tahminimce 120Hz ekranda gözlüklü 3D filmler. Onun mantığıda şöyle: Normal bir ekran 60Hz'de çalışır.Bu görüntü ise 120Hz gibi yüksek tepkime süresinde her iki göz için aynı görüntüyü tek ekranda verir.Burada 3 boyutlu görebilmek için gözlükler devreye girer.Gözlüğün 2 camından biri 60Hz , diğeride 60Hz görüntüyü süzecek şekilde yapılmıştır.Bu sayede göz bu iki görüntüyü beyin aracılığıyla birleştirir ve 3D görüyormuşsunuz izlenimi yaratır.
Bu 3D TV gözlüklerinin gözlere zararlı olduğunu duydum doğru mu?
Bende 3D TV almak istediğim için biraz araştırma yaptım. Hiç bir firma sağlık ile ilgili kontrollerini yapmadan ürününü piyasaya süremez diyorlar. Tabikide her elektronik cihaz uzun süreli kullanımlarda gözü yoruyor. Buda göz sağlığı ile ilgili problemi olan kişiler için sorun yaratıyor. Kişinin kullanımıyla doğru orantılı ama LG 3D LED TV nin FPR gözlüğü bu sorunu en aza indiricek gibi gözüküyor.
bende araştırdım alıcam çünkü ama 3D TV baş dönmesi bulantı yapıyor die kararsız kalmıştım banada LG 3D LED TV ve 3D TV gözlüğü önerdiler biraz fiyat olarakda araştırdım ve LG nin 3D TV fiyatları gayet uygun geldi tv seçenekleri arasındada ne kadar araştıdıysam hep önerilen LG oldu bu yüzden bende tercihimi LG 3D Tv satın almaktan yana kullanıcam...
evet fiyatlar gerçekten önemli. SONY, SAMSUNG ve LG 3D LED TV ler arasında ( tabi ayni özellikte olanlar veya birbirine yakın özellikte olanlar için) LG ler fiyat olarak daha uygun. aynı şekilde LG 3D LED TV lerin gözlükleri de ucuz.
evet fiyatlar gerçekten önemli. SONY, SAMSUNG ve LG 3D LED TV ler arasında ( tabi ayni özellikte olanlar veya birbirine yakın özellikte olanlar için) LG ler fiyat olarak daha uygun. aynı şekilde LG 3D LED TV lerin gözlükleri de ucuz.
peki bu 3D tv gözlükleri her led tv de kullanılabiliyor mu ?
kullanılsa özellikle belirtilirdi diye tahmin ediyorum.
kullanılmaz herhalde
hımm..biraz daha sıkı araştırmak lazım o zaman 3D TV çeşitlerinide çok daha iyi araştırıp almak lazım aslında !
aslına bakılırsa led tv ler 3d tanımlı olmadığından gözlükleride kullanılmaz.
3D led tv lerde sanırım tanımlı olanların yanında zatn 3D tv gözlüğü veriliyordur !...
3D TV'lerin içinde karton gözlük veren modeller yoktur heralde di mi? :)
paketlerin içinde ne var ne yok bilmediğim için birşey diyemem size :)
olabilirde , olmayabilirde !!!
alım yapmadan önce sormakta fayda var
aslında alım yapmadan önce 3D TV 'ler için crosstalk sorunu çıkar mı ? diye de sormak lazım
crosstalk 3d görüntülerin üstüste binmesi sorunu .lg fpr gözlükleri sayesinde bu sorundan arınmış.
LG 'de crosstalk sorununun yaşanmamasına sevindim.FPR gözlüklerde olmasa ekran titremesinden ve crosstalk sorunu yüzünden 3D TV rahatlığını yaşayamıcaz demek ki.
öyle olucakmış gerçekten . bu kadar emeğede saygı duymak lazım gercekten. herseyi düşünmüşler. tv rahatlığı bu olsa gerek
gerçekten LG 3D TV 'lere büyük önem göstermiş olmalı ki ;ekran titremesi,crosstalk vs.sorunları FPR gözlüğü ile ortadan kaldırmış,bunların yanı sıra görüntü kalitesini,ekran parlaklığını daha çok netleştirmiş.